Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

Съкровищата на Япония - с водач от България!

Номер на оферта

/

198600

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Самолетен билет София - Франкфурт - Токио и Осака - Франкфурт - София в икономична класа с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 23 кг на авиокомпания "Lufthansa"
Всички посочени в програмата трансфери;
Транспорт по програмата с автобус/минибус;
Билет за влак Мишима - Киото в туристическа класа;
3 нощувки със закуски в хотел "Grand Prince Hotel New Takanawa" 4* (или подобен) в Токио;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "The Prince Hakone Lake Ashinoko" 4* (или подобен) в Хаконе;
2 нощувки със закуски в хотел "New Miyako Hotel Kyoto" 4* (или подобен) в Киото;
1 нощувка със закуска в хотел "Hotel Monterey Grasmere Osaka" 4*(или подобен) в Осака;
Трансфер на багажа (големия куфар) от хотела в Токио до хотела в Киото;
Описаната туристическа програма с лицензирани местни екскурзоводи;
Входни такси за телевизионната кула "Tokyo Skytree" в Токио; храма "Котокуин" в Камакура; храма "Кийомидзу-дера", храм "Кинкаку-дзи" и замъка "Ниджо" в Киото; за Замъкa на Осака;
Водач-преводач от България;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR.

Цената не включва

Цената не включва:
Допълнителни услуги по програмата;
Бакшиши: 2/3 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);
Слушалки за туристическата програма по време на цялата екскурзия (заплаща се задължително на място): JPY 2000 на турист;
Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание;
Градски транспорт;
Разходи от личен характер;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Програма на пътуването

Наричат я страната на изгряващото слънце! Разположена на повече от 6800 острова, Япония е изключително интересна и завладяваща страна с уникална култура!
ДЕН 1
СофияФранкфурт
Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Франкфурт в 14:10 ч с полет на авиокомпания „Lufthansa“. Пристигане във Франкфурт в 15:30 ч. Излитане от Франкфурт в 18:05 ч. за Токио.

ДЕН 2
Токио
Кацане в Токио в 12:15 ч. Посрещане от местен екскурзовод. Туристическа програма в Токио с местен екскурзовод: фотопауза при радио-телевизионната кула – най-високото стоманено съоръжение в света, и храма „Зоджо-джи“ – мавзолей на 6 от 15-те шогуни от династията Токугава. Посещение на квартал Акихабара, чието име означава „долината на есенните листа“. Акихабара е сърцето на японската търговия с електронна и компютърна техника, заради което е наричан „електронен град“. Настаняване в хотела след 18:30 ч. Нощувка.
ДЕН 3
Токио
Закуска. Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 8:50 ч. Туристическа програма в Токио: квартал Асакуса с известния храм „Сенсо-джи“ и търговската улица „Накамисе“, където се предлагат традиционни местни храни и сувенири; посещение на телевизионната кула „Токийско небесно дърво“ – най-високата телевизионна кула в света, и втора по височина сграда в света след небостъргача „Бурж Халифа“ в Дубай; луксозната търговска улица „Гинза“; квартал Шиндзуку – главен административен и търговски център на Токио. Нощувка.
ДЕН 4
Токио
Закуска. Среща в лобито на хотела с екскурзовода в 8:50 ч. Туристическа програма в Токио: храмът „Мейдзи Дзингу“ – най-голямото шинтоистко светилище в Токио, посветено на император Мейджи и съпругата му; квартал Хараджуку – известно място, където се събират любителите на модата, където са разположени множество магазини на западни моделиери и от местното модно направление, носещо името на квартала; Шибуя – един от най-оживените и цветни райони на Токио със статуята на кучето Хачико, станало известно след публикация в един от големите токийски вестници на статията за преданото куче, което 9 години след смъртта на хазяина си очаквал завръщането му на гарата; Одайба – най-големият изкуствен остров в Токийския залив. Нощувка.
ДЕН 5
Хаконе – Камакура – Хаконе
Закуска. Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 08:20 ч. Изпращане на багажа (1 бр. на турист) с отделен транспорт до Киото, тъй като във високоскоростния влак от Мишима за Киото (6 ден) няма място за куфари; а за престоя в Хакаоне може да си приготвите малък багаж. Отпътуване в 8:30 ч. за Камакура. Туристическа програма в Камакура: храмът „Котокуин“ с монументалната бронзовата статуя „Големият Буда“ – един от най-популярните символи на Япония; шинтоисткото светилище „Цуругаока Хачиман“. Отпътуване за Хаконе. Разходка с туристическо корабче в езерото Аши – кратерно езеро, появило се е преди около 3000 години, което днес привлича множество туристи заради заобикалящия го живописен пейзаж (при подходящи метеорологични условия). Посещение на долината Овакудани. Ако достъпът към долината е затворен поради вулканична дейност, тя се заменя с Хаконе-Юмото. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 6
Хаконе – Фуджи – Мишима – Киото
Закуска. Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 07:50 ч. Отпътуване към Фуджи – действащ вулкан на остров Хоншу, чиито 3776 м го правят най-високата точка на Япония. Фуджи е спящ вулкан от 250 години, а кратерът му почти целогодишно е обвит с гъста снежна покривка. Освен че е прекрасна природна забележителност, той се счита и за свещено място – будистите го почитат като врата към отвъдния свят. Изкачване до 5-та станция на Фуджи (2305 м н. в.) с невероятен изглед към околностите. Ако достъпът към планината е затворен поради неподходящи метеорологичните условия, изкачването се заменя с посещение на експозиционния комплекс „Fujisan World Heritage Center“. Трансфер до гара „Мишима“. Отпътуване с високоскоростен влак за Киото (около 2 часа). Пристигане в Киото – столица на Япония и главна резиденция на императорите от края на 8 до средата на 19 в. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
ДЕН 7
Киото
Закуска. Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 8:50 ч. Туристическа програма в Киото. Посещение на будистки храмов комплекс „Кийомидзу-дера“ – основна забележителност на града, основан в края на 8 в. В превод името му означава „храм на чистата вода“ и го дължи на водопад, който се намира вътре в комплекса. Посещение на будисткия храм „Кинкаку-джи“ (Храмът на златния павилион) – една от най-известните забележителности на Япония. Посещение на замъка „Ниджо“ – резиденция на шогуните от рода Токугава от 17 в. до края на 18 в., когато преминава във владение на императорското семейство. Замъкът е издържан в класически японски стил и включва няколко градини, множество вишневи дървета, езеро с три острова и изкусно подредени камъни. Разходка из старинния квартал на гейшите Гион. Нощувка.
ДЕН 8
Киото – Осака
Закуска. Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 8:50 ч. Туристическа програма в Киото: шинтоисткото светилище „Фушими Инари“, посветено на богинята Инари. Отпътуване за Осака. Туристическа програма с местен екскурзовод в Осака: посещение на Замъкa на Осака, изиграл важна роля при обединението на Япония през 16 век; пазарът „Куромон“, който е с повече от 190 години история и традиции, изключително популярен и познат сред местните като „Кухнята на Осака“. Разходка из известния квартал Дотонбори. Настаняване. Нощувка.
ДЕН 9
Осака – ФранкфуртСофия
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Франкфурт в 10:00 ч. с полет на авиокомпания „Lufthansa“. Пристигане във Франкфурт в 14:50 ч. Отпътуване за България в 18:55 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 22:05 ч.

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Екзотична почивка 2024 - Япония |  Екзотична почивка 2024 - Токио

Избрани оферти