Следете най-изгодните оферти за пътуване тук!

Свети Валентин в Рим със самолет - Промо цена от 30.01.: 445 лв.!

Дати и цена
Цената включва
* самолетен билет София – Рим – София с АК Wizzair

* летищни такси

* малък салонен багаж с размери 42x32x25 см

* 3 нощувки със закуски в Рим в хотел Fiamma 3*

* пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език /за осъществяване на програмата е нужно ползването на градски транспорт/

* туристическо и информационно обслужване

* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената не включва
Задължителни допълнитерни такси:
* сити такса в размер на 4 евро на вечер на човек за хотел 3* - заплаща се на място лично от туристите.

Допълнителни услуги по желание:
* трансфер летище – хотел – летище: 29 евро/57 лв. в двете посоки
* медицинска застраховка – 8 лв. за лица над 65 г. – 16 лв.
* доплащане за единична стая – 60 евро/118 лв.
* голям салонен багаж с размери 56x45x25 – 70 лв. в двете посоки
* куфар за чекиране до 23 кг – 80 лв. в двете посоки
* куфар за чекиране до 32 кг – 120 лв. в двете посоки
* посещение на Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и  входна такса/ - 40 евро/79 лв.
* слушалки по време на обиколката с местен екскурзовод – 2 евро
* входни такси за туристическите обекти
* застраховка отмяна на пътуване
Романтика на Свети Валентин в сърцето на Италия - Рим!

ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА ПО ПРОМОЦИЯТА!

Маршрут: София - Рим - София


ДАТА: 12.02. - 15.02.2017 г.

========================================================


ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА на човек в двойна стая за резервации от 30.01. за последни 4 места: 445 лв.

Редовна цена: 665 лв.

========================================================

АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА:

- Настаняване в хотел Fiamma 3* - централно разположен! - Гарантирани седалки с АК Wizzair с включени летищни такси!
- Екскурзоводско обслужване през целия престой!
- Възможност за посещение на Ватиканските музеи!

========================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ РИМ?

Рим няма равен, никой град не може да се мери с неговите художествени, исторически и архитектурни богатства, никой град не ви изправя пред възможността да се запознаете с толкова много забележителности в Рим като Колизеумът (Colosseo), Базиликата Свети Петър и Музеите на Ватикана, Фонтана ди Треви (Fontana di Trevi), Римския форум (Foro Romano), Галерия Боргезе (Galleria Borghese), Площад Навона (Piazza Navona), Пантеонът (Pantheon), Домус Ауреа – Златната къща на Нерон (Domus Aurea), Църквата Санта Констанца (Santa Constanza), Музеят на Рим (Museo di Roma), Ботаническите градини и др.Рим, или Вечният град, е привличал посетители в продължение на над 2000 години.

Рим е един от най-величествените и романтични градове в света. Той притежава атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Пазаруване от италианските дизайнери, пухкав сладолед, пенливо капучино и изящни вина са само част от нещата, които може да опитате по време на екскурзията в Рим.

========================================================

ПРОГРАМА:


12.02.2017 г.:

Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 13:50 ч. Пристигане на летище Рим (Фиумичино), Терминал 2 в 14:55 ч. Трансфер от летището до Рим. Настаняване в хотел Fiamma 3*, централно разположен, в близост до пл. Република, на който се намира и последния голям архитектурен проект на гения на Микеланджело: църквата „Св. Богородица на всички ангели и мъченици”. Тук в централния олтар се намира и гробът на папа Пио IV - изключение от ватиканските правила папите да се погребват в криптата на базиликата „Свети Петър”. На пешеходно разстояние от хотела е още базиликата Санта Мария Маджоре.

Според легендата през 352 г. папа Либерий имал видение – Дева Мария му наредила да построи църква, посветена на нея, на място покрито със сняг. Доста сериозно желание, особено през лятото и като се има предвид, че в Рим по принцип рядко вали сняг. Легендата разказва обаче, че на 5 август над хълма Есквилин завалял сняг и Либерий построил базиликата, която по-късно станала една от четирите главни базилики на Рим. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Нощувка.


13.02.2017 г.:

Закуска. Пешеходна туристическата програма в Рим с местен екскурзовод: Колизеума /отвън/ - инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин; Капитолийския хълм – древното сърце на Рим. Тук според легендата вълчицата е откърмила Ромул и Рем. Първите храмове на града са построени тук още от етруските, а по късно хълмът се превръща и в политически център на Републиката и последващата я Империя.; Римските и Императорските форуми; Пантеона, построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си. До ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Обикновено свод с такива размери се нуждае от някаква подпора, но римляните се научили да издигат сводести покриви без поддържащи колони. Куполът символизира небесния свод. През отвореното му око (окул) светлината нахлува в храма и осветява вътрешните стени и пода. Ярко оцветеният мрамор на Пантеона, почти недокоснат от времето, дава представа как са изглеждали римските сгради преди две хилядолетия. Фонтанът Ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим; площад Испания – с форма на пеперуда, която през 18 в. се превръща в притегателен център за писатели, артисти и гости на Вечния град. Свободно време. Нощувка.


14.02.2017 г.:

Закуска. Разходка във Ватикана (с местен екскурзовод на български език) – най-малката независима държава в света, разположена само на 0,44 кв.км, седалище на главата на римокатолическата църква. Посещение на Ватиканските музеи (с предварителна резервация), основани още през 16 в. от папа Юлии II и катедралата “Св. Петър”, най-голямата християнска църква в света. Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука  Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св.Петър”. Свободно време. Нощувка.


15.02.2017 г.:

Закуска. Свободно време. 13.00 ч. трансфер до летище Рим (Фиумичино) и полет в 15:30 ч. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 18:30 ч.

========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Необходими документи:
* валиден задграничен паспорт или лична карта - копие се представя в офиса на фирмата с последната вноска; визи не се изискват.
* за деца под 18 години - нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница - попълва се по образец.


Общи условия:
* Програмата се осъществява гарантирано! Възможни са промени в последователността на посещенията.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Посещението на Ватиканските музеи (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията и се осъществява при минимум 15 туриста!
* За осъществяването на туристическата програма е необходимо ползването градски транспорт.
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите и заявени допълнителни услуги!
* Първа вноска 200 лв. на човек, доплащане до 16.01.2017 г.
Намаления
ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА на човек в двойна стая за резервации от 30.01. за последни 4 места: 445 лв.

Редовна цена: 665 лв.
Рим
Транспорт - Рим Заведения - Рим Хотели - Рим Пазаруване - Рим Събития - Рим Забележителности - Рим
Работиш по време на отпуска? Ето какво се случва с мозъка ти!
Италия раздава безплатно замъци, вижте как и защо!
Колко бакшиш да оставите по света?