Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Свети Валентин в ПАРИЖ – градът на любовта!

Номер на оферта

/

209033

Дати & цени

Цената включва

* самолетен билет София – Париж – София с редовен полет на АК България Еър
* летищни такси
* салонен багаж до 10 кг с размери 55 x 40 x 23 см
* чекиран багаж до 23 кг
* 3 нощувки със закуски в комуникатовно разлоположения Ibis Paris La Villette Cit? des Sciences 3*
В Париж
* Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод на български език
* Пешеходна туристическа програма в Париж с екскурзовод на български език /за осъществяване на програмата е нужно ползването на градски транспорт/
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* представител на фирмата, придружаващ групата.
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Задължителни такси:
* сити такса 1,65 евро на човек за нощувка – заплаща се лично от туристите при настаняване.

Допълнителни услуги по желание:
* трансфери летище – хотел – летище – 39 евро / 77 лв.
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 8 лв., за лица над 65 г. – 16 лв.
* Айфелова кула до 2 етаж /входна такса и резервация/ - 16 евро/ 32 лв., при възможност доплащане на място до 3-ти етаж – 6 евро
* разходка с корабче по Сена – 15 евро / 30 лв.
* кабаре "Мулен руж": вариететна програма от 23.00 ч. и 1/2 бутилка шампанско 130 евро / 255 лв.
* кабаре "Мулен руж": вариететна програма от 21.00 ч. и 1/2 бутилка шампанско 135 евро / 265 лв.
* посещение на двореца Версай /транспорт, вх. такса, такса резервация при група мин. 20 души/ - 60 евро / 118 лв.
* доплащане за единична стая – 90 евро / 177 лв.
* разходи от личен характер
* застраховка отмяна на пътуване

Програма на пътуването

14.02.2018: Отпътуване от София с редовен полет на авиокмпания България Еър в 07.00 ч. Кацане на летище Шарл де Гол в 09.10 ч. За Париж често казват, че е градът на светлините, градът на кулинарното изкуство, градът на архитектурните постижения, градът на любовта, градът на дългите разходки и приказни мечти ... градът, в който трябва да дойдеш само един път… за да се влюбиш! Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод на български език (около 3 часа включена в цената): Латинския квартал - най-кокетният и най-старият квартал, в който ще откриете Сорбоната - първият университет във Франция, основан през 1257 г. по идея на Робер дьо Сорбон; Люксембургския дворец – един от символите на града. Някога дворецът е принадлежал на краля на Франция, а днес тук се помещава френският Сенат; Пантеона – последен дом на великите личности на Франция, построен от Луи XV, който в чест на оздравяването си заповядва да бъде построена църква, която да съчетава гръцката красота и готическото усещане за светлина и пространство; Сите - сърцето на града, където е възникнала древната Лютеция. На малкото островче на Сена могат да се видят Съдебната палата, от която в продължение на векове френските наследници управляват държавата. Всеки крал и всяка династия, всяка епоха и архитектурен стил оставят свои следи върху палата. Той става все по-голям и обширен и отговаря все повече на могъществото на Франция. В двореца се намира и църквата Сен Шапел, построена от Луи IX Свети, за да подслони “трънения венец на Христос” – реликва, считана за най-голямата християнска светиня. Катедралата “Нотр-Дам-де-Пари” , увековечена в безсмъртния роман на Виктор Юго „Парижката Света Богородица”, се смята за първообраз на готическата архитектура; (отвън); пл. Конкорд – площадът на сговора; прочутата улица Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, пл. Вандом, Операта Гарние. Настаняване в хотел Ibis Paris La Villette Cit? des Sciences 3*. Хотелът е разположен на 300 м. от метростанция Corentin Cariou, по линията на метро М7, в близост до спирки, на които се намират някои от най-основните забележителности на града. Следобед пешеходна разходка в Париж и посещение на катедралата Нотр-Дам-де-Пари. По желание разходка с корабче по Сена. Нощувка.

.02.2018: Закуска. Туристическа програма в Париж: Операта Гарние, наречена така на името на архитекта, който я строи (Шарл Гарние по-късно е поканен да построи и прочутото казино в Монте Карло). След покушението над Наполеон III в сградата на старата опера, той решава никога повече да не ходи там и обявява конкурс за построяване на нова опера. Строежът й струва 36 милиона златни франка; Площад Вандом, около който днес се намират престижният хотел “Риц”, офисите на престижни бижутерийни и модни къщи, а в центъра на площада се издига колона, излята от пленените в битката при Аустерлиц оръдия и увенчана със статуя на Наполеон в дрехите на римски император; площад Конкорд, средище на търговията до средата на 18 в., а след това обновен, като в центъра му е поставена статуя на Луи XV. По време на френската революция статуята е заменена с гилотина, на която са екзекутирани над 1300 човека, включително Луи XVI, неговата съпруга Мария-Антоанета, Дантон, Робеспиер и много други. По-късно, в знак на помирение, това място получава окончателното си наименование - Площад на съгласието. Разходката продължава към Дома на инвалидите - комплекс от здания, включващ музеи и паметници на военната история на Франция. Посветен e на френските воини, загинали във войните през годините. Най-посещаван е заради факта, че именно тук, в една от залите, се намира гробницата на Наполеон. Кратка спирка за почивка и посещение по желание на гробницата. Свободно време за посещения по интереси. Този ден можете да посетите Лувъра; да се изкачите на покрива на Галерия Лафайет - най-зрелищният обществен магазин с уникален стъклен купол, откъдето да се насладите на панорамата на града или да посетите музея с восъчни фигури Гревен, който по нищо не отстъпва на Мадам Тюсо. Други възможности за посещение също така са музеят Орсе, музеите на Роден и Пикасо, Пантеона, Операта. Свободно време. Нощувка.

16.02.2018: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Версай: Дворецът Версай е тясно свързан с името на Луи XIV – кралят Слънце, на когото принадлежат думите „Държавата – това съм Аз!” Именно той превръща Версай в символ на абсолютната власт и на нечувания разкош. Дворецът се състои от 700 стаи, изградени върху 11 хектара и великолепни градини, разположени на площ от още 800 хектара. В строежа му били заети 36 000 работници, от тях 227 умират по време на работа. За пренасянето на огромното количество строителни материали са необходими 6 000 коня. Строежът възлиза на стойност от 65 млн. златни френски лири – сума, невъобразимо висока за своето време. Днес Версай безспорно е най-посещаваният френски замък, приютил най-пищния двор след падането на Римската империя. Следобед връщане в Париж. По желание изкачване на Айфеловата кула. Денят завършва с разходка в Монмартр (в превод името означава „Планината на мъчениците”) - прочут с красивата си архитектура и с това, че през 19-ти и 20-ти век мнозина известни художници са работили и живели тук, като например Пабло Пикасо, Винсент Ван Гог, Модиляни, Матис, Едгар Дега, Клод Моне, Салвадор Дали. Името си Монмартр дължи на смъртта на тогавашния парижки епископ и настоящ светец покровител на Франция Сен Дени, който е обезглавен на това място през около 250 година. С тази история именно е свързана базиликата Сакре Кьор („свeщено сърце”), извисяваща се на хълма. Свободно време. Вечерта по желание посещение на кабаре Мулен Руж. Нощувка.

17.02.2018: Закуска. 7.30 ч. организиран трансфер от хотела до летище Шарл де Гол. Отпътуване от Париж с редовен полет на България Еър в 10.10 ч. Пристигане в София в 14.00 ч.

Редовна цена: 475 евро / 930 лева
Промоционална цена: 398 евро / 780 лева


Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от двамата родители
Общи условия:
* Програмата се осъществява гарантирано! Възможни са промени в последователността на посещенията.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения и услуги се заявява и заплаща при резервация за екскурзията.
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите и заявени допълнителни услуги.
* За осъществяването на туристическата програма е необходимо ползването градски транспорт.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последнователността на туристическата програма
* Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в часовете на полетите;
* Първа вноска 300 лв. на човек, доплащане до 15.01.2018 г.

Информация за хотела: Ibis Paris La Villette Cit? des Sciences 3*
http://www.booking.com/hotel/fr/ibis-paris-la-villette-cita-c-des-sciences.html#tab-main
Хотелът е разположен на 300 м. от метростанция Corentin Cariou, по линията на метро М7, в близост до спирки, на които се намират забележителности като Галерия Лафайет, Операта, Лувър, Кметството, островчето Сите и др. Хотелът разполага с 284 стаи, всяка от които със самостоятелен санитарен възел със сешоар, сателитна телевизия и телефон. Всяка сутрин се сервира закуска на шведска маса с неограничена консумация, включваща кафе, фини палачинки и мексикански царевични питки. В близост се намира Парк дьо ла Вилет - най-големият градски зелен терен в Париж, разположен на цели 55 хектара. Паркът е заобиколен от романтични канали (на брега на един от тях е разположен и хотелът), а в него можете да откриете 10 тематични градини. Тук се намира и The Cit? des Sciences et de l"Industrie: най-големият научен музей в цяла Европа. Ще познаете музея по неговата биоклиматична фасада и по големият интерес от страна на посетителите – над пет милиона души годишно посещават тези научни експозиции в Парк дьо ла Вилет. Непрекъснато в градините на парка се провеждат различни изложби и се изнасят представления, дори се провеждат филмови фестивали на открито.

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Свети Валентин 2024 - Франция |  Свети Валентин 2024 - Париж

Избрани оферти