Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Барселона - Коста Брава - Френска ривиера - 6 нощувки - автобус и самолет

Номер на оферта

/

160490

Дати & цени

Цената включва

* самолетен билет Барселона – София
* летищни такси
* голям салонен багаж с максимални размери 55 x 40 x 23 см
* транспорт с автобус 3*
* трансфер хотел – летище
* 6 нощувки, 6 закуски, 3 вечери в хотели **/ ***
* медицинска застраховка
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата

Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* регистриран багаж до 20 кг – 60 лв.
* трансфер от летище София за туристите от Хасково и Пловдив – 25 лв.
* входните такси на посещаваните туристически обекти
* Екскурзията до манастира “Монсерат” - 30 евро/ 59 лв.
* Екскурзия до Фигерес с посещение на театъра-музей на Салвадор Дали /автобусен транспорт, резервация и входна такса/ - 40 евро/79лв.
* Рицарски турнир /с вкл. автобусен транспорт, напитка и спектакъл Фламенко – 45 евро/88 лв.; за деца до 12 г. 25 евро/49 лв.
* Екскурзия “Нощна Барселона” – 20 евро/39 лв.
* застраховка „отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

БарселонаКоста Брава – Френска ривиера: автобус и самолет

СофияЛюблянаТриестМиланоМонакоМонте КарлоНицаАвиньон
Каркасон – Монсерат - Коста Брава – БАРСЕЛОНА– София

ДАТИ: 29.04. – 06.05.2018 г.

8 дни / 6 нощувки

ЦЕНИ:
Възрастен в двойна/ тройна стая: 895 лв.

----------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА

29.04.2018:
Отпътуване в 01.45 ч. от площад „Спартак” в гр. Хасково, 03.00 ч. от хотел “Тримонциум” в гр. Пловдив, 05.15 ч. от стадион „Васил Левски” в гр. София за Словения по маршрут СофияНишБелградЗагребЛюбляна. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Туристическа програма: Францисканския манастир - на фасадата на църквата можем да видим най-голямата статуя на Богородица в града; Тройния мост – една от основните забележителности на града, дело на Йоже Плечник, участвал в преустройството на големи части от Виена и Париж; Кметството, Стария град, в който тихо се спотайват Катедралата “Св. Николай”, Драконовият мост, Замъкът на Любляна. Свободно време. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

30.04.2018:
Закуска. Отпътуване за Триест - някога мултиетнически и космополитен град, придобил славата на тихо убежище на свободомислещи и непокорни поети и писатели. Точно преди 100 години на 20 октомври тук пристига Джеймс Джойс и остава запленен от кръчмите и атмосферата на града цели 15 години. Наричат жителите на Триест “неаполитанците на Севера“ най-вече заради вкуса към живота и удоволствията. Хората тук казват, че живеят не за да работят, а работят, за да задоволяват капризите си. Триест е градът с най-много къщи, обитавани от духове - те дори са обозначени специално и са туристическа атракция. Туристическа програма в Стария град с руините на Римския Театър, „Пиаца д‘Унита д"Италия” - централния площад на града с импресивните дворци Палацо дел Муниципио и Палацо дел Говерно, Фонтана на четирите континента, Гранд Канал - едно от най-очарователните места на града. Свободно време. Отпътуване и туристическа програма в Милано. На катедралния площад в Милано се намира най-голямата забележителност и символ на града – Миланската катедрала "Дуомо". Тя е третата по големина църква в Европа /20 000 души/, един триумф на готическата архитектура. Строежът на катедралата започва още през 1386 г. Цялата катедрала е изработена от бял мрамор. Впечатляващи са размерите й - 157 м. дължина и 88 м. ширина. Фасадата и покрива са оформени със 135 готически кули. От катедралния площад, през огромния покрит пасаж-базар "Виктор Емануил" се излиза на Пияца де ла Скала. Площадът е малък, но много известен, защото на него се намира прочутият оперен театър "Ла Скала". Той е построен през 1778 г. от Джузепе Пиермарини на мястото на старата църква "Санта Мария де ла Скала" и носи името й. Отвън сградата изглежда малка и непривлекателна, но залата е обширна, събира 3600 зрители, с шест балкона и отлична акустика. На голямата сцена са изнасяли представления всички прочути оперни певци вкл. Елена Николай, Борис Христов, Николай Гяуров, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска и др. Северозападно от катедралния площад се намира големият средновековен замък Сфорца. Той е издигнат през ХV в. от Франческо Сфорца, на мястото на стария замък Висконти. В тази грандиозна постройка от тухли някога са живеели владетелите на Милано и на името на един от тях - херцог Сфорца е кръстен замъка. Свободно време. Нощувка в района.

01.05.2018:
Закуска. Отпътуване за Френска Ривиера. Туристическа програма в Монако – втората най-малка държава в света, разположена едва на 2 кв. км. Бреговете й се „къпят” във водите на Средиземно море, а субтропичният й климат я прави привлекателно място за отдих. Княжество Монако предлага исторически и културни забележителности, тропическа растителност и безброй мероприятия – всичко създадено с цел да доставя удоволствие на многобройните туристи. Посещение на Океанографския музей, двореца на принцовете на Монако, квартала Монте Карло - известен с блясъка, лукса, хазарта, както и с организирането на рали-шампионати на Formula 1: Казиното, Отел дьо Пари, кафе дьо Пари. Отпъруване за Ница - столицата на Лазурния бряг и родно място на Джузепе Гарибалди. Туристическа програма: крайбрежния булевард “Променад де-з-англе”; площад “Масена”; Стария град с пазара на цветята. Търговският район се намира над площад “Масена”, където големите молове и магазини, заобикалят улички с имена като rue Paradis и rue de la Libert?. Нощувка в района.

02.05.2018:
Закуска. Отпътуване и туристическа програма в Авиньон: градът достига най-голям разцвет между 1309 и 1377 г., когато е седалище на католическите папи. Папският дворец в Авиньон е една от най–големите готически сгради във Франция. Недалеч от двореца е разположена катедралата „Нотр-Дам-де-Дом”, която е реконструирана през 15 в. и е в романски стил. В нея се намира и мавзолея на папа Йоан XXII, който е с наистина прецизна и изящна изработка. Съвсем близо преди векове са се намирали и папските жилища, където религиозните водачи са спали заедно с антуража си преди дворцовият комплекс да бъде готов. Днес на това място в Авиньон, наричано Пти Пале, може да се види изящното произведение на изкуството – Богородица с Младенеца на Ботичели. Безспорно най-популярната забележителност на Авиньон е и каменния мост „Св. Бенезет”. Днес от неговите 22 арки са останали само 4. Свободно време. Отпътуване за Каркасон – градът замък във Франция. Той стои величествено на хълм с изглед към околните живописни селските райони на Лангедок с невероятен изглед към Пиринеите. Стените на Каркасон - са изключителен образец на военна архитектура. Това са най-дългите стени в Европа (близо 3 км), приказна смесица от кулички, наблюдателници, назъбени парапети на бойни кули и подвижни мостове, чийто строеж започва през 7 век. Пешеходна разходка в средновековния град – двореца “Комтал“, базиликата “Сен Назар“, Лоджията на инквизитора и Театъра. Свободно време. Отпътуване за Коста Брава. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.

03.05.2018:
Закуска. Панорамна обиколка на Барселона: площад “Испания”; “Побле Еспаньол” или както още го наричат “Испания в миниатюра”: в испанското село са представени всички архитектурни стилове характерни за различните райони на ИспанияКаталуния, Арагон, Андалусия, Галиция, Кастилия, Балеарските острови и др. Тук има множество магазинчета, кафенета и ресторанти; хълма Монджуик; Олимпийския стадион; площад “Колумб” с паметника на Христофор Колумб – великия испански мореплавател от италиански произход, който убеден, че е достигнал бреговете на Индия, така и не разбрал, до края на живота си, че е открил Америка; Пристанището; “Лас Рамблас” - улица Рамбла, която често определят като „душата на града”; стадиона “Ноу Камп” с капацитет 98 800 зрители. Той е една от най-добрите спортни постройки в света. Вечеря. По желание посещение на Рицарски турнир и спектакъл Фламенко. Нощувка.

04.05.2018:
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание:
- в 8:30ч. полудневна екскурзия до Фигерес с посещение на театъра-музей на Салвадор Дали; Фигерес е малко градче в провинция Жирона, Каталуния и посещение на театъра-музей на Салвадор Дали. Градът е разположен съвсем близо до френската граница и се намира на около 150 км. от Барселона. Днес обаче Фигерес е по-известен с това, че е родното място на известния испански художник Салвадор Дали. Няколко години преди смъртта си той се връща в родния си град, купува градския театър, в който се състои една от първите му изложби и го превръща в своята последна безсмъртна творба – музей Гала Салвадор Дали. В сградата се намират много картини от личната колекция на Дали, както и картини на Ел Греко и на неговия приятел Антони Пичот. Междувременно обаче ще се натъкнете по коридорите или в градината на различни причудливи форми на изкуството. Сред тях са и специална стая с диван и камина, която погледната от определен ъгъл и височина напомня човешко лице. Фасадата на музея е покрита с хлебчета, а на покрива ще забележите огромни яйца. В криптата пък лежи тялото на самия художник. Разходката из музея Гала Салвадор Дали е истинско приключение.
- в 13:00ч. полудневна екскурзия до манастира “Монсерат”, посветен на Богородица и наричан "La Moreneta" („Черната дева“), който е патрон-покровител на Каталуня от 19 век и е посещаван от хиляди местни богомолци и туристи от цял свят. Легендата за „Черната Дева“ възниква през 9 в., когато е и изградена първата капела на манастира. През 880 г. група деца, изпратени да пасат овцете виждат неземна светлина, която извира над планината Монсерат и сърцата им се изпълват с радост. Светлината продължава да извира от една пещера в продължение на месец. Когато местният свещеник отива да види мястото, той открива образа на Дева Мария в същата пещера. Два века по късно там е основан малък манастир. Стигайки до 20 век вече виждаме голямо религиозно средище, което играе важна религиозна роля в националното движение в Каталуния. Първата „каталунска библия“ е публикувана тук по време на управлението на Франко и се превръща в опора на участниците в Гражданската война през (1936-1939). Вечеря. По желание посещение на шоуто „Звук и светлина” с магическите фонтани на площад „ Испания“. Нощувка.

05.05.2018:
Закуска. Ден, посветен на творчеството на гениалния Антонио Гауди, за който можем да кажем, че в пълна сила важи латинската максима "Omnis ars imitatio naturae" - Всяко изкуство е подражание на природата. Туристическа програма: посещение на парка Гюел, чийто павилиони и стълби са пренесени сякаш от някоя приказка на Андерсен. Саграда Фамилия, чието строителство започва през далечната 1881 г. и продължава и до днес. По замисъла на Гауди Саграда Фамилия трябва да бъде сграда-символ, грандиозна алегория на Рождеството Христово. Casa Mila – последната построена от Гауди сграда, преди да се посвети изцяло на построяването на Саграда Фамилия. Поглеждайки я отвън фасадата прилича на крайбрежна скала прорязана от пещери. Ето защо хората и до днес наричат Каса Мила по-често с името La Рedrera. Когато попитали Гауди защо сградата е с такива форми, той отговорил: „Това са очертанията на планините, които ограждат Барселона и тези планини се виждат от това място, на което е разположена къщата”. Casa Batlo - тук откриваме личното виждане на Гауди по отношение на модернизма, а именно култа към извитите линии. Свободно време в Барселона. Трансфер до летището в Барселона. Полет за София в 21.55 ч.

06.05.2018:
Кацане на летище София на 06.05.2018г. в 01.55 ч. По желание трансфер на туристите с автобус до Пловдив и Хасково.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Възможи са промени в последователността на посещенията.
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява задължително при резервация за екскурзията, заплащат се с окончателната вноска и се осъществява при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.
* Първа вноска 350 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.


==============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Майски празници - Испания |  Майски празници - Барселона

Избрани оферти