Начало / Екскурзии / Екскурзии - Женева

Швейцария и Бавария – замъци и езера

Номер на оферта

/

194073

Дати & цени

Програма на пътуването

Швейцария и Бавария – замъци и езера НОВО!!!!

Цена от: 750 лв. 780 лв
Маршрут: София - Загреб - Триест - Милано - Женева - Веве - Монтрьо - Берн - Люцерн - Цюрих - остров Майнау - Констанц - замъка Линдерхоф - замъка Нойшванщайн - замъка Хоеншвангау - Мюнхен - езерото Химзее - замъка Херенхимзее - Грац - София
Продължителност: 8 дни/7 нощувки
Транспорт: автобус
За автобусен вариант натиснете ТУК
За самолетен вариант с кацане в Милано натиснете ТУК
Възможност за самолетен вариант с кацане в Женева по заявка с допълнително преизчисляване на пакетната цена спрямо цената на самолетния билет.

Дати:
10.04.2017 - 17.04.2017
30.04.2017 - 07.05.2017
17.06.2017 - 24.06.2017
22.07.2017 - 29.07.2017
19.08.2017 - 26.08.2017
03.09.2017 - 10.09.2017
16.09.2017 - 23.09.2017

Отстъпки за ранни записвания:
5 месеца преди датата на отпътуване - 8 %
4 месеца преди датата на отпътуване - 6 %
3 месеца преди датата на отпътуване - 4 %
2 месеца преди датата на отпътуване - 2 %

Цената включва:
- 7 нощувки в хотели 2 * и 3 * в околностите, а някои и в центровете на градовете (1 - в Загреб, 1 - в района на Милано, 1 - в района на Монтрьо, 1 - в района на Цюрих, 1 - в района на немската част на езерото Бодензее, 1 - в района на Мюнхен, 1 - в Грац)
- 7 закуски в ресторанта на хотелите;
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 * ;
- екскурзоводско обслужване;
- представител от фирма „АЛЕГРА ВИ ТУР”;

Цената не включва:
- медицинска застраховка (около 9 лв на човек при 5000 ЕВРО покритие, на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД, за клиенти над 65 год. има оскъпяване) - заплаща се предварително в офиса;
- доплащане за самостоятелна стая - 30 % върху пакетната цена - заплаща се предварително в офиса;
- посещение на остров Майнау - 27 евро (кораб от острова + вход) - заплаща се предварително в офиса;
- вход за замъка Линдерхоф по желание - около 9 евро - заплаща се предварително в офиса;
- вход за замъка Нойшванщайн по желание -около 13 евро - заплаща се предварително в офиса;
- вход за замъка Херенхимзее по желание – около 9 евро - заплаща се предварително в офиса;
- сити такси за хотелите около 1 евро на нощувка - заплаща се на място;
- застраховка "Оттмяна на пътуване" на фирма Групама ЕАД- повече информация може да намерите ТУК;
- музейни такси (по желание) - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

ОТСТЪПКИ:
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена.
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!

ПРОГРАМА:
1 ден. Тръгване: от БургасСливен - Хасково - Стара Загора - Пловдив - Пазарджик (срещу доплащане и допълнително предпотвърждаване при събран минимум поне 10 човека); от София в 8.30 ч. от международна автогара „Сердика”. Пътува се през Сърбия, Хърватия. Пристигане вечерта. Нощувка в Загреб.
2 ден. Закуска. Отпътуване за Милано. Кратка разходка в Триест - някога мултиетнически и космополитен град, придобил славата на тихо убежище на свободомислещи и непокорни поети и писатели. Триест е малък, прекрасен италиански град близо до границата със Словения и Швейцария. Името на града произлиза от положението му - три страни, три граници. С разглеждане на римския театър и арката на Рикардо („Arco di Riccardo“), датираща от 33г. пр. Хр. Сред интересните църкви в града са катедралата Сан Густо („St. Justus Cathedral“), носеща името на патрона на града; сръбската православна църква “Св. Троица и Св. Спиридон („Chiesa serbo-ortodossa della Santissima Trinit? e di San Spiridione“), построена през 1869г.; Синагогата на Триест. Продължаване за Милано. Разглеждане на Милано - площад Дуомо - сърцето на града с конната статуя на Виктор Емануил II, галерията на Виктор Емануил, грандиозната постройка в готически стил на Миланската Катедрала; знаменитият площад де ла Скала с операта Ла Скала, сградата на общината и паметника на Леонардо да Винчи с неговите ученици. Нощувка до Милано.
3 ден. Закуска. Отпътуване за Женева. Посещение на магазин за шоколади. Разходка в международния град Женева, удобно разположен покрай Женевското езеро с цветния часовник, прочутия Женевски фонтан, стария град със статуята на Русо, катедралата “Св. Петър”. Продължаване за Веве. Разходка във Веве със статуята на Чарли Чаплин. Разходка в Монтрьо - ривиерата на Женевското езеро - със статуята на Фреди Меркюри. Нощувка в Алпите над Монтрьо.
4 ден. Закуска. Сутринта отпътуване за Берн – малък столичен град с непринудена атмосфера, получил името си от мечката, която е била първият трофей на Берхолтод V. Разходка около 1,5 ч. с разглеждане на Парламента, 6-километровата улица с фонтаните, Часовниковата кула. Продължаване за Люцерн – очарователен град с живописен стар център с рисувани къщи. Разходка около 2.30 ч. с разглеждане на покрития дървен мост, Монумента на лъва, Панормата. Продължаване за Цюрих – градът с 1030 фонтана, културен и интелектуален център с атмосфера на богатство и естетика. Ще видите църквата “Свети Петър” с 8 м. часовник, Женската Катедрала, Катедралата Грьосмюнстер, Кейовете. Нощувка в района на Цюрих.
5 ден. Закуска. Отпътуване за остров Майнау покрай езерото Бодензее - най-живописната немска ботаническа градина и най-посещаваното туристическо място на Боденското езеро с много тропически видове, изумителни тропически пеперуди, безпрепятствено кацащи върху посетителите, или реещи се сред екзотичната растителност. Разходка в град Констанц - красиво градче, разполовено от границата между Германия и Швейцария. Разглеждане на пристанището, Констанцкия залив, Емблемата на града „Империя” - 9-метрова скулптура на Петер Ленк, която държи в ръцете си голите фигури на Кайзер Сигизмунд и Папа Мартин V, Рейнския мост и кулата към Рейнската врата, Мюнстерплац, Старото и Новото кметство, Паметника на родения в Констанц Граф Фердинанд фон Цепелин Нощувка в района на езерото в немската част.
6 ден. Закуска. Ранно отпътуване за замъка Линдерхоф и посещение (по желание, срещу доплащане 9 евро) на дворец от XIX в., построен от баварския крал Лудвиг II. Архитектурата на сградата и парка са повлияни от Версайския дворец. Фасадата на замъка е в стил рококо, а интериора е смесица от барок и неорококо. Всички стаи са богато украсени със злато, сребро, мрамор, стенописи и майсенски порцелан. Дворецът е заобиколен от градини с множество скулптури и фонтани. Продължаване за замъка Нойшванщайн (по желание) - най-известния замък на крал Лудвиг II, послужил за емблема на анимационното студио на Уолд Дисни. Основите на замъка се полагат през 1869 г. от Лудвиг II, вдъхновен от сюжетите в оперите на Вагнер, и бива наречен „Замъка на мечтите”. Емблематичен за замъка е образът на лебеда - любима птица на краля, който се среща във всички декорации и вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро”. Отпътуване за Мюнхен. Нощувка в района на Мюнхен.
7 ден. Закуска. Кратка разходка в Мюнхен с разглеждане на Кметството, намиращо се на Мариенплац, Катедралата. Свободно време с възможност за шопинг. Към обед отпътуване за езерото Химзее и разглеждане на замъка Херенхимзее - най-разкошния замък, построен от Лудвиг II, красиво извисяващ се на най-големия остров Херен в езерото Химзее. Впечатлява със своя разкош и величие и прекрасните богато украсени паркове и градини. Отпътуване за Грац. Нощувка в района на Грац.
8 ден. Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможнст за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и предпотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- Възможно е в някои от хотелите да изискват такса при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция или от водача преди настаняване.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носият в себеси от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на нискотарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500160000092 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД
- Общи условия за органзирано пътуване на АЛЕГРА ВИ ТУР ЕООД

Тагове

Оферти - Швейцария |  Оферти - Женева |  Екскурзии - Швейцария |  Екскурзии - Женева |  Last minute оферти - Швейцария |  Last minute оферти - Женева

Избрани оферти