Начало / Екскурзии / Екскурзии - Найроби

Сафари в Кения и Танзания - Масай Мара,

Номер на оферта

/

228891

Дати & цени

Цената включва

Сафари в Кения и Танзания:
- Самолетен билет: София - Найроби - Килиманджаро - София
- 3 нощувки в Масай Мара, Кения на база пълен пансион
- 2 нощувки в Серенгети, Танзания на база пълен пансион
- 1 нощувка в Нгоронгоро, Танзания на база пълен пансион
- Обслужване от английско говорящ професионален шофьор/водач
- Транспорт по време на сафарито с джип 4х4
- Всички входни такси за посещение на парковете и резерватите по програмата
- Безплатна вода по време на сафарито

Цената с включено удължение - сафари в Горила парк, Уганда:
- Самолетен билет: София - Найроби - Кампала - София
- 1 нощувка в Аруша в KibO Palace hotel или подобен
- 2 нощувки на база пълен пансион в BirdNest Resort
- Входни такси
- 1 бр. разрешение за горила сафари
- Превоз по програмата
- Професионален водач
- Двупосочни трансфери
- Питейна вода за всички дни по програмата

Цената не включва

- Виза за Кения и Танзания
- Задължителна ваксина за жълта треска за посещение на Танзания
- Предмети от личен характер т.е. телефон/използване на интернет, пране, бутилирана вода и други алкохолни и безалкохолни напитки
- Промени по маршрута
- Бакшиши

Програма на пътуването

Дата: 14.06.2019 - 25.06.2019

Цени:
- Цена на възрастен в двойна стая за сафарито в Кения и Танзания, с включен самолетен билет – 7 300 лв.
- Обща цена за Сафари в Кения и Танзания с екстеншън сафари в Горила парк, Уганда- на човек при настаняване в двойна стая и включен самолетен билет: 10990 лв.

====================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

====================================================

Настаняване по програмата:
- Масай Мара, Кения - Mara Sopa Lodge
http://www.sopalodges.com/masai-mara-sopa-lodge/overview
- Серенгети, Танзания - Serengeti Serena Lodge
https://www.serenahotels.com/serenaserengeti/en/default.html
- Нгоронгоро, Танзания - Ngorongoro Serena Lodge
https://www.serenahotels.com/serenangorongoro/en/default.html

Полетни детайли:
14JUN SOFIA DOHA 2230 0320 #

15JUN DOHA NAIROBI 0815 1410

25JUN KILIMANJARO DOHA 1735 2355

26JUN DOHA SOFIA 0650 1200


ПРОГРАМА:

ДЕН 1: Летище Найроби - Масай Мара

Добре дошли в Кения. След пристигне на летището в Найроби ще бъдете посрещнати от представител на фирмата партньор на ММ Тръвел, който ще ви запознае с предстоящия маршрут. Отпътуване към Масай Мара през Голямата рифтова долина. По пътя ще видите планините Лонгонот, Маргарет и плантациите от пиретрум. Пристигане в лодж Mara Sopa Lodge. След обяд ще потеглите към Националния резерват Масай Мара за първото ви сафари, лоето ще продължи до залез слънце. Резерватът притежава страшно богат и разнообразен див свят: над 450 вида животни. Ще видите лъвове, носорози, хипопотами, крокодили, жирафи, зебри, леопарди, много видове антилопи и слонове. В Масай Мара се случва най-зрелищното събитие в природата, а именноежегодната миграция на милионите диви хищници и зебри от Серенгети (Танзания), търсещи вода и пасища.

След сафарито ще се отправим към Mara Sopa Lodge за вечеря и нощувка.

ДЕН 2 и 3: Национален резерват Масай Мара

Следващите два дни ще прекараме в опознаване на резервата Масай Мара. Откритите пасища са дом на изключително богат и разнообразен животински свят. Зрелищната годишна миграция на милиони диви животни и антилопи е акцента на всяко посещение в Африка през периода от юли до септември. Резерватът Масай Мара е най-популярното убежище на диви животни в Кения. Това е най-известният и най-посещаван резерват в Кения. Това е мястото, на което е заснет филма „Далеч от Африка“.

На практика, в Мара може да бъде видян всеки един представител на дивата природа, поради миграцията пресичаща кенийско-танзанийската граница. Това е спектакъл, който трябва да бъде видян: милиони диви животни, зебри и газели от равнините на Серенгети пресичат границата с Танзания при река Мара и преминават към пасищата на Масай Мара, в края на юни. Драматичното пресичане на реката от хищници, които гонят своята плячка може да бъде наблюдавано от началото на юли до август.

Резерватът разполага с изключително разнообразие от птици, към момента са регистрирани около 452 вида.

След целодневното сафари ще се върнем обратно в Mara Sopa Lodge за вечеря и нощувка.


ДЕН 4: Национален резерват Масай Мара - Серенгети

Днес ще напуснем лагера и ще се отправим към южната част на резервата, като наблюдаваме дивите животни по пътя към танзанийската граница до Исебания/Сирари. Ще бъдем посрещнати от нашия шофьор от танзанийска страна, който ще ни превози до южната част на Серенгети.

Легендарната равнина Серенгети ще бъде наша дестинация през следващите два дни. Обширната равнина със своята рядка растителност предлага най-добрата гледка на диви животни в света. Ежегодната миграция на диви животни и зебри е една от най-големите атракции на парка, но през цялата година в Серенгети могат да бъдат наблюдавани хищници като лъвове, леопарди, гепарди, както и слонове, жирафи, хиени, хипопотами, носорози и огромно разнообразие от антилопи и птици.

Ще се насладим на пикник-обяд по време на пътуването ни към централната част на Серенгети. Вечерта ще се настаним в Serengeti Serena Lodge, където ще вечеряме и ще се отдадем на заслужена почивка.

ДЕН 5: Проследяване на Голямата петица в Серенгети

Днес ще се насладим на сутрешно и следобедно сафари в обширните равнини на Серенгети. Рано сутрин и привечер пейзажът на Серенгети е зашеметяващо красив. Екосистемата на Серенгети поддържа най-голямата и най-запазената концентрация на равнинни животни в Африка, включително над три милиона големи бозайници. Гледката и преживяването в тази част на Африка никога не разочароват своите посетители. По време на сафарито ще наблюдаваме голямо разнообразие от видове птици и диви животни.

В зависимост от движението на дивите животни, ще преценим дали да се насладим на пикник-обяд по време на сафарито, или да хапнем топъл обяд в нашия лодж.

След изпълнения с емоции и впечатления ден ще се върнвм в Serengeti Serena Lodge за вечеря и нощувка.

ДЕН 6: Ден в „Африканската райска градина“ - Нгоронгоро

След закуска ще се отправим към Нгоронгоро, където ще се спуснем по кратера (600м), за да изследваме детайлно неговата отличителна екосистема. Ще се насладим на изобилния животински свят, на впечатляващия фон на кратера Нгоронгоро, представляващ сърцето на консервационната зона. На това място в Африка имаме най-голям шанс да срещнем рядък вид черни носорози, обитаващи кратера. Кратерът Нгоронгоро притежава един от най-зрелищните природни пейзажи в цял свят. Кратерът, със своята магическа обстановка и изобилие от див животински свят омайва своите посетители.

За обяд ще се насладим на пикник в близост до обитаваният от хипопотами вир, разположен на повърхността на кратера. Ще продължим нашето сафари, преминавайки през разнообразните екосистеми на кратера – ще преминем през гора, обитавана от зебри и павиани; равнини, в които се разхождат хиени и езеро обагрено в розово от множество птици фламинго. Ще имаме възможност да видим още и леопарди, гепарди, хиени, членове на семейство антилопи и различни малки бозайници.

Следобяд ще се настаним в Ngorongoro Serena Lodge за вечеря и нощувка.

ДЕН 7: Нгоронгоро – летище Килиманджаро - София

След закуска ще Напуснем Нгоронгоро и ще се отправим към летището за полет до София.



Възможност за удължаване на програмата с опционално тридневно сафари в Уганда:

ДЕН 7: Нгоронгоро – Аруша

След закуска ще Напуснем Нгоронгоро и ще се отправим към Аруша. Ще имаме възможност за самостоятелно разглеждане на града. Ще се настаним в хотела за нощувка и почивка.

ДЕН 8: Аруша, ТанзанияКампала, Уганда - Езеро Bunyonyi

Рано сутринта, ще се отправим към летище Килиманджаро за полет до Кампала, Уганда. След това ще се отправим към едно от най-красивите места в Уганда - Езеро Bunyonyi, чието име означава „място с множество малки птици“. По пътя ще се насладим на грандиозната гледка към планините на Уганда. Тази част е известна като „Алпите на Уганда“.

Ще се настаним за нощувка в BirdNest Resort.

ДЕН 9: Горила сафари

Тази сутрин ще станем много рано и ще се отправим към Национален парк Буинди за предстоящото ни сафари. Сафари в планината Горила е едно от най-вълнуващите преживявания за всеки любител на природата. Сафарито отнема между 2 и 6 часа, но си заслужава усилията. Ще бъдем придружени от опитен рейнджър, който ще ни разкаже интересни факти за местната флора и фауна, както и за начина на живот на горилите.

В края на деня ще се върнем в BirdNest Resort за вечеря и нощувка.

ДЕН 10: Кампала - София

След закуска ще започнем нашето пътуване към Кампала. Ще пресечем Екватора, като ще имаме време да си направим снимки и да си купим сувенири за спомен. Ще се насладим на пикник обяд, след което ще се отправим към летище Ентебе в Кампала за полет до София.


Полетни детайли:

14JUN SOFIA DOHA 2230 0320

15JUN DOHA NAIROBI 0815 1410

26JUN KILIMANJARO NAIROBI 0550 0650

26JUN NAIROBI KAMPALA 0830 0950

28JUN KAMPALA DOHA 1735 2355

29JUN DOHA SOFIA 0650 1200

Настаняване по програмата:

Аруша, Танзания - KibO Palace hotel 4*

http://kibopalacehotel.com/

Сафари, Уганда - BirdNest Resort 4*

http://www.birdnestatbunyonyi.com/

Тагове

Оферти - Кения |  Оферти - Найроби |  Екскурзии - Кения |  Екскурзии - Найроби |  Екзотична почивка 2024 - Кения |  Екзотична почивка 2024 - Найроби

Избрани оферти