Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ниш

Св. Валентин в Ниш

Номер на оферта

/

231241

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

*Транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни пътувания

*1 нощувкa със закуска в хотел ''Crystal Ice'' ***

*1 вечеря с жива музика и неограничена консумация на напитки

*Водач-екскурзовод от агенцията

Цената не включва

лични разходи

*Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро към ЗАД „Армеец“: 3 лв.

Програма на пътуването

1 ден:

Отпътуване от София в 08.00 часа. Пътуване по маршрут: СофияПиротНиш. Посещение на винарска изба „Малча“, където сред историческа атмосфера се сервират ястия с вековна традиция и вина в амфори, произведени в Грузия, известни с качествата си от Древността. Домакините гарантират, че ще се почувствате като римски иператор или сръбски владетел след победа на бойното поле. Отпътуване към Ниш – един от най-старите градове на Балканите, главен град на Виа Милитарис през Античността и основен транспортен център до днес. Родно място на император Константин Велики и любима негова резиденция. Известен с уникалната кула от черепи издигната от османците- „Челе кула“, по-късно вградена в църква и музеен комплекс. Турската крепост от 18в. е една от най-добре запазените на Балканите, а днес е превърната в парк и е любимо място за разходка на жители и гости на Ниш. На Площада на Освобождението се продава най-вкусният бюрек в Сърбия! Не пропускайте да го опитате! Ще се разходите по подземната търговска улица с магазинчета и примамливи цени. За любителите на кулинарния туризъм препоръчваме Казанджийското сокаче - известно със заведенията и бохемската си атмосфера. Снимката за спомен с бронзовата фигура на местния зевзек и главен литературен и театрален образ –Калча е задължителна!. Настаняване в хотела. Празнична вечеря с жива музика и неограничена консумация на алкохолни и беалкохолни напитки местно производство. Нощувка.

2 ден:
Закуска. Отпътуване за гр. Пирот. Свободно време за разходка и пазар. Отпътуване за Темски манастир „Св. Георги”, женски православен манастир, много добре поддържан от живеещите там монахини. Манастирът е разположен на левия бряг на река Темщица, край село Темска и е част от Нишката епархия. Отпътуване за България. Пристигане в София привечер.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Ниш |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Ниш |  Свети Валентин 2024 - Сърбия |  Свети Валентин 2024 - Ниш

Избрани оферти