Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

ШРИ ЛАНКА – организирана група с обслужване на български език

Номер на оферта

/

223467

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет с авиокомпания Fly Dubai с включени: летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг;
• Трансфери летище – хотел – летище;
• 2 нощувка на база закуска и вечеря в Дамбула в хотел Hotel Sigiriya**** или подобен;
• 1 нощувка в Канди на база закуска и вечеря в хотел OZO**** или подобен;
• 1 нощувка в Нувара Елия на база закуска и вечеря в хотел Araliya Green Hills **** или подобен;
• 3 нощувки в Индурува на база закуска и вечеря в хотел Coral Sand**** или подобен;
• Транспорт с климатизирам минибус/автобус по описаната програма;
• Водач - придружител от страна на туроператора;
• Екскурзоводски услуги по описаната програма на български език;
• Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата;
• 1 бутилка минерална вода на човек на ден.

Цената не включва

• Доплащане за виза за Шри Ланка и асистенция от страна на туроператора - 70 лв;
• Входни билети за обекти, неупоменати по-горе в програмата;
• Културно шоу в Канди – 25 лв на човек;
• Посещение на Гале Форт и сафари по река Маду – 50 лв на човек;
• Разходка в океана за наблюдение на китове – 85 лв на човек;
• Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден (заплащат се на място);
• Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден.;
• Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в Дамбула, 1 нощувка в Канди, 1 нощувка в Нувара Елия, 3 нощувки в Хикадува, трансфери летище – хотел – летище, посещение и разглеждане с екскурзовод на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната крепост в Сигирия, Полонарува, ботаническата градина в Пераденя, Канди, Нувара Елия. Програмата завършва с почивка на база полупансион в 4-звезден хотел в курорта Хикадува на брега на Индийския океан. Настаняването е в хотели четири звезди на база закуска и вечеря. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, транспорт с минибус или автобус в Шри Ланка. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Лети се с авиокомпания Fly Dubai (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг). Вътрешните трансфери в Шри Ланка се извършват с климатизиран минибус или автобус.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 18.01.2019 – Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания Fly Dubai в 14:10 ч. за Дубай. Кацане в Дубай в 20:50 ч. Полет за Коломбо в 23:20 ч. Нощен полет.

ВТОРИ ДЕН – 19.01.2019 – 05:20 ч. – пристигане в Коломбо. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км). Пристигане. Настаяване в хотел Hotel Sigiriya**** или подобен. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 20.01.2019 – Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм” датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО). Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Продължаване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на ентусиастите ще бъдат възнаградени с невероятната панорамна гледка. Отпътуване за Полонарува (55 км) – древна столица на Шри Ланка от XII в. и бивш търговски и религиозен център на страната. Разглеждане на археологическия комплекс, състоящ се от множество антични структури – гробници, храмове, статуии и ступи. Завръщане в хотела в Дамбула (60 км). Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 21.01.2019 – Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за будистите реликва - зъбът на Буда. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка. Настаняване в Канди, в хотел OZO**** или подобен. Късният следобед – възможност за посещение на фолклорно шоу срещу допълнително заплащане 25 лв на човек. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря в хотела. Нощувка в Канди.

ПЕТИ ДЕН – 22.01.2019 – Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (5 км), основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета. Отпътуване за Нувара Елия (75 км). По пътя – посещение на чаена плантация - мястото на което се произвежда най-добрият чай в света. Продължаване към Нувара Елия. Градът е основан през XIX в. от британски колониалисти и е разположен на 1800 м. н.в. Известен е още като „Малката Англия”, заради част от сградите, построени в колониален стил и прохладния си климат, поради който мястото е било предпочитано за отдих от британските чаени плантатори. Разходка в центъра на града. Настаняване и вечея в хотел Araliya Green Hills **** или подобен в Нувара Елия. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 23.01.2019 – Закуска. Отпътуване за Хикадува (260 км) – курортно градче на брега на Индийския океан, разположено в югозападната част на страната. По път посещение на ферма за костенурки. Настаняване в хотел Coral Sand**** или подобен в Хикадува. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 24.01.2019 – Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане 50 лв на човек – посещение на форта в Гале (отбранително съоражение построено от португалците през 1 584 г., част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) и водно сафари по река Маду. Програмата се провежда при Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – 25.01.2019 – Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане 85 лв на човек – разходка в океана и наблюдение на китове. Вечеря. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 26.01.2019 – Закуска. По обед отпътуване за Коломбо (90 км). Панорамна обиколка с автобус на столицата на Шри Ланка. Вечерта трансфер до летището на Коломбо.

ДЕСЕТИ ДЕН – 27.01.2019 – 01:50 ч. полет КоломбоДубай. Нощен полет. 05:15 ч. – кацане в Дубай. 09:40 ч. – 13:25 ч. – полет ДубайСофия.

Полетът СофияДубай и обратно продължава около 4 часа и 45 мин., а полетът Дубай – Колобмо и обратно – около 4 часа и 30 мин.
=============================================================
ДАТИ И ЦЕНИ:

18.01.2019 - 27.01.2019 г.

Цена за човек в двойна стая: 2699 лв.
Цена за човек в единична стая: 3369 лв.
Цена за трети човек: 2619 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Коломбо

Избрани оферти