Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Шри Ланка

Номер на оферта

/

192381

Дати & цени

Цената включва

Цената включва

8 нощувки със закуска в посочените хотели (или подобни).

Транспорт по целия маршрут с климатизирана кола / автобус.

Гид (на английски език) по време на цялото пътуване

Входни такси за посещаваните обекти:

Пинавала

Храмът в Канди

Ботаничската градина

Разходка с лодка в Балапития

Посещение на ферма за морски костенурки.



Цената не включва:

Виза за Ври Ланка (35 USD)

Обяди и вечери (могат да се включат допълнително)

Такси за снимане с фотоапарат и камера в някои от обектите

Лични разходи и напитки по време на хранене

Услуги, които не са описани в програмата

Програмата е индивидуална и се осъществява за избрани от клиента дати.

Програма на пътуването

Мистериозни паметници на древни цивилизации се издигат сред тропически рай, обградени от девствените плажове на Индийския океан, морски костенурки снасят яйцата си в дюните, хиляди прелетни птици обитават пясъчните лагуни, горите и джунглата, ята пеликани се разхождат по живописните езера, над 250 вида огромни пеперуди са намерили дом в най-старите дъждовни гори на планетата, леопарди и стада диви слоновe се разхождат из джунглата, сухите тропически гори, блатата и сочните пасища, а любопитните маймуни са неизменна част от пейзажа. Великолепна природа, уникален бит и величествени паметници на историята!

Продължителност 9 Дни

Програма

Ден 1 Коломбо

Посрещане на летището в Коломбо.

Трансфер до хотел Taj Samudra. Нощувка

Ден 2 Коломбо – Пинавала – Канди

Закукска в хотел Taj Samudra.

Отпътуване от Коломбо за Пинавала.

Пинавала Елефант – най-големият в света център за отглеждане на изоставени в джунглата и ранени слончета. Влизайки в кокосовата плантация с площ 25 акра, не се учудвайте да видите как слоновете хранят своите бебета с биберон. Приютът е основан през 1975 г. и първоначалната му цел е била да се грижи за 7 малки слончета, загубили майките си. В последствие се развива, за да защити слонове в опасност. Тук бебетата слонове не се освобождават в природата поради все още големият риск от бракониери. Приютът е разположен върху 25 акра кокосова плантация, където протича река Маха Ойя и режимът им е максимално доближен до този в природата – денем стадото се разхожда спокойно, но се спазват определени часове за хранене, къпане и спане.

Отпътуване за Канди. Последно управляван от крал Шри Викрама Раджасинг, преди да мине под Британско управление през 1815 г., Канди е част от Световното Културно Наследство на UNESCO и последната столица на кралете на Шри Ланка. Името му е свързано с великолепие, разкош и много легенди. Градът е изпълнен с будистки храмове и манастири, които пазят легендите, традициите и фолклора живи. Тук ежегодно се провежда будисткия фестивал Перахера, когато улиците се изпълват с танцьори и богато украсени слонове. Посещение на езерото Канди в центъра на града, създадено от последния крал на Синхала – Шри Викрама Раджасинг през 1798 г. Смята се, че малкият остров в средата му е бил свързан с двореца чрез подводен тунел и кралските жени често го използвали да се разхладят през нощта. Разглеждане на Канди: пазара, центъра за изкуства и занаяти, музеят на скъпоценни камъни и храма Далада Малигуа – дом на свешения зъб на Буда, съхраняващ една от най-почитаните будистки реликви.

Нощувка в хотел Earl’S Regency.

Ден 3 Канди – Парадения – Канди

Закуска в хотел Earl’S Regency.

Отпътуване от Канди за Парадения. Кралските ботанически градини в Парадения са започнали да се засаждат още през 1374. Към момента са с площ от около 147 дка и има повече от 4000 вида редки и ендемични дървета и растения, павилиони, обсерватория, къща на орхидеите и др.. Това е рай не само за учените, но и за всеки любител на природата.

Отпътуване за Канди. Нощувка в хотел Earl’S Regency.

Ден 4 Канди – Чаена плантация – Нувара Елия

Закуска в хотел Earl’S Regency

Отпътуване за Чаена плантация.

Обиколка на хладните и облечени в мъгла хълмове, покрити от обширното зелено одеало на чаената плантация. Посещение на чаена фабрика за производство на известния Цейлонски чай, където ще можете да наблюдавате процеса и богатата традиция, съхранила се и до днес. Докато наблюдавате и вдишвате божествения аромат, ще можете да се насладите на чаша от най- добрия Цейлонски чай.

Отпътуване за Нувара Елия. Мъгляви стръмни пътища, виещи се през пищни зелени одеала от чаени храсти, напомнят на посетителите, че се намират сред известния Британски колониален град Нувара Елия. Градът на Светлината, някога управляван от английски и шотландски земевладелци, e все още наситен с колониални сгради, живи плетове и някои от най- добрите голф игрища в света.

Нощувка в хотел Grand Hotel.

Ден 5 Нувара Елия – Ахунгала

Закуска. Отпътуване от Нувара Елия за Ахунгала.

Нощувка в хотел Heritance Ahungalla

Ден 6 Ахунгала – Балапития – Косгода – Ахунгала

Закуска. Отпътуване за Балапития.

Балапития е мястото, където можете да наблюдавате перфектното съчетание на екология и култура. Насладете се на кристалните води на река Мааду и посетете Коту Дува, малкият остров, приютил храм, датиращ от древните крале Sinhalese.

Имате възможност да плавате през сенчестите тунели от мангрови дървета по река Мааду, които крият екологични богатства, да наблюдавате спокойствието на това богато на био – разнообразие място, пълно с влечуги, мекотели и над 70 вида сладководни риби.

Днес този регион, в който най- силно се усеща бита и културата на острова, изобилства от канелени плантации, и центрове за подмладяващи процедури.

Балапития е известна и сред орнитолозите като център за наблюдение със спиращи дъха крайбрежни гледки.

Отпътуване от Балапития за Когода.

Косгода, известна в миналото с производството на най – качествената канела, а днес с прекрасните си плажове и лагуна, обитавана от прелетни птици и редки видове морски костенурки, които са под защитата на правителството от 1988 г. Сред тях са „Зелената” костенурка, стигаща до 1 м. и тегло 250 кг, която само веднъж на няколко години излюпва между 120-140 яйца; още по-редкия вид „Клюнеста” костенурка, получила името си от заострената глава, наподобяваща клюн на птица, която плува по морското дъно с разперени плавници, а черупката й, изключително симетрично и красиво оцветена е станала причина за изчезването на вида. Има „Маслинови” костенурки – най-дребният вид, които са били изтребвани заради вкусното си месо. Местността се обитава и от 5 “Чернокожи” костенурки – единственият вид с кожа, вместо с черупка, и се гмурка до морското дъно на 1500 м.

Посещение на ферма за морски костенурки.

Отпътуване от Косгода за Ахунгала.

Нощувка в хотел Heritance Ahungalla.

Ден 7 Ахунгала

Закуска. Свободен ден.

Нощувка е хотел Heritance Ahungalla.

Ден 8 Ахунгала – Коломбо

Закуска. Отпътуване за Коломбо.

Столицата на Шри Ланка – град, в който съжителстват много култури, архитектури, религии и традиции и едновременно с това – изключително оживен град, който предлага много ресторанти, барове, нощни клубове, молове и възможности за забавление. Разглеждане на модерната част на града, крайбрежието с белоснежни пясъчни плажове, хиподрума, новата търговска зона, крайбрежната улица с квартала на златарите, Петах – оживеният ориенталски пазар, смесица от хора, рикши, храмове и джамии, плаващия пазар, пристанището на Коломбо – офшорна зона с красиви паркове, търговски комплекси и писта за Формула 1; площада на Независимостта, старата сграда на Парламента, Кметството, крепостта – някогашен британски административен център и база на военен гарнизон; колониалната архитектура и историческите сгради, днес търговска зона с дизайнерски и бутикови магазини и ресторанти. Може да пиете по чаша студена бира в старата Холандска болница, архитектурен шедьовър от 1637 г, превърната в луксозен мол с маркови облекла, бижута и сувенири.

Нощувка в хотел Taj Samudra.

Ден 9 Коломбо

Закуска. Трансфер хотел – летище за полет до София.

Цена
Цена на човек, настанен в двойна стая 1.588 USD

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Коломбо

Избрани оферти