Начало / Екскурзии / Екскурзии - Вилнюс

ПРИБАЛТИКА С ВАРШАВА И ХЕЛЗИНКИ, СЪС САМОЛЕТ ПРЕЗ 2017

Номер на оферта

/

86269

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София - Варшава директен полет/ЛОТ/ и Талин - София полет с прекачване /Луфтханза/

Чекиран багаж на самолетите 1 брой до 23 кг, както и ръчен до 8 кг

Летищни такси

Трансфери летище - хотел - летище

Транспорт с лицензиран за международни превози минибус*** по горепосочения маршрут

Водач-екскурзовод по време на цялото пътуване

Местни екскурзоводи на руски език / с превод на български език при нужда/ за Варшава, Вилнюс, Тракай, Рига, Талин

Автобусни и пешеходни обиколки на Варшава, Вилнюс, Тракай, Рига

Пешеходна обиколка на Талин

6 нощувки, както следва:
1 нощувка със закуска в хотел *** във Варшава
2 нощувки със закуски в хотел *** във Вилнюс
1 нощувка със закуска в хотел *** в Рига, централно разположен
2 нощувки със закуски в хотел *** в Талин, централно разположен, в близост до Стария град

Пътни такси за всички пътувания по маршрута

Цената не включва

Бакшиш за обслужващия шофьор: 15 евро = 30 лева на човек - еднократно
/задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/

Медицинска застраховка на ЗК „Уника” с покритие 10 000 евро за лица д 65 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 12 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 5000 евро за лица от 65 г. до 69 г.,/адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 18 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 4 000 евро за лица над 70 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 24 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Екскурзия “Петър 1 в Талин“ – дворецът Квадриорг: транспорт, входна такса и местен екскурзовод за парка и двореца на Екатерина 1: 20 Е = 40 лв
/екскурзията се провежда при минимум 8 плащащи, по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Екскурзия до Хелзинки с ферибот-експрес, трансфери хотел-пристанище-хотел, екскурзовод на руски език за посрещане и обиколка 3 часа на Хелзинки: 110 Е = 215 лв
/екскурзията се провежда при минимум 8 плащащи, по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Входни такси за посещаваните обекти по програма и в свободното време

Програма на пътуването

НОВО в традиционната програма: еднодневна екскурзия до Хелзинки


Периоди:

28.06.2017 – 04.07.2017

19.07.2017 – 25.07.2017

30.08.2017 – 05.09.2017

20.09.2017 – 26.09.2017


1 ден: полет до Варшава, туристическа обиколка на Варшава

Среща на групата на летище София, Терминал 2, за полет до Варшава /2 часа/ в 14.40 ч. Екскурзоводът съпровожда групата от самото тръгване на летище София. Пристигане в 15.35 ч местно време. Туристическа обиколка на Варшава: бароковия парк Лаженки – най-големият дворцов комплекс във Варшава, Старият град, Дворецът на културата и науката, църквата Св. Кръст, където се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен, катедралата Свети Йоан Кръстител - най-голямата и най-стара готическа катедрала в града /при промяна на полетната информация туристическата обиколка ще бъде проведена на следващия ден/. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден: Свободно време във Варшава, пътуване за Литвa

Закуска. Свободно време /или обиколка на Варшава, при промяна на полетната информация, посочена по-горе/. Следобед отпътуване за Литва. Настаняване в хотел във Вилнюс. Нощувка.

3 ден: Вилнюс, Тракай

Закуска. Запознанство с Вилнюс – удивителен град, щастлива среща на различни култури и стилове и настояща столица на Литва. Старият град обединява храмове с изключителни стенописи, средновековни улици и градежи, които ЮНЕСКО включва в списъка на световните шедьоври на културното наследство. Ще видим Катедралата, замъка на Великия княз Гедиминас и разположения до него паметник на княза, великолепния ансамбъл на зданията на Вилнюския Университет, църквата Свети Йоан, Кметството, крепостните стени и вратата Аушрос, църквата Света Ана. В този ден е включена екскурзия с автобуса до околностите на Вилнюс, където се намира най-посещаваната в Литва забележителност – Тракай и островния замък на езрото Галве /28 км/. Посещение на замъка и музея към него. Построен във времената на Витаутас Велики, до ден днешен мощните стени и високите кули на замъка поразяват погледа, а езерото служи за естествен крепостен ров. Следва посещение на града на караимите, а в свободното време за обяд възможност за дегустация на знаменитите кибинаи и кюбите от караимската кухня. Връщане във Вилнюс и свободно време. Нощувка.

Забележка:
Последователността на програмата зависи от решението на екскурзовода от местната агенция.

4 ден: Хълмът на Кръстовете, Шяуляй, Рундале

Закуска. Отпътуване за Латвия /340 км до Рига/. Първата спирка ще бъде на най-важното поклонническо място в Литва – Хълмът на кръстовете. Тук има стотици хиляди кръстове, оставени от хората, които вярват, че това носи щастие. Можете да оставите и своя кръст, повикайте късмета да ви последва! Мястото се намира на 12 км от град Шяуляй, четвъртия по големина литовски град, където ще направим кратък престой, за разходка до романтичния площад с часовника с Петела, където влюбените си дават среща. Ще пресечем границата с Латвия и ще разгледаме Рундалския дворец. Посещение на дворцовия ансамбъл – най - големия латвийски архитектурен паметник в стил барок. Настаняване в хотел в Рига, разположен на пешеходно разстояние от Стария град. Нощувка.

5 ден: Рига, Пярну

Закуска. Обзорна екскурзия с местен екскурзовод на руски език на Рига. Посещение на Стария град. Ще видите Рижкия замък с отбранителните стени и единствената запазена Барутна кула. Шведските порти, средновековния архитектурен паметник - къщите на Тримата братя, знаменитата Домска Катедрала и манастирския комплекс към нея. Разходка до площада на Кметството, където се намира красивата сграда на Гилдията на Черноглавите. И още – църквата Свети Петър, Рижката Опера, паметника на Свободата, Къщата с котката. Свободно време за обяд и разходка в лабиринта от тесни улички на Рига. Отпътуване за Естония. Попътна спирка за почивка и разглеждане на Пярну /180 км/ – лятната „столица” на Естония, красив балтийски курорт с дълъг пясъчен плаж, но и историческа значимост като един от най-богатите и оживени ханзейски градове. Функционалистката архитектура на 20 век се съчетава добре с романтични дървени вили и съвременни здания от стъкло и стомана. Продължаваме за Талин /127 км/. Настаняване в хотел, разположен близо до Стария град. Нощувка

6 ден: Талин, Хелзинки*

Закуска. Обзорна туристическа обиколка на столицата на Естония с местен екскурзовод на руски език. Ще видите средновековния замък Томпеа, Домската Катедрала, ще се запознаете с архитектурните забележителности на Стария град. Фотопауза на панорамни площадки, откъдето се открива прекрасен изглед към града и залива. Свободно време за обяд и самостоятелни посещения. Следобед: по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия “Петър 1 в Талин“ – дворецът и парка Кадриорг: транспорт, вход и местен екскурзовод за посещение на бароковия парк и дворец на Екатерина I. Връщане и свободно време в Стария град.

или по желание срещу доплащане: еднодневна екскурзия до Хелзинки с ферибот-експрес.

Закуска /или сух пакет/. Трансфер до пристанището и отпътуване в 8.00 ч. за Хелзинки. Пътуване през Балтийско море /1 ч. и 40 мин./. Пристигане в 9.40 ч.. На пристанището в Хелзинки ще ви чака екскурзоводът с табелка с вашето име. Обзорна обиколка на града /на руски език/ – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад, Скалната църква. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Талин с ферибота в 18.00 ч. Пристигане в Талин в 19.40 ч. Организиран трансфер от пристанището до хотела. Нощувка.

7 ден: Талин и полет за София

Закуска. За туристите, пътували до Хелзинки предишния ден, е предвидена обиколката на Талин, описана в Шести ден до обяд. За останалите: свободно време. Трансфер до летището в 12.00 ч.. Полет за София с прекачване: в 13.55 ч с Луфханза до Франкфурт, пристигане 15.25 ч. местно време, полет от Франкфурт за София в 18.55 ч., пристигане на летище София, Терминал 2, в 22.05 ч. местно време.



Промоционални цени, валидни за записване до 27.02.2017:

Възрастен в двойна стая: 1690 лв

Трети възрастен: 1640 лв

Възрастен в единична стая: 1905 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 1590 лв




Стандартни цени след 27.02.2017:

Възрастен в двойна стая: 1795 лв

Трети възрастен: 1755 лв

Възрастен в единична стая: 2010 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 1695 лв



Забележка:
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 14 човека
- Максимален брой туристи за oсъществяване на екскурзията: 20 човека
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 9 дни преди датата на отпътуване.


NB:
Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!


Условия за резервации:
- Депозит: 50% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване


* Няма паспортен и визов режим в посещаваните страни; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска дейност № 04428 / 28.01.2005 год., Застраховка“Отговорност на Туроператора” № 17 250 1315 0000562927 / 14.01.2018 г. в ЗAД „Армеец”

Тагове

Оферти - Литва |  Оферти - Вилнюс |  Екскурзии - Литва |  Екскурзии - Вилнюс |  Ранни записвания 2024 - Литва |  Ранни записвания 2024 - Вилнюс

Избрани оферти