Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Свети Валентин в Рим

Номер на оферта

/

230996

Дати & цени

Цената включва

* самолетен билет София–Рим–София на АК Rayanair
* летищни такси
* малък салонен багаж до 10 кг. с макс. размери 40 x 20 x 25 см
* 3 нощувки със закуски в хотел 3* в ТОП центъра на Рим - Hotel Siviglia 3*
* пешеходна туристическа програма в Рим с местен екскурзовод на български език /за осъществяване на програмата е нужно ползването на градски транспорт/
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата

Цената не включва

* приоритетно качване и 2 ръчни багажа: 1 бр. с макс. размер 40 x 20 x 25 см + 1 бр. до 10 кг. с макс. р-ри 55 x 40 x 20см – 12 евро/24 лв. (в двете посоки)
* куфар за чекиране до 10 кг – до 10 кг. с макс. р-ри 55 x 40 x 20см – 20 евро/40 лв. + 1 бр. ръчен багаж с макс. размер 40 x 20 x 25 см
* куфар за чекиране до 20 кг – 50 евро/100 лв. на човек (в двете посоки)
* трансфер летище – хотел – летище: 28 евро/ 55 лв. в двете посоки (при минимум 25 туристи)
* посещение на Ватиканските музеи - 40 евро / 79 лв. (включва резервация, екскурзовод на български език и входна такса при минимум 15 туристи)
* медицинска застраховка с асистънс и по-висок лимит на отговорност – 8 лв., за лица над 65 г. – 16 лв.
* доплащане за единична стая – 75 евро / 150 лв.
* слушалки по време на обиколката с местен екскурзовод – около 2 евро
* билет за градски транспорт – 1,50 евро
* входни такси за туристическите обекти
* застраховка отмяна на пътуване

Програма на пътуването

==============================================================

дестинация: Свети Валентин в Рим
маршрут София – РИМ – ВатиканаСофия

4 дни / 3 нощувки

ДАТА: 14.02 – 17.02.2020 г.

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси (заплащат се в деня на отпътуване): 520 лв.

Задължителни такси:
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;
==============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
==============================================================
ПРОГРАМА:

14.02.2020: Отпътуване от летище София (Терминал 2) с редовен полет на Rayan Air в 06:40 ч. Пристигане на летище Рим (Чампино), в 07:35 ч. местно време. Трансфер от летището до хотела (срещу допълнително заплащане). По възможност настаняване веднага в Hotel Siviglia 3* в ТОП центъра на Рим и на 4 мин. от спирка на метрото. Пешеходна разходка с местен екскурзовод на български език (около 3 часа) и първи стъпки в Рим – Вечният град, който от древността е смятан за центъра на света, а днес безспорно е центърът на католицизима. Колизеума /отвън/ - инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин; Капитолийския хълм – древното сърце на Рим. Тук според легендата вълчицата е откърмила Ромул и Рем. Първите храмове на града са построени тук още от етруските, а по-късно хълмът се превръща и в политически център на Републиката и последващата я Империя; Римските и Императорските форуми; Пантеона, построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си. До ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Обикновено свод с такива размери се нуждае от някаква подпора, но римляните се научили да издигат сводести покриви без поддържащи колони. Куполът символизира небесния свод. През отвореното му око (окул) светлината нахлува в храма и осветява вътрешните стени и пода. Ярко оцветеният мрамор на Пантеона, почти недокоснат от времето, дава представа как са изглеждали римските сгради преди две хилядолетия. Фонтана Ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим; площад Навона – една от основнияте забележителности на бароков Рим с Фонтана на Нептун, прочутият Фонтан на четирите реки и Фонтана на Мавъра. Връщане в хотела. Свободно време, в което можете да посетите някои от най-интересните площади в Рим. Тази приказна вечер можете да посветите на романтична разходка с любимия човек под меките светлини на фонтана Ди Треви или да изпиете по чаша вино, седнали на Испанските стълби например – идеалният декор за празника на любовта. Нощувка.
15.02.2020: Закуска. Разходка във Ватикана (с местен екскурзовод на български език) – най-малката независима държава в света, разположена само на 0,44 кв. км, седалище на главата на римокатолическата църква. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Ватиканските музеи, основани още през XVI в. от папа Юлий II и катедралата “Св. Петър” - най-голямата християнска църква в света. Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър“. След рзходката във Ватикана можете да се потопите в атмосферата на живописния квартал Трастевере, недалеч от центъра на града, който същевременно предава уют и спокойствие. Там може да се насладите на типични италиански ястия или просто да изпиете по едно италианско еспресо. Тук между цветните сгради и китни площади ще почувствате истинския пулс на Рим. На площад “Санта Мария ин Трастевере” ще видите най-стария фонтан в града, до който се намира и едно от бижутата на града – средновековната базилика „Санта Мария”. Друго интересно място е хълмът „Джаниколо”, от където се вижда във величествена панорама цял Рим. На площад „Гарибалди”, редом до паметника на самия Джузепе Гарибалди се намира и бюстът на Капитан Петко Войвода. Нощувка.
16.02.2020: Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Вечния град. В този ден можете да разгледате базиликата Сан Джовани ин Латерано, която датира още от IV в. – времето на Константин I. Тя е официалната катедрала на Рим, една от четирите велики базилики на Рим и една от 12-те папски базилики в целия свят. В непосредствена близост до базиликата се намира една от най-ценните забележителности в Рим – Санта Скала („Светите стъпала”) – мраморнитe стълби от двореца на Пилат Понтийски, по които е минал самият Христос, за да бъде изправен пред съд. Стъпалата са пренесени в Рим през ранния IV век от Света Елена – майката на Константин I. Всички 28 мраморни стъпала на стълбата са облечени в дърво като са оставени малки процепи отстрани, през които се вижда мраморът. Позволено е да бъдат изкачени само на колене. Стълбището е сред най-почитаните християнски светини в света. Програмата продължава към базиликата Санта Мария Маджоре. Според легендата, през 352 г. папа Либерий имал видение – Дева Мария му наредила да построи църква, посветена на нея, на място, покрито със сняг. Доста сериозно желание, особено през лятото и като се има предвид, че в Рим по принцип рядко вали сняг. Легендата разказва обаче, че на 5 август над хълма Есквилин завалял сняг и Либерий построил базиликата, която по-късно станала една от четирите главни базилики на Рим. Следващата светиня по маршрута е църквата „Сан Пиетро ин Винколи” (в превод „Свети Петър в окови”). В църквата се съхраняват като реликва веригите, с които е бил окован Св. Петър преди мъченичеството му. В базиликата се намира гробницата на папа Юлий II, елемент от която е известната скулптура на Микеланджело „Мойсей“. Можете да посетите хълма Авентино с чудната портокалова градина – едно от най-романтичните места в Рим, и да надникнете през знаменитата „ключалка на Рим”, за да видите три държави едновременно: Италия, Ватикана и Малтийския орден. Можете да посетите и базиликата „Света Сабина” – в нея се намира едно от най-ранните изображения на Христовото разпятие, датиращо още от V век. Вечерта може да се отдадете на романтична разходка из Площада на републиката, чиито меки светлини вечер се превръщат в едно от най-романтичните места в Рим. В непосредствена близост се намира и базиликата "Санта Мария дели Анджели" ("Света Мария на Ангелите и на Мъчениците") – последният архитектурен проект на Микеланджело. Нощувка.
17.02.2020: Сух пакет за закуска. Ранен трансфер до летището. Отпътуване за София с редовен полет на AK Ryan air от летище Чампино в 08:00 ч. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 10:50 ч.
==============================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Депозит: 300 лв.
Доплащане: до 20.01.2020 г.

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
==============================================================
Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
* Колизеум, Римски форум и хълма Палатин – 12 евро редовен билет;
7,50 евро за лица от 18 до 25 години; за лица под 18 години е безплатно
* Базилика Санта Мария Маджоре - безплатна
* Базилика Сан Джовани – безплатна
* Базилика Сан Пиетно ин Винколи – безплатна

Информация за градския транспорт в Рим:
Билет с валидност 100 мин. – 1,50 евро (с еднократно ползване на метро)
Билет с валидност 24 часа – 7 евро
Билет с валидност 48 часа – 12,50 евро
Билет с валидност 72 часа – 18 евро (валидно за метрото, автобуси, трамваи и тролейбуси)
Добре е да знаете!
При качване в превозното средство билетът трябва задължително да бъде валидиран!
Билетът е валиден за метро, автобус, трамвай, тролейбус.
Пазете билета си до напускане на метрото, тъй като с него ще трябва да излезете.
==============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:
Hotel Siviglia е идеалното място за отсядане в ТОП центъра на Рим, когато желаете да разгледате всички популярни забележителности на града. В близост до хотела е метро спирката Кастро Преторио, площад Република, Националния римски музей, Баните на Диоклециан, Националната библиотека, Църквата Свети Николай, Базиликата Sacro Cuore di Ges?, Художествена галерия Indipendenza, Via Nazionale – една от популярните търговски улици, Базиликата „Санта Мария Маджоре“ e на 12 мин. пеша, а на 2 мин. пеша има супермаркет Conad, който работи от 08:00 до 20:00 ч.
Този класически хотел е разположен в сграда от края на 19 век и предлага безплатен Wi-Fi. Всяка стая е оборудвана с телевизор с плосък екран, климатик и отопление, безплатни тоалетни принадлежности и самостоятелна баня с вана или душ.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Свети Валентин 2024 - Италия |  Свети Валентин 2024 - Рим

Избрани оферти