Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сан Джиминяно

Сан Джиминяно, Рим, Пиза, Флоренция, Венеция и Болоня - 7 дни

Номер на оферта

/

165353

Дати & цени

Цената включва

6 нощувки със закуски в хотели 3*;
Лицензиран автобусен транспорт;
Самолетен билет София – Рим с Уиз Еър;
Малък салонен багаж;
Екскурзовод на български по цялата програма;
Местен екскурзовод при посещението на Ватикана;
Мед.застраховка с покритие 5000 евро;
Инфо пакет

Цената не включва

Входни такси за туристически обекти;
Градски транспорт в района на Венеция;
Резервация на Ватикана / Колизеума / обектите във Флоренция се прави предварително;
Голям салонен багаж - 30/40 лв
Чекиран багаж- 23кг:70 лв;
Лични разходи

Програма на пътуването

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ИТАЛИЯ + САН ДЖИМИНЯНО - автобус + самолет 2017

София - РимПизаСан ДжиминяноФлоренцияБолоняВенеция - София

7 дни / 6 нощувки

ДАТИ:
04.07.2017 г.
05.09.2017 г.
19.09.2017 г.

-------------------------------------------------------------

РЕДОВНИ ЦЕНИ за всички дати, без включени отстъпки за ранни записвания или други промоции:
Възрастен в двойна стая: 890 лв.
Трети възрастен в стая: 860 лв.
Дете до 12 г.: 680 лв.
Единична стая: 1090 лв.

---------------------------------------------------

ПРОМОЦИЯ - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: Отстъпка за ранни записвания до 30 дни преди датата на отпътуване - 40 лева възрастен/30 лева за дете, от посочените редовни цени!

------------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=========================================================

ПРОГРАМА:

1 ДЕН:
Отпътуване за Рим с директен полет на Уиз Еър. Пристигане в Рим следобед пешеходна обиколка на бароков Рим, по време на която ще видите прочутата пиаца Навона, Фонтана на Бернини и ще видите красиви картини на местните художници, които излагат произведенията си на площада. Обиколката ще продължи с Пантеона, Фонтан Ди Треви, площада „Испания” и ще завърши на пиаца ди Пополо. Нощувка.

2 ДЕН:
Пешеходна обиколка на едни от най-големите забележителности на древния РИМ – Колизеума, Римския форум, Капитолият и пиаца Колона. На обед свободно време за разходка по известната римска търговска улица Виа дел Корсо. Следобед - Посещение на града-държава – Ватикана (3 часова обиколка с местен екскурзовод). Задължителна част от този град са известните ватикански музеи – изключително културно и историческо богатство. Никой не бива да пропуска посещението на Сикстинската капела и Стаите на Рафаело. След музеите следва посещение на базиликата Свети Петър – най-голямата християнска църква в света с площ 15 160 кв.м. и където се счита, че е погребан Свети Петър.Нощувка

3 ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Пиза. Пристигане следобед. Туристическа обиколка на града и посещение на кулата в Пиза. Свободно време във Пиза. Отпътуване за Сан Джеминиано. Възможност за разходка и вечеря из живописните малки улички на градчето със средновековен чар и автентична атмосфера. Нощувка в района на Монтекатини.

4 ДЕН:
Закуска.Групата се отправя към Флоренция с градски транспорт (билетите са включени в цената на екскурзията). Туристическа обиколка на града. Флоренция е съхранила едни от най-значимите исторически паметници на италианския Ренесанс: катедралата „Санта Мария дел Фиоре” с купола на Брунелески; Понте Векио; площад „Синьория”; църквата „Санта Кроче”– пантеонът на Италия и др. Свободно време за самостоятелно разглеждане на обекти по интереси.Връщане в Монтекатини. Нощувка.

5 ДЕН:
Закуска. Туристическа обиколка на Болония (около 1 час). Отпътуване за Венеция. Пристигане в района на Местре. От Местре групата се предвижва до Венеция - Санта Лучия с градски транспорт. Туристическа обиколка на Венеция – панорамна обиколка по малките улички и през безкрайните мостове над каналите до моста Риалто най-красивия мост в Венеция. Разглеждане забележителностите на площад „Сан Марко“ с едноименната катедрала, двореца на Дожите, Камбанарията. Свободно време във Венеция. По желание разходка с корабче по Канале Гранде. Нощувка в района на Местре.

6 ДЕН:
Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка във Венеция. Възможност за допълнителна екскурзия до островите Мурано и Бурано (25 евро). Следобед отпътуване за Загреб. Настаняване в хотела вечерта. Нощувка.

7 ДЕН:
Закуска. Панорамна обиколка на Хърватската столица. Посещение на Катедралата „Възнесение Богородично” в нео-готически стил; Кулата „Lotrscak”; сградите на Парламента и на Президентския дворец; известният площад „Бан Желячич”. Отпътуване за България по маршрут ЗагребБелград- Калотина.


=========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 20
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой участници: 7 дни
Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди отпътуването.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Сан Джиминяно |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Сан Джиминяно |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Сан Джиминяно

Избрани оферти