Начало / Екскурзии / Екскурзии - Солун

Солун - Метеора - Вергина - трети март

Номер на оферта

/

230624

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус;
- 2 нощувки със закуски в хотел 3* или 2* на Олимпийската ривиера;
- Водач – придружител по време на пътуването;
- Описаната туристическа програма.

Цената не включва

- Гръцка вечер (доплаща се на място);
- Входни такси за манастирите, гробницата на Филип II Македонски;
- Ползване на климатик;
- Градска такса (city tax);
- Медицинска застраховка – 2 лв на човек на ден;
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзията е тридневна и включва 2 нощувки със закуски в Паралия Катерини и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Солун, Метеора и Вергина. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 или 2 звезди.
ПЪРВИ ДЕН - 01.03.2020 – 04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Спирка в Дупница в 08:00 ч. и в Благоевград в 08:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от там. Отпътуване за Вергина – столицата на древното македонско царство. В този град през 1977 г., след дългогодишни археологически проучвания, са открити останките от античния град Еге, столица на древната Македонска държава, приютяваща царския некропол. Възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски и тази на внука му, Александър IV, син на Александър Велики. В музея са изложени уникални предмети, открити при разкопките, като например десеткилограмово ковчеже от масивно злато, в което са съхранявани костите на Филип Македонски; короната на Филип II Македонски, представляваща прекрасен венец от златни дъбови листа; портрет от слонова кост, на който майсторски са изваяни лицата на Филип, жена му Олимпия и на техния син Александър, бъдещият Александър Велики (входната такса за гробницата музей се заплаща допълнително на място – около 12 евро). Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 02.03.2020 – Закуска. 08:00 ч. - отпътуване за местността Метеора – природен феномен и уникален манастирски комплекс. Разглеждане на два от шестте действащи манастира. Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място – по около 3 евро за всеки манастир. Връщане в хотела. Вечерта възможност за организиране на гръцка вечер с жива музика и фолклорна програма (на място). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 03.03.2020 – Закуска. Отпътуване за Солун. Панорамна обиколка на града: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, крепостта „Ептапиргио“, ротондата „Св. Георги”, арката на Галерий, пл. „Аристотел”, църквата „Св. Димитър”. Свободно време за посещение на музеи и пазаруване. В ранния следобед – отпътуване по маршрут СолунБлагоевградСофия. Вечерта пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Солун |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Солун |  3 Март 2024 - Гърция |  3 Март 2024 - Солун

Избрани оферти