Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

Санкт Петербург и Москва със скоростния влак САПСАН

Номер на оферта

/

231171

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София – Петербург/ Москва – София с директни полети на България Ер с включени летищни такси, един чекиран багаж до 23 кг. и един ръчен багаж до 10 кг.;
*Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус по програмата;
*4 нощувки със закуски на блок маса в стандартни стаи в хотел «Азимут» 4* в Петербург;
*4 нощувки със закуски на блок маса в стандартни стаи в «Комплекс Измайлово» в Москва;
*Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост, Исакиевския събор и храма Възкръсение Христово;
*Eкскурзии до Петерхоф с посещение на «Нижний парк» и Големия дворец;
*Екскурзия до Царско село с посещение на парка и Екатерининския дворец;
*Посещение на Ермитажа;
*Посещение на Юсуповския дворец;
*Билет за скоростния влак «SAPSAN» от Петербург за Москва с продължителност 4ч.;
*Панорамна обиколка на Москва с посещение на катедралата «Христос Спасител» с панорамна площадка;
*Посещение на Третяковската галерия;
*Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Архангелската, Успенската и Благовещенската църкви и Оръжейна палата;
*Разходка по чаровните улички на Стария Арбат;
*Екскурзия до Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов и екскурзия до Царицино;
*Всички входни такси за посещаваните обекти;
*Обработка на документите за руска виза;
*Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовода;
*Екскурзоводско обслужване на български език;
*Професионален рускоговорящ водач от България по време на пътуването;
*Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро.

Цената не включва

*Туристическа виза за Русия: 124 лв. за български граждани, срок на издаване 10 календарни дни.
*Допълнителни екскурзии:
*Екскурзия „Нощен тур с корабче по Нева” – 80 лева на човек при минимум 15 записани;
*Вечеря в ресторант с руска кухня и фолклорна програма с включени трансфери – 90 лева на човек при минимум 15 записани;
*Посещение на балет в Петербург – информация за програма и цени при запитване;
*Изкачване до наблюдателната площадка «PANORAMA 360» в Москва-Сити с включени трансфери и водач на български език – 90 лв при мин. 15 участника. Изисква се предварителна заявка при сключване на договора за пътуване с плащане до 60 дни преди датата на тръгване;
*Всички туристи с направени ваксини и получени сертификати, преболедували или не, са ДЛЪЖНИ да предоставят отрицателен PCR тест, който трябва да се направи не по-късно от 72 часа преди пристигане и влизане в Русия. Самият документ трябва да бъде на английски език. В случай на промяна на условията за пътуване в Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна виза или/и отмяна на PCR тестове и др.) туристите ще бъдат своевременно уведомени;
*Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.: 20 лв.
*Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание.
*Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.

Програма на пътуването

Санкт Петербург и Москва със скоростния влак САПСАН - 23.07.2022г.

Цена на човек в двойна стая:
23.07 - 31.07.2022г. - 2450 лева

Ранно записване до 28.02.2022г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

1-ви ден 23.07.2022 София – Петербург
Полет от София в 14:55ч. с директен полет на България Ер. Кацане в Санкт Петербург в 18:25ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел „АЗИМУТ” 4*. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден 24.07.2022 Петербург
След закуска разглеждане на Юсуповския дворец – имението на известен дворянски род с отлично запазени автентични апартаменти и разкошни бални зали от 19 век. В двореца са се провеждали най-бляскaвите балове в града. Следобед, панорамна обиколка на града с екскурзовод: Невски проспект, Зимния дворец, Дворцовия площад, Марсово поле, Василевски остров и др. Посещение на Исакиевския събор – символ на бившата руската столица и „Спас на Кръвта“ (храма Възкресение Христово) – един от шедьоврите на руската църковна архитектура. Връщане в хотела и нощувка.
Вечерта посещение по желание на балетна постановка в един от водещите в това изкуство световноизвестни театри на Петербург.

3-ти ден 25.07.2022 Петербург – Царско село - Петербург
След закуска екскурзия до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатеринински дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове.
Следобед връщане в Петербург. Свободно време.
Вечерта по желание вечеря в ресторант с типично руска кухня и фолклорна програма. Нощувка

4-ти ден 26.07.2022 Петербург
След закуска посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър І, където са погребани руските царе. Следобед посещение с екскурзовод на ансамбъла Дворцов площад и Ермитажа – най-големият музей в света, разположен на известния Дворцов площад, където се случили много значими събития в историята на Руската империя. Музеят се състои от няколко сгради – Зимен дворец, Малък Ермитаж, Стар Ермитаж, Нов Ермитаж, Ермитажен театър, които понастоящем формират единен комплекс. Неговата история започва като малка художествена колекция, донесена от Екатерина II от Берлин. Години по-късно тя многократно е допълвана с произведения от частните колекции в Париж, Дрезден, Рим и др. Днес в Ермитажа се съхраняват над 3 милиона произведения на изкуството от цял свят. Ермитажът е известен с картините на Леонардо Да Винчи, Тициан, Рембранд, Гоген, Рафаел, Ван Дайк, Моне, Матис, Ван Гог, Пикасо и още много други. В него може са видите още старинни мебели, великолепни скулптури и ценни археологически находки, принадлежащи към различни нации, култури и епохи. В него се съдържат почти 4000 картини, повече от 7000 рисунки, почти 8000 гравюри и около 10 000 гравирани камъни. Днес Ермитажът е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
След организирания тур на музея можете да останете в Ермитажа за самостоятелно доразглеждане, като в този случай връщането ви в хотела е самостоятелно.
По желание тур "Белите нощи" с корабче по каналите на Петербург и река Нева.

5-ти ден 27.07.2022 Петербург - Петерхоф - Москва
След закуска екскурзия в Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен „Столицата на фонтаните” заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, включително френския Версай. Разглеждане на Големия Дворец с Тронната и Балната зали, посещение на «Нижний парк» – прекрасния ансамбъл с фонтани, не случайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света. Връщане в Петербург в късния следобяд.
Отпътуване за Москва със скоростния влак «SAPSAN» около 19:00ч. Пристигане в Москва около 23:00ч. Посрещане и трансфер и настаняване в хотел “Комплекс Измайлово“. Нощувка.
В непосредствена близост до хотел Измайлово се намира туристически комплекс “Кремъл в Измайлово”, който се слави с необичаен архитектурен стил в изконо руски традиции.

6-ти ден 28.07.2022 Москва
След закуска панорамна обиколка на руската столица, включваща Московския университет; Държавната Дума, Театралния площад, Новодевическия манастир и съвременния район на Москва Сити.
Фотостоп на панорамната площадка при «Воробьевые горы», откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Продължаваме панорамната ни обиколка с Поклоная гора, Триумфалната арка, Кутузовския проспект, Пушкинския площад, Моста на Багратион, Новия Арбат и др.
Посещение на «Христос Спасител» – най-голямата руска катедрала и най-скъпата църковна сграда в Москва се счита за паметник, отбелязващ победата на Русия над Наполеон. Катедралата отвътре е богато украсена. Хрониката на руски военни победи е гравирана върху мраморни плочи. От наблюдателната площадка ще имате възможността да разгледате невероятна и незабравима панорама Москва от птичи поглед.
Свободно време за обяд във верига от различни ресторанти.
Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. С 62-те си зали и 100 000-те си картини тази галерия притежава най-голямата колекция на руско изкуство в света. Връщане в хотела, нощувка.
Вечерта по желание разглеждане на най-красивите метростанции в Москва. Те често са наричани «Подземни дворци», заради големината и красотата им.

7-ми ден 29.07.2022 Москва
След закуска свободен ден за самостоятелно посещение на различните столични музеи, както и Московския аквариум, океанариум, планетариум, Московския зоопарк и др.
По желание тричасова ескурзионна програма «Москва-Сити», включваща разходка по моста „Багратион”, издигнат от бетон и стъкло, носещ името на руски пълководец, и Деловия център, известен със своите сгради и небостъргачи, всяка от които има собствено име и уникална архитектура. Кулминацията на екскурзията е изкачване със скоростен асансьор (8 м/cек) до 89-ия етаж на легендарната «Кула Федерация Изток», двата най-високи небостъргачи в Европа с височина 374 м. От наблюдателната площадка «PANORAMA 360», ще имате възможността да разгледате Москва от птичи поглед. Входната такса включва: посещение на наблюдателната площадка за неограничено време, посещение на фабрика за сладолед с дегустация (неограничено количество), проекция за историята на Москва, развлекателна програма за деца и 1 професионална панорамна снимка на Москва за спомен!
Можете да посетите Еко ресторант и да участвате в кулинарен мастър клас с професионални готвачи!
(От 09:00 до 12:00ч. обиколката ще бъде с придружаващ български водач, останалото време е свободно.)

8-ми ден 30.07.2022 Москва
След закуска екскурзия в сърцето на Русия – Московския Кремъл. Това е не само символ на държавната власт, но и величествен паметник на историята. Кремълските стени и кули са творение на италиански майстори. Периодът на строежа им започва през 1485г. и завършва през 1495г. Общата площ на комплекса е 275 000 кв. м. Ще разгледаме Александровската градина, Могилата на Неизвестния войник и ще видим смяната на почетния караул пред Вечния огън.
Следва посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Пушка и Цар Камбана, разглеждане на Архангелския Благовещенски събор, построен през 1484 – 1489г. В неговия интериор са се съхранили стенописи от XVI–XIX в., а в иконостаса – икони от Андрей Рубльов и Теофан Грек. Продължаваме разглеждането с Успенската църква – векове наред главен храм на Руската държава. Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе. Оттук са се издавали и се издават най-важните укази на страната. Точно тук ще научите повече за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни. Екскурзията на територията на Кремъл завършва с грандиозен парад на Президентския полк, придружен от президентския оркестър, считан за една от най-зрелищните военни церемонии в света.
Свободно време за обяд в «Охотный ряд» – верига от различни ресторанти.
Посещение на Оръжейната палата. Богатствата, събирани през вековете от руските царе и принцове, включват някои великолепни версии на яйцето «Фаберже», царското облекло на Екатерина Велика и др.
Разходка по чаровните улички на Стария Арбат. Връщане в хотела, нощувка.

9-ти ден 31.07.2022 МоскваСофия
След закуска освобождавене на стаи. Екскурзия до ЦАРИЦИНО и КОЛОМЕНСКОЕ (5ч.) Посещават се дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествената резиденция на руската императрица Екатерина II. Предвидена е разходка с електромобили в продължение на 30 мин. Тя се заплаща на място и е около 200 рубли на човек. Свободно време за обяд или разходка из красивия парк с фонтаните и езерата.
След свободно време за обяд екскурзия в Коломенское – резиденция на великите московски князе и руски царе още от 14-ти век. Включено е посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл има голяма художествена и историческа стойност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994г., наред с Московския Кремъл и Червения площад.
Трансфер за летище Шереметиво и отпътуване в 20:05ч. с директен полет на България Ер за София. Кацане в София в 22:00ч.

=============================================================

Забележка:
*Необходимият брой туристи за осъществяване на екскурзията е 25 човека.
*При по-малка група се доплащат съответно по 100 лв. на човек при група от 20-24 туристи и по 200 лв. на човек при група от 15-19 туристи.
*В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.

Условия за записване:
*Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
*Попълнен договор и депозит в размер на 500 лв на човек;
*Пълно плащане до 60 дни преди датата на отпътуване - до 23.05.2022;
*Предоставянето на всички необходими документи за руска виза е най-късно до 40 дни преди отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим:
За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:
*Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
*Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;
*Попълнена визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
*1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, шапки или забрадки. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи.
*За деца под 18г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*При анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др.
*Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
*Ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
*ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
*Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Допълнителна информация:
*При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.
*Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
*Всички екскурзии и допълнителни мероприятия се заявяват предварително в България и се заплащат на място, освен ако не е посочено друго.
*Цените са изготвени при курс: 1€=80 рубли и при промяна на валутния курс на еврото към рублата организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
*В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 01.12.2021. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.
*Последователността на туровете по програма може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
*Часово време: по време на пътуването часовото време е като в България.
*Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003627/20.12.2021 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Санкт Петербург

Избрани оферти