Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пролом баня

Спа почивка в Пролом баня за Великден

Номер на оферта

/

191332

Дати & цени

Цената включва

v Транспорт с комфортен автобус;
v 3 нощувки със закуски в стаи с две легла /ТВ, хладилник, баните са с минерална вода от горещите извори във всички стаи, хавлии, сешоари/ в спа- хотел "Радан"3*
v 3 обяда и 3 вечери на сервиране /сет меню, едната от които с жива музика/;
v Безплатно неограничено ползване на вътрешен и външен басейн с гореща минерална вода, целодневно използване на съоръженията в СПА-центъра – сауна, тепидариум, солена стая ;
v Посещение на град Ниш;
v Посещение на "Дяволският град";
v Медицинска застраховка с Асистанс с 2000 евро покритие;
v Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

v Входна такса за Дяволският град /около 350 динара/;
v Посещение на Плочник и разходка до Куршумлия – 10 евро при 20 записани туристи/с включена входна такса за археологическия обект/;
v Разходи от личен характер;
v Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. - 4 лева.
v Застраховка Отмяна на пътуване /препоръчваме сключването на такава при резервация/

Програма на пътуването

Спа почивка в Пролом баня, Сърбия
Маршрут: София - Калотина - Пирот - Ниш - Пролом баня
4 дни/ 3 нощувки
14 - 17.04.2017г.
Цена: 245 лв.

1 ден - Отпътуване от стадион "В. Левски” в 06:30 часа по маршрут София - Калотина - Пирот - Ниш - Пролом баня /около 250 км/. По път кратка спирка за посещение на Суковски манастир - Суковският манастир се намира на десния бряг на река Ерма, край едноименното село Суково - на 18 километра източно от град Пирот. Датата на изграждането на манастира и ктиторите му не са известни. Манастирският храм, посветен на Успение Богородично, е построен в периода 1857-1859 година. Според предание Сали бей от Пирот става ктитор на манастира, като издига новата църква върху основите на стара, в знак на благодарност за оздравяването на сина си Емин. Църквата е изписана и завършена окончателно през 1869 г. от Васил Попхристов от Самоков, за което говори надпис в храма, оставен в свидетелство на това. Пристигане и настаняване в СПА хотел Радан 3* около обяд. "Пролом Баня" се намира в южната част на Сърбия, в гористите падини на планината Радан. Преди всичко е известна заради природната вода Пролом, която принадлежи към рядката група минерални води с високи балнеологични качества. Хотел "Радан" и комплекса към него обединяват настаняване в удобни стаи и съвременен медицински и Wellness център. Навсякъде в хотела може да се използва прочутата Пролом вода, в стаите, в медицинската част и в ресторанта. От 15:30 часа излет до църквата „Лазарица“ с екскурзовод – единствената дървена църква в района, където войската на цар Лазар е взела причастие преди решителната битка при Косово /пешеходно около 2,5 км от хотела/. Връщане в хотела около 18:00 часа. Свободно време за релакс в СПА центъра – безплатно ползване на закрит басейн с минерална вода, сауна, джакузи и тепидариум. Вечеря в хотела. Нощувка.
2 ден - Закуска. От 10:00 часа -Посещение на „Дяволският град“ – природен феномен на около 27 км от Пролом баня. Обиколката на местността е около 1-1,30 минути на около 1 километра от околността. Провежда се само при подходящи метеорологични условия. В 13:00 часа - връщане в хотела за обяд. Свободно време за разходка в околностите, СПА процедури и почивка. Вечеря в хотела. Нощувка.
3 ден - Закуска. Свободен ден за почивка и релакс с СПА центъра на хотел „Радан“ или по желание Посещение на археологическия комплекс Плочник и разходка до град Куршумлия. Археологическия комплекс Плочник представлява находище на най-старото известно място в света, където за пръв път се среща промишлена обработка на метала. Откритите оръдия на труда и пещи ни връщат назад във времето към културата Винча от 5500 до 4800 год. Пр. Хр. В периода на новокаменната ера. Мястото се простира на 110 хектара площ и представлява сензационно откритие в историята на обработката на металите. Разходка в град Куршумлия и посещение на църквите – Света Троица и обновеният манастир Св. Никола. Връщане в хотела за обяд. Обяд в ресторанта на хотела. Време за разходка из красивите околности на Пролом баня. Вечеря в хотела. След вечеря - жива музика в ресторанта - време за купон. Нощувка.
4 ден - Закуска. Освобождаване на стаите до 10:00 часа. Отпътуване за България. По пътя – посещение на град Ниш, разположен на река Нишава и считан до 1878 за български град. Кратка обиколка в града: Площада на Освобождението, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление, Нишкия университет и други. Свободно време за разходка из центъра на града и посещение на пазара в Ниш. Пристигане в София вечерта.

Цена на човек, за пакет, в лева на пълен пансион:
На човек в двойна стая - 245 лв.
Трети възрастен в двойна стая - 245 лв.
Дете от 0-4,99 без ползване на отделно легло - 80 лв.
Дете от 5-9,99 на отделно легло - 145 лв.
Единично настаняване - 350 лв.

Забележка: Тройните стаи в хотела са ограничени и подлежат на препотвърждение.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
v Лична карта или валиден задграничен паспорт.
v За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето.
v За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
v Депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари, които са с плаващ курс: 1 евро = 111-117 динара; 1 лев = 56 - 59 динара
v Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
v Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началната дата на отпътуване.
v Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Сърбия, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с №16 100 1315 0000473925 / 04.02.2016 г. в ЗAД „Армеец”
v Туристическа агенция Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
20

Допълнителна информация

v За желаещи да пътуват със собствен транспорт от цената се приспадат 40 лева.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Пролом баня |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Пролом баня |  Великден 2024 - Сърбия |  Великден 2024 - Пролом баня

Избрани оферти