Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Скандинавия автобус от Варна, Бургас и София 29.09.17

Номер на оферта

/

200594

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с автобус 3*

- обявените 7 нощувки, калкулирани на база 4-ки кабини, стаи 2-ки /1 нощувка в Будапеща в хотел 2/3*; 1 нощувка със закуска в Прага в хотел 2/3*; 1 нощувка в района на Рощок; 1 нощувка със закуска в хотелска верига в района на Стокхолм ; 2 нощувки на ферибот на Силия лайн Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм, в каюта за 4-ма, ниво 2; 1 нощувка със закуска в района на Будапеща.

- водач-представител на фирмата по време на пътуването.

Цената не включва

фериботни, пътни и пристанищни такси – 40 евро – заплащат се задължително

- таксите на посещаваните обекти

- турове в програмата /*заплащат се задължително при отпътуване:

* обиколка с местен екскурзовод на български език + слушалки в Прага – 15 евро

* тур Хелзинки с местен автобус и екскурзовод на руски език – 40 евро

* обиколки с местни екскурзоводи в Копенхаген и Стокхолм – по 20 евро за град

* обиколка с местен екскурзовод в Будапеща – 10 евро,

- корабче по Дунав – 15 евро,

- доплащане за двойни кабини – 45 евро на човек / тройна кабина – 15 евро на човек/ единична – 135 евро

- възможност за настаняване в каюти на ферибота от Швеция за Германия – каютата за 4 ма – 120 евро, каютата за 2ма – 100 евро – заявява се и заплаща предварително/

- отпътуване от Варна – 30,00 лв

Програма на пътуването

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ !!!

ПРАГА – БЕРЛИН – КОПЕНХАГЕН – СТОКХОЛМ – ХЕЛЗИНКИ – ДРЕЗДЕН – БУДАПЕЩА



1 ДЕН-Отпътуване от Варна предния ден / 28.09.17 / ,рано сутринта отпътуване от Бургас в 01:00ч. – бензиностанция OMV до Метро; от Пловдив в 04:30ч. – бензиностанция Шел и Хепи; от София в 07:00ч. – бензиностанция OMV на бул. Сливница срещу Западен парк, по маршрут ГКПП Калотина – НишБелградБудапеща. Късно вечерта пристигане в Будапеща. Нощувка. * Възможно отпътуване от Варна,предходния ден в 22,30ч. с доплащане – 30,00 лв

2 ДЕН-Отпътуване за Прага в 07,00ч. В 14,30ч. пристигане в чешката столица – Прага. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Старата част на града /доплащане 15,00 евро/ -Старое место, сградата на старото Кметство с астрономическия часовник Орлой, улица Карлова,Карловия мост от 14 век.Нощувка.

3 ДЕН-Закуска. Отпътуване за Германия в 07,30ч. Спирка в Берлин – улицата на липите и най-известните по целия свят символи на Берлин – Бранденбургската врата, Райхстагът и Монументът на победата. Отпътуване за района на Рощок. Нощувка.

4 ДЕН-Рано сутринта в 06,00ч.отпътуване за Дания с ферибот Рощок – Гедсер - преход 160км. Преди обяд пристигане в столицата – Копенхаген. Панорамна обиколка на града /1,30ч./ с местен екскурзовод на български език /доплащане 20,00 евро/. Спирка при двореца Кристиянборг приютил Датския парламент, Националната библиотека, спирка при Mраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг, Кралския театър, Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания – статуята на малката русалка, фонтана Гифион, посветен на “майка Дания”, централния площад с Кметството и паметника на Андерсен. В 15.30ч. отпътуване за шведската столица Стокхолм. Нощувка в района на Стокхолм.

5 ДЕН-Закуска. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език /доплащане 20,00 евро – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със “Златната зала”, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати.и неповторима панорама от града. В 15.00ч. отпътуване за пристанището Вартан. В 16.45ч. отпътуване за финландската столица Хелзинки с най-големия 14-етажен круизен кораб на “Силия лайн”, дълъг 203м., разполагащ с караоке бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на круизния кораб каюти за 4-ма, ниво 2.

6 ДЕН-Около 10.00ч. пристигане в Хелзинки – град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. Панорамен тур 10,30-12,30ч. с местен автобус и екскурзовод на руски език /доплащане 40,00 евро – заявява се в България/ - с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала, Скалната църква и паметника на Сибелиус. Отпътуване обратно за Стокхолм. Нощувка на кораба на Силия лайн,ниво 2.

7 ДЕН-Пристигане сутринта в 09,30ч. в Стокхолм. Посещение на музея “Васа” с кралския боен кораб или етнографския комплекс „Сканзен”. По обяд отпътуване за Германия. Попътна спирка на брега на езерото Ветерн. Вечерта качване на ферибот от Трелеборг до Рощок – пътуване около 6,00ч. – включено е настаняване на база дек. *По желание и препоръчително е доплащането за кабини.

8 ДЕН-Рано сутринта пристигане в Рощок. Кратка спирка /2 часа/ в Дрезден – столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба”. Отпътуване за Унгария. Късно вечерта пристигане в Будапеща. Нощувка.

9 ДЕН-Закуска. Програма в Будапеща с местен екскурзовод /доплащане 10,00 евро/Площада на героите, Националната галерия, Парламента, хълма Замъка с Рибарските кули и катедралата ”Св. Матияш” и др. Свободно време из търговските улици ”Ваци” и “Ракоци”. По желание разходка с корабче по река Дунав /доплащане 15,00 евро/. След обяд отпътуване за България.

10 ДЕН-По обяд пристигане в България.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Есен 2023 - Чехия |  Есен 2023 - Прага

Избрани оферти