Оферта номер: 225345

Шри Ланка - земята на Буда и Рама, 02.02-11.02.20г., Група с водач

Шри Ланка - земята на Буда и Рама, 02.02-11.02.20г., Група с водач
от 2699 лв.
Виж галерия
Дати и цена
02 февруари 2020 г. - Цена от 2699 лв.
Цената включва
Самолетен билет София - Коломбо - София
Летищни такси
Чекиран багаж до 30 кг.
Изпращане, посрещане и съдействие на летището
Всички турове в програмата с входни такси
Транспорт с климатизирано превозно средство с професионален екскурзовод на английски
4 нощувки в хотелите описани в обиколната програмата с включени закуска и вечеря
3 нощувки в района на Мириса / Когала с включени закуска в вечеря
Две бутилки вода 0.500 л. на човек на ден
Държавни такси и данъци
Водач от България при 12 записани туристи
Цената не включва
Виза за Шри Ланка - 35 EUR/ 70 лв. ( кандидатства се предварително, самата виза се полага в паспорта на летището при пристигане)
Други екскурзии (не описани в програмата)
Входна такса за традиционно танцувално шоу - 10 щ.д.
Входна такса за националния парк Minneriya ( се заплаща на място - 40 долара за възрастен, 20 - за дете)
Разходка със слон ( в Habarana или друго място) - 30 долара
Хранения извън описаните в програмата.
Входни такси (освен описаните в програмата)
Напитки по време на храненията
Бакшиши - 20 USD на човек, задължителни
Лични разходи
Дати: 02.02 - 11.02.2020г. (с водач, пред потвърждение)

Шри Ланка е една прекрасна екзотична дестинация едновременно подходяща за любителите на топлия индийски океан и плажните почивки, за търсачите на силни усещания в стил Индиана Джоунс, за природо-любителите и приятелите на слончета и маймунки, за сърфистите и гонещите китове, за духовно настроените, за почитателите цейлонския чай и Orange Peko и последователите на индийската кухня. Природата й е истински завладяваща, а плодовете й - автентични, сочни и все тропически wink Всъщност - в Шри Ланка има за всекиго по нещо !

Програма:
Ден 1, София - Коломбо
Среща на летище София Т2 в 19:30 за полет на Turkish airways по маршрут София- Истанбул -Коломбо. Регистрация. Отпътуване за Истанбул в 21:25. пристигане в Истанбул около 23:50. Кратък престой и отпътуване за Коломбо в 02:10.

Ден 2, Пристигане, Коломбо- Дамбула, по път Pinnawala

Пристигане в Коломбо в 15:15. Получаване на електронната виза и багаж. Възможност за обмяна на местна валута. Среща с представител на фирмата - партньор. Трансфер до Дамбула (250 км или 5 часа). Настаняване в хотела в Дамбула. Свободно време за спа или почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 3, Скалната крепост в SIGIRIYA; Национален парк MINNERIYA: джип сафари в парк със слонове
Закуска. Рано сутринта около 08:00 - изкачване до скалната крепост в Sigiriya. Изкачването е по стръмни стълби ( над 1300 на брой), които отвеждат до върха на скалата висока 200 м.. От върха й се разкрива прекрасна панорама към околността.
Скалната крепост в Sigiriya, също известна като Крепостта в небето („Fortress in the Sky”), е една от най-значимите забележителности на острова. Построена е от крал Kashyapa (477-495 след Христа), който убил баща си и узурпирал трона, който принадлежал на брат му. Другото име, с което е известна, е Скалата на Лъва (Lion Rock) заради огромният лъв, извисявал се пред входа на крепостта. Оградена с троен ров, скалата се извисява на 167 метра. На върха й са останки от някогашен палат с градини и басейни. На едно от стълбищата се виждат уникалните творби Sinhala под формата на стенни пана с напълно запазени цветове.
Следва сафари с джип в националния парк Minneriya ( входа е срещу допълнително заплащане от 40 щ.д. на място) - Minneriya park или Eco park - според това къде за мигрирали слоновете. Сафарито продължава около 90 мин. и тук вече наистина виждате слоновете в естествената им среда. Случва се джиповете да спукат гума по време на драйва, което внася допълнителна екзотика на сафарито. Бъдете подготвени с шапки, очила, вода и апарати ( разбира се). Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”. Това е един от националните паркове с територия около 8900 хектара, с огромно разнообразие от растения и дървета, 160 вида птици, 25 вида влечуги, 75 вида пеперуди и разбира се - много слонски фамилии.

Предлага се и сафари на гърба на слон в Habarana - при мин. 8 записани туриста, срещу допълнително заплащане от 30 щ.д. Навлиза се дълбоко в джунглата, придружени от Mahout – ездач или водач на слонове.
Завръщане в хотела. Нощувка в Dambulla, Sigiriya.

Ден 4, Дамбула - Канди ( 80 км, 2 часа)

Закуска. След закуска – отпътуване за Канди. По пътя – посещение на златния пещерен храм Dambulla.
Храмът Dambulla е предоставен на будистките свещеници през 1-ви век преди Христа от крал Walagambahu. Dambulla е защитен обект на ЮНЕСКО и е най-хубавия пещерен храм, най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка. Комлексът от 5 пещери с площ над 2000 кв.метра е построен върху скала на височина 150 м и има за изкачване над 350 стръмни стъпала. Известен е с множеството си картини - в пещерите има над 150 изображения на Буда като най-голямото е каменна скулптура с размер около 14 метра. Тук се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г.

Следва отпътуване за Канди. Посещение на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden. Настаняване в хотела. Свободно време за спа или почивка. Следобедно традиционно танцувално шоу - по желание, срещу заплащане на 10 щ,д. Вечеря. Нощувка.

Ден 5, Канди
След закуска - посещение на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic. Това е най-важният религиозен храм в страната, където се провежда и традиционният будистки фестивал Esala Perahera. Тук, в златен контейнер, се съхранява най-важната Будистка реликва в Шри Ланка – зъб на Буда, който обаче се вижда само отвън, в златен саркофаг.

Следва посещение на градина за подправки, къдете ще стане ясно, защо наричат Шри Ланка "Островът на подправките". Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса по отглеждането им. Ще наблюдавате демонстрации за използване на подправките в кулинарията и аюрведа. Следва посеощение на работилница за бижута, където ще разберете как се добиват полу-скъпоценните и ценните камъни - друг икономически отрасъл от изключително значение за Шри Ланка. Ще видите и ще може да закупите и бижута изработени от тях. Вечеря. Нощувка.

Ден 6, Канди - Когaла, (230 км или 4-5 часа), по път - Pinnawala, Pinnawala Elephant Orphanage

Закуска. По пътя се посещава приютa за слонове в Pinnawala, Pinnawala Elephant Orphanage. Тук живеят 90 слона, част, от които бебета, които са намерени изоставени. Ще видите слонове в почти естествена среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Най-доброто време за посещения е от 09:00 до 10:00, когато слончетата се изкарват на водопой и за забавления на реката.

Възможност за разходка на гърба на слон - срещу допълнително заплащане от около 30 долара.

Трансфер до Когaла. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7, Когала

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8, Когала

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане от 50 щ.д. на човек можете да прекарате утрото в търсене на китове и делфини до южния бряг на Шри Ланка. Лодката отплава в 07:00 от пристанището. Време на лодката - 3-4 часа. Подгответе се да се намокрите - само при бурно време. Следобед – връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 9, Когала - Коломбо (156 км. 2 -3 часа)
Закуска. Трансфер до Коломбо.

По пътя - посещение на Холандския Форт в Galle и фермата за костенурки в Kosgoda.
Основния град на южното крайбрежие е Galle, а неговата най-известна забележителност е масивния форт, строен от Португалските и дострояван от Холадските колонизатори. В рамките на стените му е стария град. Някои учени твърдят, че града е всъщност много по - стар и може би това е Tarshish споменат в стария завет. Градът, в който Цар Соломон е изпращал търговските си кораби, и в който Йоан се е укрил.
Във форта с площ от 364 хиляди кв.метра почти не е останала и следа от Португалските му създатели. През 1663г. холандците са изградили голямата северна стена върху Португалската. Втора, още по-висока стена е изградена зад първата. Между двете стени закрит проход свързва централната цитадела с двата бастиона над морето. Входа за крепостта е от пристанището и носи знака на холандската Източно Индийска Компания (Vereenigde Oost-Indische Compagnie) V.O.C и характерния герб с петел. Възможност за закупуване на сувенири - това е едно от местата с най-ниски цени и оригинални сувенири.

С пристигането в Коломбо - тур на града, който ще ви отведе до „Fort” и „Pettah” – търговския район на града. Ще видите богаташкия район Канелената Градина, хиндуистки храм, холандската църква от 1749 година, както и Залата на Независимостта и площада на Независимостта, заедно с храма Gangarama. Ранна вечеря в традиционен ресторант- 17:30 - 18:30. Трансфер до летище около 18:30 ч. и регистрация за полет до Истанбул. Отпътуване за Истанбул с полет на Turkish airways в 21:15

Ден 10, Коломбо - София
Пристигане в Истанбул в 06:20. Престой. Отпътуване за София в 08:35. Пристигане в София, Т2 в 08:55.

Край на програмата.

Хотели по програмата
Dambulla – Fresco Water Villa 4*, Amaya Lake Dambulla? 4*, The Paradise Resort 4* ( или подобен) x 02 нощувки
Kandy – Hotel Topaz 4*, Amaya Hills Kandy 4* ( или подобен) x 02 нощувки нощувки
Kogalla – Long Beach Resort 4*, Dickwella Resort & Spa 4* ( или подобен) x 03 нощувки

Цена: 2699 лв.

Единично настаняване: 3599 лв.
Трети възрастен: 2439 лв.
Дете 0-11.99 години: 1998 лв.

Цените са в лева на човек в двойна стая.
Депозит при резервация: 50% лв.
Доплащане: до 35 дни преди отпътуванeо за лица с

Полетно разписание:
TK1030 02FEB София - Истанбул 2125 2350
TK 730 03FEB Истанбул - Коломбо 0210 1515 (полета е 10.30 ч.)
TK 731 10FEB Коломбо - Истанбул 2115 0620+1
TK1027 11FEB Истанбул - София 0835 0855

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от страната.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, оригинал и 2 копия.

Забележки:
Условие за водач от фирмата: мин. 12 записани човека
Пътуването няма изискуем минум при индивидуален тур.
Вид използвани транспорти: Самолет/ Автобус

Срокове за анулации и неустойки:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
59 дни до 31 дни - депозита
30 до 0 дни: 100 % от целия договор
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 2 месеца преди датата на отпътуване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания:
Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Шри Ланка. Приема на анти-маларийни таблетки и репеленти е препоръчителен.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Намаления
Цените са промоционални за "Ранни записвания" с резервация и депозит до 31.10.2019 г.
Изпрати запитване
Почивка в Шри Ланка
от 1954 лв.
Почивка в Шри Ланка
7 нощувки
Самолет
ШРИ ЛАНКА – ЙОГА ТУР
от 3189 лв.
ШРИ ЛАНКА – ЙОГА ТУР
7 нощувки
Самолет
Коломбо
Събития - Коломбо
Вкусовете на Шри Ланка: Каква храна да опиташ
Априлска ваканция 2014 - къде да пътуваме
Есала Перахера - почитайки зъба на Буда