Начало / Екскурзии / Екскурзии - Саранда

Великден в Саранда 3 нощувки+вечери в хотел 4* - Потвърдена!

Номер на оферта

/

218550

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:
Транспорт с лицензиран за международни превози автобус 3*
3 нощувки със закуски и вечери в хотел 4*
Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит на отговорност 4000 евро
Трансфер за Великденската литургия в църквата на Саранда (1,5 км. от хотела)
Разходка в Саранда
Разходка в Янина

Цената не включва

Пакетната цена НЕ включва:
Музейни такси за обекти посещавани по желание - около 600 леки

Полудневна екскурзия до античен Бутринт и курорта Ксамил – 20 евро възрастен и 15 евро деца до 12 г. (включва трансфер и входна такса), осъществява се при минимум – 20 туриста.

Целодневна екскурзия до Гирокастра и природния феномен „Синьо око” – 20 евро и 10 евро за деца до 12 г. (не включва входни такси за обектите), осъществява се при минимум 20 туриста.

Доплащане: медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева!

Програма на пътуването

ВЕЛИКДЕНСКА ваканция 2018 на море в Албания и САРАНДА – ТРОПИЧЕСКИЯТ РАЙ на Европа! ПРОМОЦИЯ до 28 Февруари - ТОП цена 299 лева!

Албания: САРАНДА - Бутринт - ГИРОКАСТРА - синьото око


4 Дни / 3 Нощувки

Дати на отпътуване: 06.04.2018 г.


ПРОМОЦИЯ за Великден 2018 в Саранда ТОП цена 299 лева при депозит до 28 Февруари!
Оферта За Великден 2018 Йонийско море в земята на ТОСКИТЕ: Саранда, БУТРИНТ и ГИРОКАСТРА!


Пътуване в ЧЕТИРИ дни с ТРИ нощувки, закуски и вечери в хотел на брега на морето!

Дати на пътуване: ВЕЛИКДЕН: 06.04. – 09.04.2018
На турист в двойна/ тройна стая
ПРОМО цени до 28.02.2018 299 лева
Редовни цени от 07 Март 2018 325 лева

Единична стая
ПРОМО цени до 28.02.2018 365 лева
Редовни цени от 07 Март 2018 389 лева

Дете 0 – 07.99 г. с 2-ма възрастни в стая
ПРОМО цени до 28.02.2018 220 лева
Редовни цени от 07 Март 2018 245 лева

Дете 08 – 15.99 г. с 2-ма възрастни в стая
ПРОМО цени до 28.02.2018 250 лева

Редовни цени от 07 Март 2018 265 лева
Хотели в Саранда: Hotel SARANDA INTERNATIONAL - 4*, : http://sarandainternational.com/



1 ден: СофияКулата – Янина – Саранда

Сутринта в 06:30 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. Пътуването е през територията на Гърция по скоростната магистрала „Виа Егнатия” или още известна като Е – 90. Пристигане в курорта Саранда – градът на слънцето, както местните го наричат – късен след обяд. Настаняване в хотел Saranda International 4*, разположен на брега на морето със собствен плаж и на по-малко от 1,5 км. от центъра на курорта. Свободно време за освежаване и се отправяме на организирана и вълнуваща разходка в курорта Саранда.

Царицата на Албанската Ривиера – Саранда е красиво разположена на живописен залив във формата на подкова с невероятна панорама към отсрещния остров Корфу, отстоящ само на 2 морски мили от Саранда! По протежението на целия залив е красивият крайбрежен булевард с дължина около километър, тънещ в зеленина, цветя и прекрасни огромни палми, които ведно с ласкавото слънце създават усещане за тропически ширини.. В разходката си достигаме и до забележителностите: останки от древна синагога, принадлежала в 5 в от н.е на богата общност евреи живели тук, православната църква, пристанището и археологическият музей. Свободно време за самостоятелна разходка с възможност да отседнете в някое крайбрежно заведение за чашка кафе или халба албанска бира. За любителите на романтиката и „ловците на уникални моменти” вълненията достигат кулминацията си в прекрасния и уникален залез на Саранда, когато ти се струва, че остров Корфу в отблясъците на залязващото слънце, сякаш плува на повърхността на чудното Йонийско море! Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.



2 ден: Саранда – Бутринт – Ксамил - Саранда – 52 км.

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до античния и средновековен град Бутринт, обект от листата на Юнеско. На разстояние 26 км. от Саранда, на крачка от границата с Гърция и срещу източните брегове на остров Корфу, в естествен парк от 20 кв.км, заобиколен от великолепният канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море, е разположен спиращият дъха античен град – Бутринт. Ще чуете легенди, според които днешният Бутринт е античната „малка Троя” построена от Хелен, един от синовете на цар Приам и Андромаха, съпругата на Хектор намерил смъртта си в Троянската война.. Запознавайки се отблизо с грандиозните някога постройки: административни сгради, площад, обществена баня, светилището на Асклепий и прилежащият амфитеатър, Портата кула и Лъвската порта, ще си дадем сметка за уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации: Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, последвани от Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия!

Завръщане в Саранда с попътна разходка в курорта Ксамил – част от Национален парк Бутринт.

Ако Саранда наричат градът на слънцето - Ксамил всички единодушно определят като тропическият РАЙ на Европа! Природата е дарила Албания с едно истинско малко райско кътче, извайвайки го на тесен полуостров, обграждайки го от една страна с морето, а от друга с водите на езерото Бутринт. И за да бъде пълно усещането за рай на земята, добавила щедро и четири на брой малки островчета, пълни с живот: пищна зеленина и птича песен, наречени от местните: Близнаците, Смарагдовият, Каменният и Малкият остров. Свободно време за разходка и възможност за обяд по желание. Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря.

По желание организирано посещение на Празнична Великденска литургия. Нощувка.



3 ден: Саранда – Синьото око – ГирокастраСаранда – 110 км.

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото око” - един от 18-те на брой извора, даващи началото на река Бистрица и уникалният каменен град на хилядата стъпки – Сребърната Крепост ( Аргирокастро от гръцки) – Гирокастра – град-музей под защитата на Юнеско. Вълнуващо пътуване в земите на Месопотам с древната църква „Свети Никола”, в земите на Финия – политически център на древните Каони и гърци ( този район, както и в самата Саранда гръцкото население е повече от малцинство и региона е естествен център за всички гърци на територията на днешна Албания, предпочели да останат да живеят тук), пътуване покрай 25 километра дългата река Бистрица с води толкова бистри, че дори от автобуса виждате камъчетата по дъното й! Разглеждането ни започва от града – музей Гирокастра, чиято история, както и наименование са забулени в мистерията на многочислени легенди, които ще чуете по време на пътуването. Първи заселници тук преди две хиляди години са илирийското племе арги, които са и строители на крепостта, един от обектите на посещение в нашата разходка. В 16 век наличната крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни продължава в стария град и местния базар с магазинчета, предлагащи сувенири, все тук е и църквата „Св. Сотир” и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време за покупки. На връщане за Саранда ще посетим редкия природен феномен – Синьото око. Възможност за обяд. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Саранда – Янина - София

Закуска. В 09:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България. Попътна разходка в Янина – столицата на област Епир в Гърция. Пристигане в София късно вечерта.


Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт. За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане: При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 14 дни преди отпътуване.

Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Полезна информация:

Валута: 1 лев = 70,42 Албански леки

България 12:00 часа – Албания 11:00 часа

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛ SARANDA INTERNATIONAL - 4* http://sarandainternational.com/
Местоположение на хотел Saranda International 4* Саранда: Хотелът е един от първите модерни хотели построени в Саранда през 2004 година. Архитектурата на хотела е комбинация от италински, гръцки и турски архитектурни елементи, обединяващи класика и модерно в едно. Хотелската сграда е на седем етажа и с капацитет 42 стаи. Разположен е на по-малко от 1,5 км. от центъра на Саранда, на брега на красивия залив на Саранда със собствен плаж. Позицията на хотела позволява да се наслаждавате на магическите залези в Саранда, както и на панорама към самия град.



На територията на хотел Saranda International 4* Саранда: денонощна рецепция, бар във фоайето, бар на плажа, ресторант, безплатен паркинг и безжичен интернет на територията на хотела. Хотела разполага с фитнес, сауна и турска баня.

Настаняване в хотел Saranda International 4* Саранда: – капацитет 42 стаи, разпределени в двойни, тройни, фамилни стаи и апартаменти. Всички стаи са модерно и с вкус обзаведени и предоставят всички условия за приятен престой в Саранда на Йонийско море!


Полезна информация за САРАНДА - живописните му и уникални околности:

Саранада е градът на слънцето, което цели 300 дни в годината „не снема очи” от курорта, сякаш на свой ред е запленено от това райско място!

Курорта е със субтропичен средиземноморски климат и се характеризира с дълго, топло и сухо лято. Цели шест месеца в годината (от май до октомври) са с типичен летен характер и средни дневни температури надвишаващи 23 градуса! Есента тук е кратка с променливо и меко време и обхваща реално само един месец – ноември, който бележи границата между лято и зима. Зимата пък е хладна и не много студена с температури от 16 до 17 градуса и властва от декември до март. Пролетта започва от втората половина на март до края на април, когато отстъпва място на благословеното лято. Именно климатът е една от причините това място да е любимо на туристите, които определят Саранда като Тропическият рай на Европа.

Саранда привлича и със забележителностите си, резултат от богатата му хилядолетна история, привлича и с природата си щедро дарила Саранда с кътчета като: КСАМИЛ с приказните четири островчета, прекрасни плажове като: плажа на Чайката и плажа на Огледалото, а феномена „Синьо око” е просто уникален..

Намирайки се в Саранда няма да Ви липсват: нито гръцката салата, нито познатите от гръцката кухня блюда с морски дарове: „миди саганаки”, калмари, октоподи и риби безброй.. и на какви цени само.. започват от 2 евро и стигат най-много до 8 евро за ястие!!!!

Елате, с нас в магичният тропически рай на Саранда и ще разберете нашето вдъхновение, резултат от детайлно проучената от нас Саранда и околности, изготвяйки тази програма!


ГИРОКАСТРА, каменният град с хилядата стъпала – град – музей под защитата на Юнеско
Гирокастра е разположен само на 55 км. от Саранда в красивата долина на река Дрин. Предлагаме Ви да посетите с нас този уникален албански град – музей, запазил облика си на град от 17 век със своите уникални стари къщи - кули. Типичен пример за такава къща – кула е къщата – музей Zekate, изградена с висока основа от камък и дървена част с помещения за живеене. Бойници заплашително надничат от стените на къщата, готови да сразят всеки дръзнал да нападне стопаните..

Историята за възникването на града, както и произхода на името му са забулени в мистиката на многочислени увлекателни легенди, които ще чуете по време на пътуването. Първите заселници тук са илирийското племе арги, които са и строителите на крепостта над града. В 16 век тази крепост е укрепена от Янинския лъв - Али паша, чието родно място Тепелене е съвсем наблизо. Казват, че дебелината на стените в крепостта е цели три метра! Това е една от причините тази крепост да бъде превърната в затвор от цар Зог през 1930 год. просъществувала като затвор до 1960 год. На територията на крепостта днес се помещава Национален музей на артилерията, в който са експонирани въоръжение на албанската армия от годината на независимостта 1912 год. до края на втората световна война. Музеят е отворен през 1971 год. в чест на партизаните, които се борили срещу окупацията на италианци и немци в периода от 1939 до 1944 год.

Крепостта е и част от културния живот на Гирокастра, тук през 1980 год е изградена сцена, на която всеки 5 години се провежда фолклорен фестивал на страните от Балканския полуостров, поставят се и други културни събития в града ежегодно.

Следва разходка в стария град и старият базар, откъдето никой не си тръгва с празни ръце и без покупка.. Тук в района на стария базар е Етнографският музей, който се помещава в родната къща на албанският комунистически диктатор Енвер Ходжа (1944-1985 г.), тук е и църквата „Св.Сотир” наричана още старата Митрополия.. Свободно време, за самостоятелна разходка, покупки и възможност по желание за обяд или освежителна напитка в някои от местните заведения.



СИНЬОТО ОКО, природен феномен – един от 18-те извора, даващи началото на река Бистрица
На разстояние 25 км. от Саранда и в близост до традиционното селце Мусина в смесена гора от бадеми, орехи, череши, борове и ели на 117 метра височина – 18 извора са намерили път към повърхността от дълбоките земни недра. Сред тези извори се откроява един с неземна красота – фантастичният извор „Синьо око” – истински геологичен феномен. Заради кръглата си форма, наситения син цвят в центъра и светло син в периферията, извора наподобява човешкото око, оттук и името, с което е известен. Никому не е известна точната дълбочина на извора. Водолазите, опитали се да достигнат дъното му, успели да достигнат само до 45 м. дълбочина защото налягането на водата винаги ги изтласква обратно! Извора изтласква 6 кубика вода в секунда, която е с температура 13 градуса. Можете да пробвате да хвърлите камък в центъра на извора и не след дълго ще извора ще ви върне камъка обратно на повърхността! Вярва се, че водата в изворите е филтрация на вода от долината на река Дрин. Всички тези 18 извора захранват река Бистрица, която е дълга 26 километра и посредством изградения изкуствен канал Вивари при Бутринт през 1958 год. се влива в Йонийско море. В района на извора изобилства от диви животни: лисици, диви кокошки, влечуги и белки. В това малко съкровище на Месопотам, изпълнено с мир и красота, всеки посетител получава зареждащата енергия на Природата.

БУТРИНТ , канала ВИВАРИ и соленото езеро БУТРИНТ само на крачка от границата с Гърция!

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Саранда |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Саранда |  Великден 2024 - Албания |  Великден 2024 - Саранда

Избрани оферти