Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Рим със самолет, включен сити тур и екскурзовод на български език

Номер на оферта

/

222620

Дати & цени

Цената включва

3 нощувки със закуски в хотел от веригата Raeli hotels 3 * или подобен
самолетен билет София – Рим – София с включени летищни такси
Пешеходен тур „Барокови площади и фонтани“ с местен лицензиран екскурзовод ( около 3 часа )
Изпращане на летището в София
1 брой на човек ръчен багаж до 10 кг.и с размери до 55x40x20 см. ( от 15.01.2018 задължително големия ръчен багаж се взима в багажното отделение безплатно, освен ако не си закупите допълнитено приоритетно качване ).
1 малка чанта на човек с размери до 35x20x20 см. ( взима се на борда )
Медицинска застраховка асистанс с покритие 5000 евро (лица от 70г. до 79 г. доплащат 2 лв. на ден)

Цената не включва

Организиран трансфер летище-хотел-летище –35 евро в двете посоки ( при мин. 6 записани ) - заплаща се предварително в България
Пешеходна обиколка на Античен Рим – Колизеум и Римски форум – 33 евро възрастен / 29 евро лица до 17 г. Цената включва такса резервация, входна такса и местен лицензиран екскурзовод на български език.
Посещение на Ватикански музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър“ – 43 евро за възрастен / лица до 17 г. – 33 евро. Цената включва: такса резервация, входна такса, слушалки по време на обиколката и местен лицензиран екскурзовод на български език.
Посещение на Галерия Боргезе и парка Боргезе с местен лицензиран екскурзовод на български език – около 2- 3 часа –35 евро на човек / 30 евро лица до 18 г. Цената включва: такса резервация, входна такса, слушалки по време на обиколката и местен лицензиран екскурзовод на български език.
Чекиран багаж до 20 кг. в двете посоки – цени започващи от 100 лв. – потвърждава се при резервация. Цената е най- ниска при направена заявка за багаж при резервацията. След вече направена такава цените са по- високи.
Конкретно място в самолета – цени започващи от 4 евро на човек в посока - цената се потвърждава при заявка.
Градска / туристическа такса – 4 евро на човек на ден за хотел 3*- заплаща се на рецепция на хотела
Билети за градски транспорт

Програма на пътуването

Рим със самолет и обслужване на български език !
Настаняване в хотел от веригата Raeli hotels 3 *

First Minute - специална цена за първият записан пътешественик за всяка една дата !
Промоционалните цени са валидни за определен брой места и до изчерпването им !
По-ранната резервация е предпоставка за наличие на по-добра цена и места!

FIRST MINUTE - 590 лв
ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ - 630 лв
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ - 690 лв

1 ДЕН
Информационна среща на летище София с представител на агенцията 1 ч. и 30 мин. преди полета. Отпътуване от София с директен полет. Kацане в Рим. Организиран трансфер до хотела или самостоятелно придвижване до гара Термини с шатъл бус. По възможност оставяне на багажа на съхранение в хотела (настаняването в хотела се извършва след след 14 ч.) Свободно време или допълнителна екскрузия.
Пешеходен тур „Барокови площади и фонтани“ с местен лицензиран екскурзовод на български език – ( около 3 часа ) - включен в цената.
На първата ви среща с Рим ще се разходите по най-известните и романтични барокови площади Пияца дел Пополо, Пияца ди Спания, фонтана Ди Треви, площад Навона, Парламента и колоната на Марк Аврелий, храма на Адриан. Ще отделим специално внимание на Пантеона, който ще ви изуми с уникалната архитектура. Вътре се съхраняват съкровища на изкуството, там се намира и гробът на Рафаел Санцио. Разходката включва прочути църкви, фонтани и пиаци. Обиколката ще завърши с площада „Кампо де Фиори” –където в миналото са се извършвали публични смъртни наказания, а сега е едно от най-живописните места в Рим.
Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска.
Свободен ден или по желание:
Пешеходна обиколка на Античен Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език – ( около 3 ч )
По време на този тур ще посетите най-големия амфитеатър в римския свят – Колизеума ( с предварителна резервация, за да се избегнат опашки и губене на ценно време ) и Римския форум, където ще видите и ще се запознаете с руините на прочути императорски храмове и базилики. Екскурзоводът ще ви покаже още Триумфалните арки на Тит, Септимий Север и Св. Константин Велики. Ще се изкачите и на Палатинския хълм, където освен страхотна панорамна гледка към руините на Римския форум, ще се потопите в света на римляните и ще разберете много интересни факти за техния живот.
Свободен следобед.
* Идея за свободното време: самостоятелна разходка в квартал Трастевере- сърцето на Средновековния Рим. Трастевере е един от най-автентичните римски квартали с многобройни малки ресторантчета, наречени „траттории”, в които можете да опитате традиционната римска кухня. Разходката ще ви запознае със средновековната история и изкуство на Вечния град. Ако имате желание може да посетите църквите „Св. Мария в Трастевере” и „Св. Чечилия” , в които се съхраняват великолепни стенописи и мозайки.
Нощувка.

3 ДЕН
Закуска.
Свободен ден или по желание:
Посещение на Ватикана, Сикстинската капела и базиликата „Свети Петър”( с местен лицензиран екскурзовод на български език – около 2 часа )
Пътуване през повече от 20 века изкуство и история ви очакват във Ватиканските музеи - от гръцко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело. Тук се намира една от най- красиво изписаните зали в света - Сикстинската капела, в която пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър”.
Следобед по желание:
Посещение на Галерия Боргезе ( Вила Боргезе ) и парка Боргезе с местен лицензиран екскурзовод на български език –( около 3 часа ).
Галерия Боргезе, считана за „Царицата на частните колекции в света“. Галерия „Боргезе“ има само 20 зали, но във всяка от тях ви очакват смайващи срещи с познати шедьоври на изкуството. На партерния етаж са изложени скулптори, а на първия етаж колекцията от картини е изключитено богата и пищна - тук се съхраняват произведения на Рафаело, Тициян, Доменикино, Караваджо, Бернини, Антонио Канова и други именити творци, които през вековете са допринесли за величието и уникалността на Вечния град.
Свободно време . Нощувка.

4 ДЕН
Закуска ( в зависимост от часа на полета е възможно закуската да бъде сух пакет ).
Организиран трансфер или самостоятелно придвижване от гара Термини до летището с шатъл бус или организиран трансфер Полет за София.


Разписание на полетите в местни времена:

Полетно разпсание Ryanair
София 06:40 Рим Чампино 07:35
Рим Чампино 08:00 София 10:50

Полетно разписание WIZZ AIR
София 06:50 Рим Фиумичино 07:10
Рим Фиумичино 07:50 София 10:50

*Авиокомпанията има право да промени разписанието или да анулира полети, за което туроператора не носи
отговорност. При промяна туристите ще бъдат предупредени своевременно.


Забележка: Авиокомпанията не гарантира места в самолета едно до друго. За да си изберете конкретно място и да бъдете със сигурност един до друг с Вашия спътник трябва да си доплатите. Това може да стане в началото на резервацията, когато е по-евтино или най- късно при доплащането. Цената се потвърждава при заявка и зависи от наличните свободни места в самолета.

Условия за записване:
Капаро минимум 50 % и подписване на договор за организирано туристическо пътуване.
Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 8 човека
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително и се провеждат при минимум 8 туристи .При по-малка група е възможно провеждането с доплащане.

Данни за паспортен и визов режим: няма визов режим за български граждани. Пътуването по програмата се осъществява с валидна лична карта или паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

ТО не носи отговорност за промяна на входните такси на обектите .
ТО не носи отговорност за промяна в разписанието на полетите.
ТО има право да промени последователността на програмата .

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Уикенд почивка - Италия |  Уикенд почивка - Рим

Избрани оферти