Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

Северна Палитра - Белгия, Германия, Холандия и Австрия

Номер на оферта

/

189024

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Брюксел
Малък салонен багаж
Транспорт с комфортен автобус
7 нощувки със закуска в районa на Ротердам, Хага, Амстердам, Кьолн, Нюрнберг и Виена
Туристически обиколки в Брюксел, Ротердам, Хага, Амстердам, Кьолн, Бамберг, Нюрнберг и Виена
Групова застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
Екскурзоводско обслужване
Участие във всяка от игрите с награди по време на пътуването
Безжична аудио система по време на туристическите обиколки

Цената не включва

Регистриран багаж до 23 кг.
Трансфери от и до Вашият град
Входни такси за музеи и обекти.
Застраховка "Отмяна на пътуване"
Застраховка за лица над 70г, на стойност 15лв

Програма на пътуването

Комбинирана ексурзия - 8 дни / 7 нощувки

1 ДЕН: Полет СофияБрюксел / Брюксел - Ротердам: 150 км

Възможност за двупосочен трансфер от вашия град до летище София.Сутрешен полет от София до Брюксел.Трансфер до централната част на града.Туристическа обиколка на Брюксел, сърцето на Европейският съюз. В пешеходната обиколка, разбира се, ще видим Пикаещото момченце, за да ни напомни за волния дух на обикновените белгийци. Ще се насладим на “Кралският дворец” и Катедралата, чиято фасада силно напомня на Парижката Света Богородица. Ще преминем през покрита със стъклен покрив улица, която е един от първите молове в света. Ще се спуснем из улиците на стария град, за достигнем централният площад “Гран Плас“. Прочутият квартал Саблон пък ще ни приветства с аромата на традиционните белгийски вафли. В свободното време ще можете да похапнете нещо от местната кухня, преди да се качим отново в автобуса. Фото-пауза пред Европейският парламент и необикновеният Атомиум, огромно здание с формата на молекула, избрано преди години за най-странната сграда в Европа.

Отпътуване за Ротердам, нощувка в района на града.

2 ДЕН: Ротердам - Хага: 30 км

Закуска и кратка обиколка на Ротердам, често наричан холандският Манхатън, заради модерните му, уникални по рода си сгради. Ще видим изключително необикновените “кубични къщи”. Ще прекараме известно време и в една от най-интересните постройки в целия град - масивна цветна сграда с формата на подкова, под която е градският пазар. Ще имаме възможност да опитаме и някои от най-типичните холандски ястия преди да се насочим с автобуса към Хага.

В Хага се намират много от институциите, управляващи Холандия, въпреки че според конституцията, столица на страната (официално Кралство Нидерландия) е Амстердам. Ще се разходим из централните улички, от където ще видим двореца на парламента и резиденцията на краля - дворецът “Нордеинде”. Свободно време, след което се отправяме към Мадуродам - парк с миниатюри от цяла Холандия (вход по желание: 16.50 евро). Вятърни мелници, плантации с лалета, пристанища, дворци, приказни резиденции и какво ли още не. Ще се чувствате като великани в този детайлно изработен, движещ се, жив мини-свят. Нощувка в района на Хага.

3 ДЕН: Хага - Амстердам: 65 км

Закуска. След кратък преход, достигаме до Амстердам, града на свободата, креативността и контрастите. Град с изкуствени канали и над 1200 моста! В епохата на великите мореплаватели, Амстердам се превръща в най-голямото пристанище в Европа, а Холандия - в една от най-могъщите колониални империи.В пешеходната ни разходка около каналите, освен че ще се запознаем със славната история на Амстердам, ще видим и неговата по-различна страна - кофи-шоповете и стотиците витрини с работещи момичета. Контраста е пълен когато човек се замисли, че най-старата част на града днес е именно мястото, където са най-облекчени законите около забранените неща.Ще имате свободно време за каквото пожелаете, в Амстердам всичко е позволено. Внимавайте когато пресичате, защото велосипедите тук са навсякъде. Горещо препоръчваме музея с восъчни фигури на Мадам Тюсо, Фабриката за бира на Хайнекен и Музея на Ван Гог. След свободното време, се отправяме към хотела за нощувка.

4 ДЕН: Амстердам - Кьолн: 260 км

Закуска. Отпътуваме за Германия. Кьолн е недалеч след границата, в сърцето на един от най-гъсто населените и проспериращи региони на Европа. Разбира се, пешеходната ни обиколка ще започне с една от най-големите готически катедрали строени някога, която с височината си от 157 метра е била най-високата сграда в света! Желаещите могат да се изкачат по стъпала през южната кула, минавайки покрай 24-тонната камбана на Свети Петър. За по-мързеливите, недалеч пък се намира небостъргачът Триъгълник, до чиято платформа може да достигнете с асансьор. По протежение на река Рейн е може би най-привлекателната част на града, там ни очакват улични артисти, китни кафенета и безброй заведения, в които да седнем, за да опитаме типичната кьолнска бира “Кьолш” с пържени картофки и топли вурстчета (наденички). За по-активните почитатели на бирата, из града ще видите и подвижни вело-барове - където 15 човека сядат, въртят педали, смеят се и пият бира, докато бармана управлява и пълни халбите.Свободно време, в което може да посетите и прочутия Шоколадов музей на Линдт. След свободното време се отправяме към хотела в покрайнините на града за нощувка.

5 ДЕН: Кьолн - Бамберг: 400 км

Закуска. Отпътуваме за най-типичното баварско градче в Германия, архитектурното бижу-Бамберг. Пешеходната разходка ще ни потопи в дните на средновековието, дни на рицарски турнири и кръстоносни походи, дни от времето на приказките. Цветни къщи с измазани стени и видими дървени греди са подредени по бреговете на тази “малка Венеция”. Ако има най-романтично място в Германия, то това трябва да е то, Бамберг, гордостта на северна Бавария. В града има много бирарии с ресторанти и във всяка от тях варят бира по своя собствена рецепта от векове. Свободно време, след което се отправяме към хотела в района на Нюрнберг за нощувка.

6 ДЕН: Бамберг - Нюрнберг: 63 км

Закуска. В Нюрнберг пешеходната разходка е толкова увлекателна, че няма да ви се иска да си тръгнете. Ще видим едни от най-красивите църкви в цялото ни пътуване, ще се прехласнем по внушителните крепостни стени и ще погледнем града от високо от двора на Имперския дворец - дома на владетелите на Свещената Римска Империя. И всичко това, докато слушаме за борбите за власт, интригите и легендите белязали Нюрнберг. Ще преминем през пъстрия занаятчийски център, където може да наблюдавате занаятчиите по време на работа. Свободно време за весела следобедна разходка из града и по желание посещение на Музея на играчките, Музея на Железницата или Двореца. Но Нюрнберг има и по-тъмно минало - това е градът, избран от Адолф Хитлер за провеждане на вдъхващите ужас масови паради на Нацистката партия. Самите вие ще може да застанете на трибуната, от която Хитлер е изнасял речите си пред стотици хиляди и която се вижда в много от документалните филми за Втората Световна Война. След това се качваме на автобуса и се отправяме към хотела в покрайнините на Нюрнберг. Нощувка.

7 ДЕН: Нюрнберг - Виена: 500 км

Закуска. След което се отправяме към столицата на Австрия, Виена. Следобед пристигаме там, където на всяка крачка те лъхва история, но същевременно срещаш съвременни музеи, оживени заведения и тихи кътчета за опознаване. Това е Виена. Мегаломанията и показността на династията на Хабсбургите е видима във всяка една от величествени сгради и улици, копиращи Парижките булеварди - грандиозни, дръзки и безкомпромисни във всяко отношение. По време на обиколката ни ще видим дворците Белведере, Хофбург, църквата Св.Стефан, Грабен, Колоната на чумата, ще преминем към съвременните щури криви къщи на архитекта Хундертвасер. Свободно време, за да можете да се насладите на аристократичната атмосфера на Виена и настаняване в хотел в района на града.

8 ДЕН: Виена - София: 1000 км

Закуска. След това се отправяме на дългия път към дома. Времето ще мине неусетно с разнообразие от филми, музика, скечове и много забавни игри с награди. Пристигаме в София късно вечерта. Трансфер до града, от който сте тръгнали.

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Пролет 2024 - Холандия |  Пролет 2024 - Амстердам

Избрани оферти