Оферта номер: 166166

Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан - 20.11.2017 г. - 8 нощувки

Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан - 20.11.2017 г. - 8 нощувки
от 5485 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
• Самолетни билети София – Доха – Коломбо и Мале – Доха – София с Катарски авиолинии и включени летищни такси;
• Самолетен билет Коломбо – Мале с включени летищни такси ;
• Виза за Шри Ланка – 35 USD, издава се предварително електронно и се полага в паспорта при кацане на летище Коломбо;
• 1 нощувка в хотел Club Dolphin 4* или подобен в Негомбо;
• 2 нощувки в Hotel Heritance Kandalama 4+* или подобен в Дамбула;
• 2 нощувки в Hotel Earl's Regency 4+* или подобен в Канди;
• 3 нощувки в хотел Adaaran Club Rannalhi 4* на Малдиви;
• 4 закуски и 5 вечери по програма в Шри Ланка;
• 3 нощувки на база ALL INCLUSIVE на Малдиви;
• Всички входни такси, трансфери и екскурзии, описани в програмата;
• Местно екскурзоводско обслужване през цялото време;
• Водач-преводач;
• Подробна туристическа информация за Шри Ланка и Малдиви;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (29.03.2017) са в размер на 760 лв и се фиксират към датата на доплащане – 21.09.2017, поради честата им променливост!
Цената не включва
• Доплащане за единична стая: при запитване;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 30 лв на човек;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Напитки по време на хранене и лични разходи;
Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан

Маршрут: Коломбо – Анурадхапура –Хабарана - Полонарува
– Резерват Минерия – Сигерия – Дамбула – Канди – Малдиви

10 дни/ 8 нощувки

ДАТИ: 20.11 - 29.11.2017 г.

ГАРАНТИРАНА ГРУПА!

-------------------------------------------------------------

ЦЕНИ на човек в двойна стая:

Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15 – 19 туристи
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 5485 лв

--------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


------------------------------------------------------------

Предимства на програмата:

-Включено посещение на най-важните места от културния триъгълник на Шри Ланка – Анурадхапура, Полонарува и Канди и най-посещаваните забележителности в страната – „Лъвската скала“ в Сигирия и Пещерните храмове в Дамбула!
-Включено сафари в един от най-добрите резервати за слонове в Шри Ланка!
-Включено посещение на градина с екзотични подправки в Шри Ланка!
-За комфортно пътуване настаняването е само в подбрани хотели минимум 4*!
-Включени всички вечери по програма!
-Включена почивка в Рая на Земята, Малдиви на база ALL INCLUSIVE!

================================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 /20.11.2017, понеделник/ София – Доха - Коломбо

Събиране на групата в 09:30 на Терминал 2 на летище София. Отпътуване за Доха с полет на Катарски авиолинии в 11:55. Продължителност на полета София Доха 4 часа и 35 минути.


ДЕН 2 /21.11.2017, вторник/ Коломбо

Кацане в Доха в 17:30 и продължение за Коломбо в 02:10. Продължителност на полета Доха Коломбо 4 часа и 25 минути. Нощувка в самолета. Кацане на летище Коломбо, Шри Ланка в 09:20. Посрещане на летище и отпътуване до центъра на Коломбо за кратка автобусна обиколка на столицата на Шри Ланка. Следва трансфер до Негомбо. Настаняване в хотел хотел Hotel Club Dolphin 4* или подобен, разположен на брега на Индийския океан. Плажът на Негомбо е идеалното място да започнете пътуването си в Шри Ланка. Негомбо е разположен на около 33 км от международното летище в Коломбо и предлага красиви плажове и чудесна възможност за почивка и аклиматизиране в Шри Ланка. Свободно време. Вечеря и нощувка в хотела.


ДЕН 3 /22.11.2017, сряда / Коломбо /Негомбо – Анурадхапура – Дамбула

Закуска. Отпътуване за Анурадхапура (175 км, около 3,30 часа път) – най-знаковият исторически паметник на Шри Ланка. В този ден ще посетите най-важните забележителностите на града. За Анурадхапура се казва, че областта вероятно е била заселена още през 10-ти век пр. н. е., но се превръща в голям град след пристигането на клонка от дървото Боди - "дървото на просветление" на Буда, през 3-ти век пр. н. е. Анурадхапура, който през 4 век пр. н. е. се превръща в политическа и религиозна столица на Цейлон, процъфтява през следващите 1300 години. В годините на разцвета си, Анурадхапура седи редом до Ниневия и Вавилон със своите колосални размери, броя на житeлите и великолепието на обществени сгради и храмове. Отпътуване в посока Хабарана и Дамбула (80 км от Анурадхапура) и настаняване в Hotel Heritance Kandalama 4+* или подобен. Вечеря и нощувка.


ДЕН 4 /23.11.2017, четвъртък/ Дамбура - Полонарува – Резерват Минерия – Дамбула

Закуска в хотела. Отпътуване за Полонарува (около 65 км от хотела), столица през 11 и 12 век, важен културен център, обект под защитата на ЮНЕСКО. Полонарува e втората столица в историята на страната и вторият по значимост древен град в Шри Ланка. В Полонарува се намира каменният храм Гал Вихара със своите великолепно запазени статуи на изправения, седящия и полегналия Буда, изсечени в един скален къс. Свободно време за обяд. Следобяд Ви предстои вълнуваща среща с диви слонове в един от най-добрите резервати в Шри Ланка – Минерия, с включено джип-сафари (мин. 6 човека в джип). В центъра на резервата Минерия има голям резервоар, създаден от известен монах-строител, където по време на сухите месеци на годината се събират стотици слонове. Паркът се отличава с разнообразните местообитания на животните - от сухи тропически гори, през блата и мочурища до пасища. Освен слоновете, в парка могат да се видят елени, леопарди и множество птици. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.


ДЕН 5 /24.11.2017, петък/ Сигирия – Дамбула – Канди

След закуска отпътуване за Сигирия и посещение на скалната крепост „Лъвската глава“, която впечатлява не само с местоположението си, но и със забележителните си фрески. Невероятната скална цитадела, издигаща се на 200 м над джунглата, е построена върху скална тераса с площ 1,7 ха и представлява уникално съчетание на природна красота, история-легенда и живописна традиция. В центъра на града е дворецът, някога покрит с мрамор и скъпоценни камъни и ограден от градини с фонтани и басейни. До върха на скалата е изградено стълбище, изсечено между краката, шията и челюстта на гигантски лъв – символ на царството. Следва посещение на Дамбула с разглеждане на един от най-големите и внушителни пещерни храмови комплекси в света - свещено място за поклонение в продължение на 22 века. Храмът се намира под огромна надвиснала скала, а пещерите са украсени с будистки стенописи с площ 2100 кв. м., изобразяващи сцени от живота на Буда, и 157 статуи с неговия образ в различни размери. Отпътуване за последната кралска столица на Шри ЛанкаКанди (около 80 км от Дамбула). По пътя – посещение на градина с екзотични подправки в централната провинция Матале. Пристигане и настаняване в Hotel Earl"s Regency 4+* или подобен в Канди. Вечеря и нощувка.


ДЕН 6 /25.11.2017, събота/ Канди

Закуска в хотела. Този ден е посветен на Канди – ще посетите Храма на зъба на Буда, Кралската ботаническа градина, фабрика за чай и чаените плантации около града. Канди е столица на последното сингалийско кралство преди падането му под властта на британците през 1815 год. Понастоящем града има какво да предложи на посетителите си - история, култура, залесени хълмове и истинска градска атмосфера. Центърът на Канди, разположен в близост до живописното езеро Канди и типичните за района хълмове е възхитителна смесица от антични магазини, работилници на местни майстори, оживени пазари и ресторанти. Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕН 07 /26.11.2017, неделя/ Канди – КоломбоМале

Закуска в хотела и трансфер до международното летище в Коломбо (115 км от Канди) за полет до Мале, Малдиви в 13:30. Кацане в Мале в 14:25, посрещане и трансфер до хотел Adaaran Club Rannalhi 4* или подобен. Настаняване на база ALL INCLUSIVE! Вечеря и нощувка.


ДЕН 8 – ДЕН 9 /27–28.11.2017, понеделник - вторник/ Малдиви

Свободни дни за почивка в “Рая на Земята” на база ALL INCLUSIVE, с включени закуска, обяд, вечеря, както и разнообразни алкохолни и безалкохолни напитки.


ДЕН 10 /29.11.2017, сряда/ Мале – Доха – София

Трансфер до летището в Мале за обратен полет до Доха в 10:15. Продължителност на полета Мале Доха: 4 часа и 50 минути. Кацане в Доха в 13:05 и продължение за София в 14:30. Продължителност на полета Доха София: 5 часа и 05 минути Кацане на летище София в 18:45. Край на програмата.

===========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

• Необходими документи за записване:
валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), попълнен договор на Фирмата организатор и депозит в размер на 1500 лв на човек;

• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път

• Краен срок за събиране на групата: 31 август 2017;

• Доплащане на общата цена на пътуването: : 21 септември 2017;

• За посещението на Шри Ланка и Малдиви няма задължителни ваксини;

• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Виза:

За българските граждани е необходимо да притежават предварително туристическа виза за Шри Ланка, за получаването на която се попълва електронен визов формуляр и се заплаща такса в размер от 35 USD. Визата се потвържава по електронна поща, но се полага в паспорта при пристигане на международното летище в Коломбо. Попълването на формуляра и подаването на документите за виза за Шри Ланка се извършва от Фирмата организатор четири седмици преди отпътуване.

• Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1.81 лв на ОББ към ОББ към 29.03.2017 г. и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3%, Фирмата организатор си запазва правото да преизчисли цената на екскурзията към датата на финално доплащане, която е 17.09.2016 г. При калкулациите се използва курс продава на ОББ.

• Фирмата организатор не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвачите.

• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в общата пакетна цена, ПФирмата организатор не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
Коломбо
Събития - Коломбо
Априлска ваканция 2014 - къде да пътуваме
Есала Перахера - почитайки зъба на Буда
Хотел „Галле Фейс“ - пийнете цейлонски чай от извора