Начало / Екскурзии / Екскурзии - Малага

СУПЕР LAST MINUTE! ЕКСКУРЗИЯ ИСПАНИЯ И ПОРТУГАЛИЯ през МАЛАГА

Номер на оферта

/

223246

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Малага - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси, 1 бр. ръчен багаж с размери 55/40/23 см до 10 кг и чекиран багаж до 20 кг

Трансфер летище - хотел - летище

Транспорт по описания в Испания и Португалия маршрут с туристически автобус

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Кордоба / Антекера

2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Лисабон

2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Порто

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Алгарве

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Гранада

Туристическа програма с местен лицензиран екскурзовод в Лисабон и Порто

Посещение на Коимбра, Авейро и Фатима

Пешеходна разходка в Севиля и Кордоба

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Водач-екскурзовод на български език

Цената не включва

Туристическа такса престой в Португалия: Лисабон - 1 EUR, Порто - 2 EUR на турист на нощувка (заплаща се на място от туристите на рецепцията на хотела)

Чекиран багаж до 32 кг

Входна такса за двореца "Алкасар де Севиля" в Севиля (9,50 EUR)

Посещение на Гранада

Посещение на двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод в Гранада

Входна такса за Джамията-катедрала (10 EUR) и двореца "Алкасар" (4,5 EUR) в Кордоба

Разходка с корабче по р. Дуеро (около 10 EUR)

Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Невероятна екскурзия в Испания и Португалия (през Малага)


ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ:

01.09.2018 - 1429 лева
06.10.2018 - 1429 лева
13.10.2018 - 1399 лева
20.10.2018 - 1399 лева

Допълнително легло в двойна стая - отстъпка 27 лева
Единична стая - доплащане 419 лева

Подарете си едно незабравимо преживяване. Докоснете се до красотата на Севиля, Лисабон, Коимбра, Авейро, Порто, Фатима, Фаро, Кордоба, Гранада. Едно страхотно приключение със самолет и екскурзоводско обслужване на български през цялото време.

Програма на пътуването

Ден 1 София - Малага - Кордоба - 170 км

Отпътуване в 18:40 ч. от летище София (Терминал 1) за Малага с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летището в Малага в 21:40 ч. Отпътуване за Кордоба. Настаняване в района на Кордоба / Антекера късно вечерта. Нощувка.

Ден 2 Кордоба - Лисабон - 500 км

Закуска. Туристическа програма в Кордоба – бивша столица (8 - 13 век) на Ал Андалус, мавърската държава на Пиренейския полуостров, град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера. Пешеходна разходка в историческия център на града: Катедралата „Мескита де Кордоба“, построена по времето на маврите като втората по големина джамия в света след тази в Мека, и преустроена в католическа църква през 13 век, днес катедрален храм на архиепископа на Кордоба; крепостта „Алкасар“, от където е ръководена реконкистата на Гранада; римският мост и мавърската защитна кула „Калаора“. Свободно време. Отпътуване за Португалия. Настаняване в района на Лисабон. Нощувка.

Ден 3 Лисабон

Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод: площад "Маркеш де Помбал"; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите "Росио", "Фигейра" и "Комерсио", Статуята на мореплавателите, кулата "Белем" и манастира "Жеронимош", считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Следобед - свободно време за посещение на "Алфама" - старият квартал на Лисабон, известен с тесните си улички, традиционните фадо ресторанти и многото си барове, където изкачването става с ретро трамвай - необходимо е ползване на местен и градски транспорт. По желание фадо шоу с включени 2 напитки (около 22.00 ч. взимане от хотела, 22.30 ч. пристигане в ресторанта, около 00.30 - 01.00 ч. връщане в хотела). Нощувка.

Ден 4 ЛисабонКоимбраАвейроПорто - 350 км

Закуска. Отпътуване за Коимбра – изключително симпатично градче благодарение на неповторимата си студентска атмосфера. Над града се извисява сградата на най-стария университет в Португалия (бившият Кралски дворец), където се намира известната барокова библиотека. Пешеходна разходка по тесните и малки улички на Коимбра: старата романска катедрала и Байша или „долният град”, където се намира търговската част на града. Отпътуване за Авейро, наричан още „португалската Венеция“, заради своята система от канали и лодки, подобни на тези във Венеция. Отпътуване за Порто. Настаняване в района на Порто. Нощувка.

Ден 5 Порто

Закуска. Туристическа програма в Порто – вторият по големина град в Португалия, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство: гарата „Сао Бенто“; камбанарията „Торе душ Клеригуш“; Катедралата, от където по средновековните улички с гранитни къщи от 12 в. се стига до крайбрежната улица „Дуeро“. Свободно време с възможност за разходка с лодка по р. Дуeро. Нощувка.

Ден 6 ПортоФатимаАлгарве - 585 км

Закуска. Отпътуване за Фатима – най-известният поклоннически център на Португалия. Отпътуване за Алгарвe - най-южната провинция на Португалия със столица град Фару. Настаняване в Алгарвe. Нощувка.

Ден 7 АлгарвеСевиляГранада - 450 км

Закуска. Отпътуване за Севиля. Туристическа програма в Севиля - уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад "Испания" - полукръгъл комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът "Мария Луиза", в който през 1929 г. е проведено латино-американското изложение; Златната кула - дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; дворецът "Алкасар де Севиля" - един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която е най-голямата в света готическа катедрала и кулата "Хиралда", която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. Свободно време. Отпътуване за Гранада. Настаняване в района на Гранада вечерта. По желание фламенко шоу в пещерите на Сакрамонте с включен трансфер от и до хотела, 1 напитка (чаша вино, сангрия или бира) и вечерена обиколка на Албайсин - стар мавритански квартал на Гранада, включен в списъка на ЮНЕСКО. Нощувка.

Ден 8 ГранадаМалагаСофия - 135 км

Закуска. Възможност за посещение с местен екскурзовод на "Аламбра" - средновековната резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници, с впечатляващите дворци на династията Насриди и фантастични дворове, арки, фонтани и градините Хенералифе (За да си осигурите участие в тази допълнителна услуга, поради ограничението в максималния брой участници в нея, е необоходимо да заявите услугата предварително, при сключване на договора). Отпътуване за Малага. Трансфер до летището на Малага. Отпътуване в 22:20 ч. за България с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 02:55 ч. (след полунощ на 8-мия срещу 9-тия ден).

Доплащане:

6 вечери на турист при минимум 15 туристи (без включени напитки)
- 245 лева

Смяна на чекиран багаж от 20 кг на 32 кг - 54 лева

Фадо шоу в Лисабон с включени 2 напитки и трансфер от и до хотела на турист при минимум 20 туристи - Цена 89 лева

Фламенко шоу в пещерите на Сакромонте с включен трансфер от и до хотела, 1 напитка (чаша вино, сангрия или бира) и вечерна обиколка на квартал Албайсин на турист (при минимум 15 туристи) - Цена 55 лева

Посещение на двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод (с включена входна такса) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 29. Моля, резервирайте услугата своевременно! - Цена 89 лева

Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в двойна стая) - Цена 30 лева

Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в единична стая) - Цена 54 лева

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Полезна информация:

Резервации: депозит 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги при резервация; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена; от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена.

По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение безплатно.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

За да посетите двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването й е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Музеите в Лисабон са затворени за посещение в понеделник.

Катедралата в Севиля в ден неделя е отворена за посещение след 14.30 ч.

Крепостта "Алкасар" в Кордоба е затворена за посещение в понеделник.

Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Малага |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Малага |  Ранни записвания 2024 - Испания |  Ранни записвания 2024 - Малага

Избрани оферти