Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кушадасъ

Съкровищата на Егейска Турция 2018

Номер на оферта

/

215403

Дати & цени

Цената включва

v Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
v 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Чанаккале;
v 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Кушадасъ;
v 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Айвалък;
v Всички фериботни, пътни и магистрални такси;
v БОНУС! Туристическа програма в Чанаккале;
v Посещение на Троя / без включена входна такса / ;
v Посещение на природния феномен Seytan Sofrasi / Трапезата на Дявола /;
v Посещение на Бергама / без включени входни такси /;
v Посещение на Измир;
v Екскурзоводско обслужване по маршрута;
v Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 69 г. към ЗАД Армеец

Цената не включва

v Разходи от личен характер;
Вv ходни такси за посетените по програмата обекти: Троя (20 TRL), Пергамон (25 TRL), Асклепион (20 TRL), крепостта и воено-морския музей в Чанаккале (10 TRL) . v Всички входни такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси.
v Доплащане за медицинска застраховка за лица 69 г. - 79 г. - 5 лв.; Лица над 79 г. не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие;
v Допълнителни мероприятия:
v Целодневна ескурзия до Памуккале - 35 евро с включен обяд и входни такси; / при минимум 20 туристи /
v Полудневна екскурзия до Ефес и къщата на Дева Мария - 35 евро с включени входни такси; / при минимум 20 туристи /

Програма на пътуването

Съкровищата на Егейска Турция 2018
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/


Период: 02.04.2018г. - 06.04.2018г.
5 дена / 4 нощи
Цена: 299,00лв.

1 Ден
Отпътуване в 6:00 ч. от София, около 07:30 ч. от Пловдив, хотел “Санкт Петербург”, около 08:30 ч – Газпром Димитровград - Капитан Андреево. /възможност за трансфер до Димитровград от РУСЕ, В. ТЪРНОВО, ГАБРОВО, КАЗАНЛЪК, СТ. ЗАГОРА /.
Преминаване на ГКПП КАп. Андреево - Капъкуле и отпътуване за Чанаккале.
Преминаване с ферибот през протока Дарданели, който свързва Мраморно и Егейско море от Европа в Азия. Чанаккале е град, често наричан "перла" на Дарданелите, както заради кръстопътното си местоположение, така и заради великолепната марина, широките европейски булеварди и оживена центарлна част.
Като наследник на древния град Дарданелия, градът пази историческия си облик, но се развива и като модерен град с младежки дух и атмосфера. Тук ще Ви посрещнат гостоприемни заведения, усмихнати лица и оживена централна част със запазена часовникова кула, а на крайбрежната алея стои гордо макет на Троянския кон от едноименната холивудска продукция.
Настаняване в хотел 3* в Чанаккале.
Вечеря. /без включени напитки /.
Нощувка.
2 Ден
Закуска.
Отпътуване за Кушадасъ.
Фотопауза на Seytan Sofrasi/Трапезата на Дявола - природен феномен - издигнато плато, от което се разкрива изключителна панорама. Имате възможност да с енасладите на неповторимата гледка с чаша ароматно турско кафе и да видите природното образувание, наречено "Стъпката" : мястото, на което местните хора разказват, че стъпил Дяволът, а Земята е хлътнала под крака му, за да образува езерце.
Посещение на древния град Пергамон / в близост до съвременния Бергама / и Храмът на изцелението Асклепион – най-старата болница в света, създадена от бог Асклепий. В Пергам, който носи името на своя основател - героя Пергам /син ан Андромаха и Хелен, познати образи от древногръцката митология/ се е намирала втората по значение библиотека след Александрийската с богатство отблизо 200 000 пергаментови книги. Неслучайно най-големият сватбен подарък, който Марк Антоний прави на Клеопатра е именно тази библиотека,
Отпътуване за Кушадасъ . По пътя посещение на местна фабрика за зехтин.
Пристигане в Кушадасъ вечерта.
Настаняване в хотел 4* в популярния турски курорт.
Вечеря.
Нощувка.
3 Ден
Закуска.
Свободен ден в курорта или по желание с допълнително заплащане целодневна екскурзия с местен екскурзовод до Памуккале с включен обяд и входна такса.
В Турция казват: „Който не е видял Памуккале, не е видял нищо!”
Снежнобелите травертинови каскади с крехка структура се променят постоянно под влияние на атмосферните условия и множество външни фактори, така че лавинообразно нараства бвоят на желаещите да ги видят и посетят в настоящия им вид.
В превод Памуккале означава ?Замък от памук? и точно това е първата асоциация на всеки турист, посетил вълшебното място. С право този феномен е включен в списъка на ЮНЕСКО на обекти със световна значимост. Водите на термалните извори, богати на минерални соли, в продължение на хилядолетия са образували варовикови тераси, които напомянят на фантастичен замък с дължина 2 600 м и средна ширина около 300 метра.
Край Памуккале е имало селище още преди 3000 години - Хиераполис или в превод „Свещения град”. Сред най-известните забележителности са: некрополът, добре съхраненият амфитеатър, търговският площад - Агора, храмът на Аполон, римските бани и топлият минерален басейн на Клеопатра, в който последната египетска царица поддържала младостта си.
Завръщане в хотела.
Вечеря.
Нощувка.
4 Ден
Закуска.
По желание полудневна екскурзия с местен екскурзовод с разглеждане на древния град Ефес - един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци; посещение на Къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си; посещение на Храмът на Артемида - едно от чудесата на света; джамията "Иса бей" – исторически паметник от огромно значение тъй като е построена изцяло с материали от античния град Ефес; гробът на апостол Йоан и руините на османската крепост.
Отпътуване за Айвалък.
По пътя - посещение и пешеходна разходка в центъра на Измир.
Отпътуване за Айвалък.
Настаняване в хотел 4* .
Вечеря / без включени напитки /.
Нощувка.
5 Ден
Закуска.
Отпътуване за България.
По пътя посещение на Древния Град Троя - посещението на археологическия музей на открито ще ви пренесе векове назад във времето на митичната 10-годишната война между елини и троянци. Троя е град съществуващ повече от 4000 години, магнетичен център на древните цивилизации. Там е експониран модел на Дървения кон, който гърците, начело с героя Одисей, използвали, за да се промъкнат зад крепостните стени с хитрост.
Отпътуване за България.
Завръщане в София вечерта.
ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор с № 165701315 0000578577 /28.01.2018 г. , ЗАД Армеец
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

96

Допълнителна информация

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Условия за плащане:
v Депозит - 70 лв. на човек при записване
v Доплащане до 14 дни преди пътуването
v Забележки:
v Програмата се провежда при минимум 25 записани туристи
v Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кушадасъ |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кушадасъ |  Великден 2024 - Турция |  Великден 2024 - Кушадасъ

Избрани оферти