Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истрия

Септемврийски празници в Хърватска- с полет от Варна

Номер на оферта

/

225444

Дати & цени

Програма на пътуването

Септемврийски празници в Хърватска - с полет от Варна

Самолетна програма от Варна !
21.09.2018-24.09.2018
4 дни/ 3 нощи

настаняване в хотел 3* в района на Пореч

Пактена цена на човек в Двойна стая : 350 евро !
Пакетна цена на човек в Единична стая : 456 евро !

Първи ден 21.09.2018
Среща на летище Варна и отпътуване за Хърватия с директен чартърен полет в 15:40 ч. Кацане на летище Пула в 16:30 ч. и трансфер до град Пореч. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Втори ден 22.09.2018
Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия до Пореч, Мотовун и селцето Фленги (допълнително заплащане). Предстои ви поредното приятно изживяване. Първа спирка по маршрута е град Пореч - известен още под името Парентиум, построен върху старо илирийско селище датиращо от 1-ви век пр. н. е. Града предлага изобилие от невероятни исторически обекти, като най - значим е "Еуфразиева Базилика". Той е бил важен религиозен център и архиепископско седалище и в него се намира базиликата на архиепископ Еуфразиус, която е изключителен пример на религиозната архитектура. От 1997 г. тя е включена в Списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство не само заради внушителната си архитектура, но и защото е най-цялостният запазен комплекс от този вид. Градът успешно балансира автентичния чар на малък крайбрежен град, изпълнен с великолепни исторически обекти, в компанията на нежния морски бриз или да се отдадете на лежерна разходка в град изпълнен с история, на чаша ароматно местно кафе. Следва гурме обяд във Фленги - селце в „червена Истрия", което е известно с деликатесите от малки печени прасенца. Почти във всяка селска къща има „коноба“ с голямо огнище отпред, на което на шиш се върти едно или повече прасенца - сукалчета. Горещината на въглените от местен дъб превръщат месото в нежна, разпадаща се маса, а кожата става хрупкава коричка. Обядът във Фленги е задължителна спирка за гурманите. Маршрута ни продължава към Мотовун - градче с изразен средновековен вид, построено върху останките на стар замък, разположен на върха на хълм. Обиколката започва с безплатна дегустация на продукти с трюфели, домашен зехтин, вино от района на Истрия и местна ракия „Биска“. Градът е известен с богатата си история и традиции, живописна атмосфера и незабравима панорамна гледка, която включва километри от неустоимия пейзаж на полуострова. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 23.09.2018
Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия Круиз в Лимски канал, с посещение на Ровин (допълнително заплащане). Открийте красотата на приказните заливи и непокътнатата природа на Лимския канал. Екскурзията започва с разходка в Ровин, която ще ви зареди с истинска естетическа наслада. Не случайно Ровин е смятан за най - романтичния град в Хърватия. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира именно Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Маршрута продължава през живописния Лимски канал – един от най-красивите заливи на Истрия, част от дългата 35 км. лимска долина, простираща се до град Пазин. Заливът е с дължина 10 км., дълбочина 30 м. и ширина 600 м., заобиколен е от стръмни гористи хълмове от двете страни, на места достигайки до 100 м. надморска височина. Тук ще имате възможност да поплувате в чистите води на Адриатика, а през това време грижливия екипаж ще ви приготви вкусен обяд от прясна риба. Връщане в Пореч. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 24.09.2018
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Пула най-големия град в област Истрия, наречен „умаления модел на Рим на брега на Адриатика". Пула е културен, икономически и туристически център. Несъмнено едно от най-известните места в града е амфитеатърът, който е единствения оцелял с напълно запазени всички 4 кули и 3 римски архитектурни ордера. През последните десетилетия Арената, както още го наричат е известно място за провеждане на международния филмов Фестивал на Пула, както и на множество концерти на открито. Някои от изпълнителите, гастролирали тук са Лучано Павароти, Андреа Бочели, Хосе Карерас, Дино Мерлин, Елтън Джон, Стинг и др. Следва разглеждане на римския амфитеатър (отвън), храма на Октавиан Август, триумфалната арка на Сириус, древните градски крепости и други паметници на културата. Трансфер до летището. Полет за Варна в 17:20ч.
Полетна информация:

Заминаване с полет BUC533:
15:40 Варна - 16:30 Пула

Връщане с полет BUC534:

17:20 Пула - 20:10 Варна

Авиокомпания:

Bulgaria Air Charter

Тип самолет:

MD 82

Цената включва:

Самолетни билети с директен чартърен полет Варна - Пула - Варна.
3 нощувки в хотел 3* в района на Пореч, със закуска и вечеря.
Летищни такси (Съгласно промените в чл. 80 от Закон за туризма в цената са включени летищни такси - 40 евро на човек).
Багаж до 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен.
Безплатна туристическа обиколка на Пула.
Туристическа градска такса.
Изпращане на летище Варна от представител на агенцията.
Трансфер летище - хотел - летище.
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 години на ЗАД "Алианц България".

Цената не включва:
Трансфер с лицензиран автобус от Пловдив до летище Варна 45лв. на човек в двете посоки при минимум 50 човека.
Допълнителните екскурзии (виж по-долу).
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. доплащане 10 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. доплащане 20 лв.

Допълнителни екскурзии:

ПОРЕЧ, ФЛЕНГИ И МОТОВУН

Екскурзия с посещение Пореч, Фленги и Мотовун.
Цени: 70 лв. на човек Цената е валидна при минимум 30 човека. Цената включва: транспорт и лицензиран местен екскурзовод, обяд с напитки във селцето Фленги. Цената не включва: автобус до върха на Мотовун по желание – 20 HRK (~5 лв.). Вход за Пореч – Еуфразиева Базилика с достъп до Епископската резиденция и Камбанарията – 50 HRK(~12 лв.).

КРУИЗ В ЛИМСКИ КАЛАН С ПОСЕЩЕНИЕ НА РОВИН

Целодневна екскурзия с корабче, с посещение на Ровин
Цени: 70 лв. на човек. Цената е валидна при минимум 30 човека. Цената включва: лицензиран местен екскурзовод и разходка с корабчето, обяд на корабчето с включени напитки. Цената не включва: входни такси пре посещение на допълнителни обекти в Ровин.

Важно:
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на отпътуване!
Посочените музейни и входни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси. Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса. Всички входни такси се заплащат на място.
Агенцията си запазва правото, при необходимост, да прави промени в обявената програма!

Условия за ранно записване:

Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати.
Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.

Общи условия:
Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Алианц България”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените такива и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.

При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL) или двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла. Обикновено третото легло е допълнително, тип разтегателно.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 10:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела изрично не е указано друго.
В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 10:00 ч.) всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.

Допълнителна информация:
Минимален брой за осъществяване на пътуването - 100 човека
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди отпътуване.

Начин на плащане: 50 % депозит при записване и доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

Нeобходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта.
Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители.
При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
Визов режим: няма изисквания за визи.

Агенцията си запазва правото, при необходимост, да прави промени в обявената програма.
Посочените музейни и входни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси. Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса.

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Истрия |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Истрия |  22 септември - 2023 - Хърватия |  22 септември - 2023 - Истрия

Избрани оферти