Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

ШРИ ЛАНКА – ЙОГА ТУР

Номер на оферта

/

229956

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет с авиокомпания Fly Dubai с включени: летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг;
• Трансфери летище – хотел – летище;
• 2 нощувки в четиризвезден хотел на база закуска и вечеря в Дамбула;
• 1 нощувка в четиризвезден хотел в Канди на база закуска и вечеря;
• 1 нощувка в четиризвезден хотел в Нувара Елия на база закуска и вечеря;
• 3 нощувки в четиризвезден хотел на брега на Индийския океан на база закуска и вечеря;
• Осигурена зала за 1 час в хотелите по програмата за провеждане на йога практики;
• Транспорт с климатизиран минибус/автобус по описаната програма;
• Водач - придружител от страна на туроператора;
• Екскурзоводски услуги по описаната програма на български език;
• Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата;
• 1 бутилка минерална вода на човек на ден.
• 7 йога практики и 1 йога беседа с двама сертифицирани инструктори

Цената не включва

• Доплащане за виза за Шри Ланка и съдействие от страна на туроператора - 70 лв;
• Входни билети за обекти, неупоменати по-горе в програмата;
• Културно шоу в Канди – 25 лв на човек;
• Посещение на Гале Форт и сафари по река Маду – 50 лв на човек;
• Разходка в океана за наблюдение на китове – 85 лв на човек;
• Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден (заплащат се на място);
• Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден.;
• Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

С ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ И 2 ПРОФЕСИОНАЛНИ ЙОГА УЧИТЕЛЯ


Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в четиризвезден хотел в Дамбула, 1 нощувка в четиризвезден хотел в Канди, 1 нощувка в четиризвезден хотел в Нувара Елия, 3 нощувки в четиризвезден хотел на брега на Индийския океан, трансфери летище – хотел – летище, посещение и разглеждане с екскурзовод на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната крепост в Сигирия, национален парк „Минерия”, ботаническата градина в Пераденя, Канди, Нувара Елия, 7 Йога практики и йога беседа. Програмата завършва с почивка на база полупансион в 4* хотел на брега на Индийския океан. Настаняването е в хотели четири звезди на база закуска и вечеря. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, транспорт с минибус или автобус в Шри Ланка. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор и двама сертифицирани йога инструктори, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Лети се с авиокомпания Fly Dubai (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг). Вътрешните трансфери в Шри Ланка се извършват с климатизиран минибус или автобус.
ПРОГРАМА


ПЪРВИ ДЕН – 28.02.2020 - Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания Fly Dubai в 14:10 ч. за Дубай. Кацане в Дубай в 20:50 ч. Полет за Коломбо в 23:20 ч. Нощен полет.
ВТОРИ ДЕН – 29.02.2020 – 29.02.2020 - 05:20 ч. – пристигане в Коломбо. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км). Пристигане. Настаяване в хотела. Йога беседа. Вечеря. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – 01.03.2020 – Йога практика. Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм”датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО). Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Продължаване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на ентусиастите ще бъдат възнаградени с невероятната панорамна гледка. Следобед - сафари в национален парк „Минерия”. eдин от най-посещаваните паркове в Шри Ланка заради своето богато био разнообразие. В парка живее голяма популация от диви слонове (150 – 200 броя). Могат да се видят 24 вида бозайника, 160 вида птици, 9 вида земноводни 25 вида влечуги и 75 вида пеперуди. Сафарито се провежда със специално оборудвани сафари джипове, като в един джип сядат 6 човека. Завръщане в хотела в Дамбула. Вечеря. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 02.03.2020 – Йога практика. Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за будистите реликва - зъбът на Буда. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка. Настаняване в хотела в Канди. Късният следобед – възможност за посещение на фолклорно шоу с доплащане 25 лв на човек. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря в хотела. Нощувка в Канди.
ПЕТИ ДЕН – 03.03.2020 - Йога практика. Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (5 км), основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета. Отпътуване за Нувара Елия (75 км). По пътя – посещение на чаена плантация - мястото на което се произвежда най-добрият чай в света. Продължаване към Нувара Елия. Градът е основан през XIX в. от британски колониалисти и е разположен на 1800 м. н.в. Известен е още като „Малката Англия”, заради част от сградите, построени в колониален стил и прохладния си климат, поради който мястото е било предпочитано за отдих от британските чаени плантатори. Разходка в центъра на града. Настаняване и вечеря в хотела в Нувара Елия. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН – 04.03.2020 – Закуска. Отпътуване за западното крайбрежие на Шри Ланка (около 250 км). По път посещение на ферма за костенурки. Настаняване в хотел на брега на Индийския океан, в някой от курортите по западното крайбрежие на острова. Свободно време за почивка и плаж. Йога практика. Вечеря. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН – 05.03.2020 - Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за посещение на форта в Гале (отбранително съоражение построено от португалците през 1 584 г., част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) и водно сафари по река Маду с доплащане 50 лв на човек. Йога практика. Вечеря. Нощувка.
ОСМИ ДЕН – 06.03.2020 - Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за разходка в океана и наблюдение на китове с доплащане 85 лв на човек. Йога практика. Вечеря. Нощувка.
ДЕВЕТИ ДЕН – 07.03.2020 - Йога практика. Закуска. По обед отпътуване за Коломбо (90 км). Панорамна обиколка с автобус на столицата на Шри Ланка. Вечерта трансфер до летището на Коломбо.
ДЕСЕТИ ДЕН – 08.03.2020 - 01:50 ч. полет КоломбоДубай. Нощен полет. 05:15 ч. – кацане в Дубай. 09:40 ч. – 13:25 ч. – полет ДубайСофия.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през май 2019. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
Полетът СофияДубай и обратно продължава около 4 часа и 45 мин., а полетът Дубай – Колобмо и обратно – около 4 часа и 30 мин.
Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНА

Цена на човек в двойна стая 3 339 ЛВ
Цена на трети възрастен в стая 3 249 ЛВ
Цена на човек в индивидуална стая3 999 ЛВ




Допълнителни услуги:

- Такса за издаване на виза – 70лв.

- Фолклорно шоу в Канди - 25лв. Възможност за посещение на фолклорно шоу - с долащане. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци.

- Гале Форт и сафари по река Маду – 50лв. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане – посещение на форта в Гале (отбранително съоръжение построено от португалците през 1 584 г., част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) и водно сафари по река Маду.

- Наблюдение на китове в Шри Ланка. - 85лв. - Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане – разходка в океана и наблюдение на китове.

Допълнителна информация:
Необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Шри Ланка.
Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка.
Предварително се прави регистрирация в електронна система за пътуване (туроператорът оказва съдействие). Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес, телефон.
Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата;
Движението на автомобилите е в лявата пътна лента.
Местна валута: Шриланкийска рупия

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Коломбо

Избрани оферти