Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Средновековен празник в Кутна Хора и Златна Прага

Номер на оферта

/

214500

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Прага- София с летищни такси
Трансфер летище – хотел – летище
4 нощувки и 4 закуски в Хотел Tosca 3*
Класически тур в Прага с лицензиран екскурзовод на български език
Слушалки за ползване при пешеходните разходки в Прага
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Представител от България по време на екскурзията

Цената не включва

Целодневна екскурзия до Кутна Хора и посещение на Костнице Седлец – 85 лв. / 65 лв. дете 6-14.99 г. / 50 лв. дете до 5.99 г.
Разходка с корабче по река Вълтава - 25 лв. / 20 лв. дете 2-11.99 г.
Разходка из Тайните кътчета на Храдчани - 45 лв. / 35 лв. дете 6-14.99 г.
Вечеря в минипивоварна Страховски манастир с дегустация на манастирска бира – 50 лв.
Екскурзия до Карлови Вари и посещение на завода за порцелан Thun - 89 лв, за възрастен / 60 лв. за дете
Входни такси и билети за други музеи и обекти посетени по желание
Разходи за градски транспорт
За лица над 69 г. се доплаща завишена застрахователна премия

Програма на пътуването

СПЕЦИАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЦЕНИТЕЛИ НА ВРЕМЕНАТА НА ХРАБРИТЕ РИЦАРИ

Прага е сърцето на Европа, един от най-красивите градове на света. Невероятна комбинация от уникални архитектурни стилове от различни периоди - готика, барок, рококо, кубизъм. Нестихващо вдъхновение за хиляди творци както в миналото, така и в настоящето. Златна Прага, градът със стоте кули, загадъчна и неповторима.

Ще Ви заведем и до средновековния град Кутна Хора - един от красивите градове в Чехия. Ще имате възможност да присъствате на грандиозно готическо представление, връщащо Ви 620 години назад във времето. Актьори, облечени в автентични одежди, перфектен сценарий, базиращ се на реални исторически събития, и разбира се декорацията на целия град ще се грижат за настроението на многобройните си посетители.


ПРОГРАМА


Ден 1 / 22.06. - петък

Отпътуване от София от Терминал 2 с директен полет на авиокомпания България Еър в 10.20. Пристигане в Прага в 11:15. Посрещане от представител на фирмата, трансфер до хотела, свободно време за обяд.

Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език – продължава около 3 часа и включва основните забележителности по така наречения Кралски път – пътя, по които са минавали кралските шествия през Средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост Храдчани – най-големия дворец в Европа, в миналото седалище на чешките крале, днес - резиденция на президента. Пред портата стои стража, която се сменя на всеки час. В комлекса Храдчани се намира величествената готическа катедрала „Свети Вит“, строена в продължение на шест века. Обиколката продължава надолу по Нерудова улица към Малостранският прощад с монументалния бароков храм „Свети Николай“. Прекосяване на река Вълтава по Карловият мост, украсен с 32 барокови статуи – уникална галерия на открито. Обиколката приключва на Староместският площад – тук се намира готическата катедрала „Дева Мария пред Тин“ от 14. век с 80 метрови кули близнаци и Староместското кметство с часовниковата кула „Орлой“ - един от най-големите магнити за туристи.

Свободно време.

По желание с предварителна заявка: вечеря в типична чешка кръчма (заплащане според консумацията на място) и дегустация на бира. Нощувка


Ден 2 / 23.06. – събота

Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности на Прага или допълнителна екскурзия.

По желание с предварителна заявка: целодневна екскурзия до Кутна Хора по случай историческите празненства и посещение на Костнице Седлец.


Ден 3 / 24.06. – неделя

Закуска. Свободно време за самостоятелно посещение на забележителностите на Прага.

По желание с предварителна заявка: едночасова разходка с корабче по река Вълтава.

По желание с предварителна заявка: Тайните кътчета на Храдчани и възможност за вечеря с дегустация на манастирска бира в минипивоварната на Страховския манастир.


Ден 4 / 25.06. – понеделник

Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности на Прага или екскурзия до Карлови Вари и посещение на един от най-големите заводи за порцелан в Средна Европа.

По желание с предварителна заявка: целодневна екскурзия до Карлови Вари и посещение на завода за порцелан Thun с лицензиран екскурзовод на български език. Нощувка.


Ден 5 / 26.06. – вторник

Закуска. Трансфер до летището . Излитане от Прага в 12:10, пристигане в София на Терминал 2 в 15:00.

Допълнителна информация

Ранни записвания до 16.04.2018 г.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Карнавали 2023 - Чехия |  Карнавали 2023 - Прага

Избрани оферти