Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лондон

Уикенд с шопинг в Лондон със самолет

Номер на оферта

/

203881

Дати & цени

Цената включва

* Самолетен билет София – Лондон – София с включени летищни такси
* Салонен багаж до 10 кг. с максимални размери 55?40?23 см (само за дата 20.10. размерът на багажа е 42?32?25 cm)
* Споделен трансфер Лутън – Лондон – Лутън
* 3 нощувки със закуски в хотел **/***
* Посочената туристическа програма в първите два дни
* Организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* регистриран багаж до 20 кг. (макс. размери: 1,49 х 1,19 х 1,71 м) – 100 лв. в двете посоки
* регистриран багаж до 32 кг. (макс. размери на багажа: 1,49 м X 1,19 м X 1,71 м) – 120 лв. в двете посоки
* разходи от личен характер
* Екскурзия до Уиндзор /гр. транспорт, вх. такса и аудиогайд за двореца / до 15 г. – 47 GBP, над 16 г. – 55 GBP
* Музея на восъчните фигури “Мадам Тюсо” /резерв. и вх. такса/ до 15 г. – 24 GBP, над 16 г. – 29 GBP
* Лондонското око /резервация и входна такса/ до 15 г. – 19 GBP, над 16 г. – 24 GBP
* Доплащане за единична стая – 300,00 лв.
* Медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 10 лв. за лица до 65г.; 20 лв. за лица над 65г;

Програма на пътуването

1 ден: Отпътуване от летище София/Терминал 1 в 6.00 ч. с авиокомпания Wizz Air. Кацане на летище Лондон/Лутън в 7.30 ч. Споделен трансфер от летище Лутън до Лондон. Поради ранното пристигане няма да е възможно настаняване в хотела веднага. Куфарите се оставят в помещение на хотела и следва програма по избор: От 10.00 ч. по желание пешеходна обиколка на Лондон (нужно е ползването на градски транспорт): Пикадили Съркъс – улица с множество заведения и магазини; Лондонската национална галерия, която притежава около 2000 картини от периода XIII – XX в и с право се счита за една от най-богатите и интересни картинни галерии в света. В колекцията са представени всички школи на европейската живопис с платна практически на всички велики художници; Трафалгар скуеър – площада, ознаменуващ победата на британската флота над Наполеоновите войски; Даунинг стрийт; абатството “Уестминстър”, в което се провеждат коронациите на английските крале от 1066 г. насам. В абатството са погребани множество известни личности като Исак Нютон, Чарлз Дарвин и др. Фото пауза пред часовниковата кула Биг Бен - камбанария на Уестминстърския дворец в Лондон; Парламента; двореца Бъкингам – официалната резиденция на английската кралица Елизабет II. Настаняване в хотела. От 14.00 ч. посещение на специално избран магазин, в който могат да се открият както световно известни марки, така и изключително интересни и качествени дрехи на английски, италиански, френски и други марки. Цените на дизайнерските дрехи като Cavalli, Armani, Moschino, Ralph Lauren, Marni, Bybles, Karen Simonsen и други могат да варират от 30 GBP до 100 GBP и рядко повече. В магазина има и богат избор на всякакви други дрехи и стоки (палта, рокли, панталони, пуловери, спортни стоки, чанти, бельо) вариращи ориентировъчно между 15 GBP и 50 GBP (нужно е ползването на градски транспорт). Свободно време. Нощувка.

2 ден: Закуска. От 09.00 ч. по желание пешеходна обиколка на Лондон (нужно е ползването на градски транспорт): катедралата „Свети Павел” - третата по големина катедрала в света, известна като „символичното сърце на Лондон”; Лондоското сити – бизнес квартала на Лондон; където и кралицата ходи с покана; Крепостта и подвижния мост Тауър, разположен над р. Темза, символ-икона на Лондон; Шекспировия театър; Националния театър. Лондонското око - наричано още Колелото на хилядолетието, е виенско колело в Лондон, построено през 1999 в чест на новото хилядолетие. Със своята височина от 135 м то е най-високото виенско колело в Европа и една от най-популярните платени атракции във Великобритания, посещавано от над 3 млн души всяка година. От 14.00 ч. посещение на специално избран магазин, в който могат да се открият както световно известни марки, така и изключително интересни и качествени дрехи на английски, италиански, френски и други марки. Цените на дизайнерските дрехи като Cavalli, Armani, Moschino, Ralph Lauren, Marni, Bybles, Karen Simonsen и други могат да варират от 30 GBP до 100 GBP и рядко повече. В магазина има и богат избор на всякакви други дрехи и стоки (палта, рокли, панталони, пуловери, спортни стоки, чанти, бельо) вариращи ориентировъчно между 15 GBP и 50 GBP (нужно е ползването на градски транспорт). Свободно време. Нощувка.

3 ден: Закуска. От 09.00 ч. по желание и срещу допълнително доплащане екскурзия до Уиндзор (типичен английски град, Уиндзор също е подходящ и за шопинг). Посещение на Уиндзорския замък, кралска резиденция от 11 век и най-големият обитаван замък в света (и днес кралското семейство живее в него). Построен първоначално като отбранителна крепост, днес замъкът Уиндзор, със своите 1000 стаи, се определя като най-скъпия светски строителен проект в Англия през средните векове. През 1992 г. 100 от стаите в личните покои на кралицата са силно повредени от избухнал пожар. Реставрацията завършва през 1997 г. и е на стойност 53 млн. долара. В нея участват множество занаятчии, прилагащи същите техники, използвани при началото на строежа на замъка от Вилхелм Завоевателя преди 900 г. От момента на построяването до днес в замъкът Уиндзор са живели 8 последователни кралски династии, а сегашната кралица Елизабет ІІ е прекарала голяма част от детството си тук. Най-интересните неща, които могат да се видят при едно посещение на замъка Уиндзор са смяната на караула, която се извършва дори когато кралицата не е в резиденцията (макар и с по-малко пищност и кралски знаци); „Кукленият дом“ на кралица Мери, един изключителен замък в миниатюра; архитектурната перла от ХVІ в. – параклисът „Сейнт Джордж“, който заедно с Уестминстърското абатство е пантеон на много английски монарси. Под плоския гроб на нивото на земята в центъра е подземната гробница на Хенри VІІІ и неговата трета съпруга – Джейн Сиймор. Връщане в Лондон. Разходка по една от най-известните улици на Лондон – Oxford street: през 2010 г. тя е обявена за най-добрата търговска улица в света по редица признаци, сред които брой марки, достъпност, „пренасяне на модния подиум в магазина“ и дизайнерски проекти. Улицата изпреварва конкуренти като „Пето авеню“ в Ню Йорк, „Шан-з-Елизе“ в Париж, „Виа Торино“ в Милано и „Омотесандо“ в Токио. Тук са разположени над 300 знакови магазина и дизайнерски обекта като универсалния магазин John Lewis, Nike, Adidas, Asics, Gap, Uniqlo, Intimissimi, Calzedona. В близост се намира и най-големия в Европа магазин на Victoria Secrets. Тук https://www.oxfordstreet.co.uk/shop/ можете да видите всички представени брандове. Нощувка.

4 ден: Закуска. Свободно време за посещения по интереси. Този ден имате възможност да се разходите от Източното до Западното полукълбо като посетите едно от най-престижните и красиви предградия на Лондон: Гринуич. Тук се намира Гринуичката обсерватория, а меридианът, който минава през нея, е приет за нулев и разделя земята на източно и западно полукълбо. Тя е най-старият научен институт във Великобритания. Днес не работи, но все още на покрива на обсерваторията се намира стълб, на който една червена топка се вдига всеки ден в 12.58 часа и пада точно в 13.00 часа Гринуичко време. През 1833 г. това станало сигнал за капитаните на корабите в Лондонското пристанище, по който да могат да сверяват хронометрите си. В Гринуич може да се види прочутият клипър Къти Сарк, закотвен тук на сух док. Къти Сарк станал световноизвестен по време на 70-те години на 19 век, когато бил сред лидерите на така наречените чайни състезания. Тези състезания се организирали с цел да стане ясно кой клипер най-бързо ще стигне от Китай в Лондон, за да докара новата реколта с чай. Също в Гринуич се намира и кралската морска болница, построена през 1705 г. Сградата е издигната по образец на Дома на инвалидите в Париж, величието и красотата, на който са вдъхновили създателите на морската болница. Кралската морска болница е изградена на мястото, където някога се намирал средновековният дворец Плацентия. От величествения дворец до днес се е запазила само малка сграда, известна като Домът на кралицата. Свободно време в Лондон. 18.00 ч. споделен трансфер до летище Лондон/Лутън. Отпътуване от Летище Лондон/Лутън в 21.55 ч. Кацане на летище София/Терминал 1 в 02.55 ч.

График на плащанията:
Първа вноска: 300 лв от общата сума;
Доплащане: до 20 дни преди датата на заминаване

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Програмата се осъществява при минимум 15 рах.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява задължително при резервация!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.
* Агенцията не носи отговорност за промяна в часовете на полетите.

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Лондон |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Лондон |  Уикенд почивка - Великобритания |  Уикенд почивка - Лондон

Избрани оферти