Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Шри Ланка

Номер на оферта

/

221398

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

7 нощувки със закуска в двойна стая в посочените хотели (или подобни)

Транспорт с екскурзовод/ шофьор по описаната програма.

Обиколни екскурзии в Канди, Нувара Елия и Коломбо

Входни такси за:

Пинавала Елефант

Dambulla Cave Temple

Сигирия

Храма Далада Малигуа – дом на свещения зъб

Културно шоу в Канди

Национален парк Яла и джинп сафари

Цената не включва:

Обяди и вечери

Входни такси за обекти, неупоменати в програмата

Лични разходи и напитки по време на хранене

Услуги, които не са описани в програмата

Програмата е индивидуална и се осъществява за избрани от клиента дати.

Програма на пътуването

Мистичнини паметници на древни цивилизации се издигат сред тропически рай, обградени от девствените плажове на Индийския океан, морски костенурки снасят яйцата си в дюните, хиляди прелетни птици обитават пясъчните лагуни, горите и джунглата, ята пеликани се разхождат по живописните езера, над 250 вида огромни пеперуди са намерили дом в най-старите дъждовни гори на планетата, леопарди и стада диви слоновe се разхождат из джунглата, сухите тропически гори, блатата и сочните пасища, а любопитните маймуни са неизменна част от пейзажа. Великолепна природа, уникален бит и величествени паметници на историята!

Продължителност 8 Дни

Програма

Ден 01: Летище – Негомбо

Посрещане на летището в Коломбо и трансфер до хотела в Негомбо. Градът е известен с многобройните си рибни пазари, плажове, хотели и изключителни ресторанти, предлагащи морска храна. Нощувка в Негомбо.

Ден 02: Негомбо – Пинавала – Дамбула

Закуска. Отпътуване за Дамбула. По пътя ще посетите Пинавала Елефант – най-големият в света център за отглеждане на изоставени в джунглата и ранени слончета. Влизайки в кокосовата плантация с площ 25 акра, не се учудвайте да видите как слоновете хранят своите бебета с биберон. Приютът е основан през 1975 г. и първоначалната му цел е била да се грижи за 7 малки слончета, загубили майките си. В последствие се развива, за да защити слонове в опасност. Тук бебетата слонове не се освобождават в природата поради все още големият риск от бракониери. Приютът е разположен върху 25 акра кокосова плантация, където протича река Маха Ойя и режимът им е максимално доближен до този в природата – денем стадото се разхожда спокойно, но се спазват определени часове за хранене, къпане и спане. Настаняване в хотела и посещение на храмът Dambulla Cave. Дамбула е популярна туристическа дестинация в Шри Ланка. Известният пещерен храм датира от 2 в. пр. Хр. и е обявен за Световно Културно Наследство от UNESCO. В Дамбула има над 80 пещери, някои от които се използват от монаси за медитация. Известният Скален манастир има пет отделни пещери, в които са разположени 153 величествени статуи на Буда, три статуи на монарси от Шри Ланка и четири хинду. Namal Uyana, древна градина с огромно разнообразие от растения, датираща от 10 век и Планината на Розовия кварц (на 500 милиона години) са сред другите забележителност в Дамбула. Нощувка в Дамбула / Хабарана

Ден 03: Дамбула – Сигирия – Канди

Денят започва с изкачване на Скалната Крепост Сигирия. Сигирия се намира в Централната провинция на Шри Ланка, в близост до Дамбула. Това е крепостен комплекс, част от Световното Културно Наследство на UNESCO. Несъмнено най- цененият исторически паметник в Шри Ланка и една от най- посещаваните туристически забележителности. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка. Най-внушителната особеност на скалата била издяланата в нея фигура на седнал лъв, между лапите, челюстта и гърлото на когото минавала стълба, която водела към двореца. Според надписите, които има на стената, тази стълба представлявала гигантска фигура, която величествено се извисявала срещу гранитната скала, обагрена в ярки цветове и будеща неминуема възхита. Сред основните забележителности на крепостта са стенните писания и рисунки, както и Огледалната стена. Отпътуване за Канди. Последно управляван от крал Шри Викрама Раджасинг, преди да мине под Британско управление през 1815 г., Канди е част от Световното Културно Наследство на UNESCO и последната столица на кралете на Шри Ланка. Името му е свързано с великолепие, разкош и много легенди. Градът е изпълнен с будистки храмове и манастири, които пазят легендите, традициите и фолклора живи. Тук ежегодно се провежда будисткия фестивал Перахера, когато улиците се изпълват с танцьори и богато украсени слонове. Смята се, че малкият остров в средата на езерото Канди е бил свързан с двореца чрез подводен тунел и кралските жени често го използвали да се разхладят през нощта. Вечерта посещение на храма Далада Малигуа – дом на свещения зъб на Буда, съхраняващ една от най-почитаните будистки реликви. Нощувка в Канди.



Ден 04: Канди – Нувара Елия

Закуска. Посещение на Кралските ботанически градини, датиращи от 1374 г. Към момента са с площ от около 147 дка и има повече от 4000 вида редки и ендемични дървета и растения, павилиони, обсерватория, къща на орхидеите и др. Това е рай не само за учените, но и за всеки любител на природата. Продължаваме към „Малката Англия“ Нувара Елия. По пътя ще видите водопадите Рамбода и хладните и облечени в мъгла хълмове, покрити от обширното зелено одеало на чаени плантации. Нувара Елия се счита се счита за едно най- важните места за отглеждане на чай. Мъгляви стръмни пътища, виещи се през пищни зелени одеала от чаени храсти, напомнят на посетителите, че се намират сред известния Британски колониален град Нувара Елия. Градът на Светлината, някога управляван от английски и шотландски земевладелци, e все още наситен с колониални сгради, живи плетове и някои от най- добрите голф игрища в света. Нощувка в Нувара Елия.

Ден 05: Нувара Елия – Яла

Закуска. Отпътуване за Яла. По пътя ще спрете на водопадите Rawana. Национален парк Яла се намира в южната част на Шри Ланка. Това е вторият по големина парк в страната и най-посещаваният заради срещите с дивите едри бозайници – леопарди, петнисти сърни, чакали, биволи, блатни крокодили, цейлонски макаци и др. Паркът Яла е най-известен със своите слонове и пауни. Вечерно сафари в Национален парк Яла. Нощувка в хотел Chandrika

Ден 06: Яла – Ахангама/ Бенота

След закуска отпътуване за Ахангама/ Бенота. (По желание) По пътя ще имате кратко посещение на фортът Гале. Гале е красив колониален град на южното крайбрежие на Шри Ланка. Калдъръмени улици, колонади, църкви – Гале е задължителна спирка на всеки търсещ автентичното турист. Фортът на Гале е обект на световното културно наследство UNESCO и е най-голямата оцеляла колониална крепост в Азия. От това древно морско пристанище тръгвали товари слонова кост, пауни, канела и други ценности. Основан е през 1502 г., когато една малка флотилия от португалски кораби, по пътя им към Малдивите, попада на острова заради буря. През 1640 г. португалците предават управлението на града на холандците, които построяват настоящия форт в 1663 г. заедно с крепостна стена от твърд гранит, и три бастиона, известни като “Слънце”, “Луна” и “Звезда”. Нощувка в Ахангама/ Бенота.

Ден 07: Ахангама/ Бенота – Коломбо

Закуска. Свободно време. На обяд отпътуване за Коломбо. Столицата на Шри Ланка – град, в който съжителстват много култури, архитектури, религии и традиции и едновременно с това – изключително оживен град, който предлага много ресторанти, барове, нощни клубове, молове и възможности за забавление. Сред местата, които си заслужава да посетите са модерната част на града, крайбрежието с белоснежни пясъчни плажове, хиподрума, новата търговска зона, крайбрежната улица с квартала на златарите, Петах – оживеният ориенталски пазар, смесица от хора, рикши, храмове и джамии, плаващия пазар, пристанището на Коломбо – офшорна зона с красиви паркове, търговски комплекси и писта за Формула 1; площада на Независимостта, старата сграда на Парламента, Кметството, крепостта – някогашен британски административен център и база на военен гарнизон; колониалната архитектура и историческите сгради, днес търговска зона с дизайнерски и бутикови магазини и ресторанти. Може да пиете по чаша студена бира в старата Холандска болница, архитектурен шедьовър от 1637 г, превърната в луксозен мол с маркови облекла, бижута и сувенири. Вечерна обиколка на Коломбо. Нощувка в Коломбо.

Ден 08: Коломбо

Закуска. Трансфер до Летището в Коломбо.

Цена

01.05.2017 – 30.11.2017 1.135 USD

Доплащане за единична стая 355 USD

Хотели 4*

Хотел Град Вид Стая
Jetwing Sea Negombo Deluxe Room
The Paradise Resort and Spa Dambulla Deluxe Room
Earl’s Regent Kandy Deluxe Room
Balckpool Hotel Nuwara Eliya Deluxe Room
The Safari Hotel Yala Deluxe Room
Pandanus Beach Resort Bentota (Induruwa) Superior Room
Mandarina Colombo Colombo Standard Room

Има възможност за настаняване и в хотели 5*.

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Коломбо

Избрани оферти