Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сибиу

Сибиу-Сибинфест

Номер на оферта

/

227377

Дати & цени

Цената включва

транспорт с автобус
2 нощувки със закуски в хотел 3*
екскурзоводско обслужване

Цената не включва

доплащане единична стая - 80 лв
застраховка - медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 4 лв.; за лица от 69 г. до 80 г.- 8 лв. Лица над 80 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие
екскурзия до солна мина Турда - 20 EUR
Цени на музеи:
манастира Аржеш - 2 леи
Сибиу - палат Брукентал - 12 леи
Сибиу - Музей история на фармацевтиката - 10 леи
Сибиу - кулата на кметството - 2 леи
Сибиу - Евангелистка църква - 5 леи

Програма на пътуването

Русе - Куртя де Арджеш - Сибиу - Турда - Русе

Десет тона бира ще бъдат домакин на най-големия фестивал в Сибиу и на големия пазарен площад ще бъде разположен увеселителен луна парк.
http://www.sibiu-turism.ro/Ce-facem-Evenimente-Altele-Cibin-Fest.aspx

Големият пазар се връща към своите корени и очаква всички граждани и гости на Сибиу да се забавляват!


1 ден: Отпътуване от Русе в 7,00 ч. / 350 км/. На път за Сибиу разглеждане на манастира Куртя де Арджеш., основан 1512 год./ Куртя-де-Арджеш - град в Румъния, на р. Арджеш, в Южните Карпати, курортно селище. 17 хил. жители. Основан в 14 в., бивша резиденция на епископите и князете на Влахия/. Останки от княжески дворец / 14 в./, кръсто-куполна църква св. Николай / 1352 г./, епископска църква / 1512 г./. Пристигане в Сибиу в късния следобед. Разглеждане на Сибиу - историческия център: Централният площад с католическата църква и Кулата на старото кметство, дворецът "Брукентал", Малкият площад, площад Хюет, Мостът на лъжците. Настаняване. Нощувка.

2 ден: Закуска. 2 ден: Закуска. Свободно време в Субиу или посещение на Солна мина Турда / доп. заплащане./ /.Нощувка.

3 ден: Закуска. Продължаваме към Манастир Хорезу с посещение на най-големия манастирски комплекс във Влахия, основан 1690г, шедьовър в стила Бранковяну, включен в културното наследство на ЮНЕСКО, известен с богатата скулптурна украса, религиозните композиции, колекцията от фрески и икони. Град Хорезу се намира в окръг Вълча между градовете Ръмнику Вълча и Търгу Жиу. Това малко градче е основният керамичен център в страната, той привлича много румънски и чуждестранни туристи. Керамиката на Хорезу, изкуство от векове, бе регистрирано през 2012 г. в списък на нематериалното световното наследство на ЮНЕСКО.Тук изкуството на керамиката се предава от баща на син в семействата на грънчари, които увековечават техниките за преработка на глината. Основните символи използвани за украсата на керамиката в Хорезу са вдъхновени от флората и фауната: на петела, елата, змията, кокичетата, дървото на живота. Използваната глина е уникална и се намира само на хълм Улмет, близо Хорезу. Тук могат да се видят най-великите майстори грънчари от региона, които работят с глина през цялата година, създатели на различни форми и местни символи. Сред 27-те семейства на грънчари в града всяко едно от тях предлага обиколка на ателието си на туристи и предлага своите продукти.Пристигане в Русе вечерта.


22.09 - 24.09.2018 169.00 лв.

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Сибиу |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Сибиу |  22 септември - 2023 - Румъния |  22 септември - 2023 - Сибиу

Избрани оферти