Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

Самолетна екскурзия до Баварските Замъци и Виена

Номер на оферта

/

199271

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

Самолетен билет София – Анкона/Виена – София;

Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см;

8 нощувки със закуски;

3 вечери в хотели 3* в района на Инсбрук – Гармиш Партенкирхен;

1 нощувка в района на Анкона: Villa Caterina 3* или подобен;

1 нощувкa в или в района на Верона: Hotel Bareta 3* или подобен;

1 нощувка в или в района на Санкт Антон: Hotel Garni Arlberg или подобен;

3 нощувки в или в района на Инсбрук – Гармиш Партенкирхен: Hotel Blitz или подобен;

1 нощувка в района на Залцбург:Landgasthof Santer 3* или подобен;

1 нощувка във Виена: City Hotel Albrecht 3* или подобен;

Транспорт с луксозен автобус 3*/ 4*;

Екскурзоводско обслужване по целия маршрут на български език;

Медицинска застраховка върху 10000 евро;

Цената не включва

Цената не включва:

Такса гориво: обявява се 21 дни преди полета;
Входна такса за музея “Сваровски“ във Ватенс: 34 лева за възрастен,15 лева за дете до 13,99години. (При минимум 10 човека)
Екскурзия до замъците Линдерхоф (с аудио гайд на български език) и Нойшванщайн (с аудио гайд на език по избор – без български) и включени входни такси за двата замъка: 78 лева на възрастен / 20 лева дете до 17.99г. (при минимум 15 човека);
Входна такса за водопада Шафхаузен (рейнски водопади) 10 лева на възрастен / 7 лева дете до 15.99г. (при минимум 15 човека);
Вход за остров Майнау: 45 лева на възрастен / 25 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
Екскурзия до Мюнхен и дворецът Херенхимзее и включена входни такса за двореца и билет за корабчето: 98 лева / 65 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
Екскурзия до увеселителен парк “Пратер“: 30лв за възрастен, 15лв за деца до 11,99г. с включен траспорт и екскурзоводска беседа
Екскурзия”Дворците на Хабсбургите”:40лв за възрастен на, 20 лв за деца до 11,99г.
Медицинска застраховка върху 10000 евро ;
Ползване на слушалки по време на цялата екскурзия: 25 лева – препоръчваме, в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки;
Входните такси на посещаваните на място туристически обекти – по желание;
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.

Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
Цените на възможните допълнителни мероприятия записвани на място са различни от тези, записани от България.

Програма на пътуването

Програма

ДЕН 1: СофияАнконаВерона

Отпътуване от летище София в 22:45 ч. Пристигане в Анкона (Италия) в 23:20 ч. Среща с екскурзовода на групата. Нощивка в района на Анкона.

2 ДЕН: Верона

Закуска. Напускане на хотела и потегляне към Верона за панорамна обиколка.

Пешеходна обиколка в старата градска част: Арена ди Верона, площад “Бра”, Къщата на Жулиета, площад “Деле Ербе”, площад “Синьория”. Свободно време. Настаняване в хотел 3* в района на Верона. Нощувка.

3 ДЕН: Тренто – Болцано

Закуска. Отпътуване за Тренто. Основна атракция в Тренто е замъкът Buonconsiglio, който със своите масивни укрепления представлява наистина внушителна гледка, превърнала го в символ на града. В него е разположен Националния музей, който разкрива много за древната история на региона. Посещение на площада Piazza Duomo, който освен с красивата си катедрала разполага и с прелестен фонтан, посветен на Нептун. Следва Болцано, градът с най-висок стандарт на живот в Италия. Оживените пазари на Болцано изобилстват с ръчно изработени предмети и сувенири.

Потегляне към Австрийските Алпи за нощувка в хотел 3* в района на Санкт Антон ам Арлберг.

4 ДЕН: Шафхаузен (рейнски водопади) и остров Майнау

Закуска. Отпътуване за Шафхаузен (рейнски водопади). Шафхаузен – дом на най-широките водопади в Европа. Той е удивително чудо на природата, което представлява най-големият водопад в Европа и един от най-големите на цялата планета. Възможност за разходка с корабче от замъкът Лауфен, нагоре по река Рейн, до подножието на самия водопад. Продължаваме за Германия, където ще посетим Майнау или както го наричат още „острова на цветята“. За други той си остава най-запомнящ се с една от палатите си, в която изумителни, тропически пеперуди безпрепятствено кацат върху теб или се реят сред екзотична растителност. Едно е сигурно – това е най-живописната немска ботаническа градина и най-посещаваното туристическо място на Боденското езеро – най-голямото за Германия, лежащо на границата между три държави – Австрия, Швейцария и Германия. Настаняване в хотел 3* в района на Инсбрук- Гармиш Партенкирхен. Вечеря. Нощувка.

Цената не включва:

Входна такса за водопада Шафхаузен (рейнски водопади) 10 лева на възрастен / 7 лева дете до 15.99г. (при минимум 15 човека);
Вход за остров Майнау: 45 лева на възрастен / 25 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
5 ДЕН: замъка Линдерхоф – Замъкът Нойшванщайн

Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Баварски Замъци.

Целодневна екскурзия “Баварски Замъци”(При минимум 15 записани)

Цена за възрастен: 78лв.

Цена за дете: 20лв.

Екскурзията включва посещение на Линдерхоф и Нойшванщайн. Линдерхоф е най-малкият, но най-разкошен дворец на крал Лудвиг II, а и единственият, в който той живее. Линдерхоф е вдъхновен от Версай и посветен на френският крал Луи XIV – кралят слънце. Тези от вас, които имат желание могат да посетят замъка с беседа на български език. Следва посещение на замъка Нойшванщайн. Той е послужил както модел на приказния замък на Дисни. Той съчетава в себе си контрасти, ирония и красота. Връщане в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Цената включва: Транспорт, екскурзоводска беседа, входни такси за замъците.

6 ДЕН: Мюнхен – дворецът Херенхимзее

Закуска, след което може да избирате между свободно време или екскурзия до Мюнхен и двореца Херенхимзее.

Целодневна екскурзия “Баварски Замъци”(При минимум 15 записани)

Цена за възрастен: 98лв.

Цена за дете: 65лв.

Туристическа програма в Мюнхен: Стария град Карлстор, Кметството, Фрауенкирхе, Кайетанеркирхе, Петерскирхе, Бюргерзаал, Известната бирария Хофбройхаус. Отпътуване за двореца Херенхимзее, изграден отново от „Приказния крал” Лудвиг II като Новия Версай, намиращ се на остров Херенинзел в езерото Химзее (пътуване с корабче около 20 мин). Връщане хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Цената включва: Транспорт, Екскурзоводска беседа, входни такси за двореца, билет за корабче.

7 ДЕН: Инсбрук- Сваровски – Залцбург

Закуска. Напускане на хотела отпътуване към Ватенс (в близост до Инсбрук), за разглеждане на музеят на СВАРОВСКИ. За тези, които ще посетят музея ще видят вътре кристално дърво, изработено от Александър Маккуин, зебри, потропващи с рубинени пантофи и още много други изненади. Ще видим и най-големият кристал в света, който тежи 62кг. Възможност за пазаруване. Продължаване за Инсбрук. Туристическа програма: Златният покрив, който е символ на Инсбрук; Градската кула; Мариятерезиен щрасе, колоната на Света Ана; Катедралата посветена на Свети Якоб, двореца Хофбург (отвън); Църквата Хофкирхе – готическа дворцова катедрала, в която ще видите мавзолея на император Максимилиан I.

След Инсбрук ще се отдаде възможност да посетим града на Моцарт- Залцбург.

Бароковия диамант на Северните Алпи се е сгушил в подножието на гранитения двухилядник Шеленбергер и оглежда белоснежните си фасади в река Залцах.

Обзорната обиколка ще започне от прочутите градини на Мирабел, след това продължава през стъкления мост над река Залцах- Макартстег, за да премине в старата част на града къдещо ще има възможност да се посети главната катедрала – Залцбургер и време за снимки на площад Резиденц Плац.

Вървейки по главната пешеходна улица Гетрейдгасе, няма как да бъде пропусната къщата на един от най- великете композитори на XVII век- Волфганг Амадеус Моцарт.

Следва настаняване в хотел в района на Залцбург.Нощувка.

8 ДЕН: Виена

Закуска. Напускане на хотела и потегляне към столицата на класическата музика и изтънчената кухня-Виена.

Обзорната обиколка на Виена включва: Панорамна обиколка на Ринг Щрасе, където ще видим голяма част от забележителностите на Виена: Парламента, кметството, музеите- близнаци, имперския театър и др.

Следва пешеходна обиколка, започваща от Мария Терезиен плац и завършваща на площад Св. Стефан, където си извисява едноименната катедрала. Свободно време или посещение на увеселителен парк “Пратер“.

Полудневна екскурзия -Увеселителен парк “Пратер”

Цена за възрастен: 15 EUR

Цена за дете 10 EUR

“Пратер“ е най- стария парк за забавления на малки и големи. Създаден още в началото на 19 век, той същестувава и до днес и привлича туристи от цял свят.

Сред многото му атракциони са една от най- високите верижни люлки в света- 102 метра.

Запазена марка, както на парка така и на града е “Райзенрад“- Виенското колело.

Освен на атракционите, туристите ще имат възможност да похапнат избирайки от многобройните кафета и ресторанти.

Цената включва: Транспорт, Паркинг, и Екскурзозоводска беседа.

Цената не включва:Билет за всеки атракцион се заплаща отделно.

Настаняване в хотел 3* във Виена. Нощувка.

9 ДЕН: Шьонбрун- Белеведере- София

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време или допълнителна полудневна екскурзия по желание “Дворците на Хабсбургите“.

Полудневна екскурзия “Дворците на Хабсбургите“
Цена за възрастен: 20 EUR

Цена за дете: 10 EUR

В тази екскурзия се включват градините на две от най- емблематичните места във Виена.

Белведере, макар че е бил построен по нареждане на Принц Ойген от фамилията Савоя, след неговата смърт попада в ръцете на Мария Тереза, която го превръща в картинна галерия. Градините на Белведере са проектирани от Андре Люнотър, чиито заслуги са разкошните градини във Версай, Франция.

Освен Белведере, екскурзията включва и посещение на градините на Шон Брун, където гордо се извисява Глориета- внушителна триумфална арка, от която се разкрива панорамна гледка към Виена. Свобдно време за посещение на Имперския Лабиринт или най- старата зоологическа градина в света.

Цената включава: Трансфер до дворците, екскурзоводско обслужване от туроператора.

Цената не включва: Входни такси, които се заплащат на място.

Трансфер от хотела до летището във Виена. Пристигане на летище София.


Полетно разписание:

Превозвач: Bulgaria Air

СофияАнкона –22:45 / 23:20

ВиенаСофия – сряда 16:20 / 18:15

Резервации:

Депозит 300 лв при резервация

Доплащане 21 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: без неустойка

от 60 до 30 дни: 100лв

от 30 до 22 дни: 300 лв

под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

Всички времена са местни за съответната дестинация.

Забележки:

Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.

Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!

Всички упоменати часове са приблизителни.

Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най-ниската цена при наличие на оферта за “last minute”.

Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на “last minute”.

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  Last minute оферти - Германия |  Last minute оферти - Мюнхен

Избрани оферти