Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

СУПЕР ПРОМОЦИЯ! БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ- ЕКСКУРЗИЯ РУСИЯ

Номер на оферта

/

195526

Дати & цени

Цената включва

самолетни билети София - Москва - Санкт Петербург - Москва София с авиокомпания Aeroflot;

пътнически и летищни такси в размер на 146 евро (към 10.09.2016г);
1 брой ръчен багаж до 10 кг и 1 брой чекиран багаж до 25 кг на пътник;

трансфери летище - хотел - летище;

6 нощувки в Санкт Петербург в хотел Вера 3*+ с включена закуска

трансфер с автобус по време на екскурзионната програмата (където е необходимо);

лицензиран български екскурзовод по време на цялото пътуване;

всички упоменати в програмата екскурзии:

Обзорна екскурзия на Санкт Петербург с посещение на Петропавловската крепост, Петропавловския събор и гробницата на династията Романови;

Посещение в Ермитажа;

Лятната резиденция на Романови - екскурзията вкл. Царско село и посещение на двореца на Екатерина I с разглеждане на кехлибарената стая;

Разглеждане на Павловския дворец и парка;

Посещение на Исаакиевски събор, Колонадата и храма „Възкресение Христово“, нар. Спас-на-Крови;

Екскурзия до Юсуповския дворец с разглеждане на двореца и посещение на експозицията «Убийството на Распутин»;

Екскурзия до Петерхоф с посещение на Големия дворец. Разходка по Долния парк с разглеждане на фонтаните;

Екскурзия до град Кронщад.

входни такси за посещаваните музеи;

такса регистрация на чуждестранни граждани за хотелите;

медицинска застраховка с покритие 30000 €

Цената не включва

стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център – 119 лв.**.

лични разходи;

Разходка по реките и каналите с корабче;

обяд в ресторант "Подворие" в Павловск

обяд в ресторант "Standatd" в Петерхоф

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия Белите нощи в Санкт Петербург, Русия

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 28.04.2017, включени в посочените цени!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ:
27.05.2017 - 1954 лева (вместо 2154 лева) на турист в двойна стая
18.06.2017 - 2203 лева на турист в двойна стая - МЪЖ ЗА КОМБИНАЦИЯ!

Възможна е промяна в поредността на екскурзиите в зависимост от датата на отпътуване.

Програма на пътуването:

1 ден: 27.05.2017

Среща на летище София, Терминал 2, два часа преди полета. Полет с АК Aeroflot от София в 12:30 часа. Кацане на летище Пулково в 19:40 часа. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден: 28.05.2017

Закуска.
09:00 - 13:00 ч. Обзорна екскурзия на Санкт Петербург с посещение на Петропавловската крепост, Петропавловския събор и гробницата на династията Романови. Петропавловската крепост е историческото ядро на Петербург, военно-инженерен и културен паметник. Построена е по заповед на Петър Велики в началото на 18-ти век. Крепостта е разположена на Заешкия остров, на северния бряг на река Нева.
В архитектурния ансамбъл влизат укрепленията - крепостни стени, куртини, бастиони и равелини; парадните Петровски врати, украсени с барелеф "Низвержение на Симон Мага от Свети Петър", произведение на Конрад Оснер; Ботния дом, в която се помещава точна реплика на бота на Петър I -”дядото на руския флот" (оригиналът е сега в Централния военно-морски музей); зданието на Монетния двор; Инженерния дом, Комендантския дом.
13:00 - 14:00 ч. Разходка по реките и каналите с корабче - уникална възможност да минете под един от най-красивите мостове на Санкт Петербург - Троицки. Екскурзията по река Нева е и възможност да бъдете между величествената Петропавловска крепост, в която се намира най-големия брой на камбани в света и Ермитажа.
Посещение в Ермитажа с възможност за самостоятелно разглеждане. Ермитажът е най-големият музей в Русия и един от най-големите, най-старите в света художествени и културно-исторически музеи, с обща площ от 127 478 m2 и над 350 зали. Специално място заема парадния интериор на двореца. Възниква през 1764 като частна колекция на Екатерина II, и е открит за обществеността през 1852 г. Разполага с богати колекции от паметници на първобитни, древноизточни, древноегипетски, антични и средновековни култури, изкуство от Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници от Азия, паметници на руската култура VIII-XIX век.
17:00 ч. Връщане в хотела. Свободно време и нощувка.

3 ден: 29.05.2017

Закуска.
09:00 ч. Отпътуване по програма на екскурзия „Лятната резиденция на Романови“. Екскурзията вкл. Царско село и посещение на двореца на Екатерина I с разглеждане на кехлибарената стая в 10:30 ч.
Царско Село е било център на великата империя, в което се решавали политическите съдбини на Русия и Европа. Той е уникален паметник на архитектурата, за украсяването на който били привлечени най-добрите художници от цял свят. Царско Село още е и литературната Мека за писателите, поетите и мислителите. Мястото е преживяло години на разрушения и възстановяване. То възхищава всеки, който е го е посетил.
Строителството на двореца на Екатерина е започнало през 1717 година по поръчка на Петър Велики, като подарък за своята втора съпруга Екатерина I и в първоначалният си вид е представлявал скромна двуетажна постройка. Своето неповторимо величие Екатерининския дворец дължи на императрица Елизабет, която е дъщеря на Екатерина I и Петър Велики. Императрицата е била запленена от неповторимата атмосфера на Царско село и решава, че именно там ще е нейната главна лятна резиденция.
12:00 Отпътуване за Павловск. Разглеждане на Павловския дворец и парка.
15:00 - 16:00 ч. обяд в ресторант "Подворие"
16:00 ч. Отпътуване за Санкт Петербург.
17:30 ч. Връщане в Санкт-Петербург. Свободно време и нощувка.

4 ден: 30.05.2017

Закуска.
10:00 ч. Среща с гида във фоайето на хотела и провеждане на обзорна екскурзия на Санкт Петербург с посещение на Исаакиевски събор, Колонадата и храма „Възкресение Христово“, нар. „“Спас-на-Крови“
10:30 ч. Посещение на Исакиевски събор и Колонадата. Исаакиевски събор е проектиран през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд и официално е завършен през 1858 г. Исакиевската катедрала в една от най-впечатляващите забележителности на Санкт Петербург, чиито огромен позлатен купол може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и е символа на Петербург. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо невероятна гледка към Санкт Петербург.
12:00 ч. Посещение на уникалния храм „Възкресение Христово“, построен на мястото, където император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. От там идва и името на църквата - "Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв".
13:00 - 14:00 ч. Свободно време за обяд.
14:00 - 16:00 ч. Екскурзия до Юсуповския дворец с разглеждане на двореца и посещение на експозицията «Убийството на Распутин». Юсуповският дворец е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в.в., паметник на историята и културата, с право се счита за „енциклопедия“ на петербургския аристократичен интериор.
16:00 ч. Връщане в хотела. Свободно време и нощувка.

5 ден: 31.05.2017

Закуска.
09:00 ч. Среща с екскурзовода във фоайето на хотела за екскурзия до Петерхоф с посещение на Големия дворец. Разходка по Долния парк с разглеждане на фонтаните. .
10:30 ч. Пристигане в Петерхоф. Основан в началото на XVIII век от император Петър I недалеч от новата северна столица - Санкт Петербург, Петерхоф е замислен като най-прекрасна официална царска лятна резиденция, която да съперничи по блясък и разкош на Версайския дворец, от чиято красота е бил запленен императора. Издигнатите дворцови комплекси и фонтани на Петерхоф са го превърнали в най-красивата царска резиденция. Общо в Петерхоф има 3 каскади и 144 фонтана. Дворецът е едно доказателство за разточителството, в което са живеели царските особи в Санкт Петербург. Посещение на ансамбъла фонтани в Долния парк.
14:00 - 15:00 ч. Обяд в ресторант "Стандард", разположен на едно от най-живописните места на Санкт Петербург, на брега на Финския залив. В менюто на ресторанта присъстват традиционни руски специалитети и ястия от европейската кухня.
15:00 ч. Отпътуване за Санкт-Петербург. Връщане в хотела в 16:30 ч. Свободно време. Нощувка.

6 ден: 01.06.2017

Закуска.
10:00 ч. Среща с гида във фоайето на хотела и отпътуване за Кронщад. Легендарен град - крепост, построен под ръководството на Негова светлост Княз Меншиков, един от най-големите предни постове на Санкт Петербург, разположен на 30 км.от Петербург.
Пристигане в Кронщад в 11:00 ч. В програмата е включена обзорна екскурзия на града с разглеждане на забележителностите, преминаване по Санкт Петербургските съоръжения срещу наводнения и посещение на красивата Кронщадска Морска църква на Якорнския площад.
14:00 - 15:00 ч. Свободно време за обяд.
15:00 ч. Отпътуване за Санкт-Петербург. Пристигане в хотела в 16:00 ч. Свободно време. Нощувка

7 ден:

Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за полет Санкт Петербург - Москва - София с авиокомпания Aeroflot. Отпътуване от Санкт Петербург в 05:10 часа. Пристигане на летище София, Терминал 2 в 11:35 часа.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:
Тези промоционални цени са валидни при записване и авансово плащане в размер на 10% човек, до изтичане на валидността на съответната оферта и доплащане до 45 дни преди датата на пътуване. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
2. Анулационни срокове:
Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация на пътуването), без да дължи неустойка е 45 дни преди датата на пътуването. След този период са валидни следните неустойки при анулация на пътуването от страна на потребителя:
от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване - 30% неустойка от общата цена на пътуването;
от 29 до 15 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата цена на пътуването;
от 14 дни до 0 дни преди датата на пътуването – 100% неустойка от общата цена на пътуването.
3. Необходими документи:
трите имена на латиница по международен паспорт, ЕГН и копие на международен паспорт.

Паспортен и визов режим**:

необходима е виза и тя следва да бъде получена предварително. Не се издават визи на граничните пунктове.
Минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на свършването на срока на действие на визата.

Необходими документи за виза:

Международен паспорт;
Ксерокопие на паспорта;
Попълнена визова анкета https://visa.kdmid.ru;
Една снимка /цветна, с размери 3,5 х 4,5 см/.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 20. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 10 дни преди датата на отпътуване.
Промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
Медицинската застраховка е сключена в ""Групама Застраховане"" ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.
Необходимо е да притежавате валиден задграничен паспорт и виза за Руската федерация. Минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на изтичане на срока на действие на визата. На територията на РФ не се допуска влизане с валиден паспорт и виза, поставена в невалиден паспорт. Задължително изискване е визата да бъде поставена на валидния документ за пътуване.

Тези промоционални цени са валидни при записване и авансово плащане в размер на 10% човек, до изтичане на валидността на съответната оферта и доплащане до 45 дни преди датата на пътуване.

Полетно разписание /авиокомпания Aeroflot/ за дата на отпътуване 27.05.2017:

27.05.2017 г. София, Терминал 2 12:30 Москва 15:35
27.05.2017 г. Москва 18:20 Санкт Петербург 19:40
02.06.2017 г. Санкт Петербург 05:10 Москва 06:25
02.06.2017 г. Москва 08:20 София, Терминал 2 11:35

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 28.04.2017, включени в посочените цени!

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Last minute оферти - Русия |  Last minute оферти - Санкт Петербург

Избрани оферти