Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Самолетна екскурзия РИМ - полет на 14.04.2017

Номер на оферта

/

168632

Дати & цени

Цената включва

-Самолетен билет София-Рим-София на България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж до 23 кг. на човек;
-4 нощувки със закуски в хотел Archimede 4* (или подобен);
- Два тура с професионален екскурзовод на български език:
-Античен Рим с посещение на Колизеума (без включена входна такса)
-Бароков Рим с посещение на Пантеона
-Tрансфери летище-хотел-летище;
-Медицинска застраховка с покритие 5 000 €
-Водач от България

Цената не включва

1. Слушалки по време на обиколките - 2 EUR на човек за всеки пешеходен тур (заплащат се при получаването им на място);
2. Градска такса - заплаща се задължително на рецепция на хотела: 6 € на човек на ден за хотел 4*

В цената не е включено – по желание:
1. Входна такса за посещение на криптата в базиликата Сан Клементе: 10 € на човек /заплаща на място/


Допълнителни турове:
- Посещение на Ватикана, Ватиканските музеи и базиликата Св. Петър с местен екскурзовод на български език (с предварителна резервация за вход - без чакане на опашка, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод): 75 лв за възрастен; 60 лв за европейски граждани под 18 г.;
- Шедьоврите на галерия Боргезе с екскурзовод на български език (с включена входна такса за галерията и такса резервация) при минимум 15 записани: 69 лв за възрастен; 40 лв за европейски граждани под 18 г.;
- Входна такса за посещение на галерия Боргезе (включва входна такса за галерията, такса предварителна резервация с гарантиран час за вход, сървиз такса): 35 лв за възрастен; 29 лв за европейски граждани 18-25 г.; 13 лв за европейски граждани под 18 г.; Тази услуга се предлага като алтернатива на екскурзията "Шедьоврите на галерия Боргезе" при по-малко заявки за нея (под 15 записани).
- Входна такса за посещение на Колизеума (електронен билет за вход с такса резервация - възможност за ползване в два поредни дни след валидация): 40 лв за възрастен; безплатно за европейски граждани под 18 г.

Програма на пътуването

LAST MINUTE оферта по самолетна програма
ВЕЛИКДЕН В РИМ, 4 нощувки – ПОЛЕТ НА 14.04.2017 –

Last minute оферта, последни 2 места: 799 лв на човек в двойна стая


ПРОГРАМА

1 ден – 14.04.2017 (петък)
Среща на летище София. Отпътуване за Рим с директен полет на България Ер в 07:35 ч. до летище Фиумичино. Трансфер с лицензиран автобус.
Екскурзия по желание (с доплащане): Посещение на Ватикана – Ватикански музеи и базиликата „Св. Петър“ с екскурзовод на български език - разглеждане на богатите колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство - Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело, Стаите на Рафаело, посещение на базиликата "Св. Петър".
Свободно време.
Нощувка.



2 ден – 15.04.2017 (събота)
Закуска.

Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език "Римските площади - Бароков Рим" (включена в цената) - артистичния площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Моро и на Нептун; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с фонтана Barcacha, проектиран от великите Bernini, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град.
Свободно време.
Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език „Античен Рим” (включена в цената) – ще чуете любопитни факти за най-големия амфитеатър от античността - Колизеума, ще научите как е протичал един ден на арената. Ще разберете колко огромна роля е играела пропагандата в историята на Вечния град и защо Колизеумът – този безспорен символ на Рим се издига точно на мястото, където го виждаме днес; Ще разгледаме Императорския форум, величествената арка на император Константин; Колоната на Траян, националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родинатана площад Венеция; ще изкачим стълбите на Микеланджело до Капитолийския хълм с базиликата "Санта Мария ин Арачели", сградата на Римската община и Капитолийските музеи. Ще узнаете много интересни факти за живота на римляните, за техните нрави и с малко въображение руините ще оживеят пред вас и ще ви разкажат за един отдавна отминал, но все още изпълнен с очарование свят. С малко въображение ще се върнем назад във времето и ще се опитаме да разгадаем как са живяли древните римляни и какво се е случвало по улиците на Рим. Античните руини ще оживеят и ще ни разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата.
Нощувка.



3 ден – 16.04.2017 (неделя)
Закуска.
Свободен ден.
Можете да се присъедините към множеството хора, които се събират на този ден на площад Св. Петър, за да станат част от празничната атмосфера, да чуят обръщението на Папата и обявяването на Възкресение Христово.
Екскурзия по желание (с доплащане): Шедьоврите на галерия Боргезе с екскурзовод на български език (Галерия „Боргезе” е един от най-популярните музеи в Рим, изграден в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Днес в уникалната галерия има над 560 картини и скулптури от известни майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и много други).
Свободно време.
Нощувка.



4 ден – 17.04.2017 (понеделник)
Закуска. Свободно време.
В свободния ден можете да се разходите в живописния парк Боргезе, където се намира панорамната тераса Пинчио и зоологическата градина на Рим. Друга идея за свободния ден е разходка в романтичния квартал Трастевере, където можете да се насладите на чаша гъсто италианско еспресо с вкусен великденски сладкиш от бадемово тесто. Средновековните калдаръмени улички на Трастевере са място за импровизирани концерти на класическа и модерна музика на открито, а в местните "тратории" ще имате възможността да опитате и традиционни домашни специалитети.
Нощувка.


5 ден – 18.04.2017 (вторник)
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време.
Трансфер от хотела до летището за полет до София в 15:10 ч. Отпътуване за България.


Полетно разписание:

14APR София-Рим 07:35 08:30
18APR Рим-София 15:10 18:05

Допълнителна информация

Повече на; http://www.reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/328-italiya/1727-velikden-v-rim-samoletna-ekskurziya-4-noshtuvki

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Рим

Избрани оферти