Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мале

Екскурзия до Шри Ланка и почивка на Малдивите

Номер на оферта

/

196341

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Истанбул - Коломбо и Мале - Истанбул – София, с чекиран багаж 25 кг. и ръчен багаж 7 кг. с Турски авиолинии;
Самолетен билет Коломбо – Мале с включени летищни такси с чекиран багаж 25 кг. и ръчен багаж 7 кг.;
2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел 4* в Дамбула;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Канди
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Коломбо
3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в хотел 4* в Мале
Посещение и входни такси за Приют за слонове Пинавала, Храмов комплекс с Дамбула, Сигирия, Храма на Зъба на Буда в Канди, Кралската ботаническа градина в Перадения
Трансфери
По 2 бутилки минерална вода на човек за всеки ден от обиколните турове в Шри Ланка
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
Тур мениджър.

Цената не включва

Виза за Шри Ланка – 60 USD, заплаща се на летището при пристигане;
Екскурзия до Полонарува – 45 евро на човек;
Екскурзия до местно село и езерата – 35 евро на човек;
Доплащане за настаняване в Малдивите в резорт - Adaaran Select Huduranfushi – на Premium All Inclusive – 470 лв. на човек в Beach Villa (цената е с потвърждение, възможна е промяна)
Бакшиши към персонала
Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 20 лв.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 60 лв.
Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително
Горивна такса

Програма на пътуването

Обиколна екскурзия в Шри Ланка и почивка на Малдивите - Самолетна програма

9 дни / 7 нощувки

ДАТИ:
28.02.2024
18.03.2024

ПАКЕТНИ ЦЕНИ на човек в двойна стая:

За дата 28.02.2024
Цена за ранни резервации до 15.12.2023 - 4990 лв.
Стандартна цена - 5240 лв.

За дата 18.03.2024
Цена за ранни резервации до 15.12.2023 - 4790 лв.
Стандартна цена - 5040 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

АКЦЕНТИ:

посещение на едни от най-известните забележителности в Шри Ланка
изхранване на закуска и вечеря
избор между 4* и 5* хотел на Малдивите
ранни резервации до 15.12 - цена от 4790 лв.

---------------------

ПРОГРАМА:

1 ден
28.02.2024 СофияШри Ланка
Полет СофияИстанбул /15:55 – 18:25/ и ИстанбулКоломбо /19:25 – 06:10+1/
18.03.2024 СофияШри Ланка
Полет СофияДубай /14:25 – 21:25/

2 ден 29.02.2024 Коломбо – Пинавала – Дамбула
След като кацнем на летище Бандаранаике ще се отправим към Пинавала – уникалния приют за слонове. Създаден през 1975 г. в него се отглеждат и спасяват бебета слонове, останали сами в природата. През 2023 г. в него има повече от 70 слона от 3 поколения. Ще имаме възможност да видим отблизо как живеят тези животни и да проследим грижите, които се полагат за малките и възрастните обидатели.
Обиколката ни в Пинава ще продължи около 2 часа, а след нея продължаваме към Дамбула. Градът се намира в централната част на Шри Ланка, а сред най-известните забележителности са скалната крепост Сигирия, най-добре запазения пещерен комплекс в района. Тук се намира и най-голямата планинска верига от розов кварц в южната част на Азия.
Ще посетим храмовия комплекс, разположен в няколко пещерни образувания. Над 150 статуи на Буда се намират в 5 пещери. В тях може да са видят и различни картини от живота му, както и статуи на други божества и крале на Шри Ланка. Стенописите по стените и тавана са най-старите тук, но са прерисувани в периода Канди. Те заемат площ от 2100 кв.м. Изображенията по стените на пещерите включват изкушението на Буда от демон Мара и първата проповед на Буда. Във Втората пещера, най-хубавата и най-голямата от всички, има 150 статуи на Буда в реален размер в различни пози с няколко статуи на богове и крале, измежду които две статуи на индуски богове – Вишну и Ганеш. Таванът също е покрит със стенописи, които изобразяват велики събития от живота на Буда и важни моменти от историята на синхалския народ. Настаняване в хотел в Дамбула. Вечеря.

3 ден 01.03.2024 Дамбул – Сигирия - Дамбула
След закуска ще се отправим към Сигирия. Скалната крепост Сигирия от 5-ти век е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, построена от владетеля Кашяпа (477-495 г. сл. Хр.). Известна е като „Лъвската скала“ заради огромния лъв, който е стоял на входа на крепостта. Тя представлява цитадела, която се издига на 200 м. Скалата е била най-вътрешната крепост от 70-те хектара укрепен град. Ров, укрепление и обширни градини, включително прочутите обновени водни градини, образуват защитен кръг около основата на скалата. На върха ? са основите на това, което някога е било голям и разкошен дворец. Там се намират и световноизвестните стенописи на „Небесните девици“ от Сигирия, в защитено място в скалата, до което се стига по вита стълба. Тези фрески са рисувани със земни пигменти върху гипс. Девиците са изобразени в естествен ръст в цялата свежест и деликатност на оригиналния им цвят.
Желаещите могат да се включат в екскурзия до типично село, в което ще се запознаем с бита на местните жители – ще се разходим с волска кола и ще се качим на катамаран из езерата, а след това ще хапнем домашно приготвено ястие в един от домовете на местните.
Другото ни предложение е посещение на средновековната столица на Шри Ланка – Полонарувка. Градът е изпълнен с храмове, светилища и руини от различни епохи. Ще видим кралския дворец от периода на крал Паракрамабаху I (1153 – 1186). Някога масивна сграда с 50 стаи, чиито впечатляващите стени и до днес все още стоят здрави. Скулптури на лъвове пазят стълбите към залата за аудиенции на краля, с издълбани каменни слонове, наредени по стените и плувния басейн на краля, а прясната вода блика на големи струи от статуи с крокодилски уста. Построен от камък, Shiva Devale No.2, най-старият хиндуистки храм в Полонарува, е скрит на малка горска поляна. Внушителна колекция от руини образува свещения четириъгълник, а в средата е vatadage (древна структура) с четири входа, водещи до мястото, където някога е била съхранявана реликвата на Свещения зъб на Буда. Ще разгледаме голямата ступа (полусферична структура, съдържаща реликви) Ранкот Вихара, както и килиите на монасите. Там ще открием и масивната 17-метрова статуя на Буда в Lankatilaka и още четири фигури на Буда в Гал Вихара, изрязани от една гранитна плоча.

4 ден 02.03.2024 Дамбула – Матале – Канди
Закуска. Днес ни предстои пътуване до едно от свещените за Шри Ланка места – Канди. Ще посетим градината с подправките в Матале. Тук ще може да се запознаете с различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна. Градината е пълна с лечебни и екзотични билки. Ще научим за различните им свойства, както и как се отглеждат някои от тях. Ще станем свидетели на готварски демонстрации и ритуали с Аюрведа. Именно заради тези градини наричат Шри Ланка острова на подправките. След прекрасната градина пътя ни продължава към Канди - последната столица на кралете на Шри Ланка. Това място е свещеното сърце на Шри Ланка. Името "Канди" внушава визии за блясък и великолепие. Много от легендите, традициите и фолклора все още се пазят с любов по тези места. Ще пътуваме около езерото Канди, построено от последния Сингалски крал, Шри Викрама Раджасингхе през 1798 г. Ще посетим и град Канди с базара на изкуствата и занаятчийски център, музей на скъпоценни камъни и лапидарий. Най-ценното съкровище на Канди било – и все още е „Зъбът на Буда“. Легендата гласи, че бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр.н.е, а след това внесен тайно в Шри Ланка през 4-ти век след Христа, в косите на принцеса Орис. Който притежавал зъба, имал и божественото право да владее тази земя. Естествено посещението ни не може да мине без да отделим внимание на това свято за местните хора място. Следва настаняване и вечеря в хотелa в Канди.

5 ден 03.03.2024 Канди – Перадения - Коломбо
Закуска. Денят ни ще е посветен на вдъхновяващата природа на Шри Ланка. Ще посетим Ботаническата градина Перадения, построена за първи път като градина за развлечения от сингалските крале от Гампола и Канди и разширена от британците. Произходът на Ботаническите градини датира от далечната 1371 г., когато крал Викрамабаху III се възкачва на трона и основава своя двор в Перадения близо до река Махавели. След това основата за ботаническа градина е създадена от Александър Муун през 1821 г. Той използва мястото за отглеждане на кафе и канела. Официалното й създаване е през 1843 г. с растения, донесени от Кю Гардън, Острова на робите, Коломбо и градината Калутара. Тя е с площ от 147 акра и предлага невероятно разнообразие от екзотични дървета, растения и цветя. Има повече от 4000 растителни вида, включително орхидеи, подправки, лечебни растения и палми. Някои видове са редки и ендемични, други се срещат главно в тропическия свят. Градината с подправките и Къщата на Орхидеите са най- популярни сред туристите. Има и няколко добре оформени палмови алеи с невероятни видове, включително класическата алея на палмите. Един вид от дърветата е свързан със значима история. Това е прочутото дърво Cannonball Tree, засадено от крал Джордж V от Обединеното кралство и кралица Мери през 1901 г. То често е отрупано с плодове, за които се смята, че приличат на гюлета.
След прекрасните градини ще се отправим към столицата Коломбо. Ще преминем през търговската зона и покрай Петах - пъстър традиционен ориенталски пазар. Ще посетим хиндуистки и будистки храмове и джамията Jumi Ul Alfar Jumma. Ще продължим с обиколката през холандската църква Wolvendaal, датирана от 1749 год., съдебната палата, жилищния район Канелените градини, Площада на независимостта. Настаняване в хотела. Вечеря.

6 ден 04.03.2024 Коломбо - Мале
След закуска ще се отправим към летището за полет до Мале, Малдиви, за да се настаним в хотела.

7 ден 05.03.2024 Мале
Закуска. Свободно време за плаж или за някоя от екскурзиите, предлагани в хотела.

8 ден 06.03.2024 Мале
Закуска. Свободно време за почивка или допълнителна екскурзия, която може да заявите на място.

9 ден
07.03.2024 Мале - София
След закуска ще имаме трансфер до летището за полет МалеИстанбул /09:40 – 15:55/ и ИстанбулСофия /20:30-20:45/
27.03.2024
Полет ДубайСофия /09:40 – 13:25/.

=================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Примерни хотели:
Дамбула - Sigiriana Resort & Spa 4* (или подобен);
Канди - Amaya Hills 4* (или подобен);
Коломбо - Bestwestern Hotel Colombo 4* (или подобен);
Малдиви – Kaani Grand Seaview 4* (или подобен)

Условия:
Цената на екскурзията е валидна при 12 пълно платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 20 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителните екскурзии се заявяват и потвърждават от България.
Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди началото на екскурзията.
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.80 BGN. При промяна във валутния курс агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет.
Възможно е хотелът да бъде сменен с друг от същата категория.
Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Виза за Шри Ланка - български граждани, планиращи краткосрочно пътуване до Шри Ланка с цел бизнес или туризъм, трябва предварително да се регистрират в електронна система за пътуване (Electronic Travel Authorization System– ETA) на следния официален сайт: https://eservices.immigration.gov.lk/emb/eEmbarkation/"#/home-page
Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти по регистрацията следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Цената на визата е 60 USD и се заплаща в брой на летището.

Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

Резервации:
При резервация се заплащат 2000 лв.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.

===================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================

Тагове

Оферти - Малдиви |  Оферти - Мале |  Екскурзии - Малдиви |  Екскурзии - Мале |  Екзотична почивка 2024 - Малдиви |  Екзотична почивка 2024 - Мале

Избрани оферти