Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Великден 2018 - Самолетна екскурзия Прага

Номер на оферта

/

176849

Дати & цени

Цената включва

Резервация и плащане за по-малко минута!
Вече може да направите плащане за почивка и с дебитна или кредитна карта - лесно, бързо и сигурно на нашия сайт чрез онлайн платформата за разплащания на ОББ и Рейма Травел (www.reyma.bg)
****************************************************

Дата: 05.04.-08.04.2018
3 нощувки в хотел Tosca 3*
Ранни записвания до 28.02.2018 - 729 лв
Редовни цени - 789 лв

*Промоционалните цени са валидни до указаните срокове или до изчерпване на местата по промоцията.

Цената включва:

- самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер с включени летищни такси
- 3 нощувки със закуска в хотел Tosca 3* (или подобен)
- трансфер летище - хотел – летище;
- пешеходен опознавателен тур на Прага с екскурзовод на български език;
- класическа пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език;
- медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;

Цената не включва

Цената не включва:

Ползване на слушалки с аудиосистема по време на пешеходните обиколки: 2 евро на човек на ден (ползват се два поредни дни; заплащат се на място, на екскурзовода);
Билети за градски транспорт: 1 билет=24 CZK (~1€) или карта
Допълнителни ескурзии, билети за атракции по желание:

Описание и цени на допълнителните услуги по програмата "Великден в Прага":

1. "Карлови Вари и пивоварна Пилзен" с включена входна такса и дегустация на бира - 90 лв на човек при минимум 15 записани туристи (с включен автобусен транспорт, входна такса за пивоварна Пилзен с дегустация, екскурзоводско обслужване на български език); Продъжителност: около 9 часа. В пивовар Пилзен днес, както и през 1842 г., прочутата пилзенска бира се вари в медни котли и е с уникален карамелен вкус и наситено златист цвят. По време на тура ще разгледаме двете сгради на пивовара - историческата, от 1930 г. и модерната, от 2004 г. и ще се запознаем с начина на варене и процеса на бутилиране на "течното злато". Ферментацията на бирата става в отворени бъчви в подземията на фабриката, където стените са каменни, а въздухът е влажен. Акцентът на посещението е дегустацията на непастьоризирана бира Пилзнер в една от автентичните каменни изби на пивовара.
Карлови Вари предлага много повече от това, което можете да вземете – история, култура, спокойствие, минерални извори, добра храна и чист въздух. Пътят на автобуса минава покрай спиращите дъха пейзажи на област Бохемия и стига до известния спа курорт с 12 основни лечебни минерални извори и около 300 по-малки. Най-известен сред тях е изворът „Вржидло”, чиито лечебни води се издигат на височина 12 метра. Карлови Вари е известен още с производството на изделия от кристал и порцелан, както и с вкусните карловарски вафлички и с традиционния билков ликьор „Бахеровка”, който се прави с прочутата лековита вода.
Маршрут: Прага - Пилзен: 90 км.; Пилзен - Карлови Вари: 80 км; Карлови Вари - Прага: 130 км.

2. "Средновековна романтика в Кутна Хора": 88 лв на човек при мин. 15 записани туристи (включва автобусен транспорт, входни такси за Св. Варвара и монетния двор, екскурзоводско обслужване на български език; Цената не включва входна такса за костницата - заплаща се на място: 75 CSZ~3 € на човек); Продължителност: около 6 часа;
Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център, посещение на готическата църква Св. Варвара, Италианския двор - мястото, в което са сечени първите сребърни грошове и на уникалната църква-костница от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета .
Маршрут: Прага - Кутна Хора: 60 км.

3. Замъкът Чешки Щернберк: 65 лв при мин. 15 записани туристи (включва автобусен транспорт, входна такса и екскурзоводско обслужване на български език.); Продължителност: около 4 часа;
По желание на място се заплаща такса за снимки в залите на замъка по време на беседата - ориентировъчна цена: около 150 CZK (около 6 €).

4. Круиз по Вълтава: 22 лв на човек /Продължителност: 1 час/.

5. Вечеря с меню по избор в ресторант-пивовар U Fleku: 50 лв на човек (включва welcome drink, предястие, избор от 3 основни ястия, 1 бира - 0,4 л Flekovsk? le??k 13%, десерт).

6. Препоръчано!! - Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (самостоятелно посещение):
Опция 1: 59 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; не включва храна);
Опция 2 с вечеря: 90 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли", вечеря по предварително заявено меню /предястие, основно ястие - пилешко, свинско или вегетарианско по избор и десерт/ - моля, заявете вида меню с резервацията, направеният избор не може да се променя.
Цената включва: круиз по Вълтава /около 2,5 ч./, вечеря с меню по избор, напитка за "добре дошли", концерт с изпълнения на живо на популярни чешки джаз музиканти, такса резервация.
Цената не включва: напитки и трансфер до пристанището, което се намира в центъра на Прага.

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.

Програма на пътуването

ВЕЛИКДЕН В ЗЛАТНА ПРАГА
самолетна екскурзия с обслужване на български език

Дата: 05.04.-08.04.2018
3 нощувки в хотел Tosca 3*
Ранни записвания до 28.02.2018 - 729 лв
Редовни цени - 789 лв

*Промоционалните цени са валидни до указаните срокове или до изчерпване на местата по промоцията.

Условия за плащане: Депозит мин. 30% при записване и сключване на договор; пълно плащане - до 30 дни преди датата на отпътуване!

Програма самолетна екскурзия "Великден в Прага":

Първи ден:
Отпътуване от летище София за Прага с директен полет на България Ер в 09:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Информационна среща и ОПОЗНАВАТЕЛЕН ТУР (включен в цената): Екскурзоводът даде първи ориентири за района около хотела и ще ви заведе на първата вълнуваща среща със Стара Прага - заедно ще прекосим Вацлавския площад и преминавайки през "Златния кръст" ще стигнем до Староместкия площад, на който са разположени емблематични забележителности - готическа катедрала „Дева Мария пред Тин”, монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”, двореца Кински, Староместкото кметство и Пражкия меридиан -на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария. Докато слушаме историята и легендата за най-стария работещ астрономически часовник в света от 1410 г. - Орлой, разположен в центъра на площада, ще имаме възможност да се насладим и на „разходката на Апостолите”, която събира на всеки кръгъл час хиляди туристи от цял свят.
*По желание/с предварителна заявка и заплащане/: Вечеря в историческия ресторант-пивоварна "U Fleku" - най-старият ресторант-пивовар в Прага, който работи без прекъсване и произвежда бира от 1499 г. Тук пражани за пръв път през 1834 г. пият прочутата пилзенска бира. В старинен бохемски стил, залите са обзаведени със стари дъбови пейки и маси, характерни за средновековна Чехия.
Нощувка.

Втори ден:
Закуска.
КЛАСИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА ПРАГА с местен екскурзовод на български език (включена в цената, необходимо е ползване на градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори; фотопауза при панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна гледка към цяла Прага. Следват Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай, романтичните малострански улички с много заведения и магазини, Малтийския площад, стената на Джон Ленън, Дяволския канал с мостчето на влюбените и Карловия мост (XIV в.) - най-голямата забележителност на Прага, по протежение на който са разположени емблематични статуи, най-новата от които е на светите братя Кирил и Методий. Карловият мост и архитектурния комплекс Клементинум с най-красивата барокова библиотека на Прага са предверие към романтиката на Стария Град, където ще завършим разходката.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Круиз по Вълтава (продължителност 1 час).

*По желание следобяд /с предварителна заявка и заплащане/: "Средновековна романтика в Кутна Хора" с местен екскурзовод на български език. Разположен на 60 км. от Прага, градът е втори по значение в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става той става и седалище на кралската власт. Заради прекрасните запазени сгради с типична готическа архитектура от Средновековието и специфичната спираща дъха панорама, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център, посещение на величествената готическа църква Св. Варвара - оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа, Италианския двор - мястото, в което са сечени първите сребърни грошове и на уникалната църква-костница в Седлец от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.

Нощувка.

Трети ден:
Закуска.
Свободно време с възможност за индивидуално посещение на уникалната зоологическа градина на Прага или
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Целодневна екскурзия "Пивоварна Пилзен с дегустация на бира и Карлови Вари" с местен екскурзовод на български език. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. По време на разходката по елегантните улици ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, който се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: 20,30 ч - Бутиков джаз круиз по р. Вълтава с тристепенна вечеря и джаз концерт на живо./

Четвърти ден:
Закуска.
Свободно време за самостоятелно разглеждане на Прага или
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Замъкът Чешки Щернберк - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Замъкът е разположен на около 45 км. югоизточно от Прага и е една от най-добре запазените средновековни крепости в Чехия в чешката област Бохемия. Построен е през 1420 година в готически стил, но по-късно, през 18 век - преустроен в бароков. Векове наред е собственост на известния род Щернберк. Замъкът притежава строгата фасада на средновековна крепост в готически стил, но интериорът му е екстравагантен и в духа на ранния барок. Обиколката преминава през петнадесет щедро украсени и мебелирани стаи в 4 различни стила – рококо, бийдермайер, имперски стил и барок. Посетителите се превеждат през огромната Рицарска зала с много исторически предмети и ценности, през красиво изписания параклис Свети Себастиан и Жълтата Камара с барокови украси и мебели от Луи XVI.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер в 17:20 ч.

Хотел по програмата "Великден в Прага":

Хотел Tosca 3* се намира в центъра на Прага, в историческия квартал Vinohrady и на пешеходно разстояние от Вацлавския площад. Хотелът предлага безплатен Wi-Fi интернет. Стаите са оборудвани с телевизор, сейф и баня.
На разположения в непосредствена близост до хотела площад (Namesti Miru) се намират емблематичната катедрала Св. Людмила в стил неоготика (от 1888 г.), театър Винохради (от 1907 г.), чиято сграда е един от уникалните архитектурни шедьоври на Прага, Националния дом на Винохради в стил неоренесанс (от 1894 г.) и много други. Старoместкият площад с известния астрономически часовник и Еврейският квартал са леснодостъпни пеша или с градски транспорт (трамвайната спирка и спирката на метро А са в непосредствена близост).

Повече информация на:
http://reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/327-chehiya/1477-prague-samoletna-ekskurziya

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Великден 2024 - Чехия |  Великден 2024 - Прага

Избрани оферти