Начало / Екскурзии / Екскурзии - Найроби

Сафари в Кения

Номер на оферта

/

230063

Дати & цени

Цената включва

•Полети София-Найроби-София с прикачване (за повече информация, вижте по-долу)
•Посрещане на летището, асистанс, тансфер летище-хотел-летище в Найроби и съдействие при настаняване;
•1 нощувка на база нощувка и закуска в хотел в Найроби;
•5 нощувки на база пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) в лоджии в националните паркове по програмата;
•Сафари с професионални англоговорящи шофьори-водачи съгласно програмата и по 1/2 л. вода на човек на ден по време на сафарито;
•Входни такси за националните паркове и резервати държавни данъци и такси;
•Медицинска застраховка с покритие 50 000 евро;
•Членство в Flying Doctor’s Society of Africa – подарък от нас (за повече подробности погледнете по-долу)

Цената не включва

•Транзитни нощувки ако се налагат
•Други хранения, освен описаните в програмата
•Други услуги, освен описаните в програмата
•Пране, телефон и други разходи от личен характер
•Бакшиши
•Виза за Кения

Програма на пътуването

По следите на голямата петорка

Класическо сафари в Кения


Гарантирани групови турове при мин. 2 участника с присъединяване към сборни групи!

Дни на отпътуване: понеделник, сряда

7 дни/6 нощувки

От обширните открити равнини на Масай Мара, през блестящите розови води на езерото Накуру и блатата на Amboseli, с това сафари ще посетите три от най-живописните райони в Кения. Той също така предоставя идеална възможност за наблюдение на голямата петорка.


„Голямата петорка” – така наричат най-големите и опасни животни в Африка: лъв, слон, бивол, леопард и носорог. Всеки един от тези невероятни животински видове ще имате възможност да видите по време на това вълнуващо и незабравимо за цял живот сафари.

=====================================================
Цена за пътуване в 4х4 сафари джип с присъединяване към други туристи - Мин 2 туристи (за 1 турист на запитване)

От 16.12.2019 до 02.01.2019: 4806 лв.
От 03.01.2019 до 31.03.2019: 4688 лв.
От 01.04.2019 до 25.06.2019: 4524 лв.
От 26.06.2019 до 31.10.2019: 4896 лв.
От 01.11.2019 до 15.12.2019: 4688 лв.


Коледно доплащане: US$ 60.00 на човек/нощувка от 24.12.2018 до 01.01.2019 вкл.
Великденско доплащане : US$ 60.00 на човек/нощувка от 19.04.2019 до 22.04.2019 вкл.

=====================================================

Настаняване:

- Найроби - хотел Safari Park Hotel
Разположен само на 10км от центъра на града и на 20 км от международното летище, на оживена Safari Park Hotel е типичен африканска, предлагащ луксозно настаняване и разполагащ с 64 акра красиво оформени градини. Всички от 204те стаи са модерно обзаведени, просторни и предлагат телевизия, баня и самостоятелна тераса. Шестте ресторанта са отлични и ще се погрижат за всички вкусове. В хотела има казино, няколко бара, здравен клуб, тенис и скуош игрище, конферентен център.


- Национален резерват Масай Мара - Mara Sopa Lodge

Mara Sopa Lodge е разположен в долината на Oloolaimutia и се вписва идеално в околния пейзаж. Акцентът около хижата са на местните жители – масаите, както несметни богатства на дивата природа, птиците и естествената флора, които изобилстват накъдето и да погледнете. Лоджата е луксозно обзаведена с всички удобства, от които имате нужда в саваната. Стаите са просторни, а в сободното време ще можете да се отпуснете на басейна предлагащ прекрасни гледки към дивата природа. Вечерта се правят прожекции на филми за дивата природа. Всичко това гарантира, че Вашият престой ще бъде наистина приятен.

- Лейк Накуру Сопа Лодж (Lake Nakuru Sopa Lodge)

Лейк Накуру Сопа Лодж (Lake Nakuru Sopa Lodge)
Лейк Накуру Лодж е разположена в сърцето на един от най-гъсто населените Национални Паркове във влажните зони на Кения (Рамсар). Паркът Рамсар се намира само на два часа спокойно шофиране от Найроби, през красиви гористи хълмове и покрай многобройни езера. В покрайнините на шумния и оживен пазарен град Накуру се намира един наистина забележителен национален парк, който е придобил световна слава. Бели и черни хипопотами „наемат” този 188 кв.км изцяло ограден парк – и са внимателно опазвани като видове и популации. Сега популацията им наброява 50 и продължава да се увеличава. Друга рядка забележителност са жирафите Ротшилд, а в парка се намират и значително количество бизони, леопарди, зебри, антилопи и лъвове. Хижата Lake Nakuru Lodge се намира с югоизточната екологична ниша на парка, откъдето се открива внушителна панорама на езерото и многобройното фламинго, с което езерото е известно. Сочни зелени градини обграждат хижата и виличките наоколо. Хотелът предлага добър избор от допълнителни услуги и вечерни забавления.


- Amboseli Sopa Lodge
Разположена на 200 акра частни земи в подножието на най-високата планина в Африка, Килиманджаро, ложата Ви предоставя луксозно настаняване и невероятни гледки към дивата природа. Ложата е съвсем близо до мястото, където е живял Ърнест Хемингуей, докато пише прочутия си роман „Снеговете на Килиманджаро”. Всяка от 47-те стаи има своя собствена веранда, на която да се отпуснете и да се наслаждавате на прекрасния пейзаж. Всички стаи са със собствена баня, модерни, просторни и удобни. Менюто е комбинация от европейски, африкански и азиатски ястия. Има и няколко бара, голям басейн, фоайе с телевизор и много други малки тънкости, които правят ложата перфектен избор за сафари в саваната.

===================================================

Програма:

Ден 1 Найроби
Пристигане в Найроби. Посрещане и трансфер до хотел Safari Park Hotel. Следобед свободно време.
Нощувка в Safari Park Hotel на база нощувка и закуска (BB).



Ден 2 Найроби – Национален резерват Масай Мара
Напускате Найроби след закуска. Пътувате към плодородните Кенийски хълмове и по протежение на скалната стена на Голямата рифтова долина, по път, построен от Италиански военопленници по време на Втората Световна Война. Огледайте се за прекрания параклис, построен от тях в подножието на скалата. Минавате покрай внушителната наземна сателитна станция Лонгонот, по пътя през Долината към Нарок, а след това пътувате през акри пшеница и ечемик, преди да стигнете до Масай Мара точно навреме за обяд. След обяда и кратка почивка – следобедно сафари и връщане в хотела по залез.

Нощувка в Mara Sopa Lodge на база пълен пансион (FB).


Ден 3 Национален резерват Масай Мара
Ранно сутрешно и следобедно сафари.
Нощувка в Mara Sopa Lodge на база пълен пансион (FB).

Ден 4 Масай Мара – Езерото Накуру
След като напуснете Масай Мара след закуска ще пътувате през хлебницата на Кения, където хиляди акри пшеница и ечемик разнообразяват пейзажа по пътя ви на север към Нарок, районен център на тази част на Масайланд. Пътувате през обширните равнини на Долината Рифт, като внимавате да не изпуснете от поглед стадата жирафи и газели, докато се изкачвате по пътя в скалите Мау, преди да пристигнете в хижата на Езерото Накуру за обяд. Водите тук често са обагрени в трептящо фламингово розово от хилядите прекрасни птици, накацали по бреговете на езерото. След обяда – следобедно сафари в Национален Парк Накуру, преди да се върнете на езерото Накуру за нощувка.
Нощувка в Лейк Накуру Сопа Лодж (Lake Nakuru Sopa Lodge) на база пълен пансион (FB).


Ден 5 Езерото Накуру – Национален Парк Амбосели
След ранн закуска, напускате езерото Накуру и се отправяте към Найроби, а след това на юг към Амбосели. Обяд по пътя. Следобедно сафари, което триключва на залез слънце. Настаняване в хотел.
Нощувка в Amboseli Sopa Lodge на база пълен пансион (FB).

Amboseli Sopa Lodge
Разположена на 200 акра частни земи в подножието на най-високата планина в Африка, Килиманджаро, ложата Ви предоставя луксозно настаняване и невероятни гледки към дивата природа. Ложата е съвсем близо до мястото, където е живял Ърнест Хемингуей, докато пише прочутия си роман „Снеговете на Килиманджаро”. Всяка от 47-те стаи има своя собствена веранда, на която да се отпуснете и да се наслаждавате на прекрасния пейзаж. Всички стаи са със собствена баня, модерни, просторни и удобни. Менюто е комбинация от европейски, африкански и азиатски ястия. Има и няколко бара, голям басейн, фоайе с телевизор и много други малки тънкости, които правят ложата перфектен избор за сафари в саваната.

Ден 6 Национален Парк Амбосели
След закуска ще напуснете ложата за целодневно сафари сред дивата природа. За обяд ще направите пикник на открито, а към 16 часа ще се завърнете в ложата за почивка и релакс.
Нощувка в Amboseli Sopa Lodge на база на пълно борда.

Ден 7 Национален Парк Амбосели - Найроби
След ранна закуска ще напуснете ложата, като по пътя ще имате възможност да съберете последни впечатления от дивия свят на Килиманджаро, докато стигнете границата на Национален Парк Амбосели. Оттук ще поемете на запад към колоритния град Наманга, където ще имате възможност да закупите уникални украшение, направено от местните масаи. След това ще се отправите по пътя на север към столицата Найроби. Трансфер до летището или градски хотел за допълнителна нощувка.

*****Край на тура*****

Това сафари е от поредицата турове, които предлагаме в нашето сафари-портфолио в Африка; всеки ваканционен пакет, включва внимателно избрани хотели, сафари лоджии или сафари лагери. При нас може да резервирате Вашето мечтано пътуване до Африка – сафари в в Кения и Танзания, почивка в Занзибар и Мозамбик, сафари и наблюдение на горили в Уганда и Руанда, турове и сафарита в ЮАР, Ботсвана, Намибия, Замбия и Зимбабве. Ако този тур не отговарят на Вашите изисквания, ние ще се радваме да направим индивидуален тур с маршрут, който в най-голяма степен да удовлетворява Вашите специфични изисквания.

Това сафари можем да Ви предложим и като индивидуална програма. Препоръчваме и удължение по програмата с плажна ваканция в Момбаса и Занзибар. За повече информация, моля да се свържете с нас!



Забележки
Цените на вътрешните полети, летищните такси или парко таксите могат да бъдат променяни без предварително уведомяване. Такава промяна е извън нашия контрол и ще бъдете своевременно уведомявани за всяко повишение на съответните цени или такси.

Информация за пътуващите
Пътниците трябва да носят само меки сакове по време на сафари.
Това е програма за гарантирани пътувания и е възможно други клиенти да се присъединяват или напускат по всяко време, в зависимост от техните собствени програми.

ВАЖНО!!! Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетниите билети включени в цената за целия маршрут с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг: 1188 лв. на човек (към 19.12.2018). При разлика в цената към момента на резервацията агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.75 BGN. При промяна във валутния курс агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет.

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма и препоръчва предварително сключване на застраховката при всяка Ваша резервация, в случай на възникване на непредвидени обстоятелства и невъзможност за ползване на заявените от Вас услуги!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:
•Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
•Авансово плащане в размер на 70% от пакетната цена
•Пълно плащане 91 дни преди начална дата на пътуване
•Цветно копие на паспортите на всички пътуващи по e-mail или в оригинал в офиса и 2 цветни снимки

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
•Всички цени се заплащат в лева по курс продава на Райфайзенбанк в деня на плащане.
•Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата категория.
•Туровете в програмата подлежат на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.

Като наш клиент Вие стaвате автоматично член на Flying Doctor’s Society of Africa по време на цялата продължителност на сафарито в Кения и Танзания, покриващ спешна евакуация в рамките на Източна Африка. В случай на инцидент, внезапно заболяване или нещастен случай сред природата, безценно предимство е да се свържете с местни опитни лекари, които да извършат евакуация по най-бързия начин по въздух до най-близката и модерно оборудвана болница в Найроби. Тази услуга няма да Ви струва нищо допълнително.
Индивидуалната медицинска застраховка не е включена в обхвата на това покритие!

Допълнителна информация

На запитване

Тагове

Оферти - Кения |  Оферти - Найроби |  Екскурзии - Кения |  Екскурзии - Найроби |  Екзотична почивка 2024 - Кения |  Екзотична почивка 2024 - Найроби

Избрани оферти