Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубровник

Дубрвоник, Котор, Будва, Тирана от София, Пловдив, Варна, Бургас, 19.09.17

Номер на оферта

/

200967

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус;
- пътни, магистрални, гранични такси, фериботни такси;
- туристическа такса, чек пойнт такса и паркинг;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Сараево;
- 3 нощувки със закуска и вечеря в хотел 2/3* в района на Дубровник;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Тирана;
- местен лицензиран екскурзовод за пешеходната обиколка на Дубровник;
- автобусна панорамна обиколка на Дубровнишката ривиера;
- посещение на рибарското селце Цафтат, средновековните Котор и Будва;
- водач на агенцията по време на пътуването.

Цената не включва

- доплащане за медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 год. – 6 лв.; за лица 70-84.99 год. – 14.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
- доплащане за ползване на двойна седалка от един турист: 250.00 лв.;
- доплащане за единична стая – 35 лв. на вечер;
- доплащане за обиколка с корабче на о. Локрум – 17 € (34 лева) на човек и включва: билети за корабчето в двете посоки, екскурзовод и входна такса за природния резерват;
- доплащане за еднодневна екскурзия до о.Корчула – 35 € (70 лева) на човек и включва транспорт, посещение на най-малкия град Стон (ферма за миди, вторите по дължина крепостни стени след Китайската стена - 5,5 км, солници), преминаване през полуостров Пелешац до град Оребич, кораб до о.Корчула, обиколка на стария град с местен екскурзовод и др.; посещение на винарна Матушко – дегустация на 3 вина, вишновка и ракия.
- билети за градски транспорт, лични разходи и входни такси за музеи и забележителности: Дубровник: Крепостната стена на Дубровник – 150 HRK; Княжев двор + 8 обекта (музеи и галерии) – 100 HRK; Доминикански манастир – 30 HRK; Старата аптека във Францисканския манастир – 30 HRK; лифт в Дубровник – 108 HRK; еднопосочен автобусен билет 10 HRK, закупува се в автобуса; Будва: Цитаделата с музея на открито в Будва – 4 €; Котор: Музей на морето – 4 €; Катедралата „Св.Трифон”– 3 €; Крепостната стена – 1 €

Програма на пътуването

Маршрут: Сараево – Мостар - ДубровникКоторБудваТирана

отпътуване от София, Пловдив, Варна и Бургас


5 нощувки със закуски и вечери, от които:
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Сараево;
- 3 нощувки със закуска и вечеря в хотел 2/3* в района на Дубровник;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Тирана;

Дата: 19.09.2017 - потвърдена - има места

Промо цени за записвания до 18.08.2017:
Възрастен в двойна/тройна стая при отпътуване от гр.София/Пловдив - 456 лв./ от Бургас - 480 лв./ от гр.Варна - 509 лв.


ПРОГРАМА
1-ви ден:
Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна**, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 06.30 ч. от София, стадион „В.Левски“ по маршрут ГКПП Калотина – ВишеградСараево. Почивки по пътя на 3 часа. Фото-пауза във Вишеград при известния каменен мост над река Дрина – „Чуприята” – построен през ХVI век по инициатива на Мехмед паша-Соколлу и дело на великия архитект Синан. Мостът е и основен обект в романа на обичания автор Иво Андрич - "Мостът на Дрина" и е в списъка на световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Пристигане вечерта в Сараево – столицата на Босна и Херцеговина. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходка в центъра на Сараево – разположен в долина и заобиколен от Динарските Алпи. Тук в продължение на векове съжителстват хора от различни религии – мюсюлмани, православни, католици и евреи. Забележителни са фонтана Себил на площад Башчаршия, наричан и „сърцето на Сараево“; Латинският мост, където е станал антентата, слагащ началото на Първата световна война. Отпътуване и пристигане в Мостар. Свободно време за разходка по старите калдъръмени улички на стария град: Стари мост – емблематичен за града, дело на османския архитект Мимар Хайрудин, разрушен през 1993 г., докато траят сблъсъците между босненските мюсюлмани и хърватите (вписан в списъка на ЮНЕСКО); чаршията на куюмджиите, джамията Коски Мехмед Паша, Католическата църква. Отпътуване за Дубровник. Пристигане вечерта и настаняване в хотел 2/3* в района на Дубровник. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Панорамна автобусна обиколка на Дубровнишката ривиера. Пешеходна обиколка на старата част на Дубровник с местен лицензиран екскурзовод – централната старинна улица "Страдун", паметника Гундулич, паметника на Орландо, Йезуитската църква “Св. Игнасиус”, Францисканския манастир /отвън/, Доминиканския манастир /отвън/, виждат се църквите "Св. Спас" и "Св. Влах" – светеца защитник на града, галерията "Кнeжев двор" /отвън/. По желание и срещу доплащане разходка с корабче и посещение на остров Локрум (при подходящи метеорологични условия за плаване) – обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял. Свободно време за обяд и разходка в стария град. Отпътуване за Цафтат – живописно рибарско селище на брега на Адриатическо море, известно от дълбока древност, запазило и до днес духа и атмосферата на отминалите времена. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Свободно време в Дубровник или по желание и срещу доплащане еднодневна екскурзия до о. Корчула – един от големите острови по далматинското крайбрежие на Хърватия и родно място на мореплавателя Марко Поло. Връщане в хотела. Нощувка.

5-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Албания. Преминаване на хърватско-черногорската граница. Прекосяване с ферибот на най-тясната част на един от най-атрактивните заливи в света – Которския, известен още и като най-южния фиорд в Европа. Пристигане в Котор и свободно време за разглеждане на стария средновековен град Котор – Часовниковата кула, Католическата катедрала “Св. Трифон”, църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”. Отпътуване и кратко след това пристигане в Будва – средновековен град, разположен на полуостров, обграден от крепостна стена с 15 отбранителни кули и порти, които водят в плетеница от улички и малки площади, запазили паметници на историята и културата на различни средиземноморски цивилизации. Свободно време за разходка и обяд из живописните тесни улички на стария град. Фото-пауза на главния път над о.Свети Стефан – любимо място за почивка на известни личности. Отпътуване и преминаване на черногорско-албанската граница. Панорамно преминаване през Шкодра – един от големите албански градове, разположен на източния бряг на Шкодренското езеро. Фото-пауза на Шкодренското езеро – най-голямото на Балканския полуостров. Пристигане в Тирана и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Панорамно преминаване през албанската столица Тирана. Отпътуване за България през Македония по маршрут: ЕлбасанСкопиеСофияБургасВарна. Пристигане в София вечерта, в Бургас и Варна около полунощ.

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Дубровник |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Дубровник |  22 септември - 2023 - Хърватия |  22 септември - 2023 - Дубровник

Избрани оферти