Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Свети Валентин в ПАРИЖ - градът на любовта - 3 нощувки - самолет!

Номер на оферта

/

228203

Дати & цени

Цената включва

* самолетен билет София – Париж – София с редовен полет на Bulgaria Air
* летищни такси
* салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х23см
* чекиран багаж до 23 кг
* 3 нощувки със закуски в комуникатовно разположения Ibis Paris 17 Clichy-Batignolles 3* в Париж
* Пешеходна туристическа програма в Париж с екскурзовод на български език /за осъществяване на програмата е необходимо ползването на градски транспорт/
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* представител на фирмата, придружаващ групата.

Цената не включва

* трансфери летище – хотел – летище с включена панорамна обиколка на Париж – 56 евро / 110 лв.
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 8 лв., за лица над 65 г. – 16 лв.
* Айфелова кула до 2-ри етаж /входна такса и резервация/ - 20 евро/ 39 лв., при възможност доплащане на място до 3-ти етаж – 9 евро
* разходка с корабче по р. Сена – 15 евро / 30 лв. (при група минимум 15 души)
* кабаре "Мулен руж": вариететна програма от 23.00 ч. и 1/2 бутилка шампанско 120 евро / 235 лв.
* кабаре "Мулен руж": вариететна програма от 21.00 ч. и 1/2 бутилка шампанско 145 евро / 285 лв.
* екскурзия до Версай /транспорт, обслужване на български език, входна такса, такса резервация при група мин. 15 души/ - 60 евро / 118 лв.
* доплащане за единична стая – 99 евро / 194 лв.
* сити такса – заплаща се на място в хотела; информация ТУК
* разходи от личен характер
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
* застраховка отмяна на пътуване

Програма на пътуването

Свети Валентин в ПАРИЖ – градът на любовта!

СофияПариж – Версай – София

ДАТА: 13.02.2019 – 16.02.2019

ПРОМО ЦЕНА на човек: 352 евро / 695 лева

Задължителни такси:
* сити такса 1,65 евро на човек за нощувка – заплаща се лично от туристите при настаняване.

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА:

13.02.2019: Отпътуване от летище София, терминал 2 с редовен полет на авиокмпания Bulgaria Air в 07:00 ч. Кацане на летище Шарл де Гол в 9:10 ч. За Париж често казват, че е градът на светлините, градът на кулинарното изкуство, градът на архитектурните постижения, градът на любовта, градът на дългите разходки и приказни мечти... градът, в който трябва да дойдеш само един път… за да се влюбиш! Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод на български език (около 3 часа): Латинския квартал - най-кокетният и най-старият квартал, в който ще откриете Сорбоната - първият университет във Франция, основан през 1257 г. по идея на Робер дьо Сорбон; Люксембургския дворец – един от символите на града. Някога дворецът е принадлежал на краля на Франция, а днес тук се помещава френският Сенат; Пантеона – последен дом на великите личности на Франция, построен от Луи XV, който в чест на оздравяването си заповядва да бъде построена църква, която да съчетава гръцката красота и готическото усещане за светлина и пространство; Сите - сърцето на града, където е възникнала древната Лютеция. На малкото островче на Сена могат да се видят Съдебната палата, от която в продължение на векове френските наследници управляват държавата. Всеки крал и всяка династия, всяка епоха и архитектурен стил оставят свои следи върху палата. Той става все по-голям и обширен и отговаря все повече на могъществото на Франция. В двореца се намира и църквата „Сен Шапел“, построена от Луи IX Свети, за да подслони “трънения венец на Христос” – реликва, считана за най-голямата християнска светиня. Катедралата “Нотр-Дам-де-Пари”, увековечена в безсмъртния роман на Виктор Юго „Парижката Света Богородица”, се смята за първообраз на готическата архитектура; Лувъра (отвън); пл. Конкорд – площадът на сговора; прочутата улица Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, пл. Вандом, Операта Гарние. Настаняване в хотел Ibis Paris 17 Clichy-Batignolles 3*. Хотелът е разположен на 350 м. от метростанция Porte de Clichy, по линията на метро М13, която отвежда директно до Шан-з-Елизе. Следобед пешеходна разходка в Париж и посещение на катедралата Нотр-Дам-де-Пари. По желание и срещу допълнително заплащане разходка с корабче по р. Сена. Нощувка.

14.02.2019: Закуска. Туристическа програма в Париж: Операта Гарние, наречена така на името на архитекта, който я строи (Шарл Гарние по-късно е поканен да построи и прочутото казино в Монте Карло). След покушението над Наполеон III в сградата на старата опера, той решава никога повече да не ходи там и обявява конкурс за построяване на нова опера. Строежът й струва 36 милиона златни франка; Площад Вандом, около който днес се намират престижният хотел “Риц”, офисите на престижни бижутерийни и модни къщи, а в центъра на площада се издига колона, излята от пленените в битката при Аустерлиц оръдия и увенчана със статуя на Наполеон в дрехите на римски император; площад Конкорд, средище на търговията до средата на 18 в., а след това обновен, като в центъра му е поставена статуя на Луи XV. По време на френската революция статуята е заменена с гилотина, на която са екзекутирани над 1300 човека, включително Луи XVI, неговата съпруга Мария-Антоанета, Дантон, Робеспиер и много други. По-късно, в знак на помирение, това място получава окончателното си наименование - Площад на съгласието. Разходката продължава към Дома на инвалидите - комплекс от здания, включващ музеи и паметници на военната история на Франция. Посветен e на френските воини, загинали във войните през годините. Най-посещаван е заради факта, че именно тук, в една от залите, се намира гробницата на Наполеон. Кратка спирка за почивка и посещение по желание на гробницата. Свободно време за посещения по интереси. Този ден можете да посетите Лувъра; да се изкачите на покрива на Галерия Лафайет - най-зрелищният обществен магазин с уникален стъклен купол, откъдето да се насладите на панорамата на града или да посетите музея с восъчни фигури Гревен, който по нищо не отстъпва на Мадам Тюсо. Други възможности за посещение също така са музеят Орсе, музеите на Роден и Пикасо, Пантеона, Операта. Свободно време. Вечерта по желание посещение на кабаре Мулен Руж. АХ, ТОЗИ МУЛЕН РУЖ! Дори и след повече от 125 години, кабаре „Мулен Руж” не спира да ни очарова с пищните си спектакли. Тук са пяли Жан Габен, Едит Пиаф, Морис Шевалие, Ив Монтан, Франк Синатра, Лайза Минели…. дори и българката Фео Мустакова. Великолепните сцени от филмите, които сте гледали ще оживеят пред вас и ще направят празника на любовта ви още по-незабравим. Докоснете се до родното място на танца Кан-Кан, наслаждавайки се на чаша гъделичкащо шампанско! Нощувка.

15.02.2019: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Версай с екскурзовод на български език: Дворецът Версай е тясно свързан с името на Луи XIV – кралят Слънце, на когото принадлежат думите „Държавата – това съм Аз!” Именно той превръща Версай в символ на абсолютната власт и на нечувания разкош. Дворецът се състои от 700 стаи, изградени върху 11 хектара и великолепни градини, разположени на площ от още 800 хектара. В строежа му били заети 36 000 работници, от тях 227 умират по време на работа. За пренасянето на огромното количество строителни материали са необходими 6 000 коня. Строежът възлиза на стойност от 65 млн. златни френски лири – сума, невъобразимо висока за своето време. Днес Версай безспорно е най-посещаваният френски замък, приютил най-пищния двор след падането на Римската империя. Следобед връщане в Париж. По желание изкачване на Айфеловата кула. Денят завършва с разходка в Монмартр (в превод името означава „Планината на мъчениците”) - прочут с красивата си архитектура и с това, че през 19-ти и 20-ти век мнозина известни художници са работили и живели тук, като например Пабло Пикасо, Винсент Ван Гог, Модиляни, Матис, Едгар Дега, Клод Моне, Салвадор Дали. Името си Монмартр дължи на смъртта на тогавашния парижки епископ и настоящ светец покровител на Франция Сен Дени, който е обезглавен на това място през около 250 година. С тази история именно е свързана базиликата „Сакре Кьор“ („свeщено сърце”), извисяваща се на хълма. Свободно време. Нощувка.

16.02.2019: Закуска. В 7:00ч. организиран трансфер от хотела до летище Шарл Де Гол. Отпътуване от Париж с редовен полет на авиокомпания Bulgaria Air в 10:10ч. Пристигане на Терминал 2 на летище София в 14:00 ч.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Депозит: 300 лв. – внася се при подписване на договора
Втора вноска: до 20.01.2019 г.

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни до датата на завръщане, данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на довоговра. Визи не се изискват.
* за лица под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец

Полезна информация:
* Програмата се осъществява гарантирано! Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на посещенията.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Участието в допълнителните посещения и услуги се заявява и заплаща при резервация за екскурзията.
* За осъществяването на туристическата програма е необходимо ползването градски транспорт.
* Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в часовете на полетите;
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Информация за хотела:

Ibis Paris 17 Clichy-Batignolles 3*
http://www.booking.com/Share-dXajUC
Хотелът е разположен на 350 м. от метростанция Porte de Clichy, по линията на метро М13, което отвежда директно до най-известната улица в Париж Шан-з-Елизе. В близост до тази спирка се намират забележителности като пл. Конкорд, Лувърът, Кметството, Маделената, Домът на инвалидите и др. Хотелът разполага с 688 стаи, всяка от които със самостоятелен санитарен възел със сешоар, сателитна телевизия, безплатен WiFi и телефон. Всеки ден се сервира закуска на шведска маса с избор от сладки и солени храни като яйца, плодова салата, йогурт и сокове. Предлагат се също изпечени на място тестени изделия, пресни френски сладкиши Madeleine, както и топли напитки и плодове за консумация навън.
В близост се намира Парк Клиши – Мартин Лутър Кинг – красив градски зелен терен за почивка и разходка. В хотела има басейн и СПА център, на който може да се насладите след дългата туристическа програма. (срещу допълнително заплащане). В самия хотел има 2 ресторанта, а в съседство може да откриете супермаркет, който работи от 7 до 22 часа.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Ориентировъчни входни такси:

* Лувърът: 17€
* Домът на инвалидите, където се намира и гробницата на Наполеон – 12€ (входът е свободен за граждани на Европейския съюз до 25 години, които имат карта от университета)
* Музей с восъчни фигури Гревен – 22,50€ за възрастни и 17,50€ за деца от 5 до 15 години
* Музей на Орсе – от 12,40€
* Музей на Роден – 10 € + 6 € аудиогайд /на френски, английски, китайски, немски, португалски/
* Музей на Пикасо – от 17,50€
* Пантеона – 9€
* Катедралата Нотр-Дам-де-Пари – безплатно

--------------------

Информация за метрото в Париж:

https://www.ratp.fr/sites/default/files/plans-lignes/Plans-essentiels/Plan-Metro.1536744079.pdf
1 билет: 1,90 евро
10 билета: 14,50 евро
Билети може да закупите на автоматите в метрото.
Работно време на метрото:
От Понеделник до Четвъртък и в Неделя: от 6:00ч. до 00:45ч.
В Петък и Събота: от 6:00ч. до 01:45ч.
Метрото минава на всеки 2 минути в пиковите часове.
Добре е да знаете!
Всяка линия има отличителен цвят и номер, който е показан на знаците и картите на RATP.
Направляванията на линията се показват от гарата в края на всяка линия, която е показана на знаците на платформата и на картите (пример: Porte de Clignancourt - Mairie de Montrouge).
Билетите са валидни само в зони 1 и 2.
Пазете билета си до напускане на метрото, тъй като с него ще трябва да излезете.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Свети Валентин 2024 - Франция |  Свети Валентин 2024 - Париж

Избрани оферти