Начало / Екскурзии / Екскурзии - Крива Паланка

СТУДЕНТСКИ ПРАЗНИК В ПАРК ГИНОВЦИ-последни стаи!

Номер на оферта

/

228091

Дати & цени

Цената включва

• транспорт с туристически автобус;
• застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”; доплащане 2 лева за лица над 65 години, лица над 79 години 6 лева.
• екскурзоводско обслужване
• Нощувка със закуска
• Вечеря в ресторанта на комплекса с неограничени алкохолни и безалкохолни напитки и жива музика

Програма на пътуването

Каним всички пораснали студенти на:
СТУДЕНТСКИ ПРАЗНИК В ПАРК ГИНОВЦИ с посещение на Кратово, Лесновски и Осоговски манастири в Македония


2 дни/1 нощувка със закуска, 1 вечеря с неограничени алкохолни напитки и музика

1 ден. Отпътуване в 8 ч. от София стадион Васил Левски . Преминаване през ГКПП Гюешево и пристигане в Лесновски манастир, разположен между градовете Кратово и Злетово, недалеч от село Лесново. Пристигане в манастир „Св. Архангел Михаил” в Република Македония, едно от книжовните средища на българщината през Средновековието. Основан е от един от учениците на Иван Рилски, отшелника Гаврил Лесновски през ХІ век. Манастирската църква е обновена през 1341 година и посветена на Архангел Михаил. Богатите на композиции и сцени стенописи са ярък пример на византийската живопис от този период. Отпътуване за града на кулите – Кратово. Запознаване с историята на града и свободно време за разглеждане на красивия център, кулата на градския часовник, църквата „Св. Георги Кратовски“ , мостовете, единия от които прочутия Радин мост, от който се хвърля революционерът Георги Даскалов. Свободно време за обяд. Отпътуване за парк Гиновци, където сред красива природа ще се настаним в уютни бунгала или вили. Вечерта ще имаме вечеря в един от ресторантите на комплекса с музика, танци и забава. Нощувка.
2 ден. Закуска. Отпътуване за Осоговския манастир „Св. Йоаким Осоговски”, разположен в подножието на Осоговската планина, близо до град Крива Паланка в Македония. Йоаким Осоговски е български светец, един от най-верните последователи и ученици на Св. Иван Рилски. Популярността на култа към светеца в средата на XIIв. води до изграждането на едноименния манастир. Свободно време за пазаруване в Крива Паланка. Отпътуване за България. Пристигане в София следобяд.

Цена на човек в двойна/тройна стая: 118 лева
Забележка: Настаняването е в бунгала или вила в двойни или тройни стаи, двойните стаи са с легла-тип спалня, единични стаи не се предлагат. Посещението на двата манастира-Лесновски и Осоговски зависи от климатичните особености по време на екскурзията, при лоши метеорологични условия-мъгла, заледени пътища, силен снеговалеж посещението им няма да се осъществи.
Меню за вечерята: свежа салата, ордьовър /пушено месо, кашкавал, сирене, салата урнебез/, основно ястие/плескавица и пилешко месо с гарнитура/, десерт/парче торта/
Необходими документи:
• Валидна лична карта или задграничен паспорт.
ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПОТВЪРЖДАВА 7 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ ПРИ МИНИМУМ 25 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ.
Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - Македония |  Оферти - Крива Паланка |  Екскурзии - Македония |  Екскурзии - Крива Паланка |  8 декември - оферти - Македония |  8 декември - оферти - Крива Паланка

Избрани оферти