Оферта номер: 229912

С вкус на Италия... Тоскана и Чинкуе Тере: самолет

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Тоскана и Екскурзии в Италия.

Дати и цена
Цената включва
* самолетен билет София – Милано – София на AK Wizz Air
* летищни такси
* малък салонен багаж с макс. размери 40 x 30 x 20 см
* 4 нощувки със закуски в хотел 3*
* Автобус по програмата, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* Медицинска застраховка
Цената не включва
* Регистриран багаж до 20 кг – 160 лв.
* Ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см.- 40 лв.;
* Регистриран багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см.- 55 лв.;
* трансфер от/до летище София за туристите от Пловдив и Хасково – 50 лв. /в двете посоки/
* посещение на Национален парк „Чинкуе Терре” с влак (при минимум 20 туристи) – 45 евро / 88 лв.
* галерия “Уфици” с екскурзовод на бълг. език при група от минимум 20 туристи - 45 евро/88 лв. - заявява се при записване за екскурзията и се заплаща с окончателната вноска.
* градски транспорт и слушалки във Флоренция – около 6 евро
* сити такси – заплащат се на място в хотела
* входните такси на посещаваните туристически обекти
* разходи от личен характер
* застраховка „отмяна на пътуване”
С вкус на Италия... Тоскана и Чинкуе Тере: самолет

София – Чинкуе Терре – Лука – Сан ДжиминяноСиена
Пиенца – Монтепулчано – Флоренция - София

15.08.2019 – 19.08.2019

Цена: 406 евро/795 лв. при двойно настаняване

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

15.08.2019: Отпътуване от летище София за Милано в 07:40 ч. /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. Пристигане в Милано в 8:45 ч.
Отпътуване и посещение на три от селцата в Национален парк „Чинкуе Терре“ / в превод „пет земи“/ включен в списъка на ЮНЕСКО заради уникалната природа и съхранен облик на петте селца – Риомаджоре, Манарола, Корниля, Вернаца и Монтеросо ал Маре. Едно наистина незабравимо преживяване по живописните хълмове терасирани с лозя, маслини, лимони, портокали и цветя. Ще посетим Риомаджоре, Вернаца и Монтеросо ал Маре. Незабравими гледки към закътани заливчета, назъбени скали, надвесени над лазурното море. Всяко едно от селцата с пъстроцветните фасади на своите къщи има своя атмосфера, дух на безметежност и очарование. Настаняване в хотел 3* в Монтекатини Терме. Нощувка.

16.08.2019: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Сан Джиминяно - известен като „градът на изящните кули”, който през XIVв. са били 70. Днес те са 14 наброй като най-високата датира от 1311 г. - Торе Гроса, извисяваща се на 44 м височина. Туристическа програма в града. През красивата и внушителна Порта „Сан Джовани“ ще достигнем до двата главни площада „Пиаца де ла Чистерна“ и „Пиаца Дуомо“, където са Комуналния дворец, Палацо дел Подеста и църквата „Коледжата“ – съхранили безброй произведения на изкуството. Свободно време, в което можете да минете през някоя джелатерия и задължително да вкусите от най-финото бяло вино в Италия – „Вернача от Сан Джиминяно”, което е част от градския архив още от 1276 г.
Отпътуване за Лука - градът с най-добре запазените крепостни стени в Италия, градът на църквите, родният град на Джакомо Пучини. Туристическа програма в Лука: катедралата „Св. Мартин“, главният площад “Амфитеатър“- символът на града, уникален по своята елипсовидна форма, пиаца “Наполеоне“, катедралата “Св.Мартин“, Палацо Дукале, „Сан Фредриано“. Нощувка.


17.08.2019: Закуска. Отпътуване за красавицата Сиена - готическа, лирична и неземна. Туристическа програма: ветрилообразният площад “Дел Кампо“ с Фонтана на радостта, дело на архитекта, който служи за пример на големия Микеланджело - Якопо дела Куерча. Готическият „Палацо Публико“, който векове наред е бил седалище на Градската управа, а днес в него се помещават Кметството и Градският музей. Там на 102 метра височина се издига кулата „Манджа” - една от най-високите кули в Италия. Това е мястото, където се провежда най-известното в Италия конно надбягване – Палио, пуснало корени дълбоко в сърцето на всеки местен жител. Катедралата на Сиена е не само една от най-красивите църкви в цяла Италия, но и истинска съкровищница на изкуството с творби на Никола и Джовани Пизано, Микеланджело, Бернини, Донатело. Отпътуване и разглеждане на Пиенца – която се счита за пример на утопичните представи от епохата на Ренесанса за„идеален град“. Това се дължи на родения тук Папа Пий II, които изменя напълно малкото градче Корсиняно в модел на ренесансовото градоустройство. Свидетели на възрожденската архитектура и до днес са Папския дворец “Палаццо Пиколомини“, Катедралата,която представлява рядко по изящество равновесие между готика и ренесанс, „Палаццо Борджия“. Ще имаме възможност да опитаме и едно от най-вкусните италиански сирена“пекорино ди Пиенца“. Следващата ни спирка ще бъде в Монтепулчано. Това очарователно средновековно градче, разположено високо на един от тосканските хълмове е било дълго време резиденция на заможни тоскански семейства. Входът към Стария град става през една от двете внушителни градски порти Порта ал Прато или Порта делла Фарина, които отвеждат до централния площад „Пиаца Гранде“, където са разположени красивите сгради на „Палацо Комунале“, „Палацо Таруджи“, катедралата“Санта Мария Асунта“. Точно тук, а не във Волтера са снимани едни от на-романтичните и същевременно най-страховити сцени от епизода „Новолуние“. Градът се слави с производството на едно от най-популярните червени вина – Нобиле ди Монтепулчано. Връщане в хотела. Нощувка.

18.08.2019: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Флоренция - люлката на Западноевропейския Ренесанс, където са творили не един и два гениални умове: Микеландежело, Леонардо да Винчи, Ботичели, Брунелески, Мазачо... Туристическа програма с екскурзовод на български език: църквата “Санта Кроче”, в която са погребани над 300 знаменити флорентинци – хора на културата, науката и политиката, сред които Данте Алигери, Галилео Галилей, Микеланджело Буанароти; пиаца „Дуомо”, гордееща се с катедралата “Санта Мария дел Фиоре” /Св.Дева Мария с букет лилии в ръцете/ - една от най-големите църкви в света, Камбанарията на Джото (82 м), площад „Синьория”, Палазо Векио, Понте Векио, къщата на Данте Алигиери. По желание и с предварителна резервация посещение на галерия „Уфици”, сред съкровищата на която са произведения на Джото, Чимабуе, Ботичели, Микеланджело, Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Джорджоне, Гойя, Каналето и др. Отпътуване за Милано. Нощувка в хотел 3* района.

19.08.2019: Закуска. Трансфер до летището в Милано/Бергамо. В 08:05ч. отпътуване от Милано за София. Пристигане в София в 11:10ч. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково.

Задължителни такси:
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;

Депозит: 30% – внася се при подписване на договора
Втора вноска: 21 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните услуги се заявяват и заплащат предварително и се осъществяват при минимум 20 желаещи.
* Програмата изисква ползването на градски транспорт.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия

Примерни хотели по програмата:
Hotel Montebello 3* или подобен - ИТАЛИЯ, Монтекатини Терме
Hotel Verri 3* или подобен - ИТАЛИЯ, Милано

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================
Тоскана
Тоскана с влак - без кола из приказна Италия
Болгери - италиански винен град с българска следа
Почивка в Сицилия - как да изберете идеалната за вас