Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бергамо

ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ: легендарната Червена железница - самолет

Номер на оферта

/

99502

Дати & цени

20 юни 2024 г. - Цена от 1945 лв.

Цената включва

самолетен билет на RYAN AIR с летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 10 кг и 1 брой безплатен ръчен багаж с размери 40х20х25 см, транспорт с автобус по време на туристическата обиколка, 6 нощувки със закуски в хотели 3***, 1- в района на Ломбардия, 1 – в района на Тирано, 2 - в района на кантона Граубюнден, 2 - в района на езерото Маджоре, 2 вечери, туристическа програма в Бергамо, Сирмионе, Лугано, Комо, разходка в Бормио и Изео, медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR , водач-екскурзовод от агенцията.

Цената не включва

входни такси на посещаваните обекти, билети за моторни лодки по време на круизното пътуване на Лаго Маджоре, фериботни билети по време на круизното пътуване на Лаго Изео и билетите за железницата до Брунате на Лаго ди Комо /заплащат се на място/, еднодневна екскурзия до езерото Силваплана, Сен Мориц и Ливиньо с включен транспорт и екскурзовод – 45.00 EUR при мин. 20 туристи /екскурзията се заплаща се на място на екскурзовода на групата/. Отделно на място се заплащат билети за лифт за изкачването на Пиц Корвач - 60 CHF общо в двете посоки при мин. 10 туристи.
Допълнителни мероприятия /изисква се предварителна резервация при сключване на договора, заплащането е в брой в швейцарски франка на екскурзовода на групата/: екскурзията с Бернина експрес – 32.00 CHF при минимум 10 туристи + 26 CHF запазено място във II-ра класа или общо 58.00 CHF.

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия до Швейцария и Италия. Пътуване с Бернина експрес.

СофияБергамо – езерото Изео – Монте Изола - Сирмионе – езерото Гарда – Бормио – Тирано – Бернина експрес – Понтресина – Сен Мориц – Пиц Корвач – езерото Силваплана – Ливиньо – езерото Лугано – езерото Комо – езерото Маджоре – Изола Бела – Изола Пескатори – Изола Мадре – БергамоСофия

7 дни / 6 нощувки / 6 закуски / 2 вечери

ДАТА: 20.06.2024 - жена за комбинация

ЦЕНА на човек: 1945 лв.

============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден СофияБергамо
Полет на RYAN AIR в 14.50 ч. от аерогара София за Милано. Кацане на летище Милано - Бергамо в 15.50 ч. Разходка из историческия център на Бергамо - един от най - живописните градове на северна Италия /изкачването е с лифт-2.50 EUR/: Пиаца Векиа, Палацо дела Раджионе, Палацо Нуево, Катедрала, Капела Колеони. Със своите мощни крепостни стени, средновековни дворци и църкви, тесни криволичещи улички и привличащи вниманието заведения, Старият град ще ви плени и впечатли. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден езерото Изео – Монте Изола – Сирмионе – езерото Гарда
Закуска. Отпътуване за езерото Изео. Разположено между провинциите Бергамо и Бреша, то е най – малкото алпиийско езеро, едно от най – очарователните и романтични езера в Италия заради разнообразния си ландшафт. В средата се намира Монте Изола – най – големият остров в Европа, разположен в езеро, истинско зелено скъпоценно бижу. Възможност за мини круиз до острова (не е включен в пакетната цена), тръгващ от основните пристанища на езерото Исео, за да бъдат посетени приятните рибарски селища и видяни аристократичните вили. Продължаване за опознаване на курортния град Сирмионе - перлата на емблематичното Лаго ди Гарда. През портите на древен замък, заобиколен от вода, ще влезем в това приказно старинно градче. Средновековният облик на града и атмосферата на древната ера вдъхновяват писателите от години. Живописни улици с уютни ресторанти, кокетни къщи, украсени с цветя. И най-вкусният сладолед и вълнуващото бяло вино Лугана от най – висок клас! Лугана е обособен винарски район, разположен край южните брегове на Лаго ди Гарда, на границата на Венето и Ломбардия край курорта Сирмионе. Масивите от грозде за това вино са доста малки, едва 1480 декара, изцяло засадени със специфичния сорт Требиано ди Лугана. Виното трябва да отлежи в големи бъчви от френски дъб за период от 3 до 6 месеца, което придава този характерен златистожълт цвят. Букетът от аромати е богат на нотки на тропически плодове, цветя, печени бадеми, усещат се и леко пикантни нотки. Подходяща напитка е за риба, морски дарове, ризото и сирена. Сервира се охладено до 10-12 °С. Гуруто на италианските вина Лука Марони оценява това вино с 98 точки от 99 възможни! По желание разходка с корабче и посещение на замъка Рока Скалинджери. Настаняване в хотел в района на Тирано. Нощувка.

3 ден Бернина експрес (Червеният влак - най – старата и единствена железница в Швейцария, пресичаща Алпите между Швейцария и Италия)
Закуска. Отпътуване с автобус за Бормио. Очакват ви безброй забавления на открито. Всеки посетител, който посети очарователния Бормио, никога не забравя чара, което излъчва това място, целунато от слънцето. И да добавим и историческото минало, както и трудолюбието на хората и великолепно ЬЯЬ разположение. Ски пистите с всяка степен на трудност до височина 3000 м и термалната вода го правят известен в целия свят. Възможност (изисква се предварителна резервация) за незабравимо железопътно изживяване по маршрут, преминаващ през някои от най - красивите места в Швейцария и Италия. Забележка: Туристите, които не желаят да се включат в тази екскурзия продължават с автобус до Понтресина. Така нареченият Бернина експрес или Червен влак (UNESCO) се движи по едно от най – стръмните трасета в света, което е построено без ограждения, зъбни колела и кабели. От 2008 г. този маршрут е под закрилата на UNESCO. Пътуването е с продължителност около 3 часа. Тръгването е от Тирано, градчето в което историята се усеща във въздуха, а внушителни тераси създават неповторимо усещане за съприкосновение с природата. Пристигането е в Понтресина. Следва разходка из световно известния курорт. Продължаване с автобус и настаняване в хотел в района на кантона Граубюнден. Вечеря. Нощувка.

4 ден Сен Мориц - езерото Силваплана - Пиц Корвач - Ливиньо
Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Сен Мориц, езерото Силва Плана, Пиц Корвач и Ливиньо. Отпътуване за Сен Мориц – най - старият и шикозен зимен курорт, който се радва на световна известност, предпочитано място от филмовите звезди и кралските особи. Свободно време за разходка из курорта и снимки около едноименното езеро. Предвидена е и фотопаузи на езерето Силваплана, което е с ледников произход и остава в подножието на Пиц Корвач (връх Корвач) – възможност за изкачване с лифт. Продължаване за Ливиньо - едно невероятно бижу, кралство на разходките и възхитителни пейзажи, разположено в самото сърце на италианските Алпи. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден езерото Лугано – езерото Комо
Закуска. Отпътуване към езерото Лугано и за разположeния на бреговете му едноименен швейцарски град с италианска атмосфера, многобройни кафенета, слънчеви площади и павирани улички. Разходка из aристократичния крайезерен парк и из Стария град с Катедралата Сан Лоренцо. Продължаване към Комо. Пристигане и разходка из този очарователен град-курорт край езерото Комо. При възможност пътуване със зъбчата железница до известния квартал Брунате, който попада в Ларинския триъгълник и където последните два месеца от своя живот прекарва известният наш български поет и политик Пенчо Славейков. Фуникульорната железопътна линия, която свързва Комо и Брунатe от 1894 г., все още е най-бързият начин за пътуване до Брунате, но също така е и възможност да се насладите на пленителна гледка към езерото Комо и величествените Алпи. Настаняване в хотел в района на езерото Маджоре. Нощувка.

6 ден езерото Маджоре – о-в Изола Бела – о-в Изола Пескатори - о-в Изола Мадре
Закуска. Отпътуване към Боромеовия залив между Стреза и Вербания, благословен с пет острова. Възможност за пътуване с моторни лодки (не е включено в пакетната цена) до три от тях от Боромеовия архипелаг. Пътуването започва от Стреза, чиято туристическа слава се дължи на разказите на пътешественици и писатели като Стендал, Чарлз Дикенс, Лорд Байрон, както и на Хемингуей, който дори разполага тук част от действието на романа си „Сбогом на оръжията”. Първа спирка за разглеждане на Изола Бела (престой 2 ч.), най-популярният от островите в езерото, на който се намира известния бароков дворец Палацо Боромео (XVII в.), обграден от уникално красиви терасирани градини като амфитеатър. Следваща спирка на Изола Пескатори (престой 1 ч.) – островът на рибарите. Последна спирка за разходка из Изола Мадре (престой 2 ч.) - известна със ренесансовата си вила и ботаническа градина. Акостиране в Стреза. Връщане в хотела. Нощувка.

7 ден БергамоСофия
Закуска. Трансфер за полет в 12.20 ч. на RYAN AIR за София. Кацане на аерогара София в 15.20 ч.

============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: завишение за медицинска застраховка за туристи от 70 г. до 85 г. – 20 лв.
единична стая – 435 лв.
градска такса в хотелите по маршрута: на ден на турист от 1.50—2.80 EUR в хотелите в Италия, 2.50 CHF в Швейцария
повишение на горивни и транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.

Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни в стая на допълнително легло – 150 лв.
дете до 11.99 год. с един възрастен в двойна стая – 80 лв.
трети възрастен – 35 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: депозит – 800 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.
Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 CHF = 1.90 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Използвани транспортни средства по програмата: самолет, автобус

============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Бергамо |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Бергамо |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Бергамо

Избрани оферти