Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

Съкровищата на Виетнам и Камбоджа

Номер на оферта

/

229624

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Доха - Ханой с АК Qatar Airwais с включени летищни такси и 30 кг багаж;
Самолетен билет Сием Рийп – Банкок – Доха – София с АК Qatar Airwais с включени летищни такси и 30 кг багаж;
Самолетни билети за вътрешни полети с включени летищни такси и 20 кг багаж:
- Ханой – Дананг;
- Дананг – Сайгон;
- Сайгон - Сием Рийп;
- Сием Рийп - Бангкок
Трансфери летище-хотел-летище с климатизиран автобус;
12 нощувки в хотели 4*;
1 нощувка на борда на традиционна джонка - Круиз в залива Халонг в самостоятелни каюти;
13 закуски, 11 обяда, 1 вечеря;
Екскурзии по порграмата с климатизиран автобус;
Екскурзоводско обслужване на английски език;
Екскурзия с корабче из делтата на Меконг;
Входни такси за всички посещавани обекти;
Виза за Виетнам;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

Цената не включва

Виза за Камбоджа – заплаща се и се издава на летището при кацане в Сием Рийп, 30 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
Напитки по време на храненията.
Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори и екипажа на джонката
Разходи от личен характер;
Застраховка „Отказ от пътуване”;
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год.;

Програма на пътуването

СЪКРОВИЩАТА НА ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА
Обиколна екскурзия с водач на български език
16 дни/ 13 нощувки / 2 нощни полета

Маршрут: София – Доха - Ханой - залива Халонг - Ханой – Дананг – Хой Ан – Хюе – Хо Ши Мин – Сием Рийп - Ангкор Том и Ангкор Ват /Камбоджа/ - Сием Рийп – Банкок - Доха - София

Виетнам е страна на контрасти — от множеството тропически острови на юг до мистериозната красота на залива Ха Лонг, от плодородната земя по река Меконг до назъбените планински вериги на север, от космополитните градове до очарователните малки селца. Страната предоставя на своите посетители възможност да се запознаят с древната история, за която свидетелстват древните храмове и в същото време да си починат на някои от екзотичните острови с прекрасни плажове. Примамлива смесица от култури води началото си от дългата и заплетена история. От богата цивилизация с дълбоко вкоренени традиции се е развила до страна, която е видяла бъдещето и стремглаво препуска към него.
Камбоджа е кралство в Югоизточна Азия, което все още остава почти недокоснато от туризма. Това е земя, носеща наследството на могъщата кхмерска империя от 9-ти до 14-ти век. Страната е покрита с диви гори с руини от древни храмове, местни планински племена, пасища и оризови полета и зашеметяващи плажове.

ПРОГРАМА

ДЕН 1 / 09.10.2019 СОФИЯ – ДОХА
Среща на летища София. Отпътуване за Доха 12:25. Кацане в 18:15. Излитане за Ханой в 20:50

ДЕН 2 / 10.10.2019 ХАНОЙ
Пристигане в Ханой в 7:25, посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Свободно време за почивка и освежаване.
Столицата на Виетнам - Ханой е основана през 1010 г. на десния бряг на Червената река и е била позната като Тханг Лонг - в превод Излитащ дракон. Ханой е един от най-очарователните градове в Югоизточна Азия със своите автентични сенчести улички, многобройни езера, озеленени градини и добре запазена архитектура. Името Ханой започва да се използва през 1831 г. по указ на император Мин Манг.
Запознанството ни с града започва от старата френска колониална част на Ханой - с тесните улички, отрупани с магазини и кипящи от живот. Продължаваме към езерото Хоан Кием, в средата на което се намира храмът на костенурката, превърнал се в символ на града а в северната част е разположен най-посещаваният храм в Ханой – Нгонг Сон. Денят завършваме с уникално Куклено шоу над водата (Water Puppetry) – традиционно изкуство от Северен Виетнам. Нощувка.
Hanoi Pearl**** - deluxe room или подобен

ДЕН 3 / 11.10.2019 ХАНОЙ
Закуска в хотела. Днес ще опознаем по-задълбочено Ханой започвайки с посещение на Етнографския музей, където ще видим колекция от артефакти, свързани с етническите групи, живеещи във Виетнам. Следва Храма на Литературата, символ на двете основни течения във виетнамската култура – Конфуционизма и Будизма. Това е първия университет във Виетнам, построен през 1070 г. от император Ли Тхан Тонг в чест на великия мислител Конфуций. Свободно време. Обяд в местния ресторант.
Обиколката продължава с Мавзолея на Хо Ши Мин. Този внушителен паметник от мрамор и гранит е посветен на бащата на съвременния Виетнам. Дизайнът му е вдъхновен от мавзолея на Ленин в Москва. На това място на 2 септември 1945 г. Хо Ши Мин прочита Декларацията за независимостта на страната. Следва Президентския палат, площад Ба Дин, Пагодата на една колона — уникален архитектурен паметник от 11 век изобразяващ лотос, построен от император Ли Тхай Тонг. В края на деня Ви каним да се докоснете до ежедневието на обикновените хора в автентично заведение в Старата част на Ханой и да се насладите на кафе със сладко мляко. Най-добрия начин да се отпуснете след натоварения ден. Нощувка.
Hanoi Pearl**** - deluxe room или подобен

ДЕН 4 / 12.10.2019 ХАНОЙ - ХАЛОНГ
Закуска. Отпътуване с автобус до залива Халонг (около 4 часа), като преминаваме през живописни земеделски райони и спираме за фотопауза при работещи на полето жени с триъгълни шапки и мъже разораващи земята с волове.
Залива Халонг – „Залива на спускащия се дракон“ - е в списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО, известен със своите над 2000 варовикови и карстови островчета с най-причудливи форми и размери. Легендата разказва, че при едно от нашествията на китайците, местните жители се помолили на Драконите да ги защитят. Те започнали да хвърлят нефрит и скъпоценни камъни, които, докосвайки се до водата, образували острови. Така драконите създали естествена защита за местното население и спрели атаката на врага а островите останали, за да се наслаждаваме на тяхната красота до днес.
Отпътуваме с типична виетнамска джонка с платна за незабравимо пътешествие. Програмата на луксозния кораб започва с обяд с вкусно виетнамско меню. Плавайки из изумрудено-тюркоазените води на залива, пълни с различни видове риба, пристигаме на остров Кап Ла, където може да карате каяк, да плувате или да се разходите по белите пясъци. Връщаме се на джонката. Корабът продължава плаването си. За нашето добро настроение е организирано парти наречено „Залез“. Ще се наслаждаваме на апетитна вечеря с морски деликатеси, наблюдавайки залез слънце между стотиците острови. След вечеря опитайте късмета си с лов на калмари или се отпуснете с коктейл в ръка. Нощувка на борда.
Bellezza cruises – deluxe cabin или подобен

ДЕН 5 / 13.10.2019 ХАЛОНГ - ДАНАНГ - ХОЙ АН
Започнете деня си с Тай Чи на палубата на кораба или се насладете на красивия залив с чаша чай или кафе. Закуска. Посещение на една от най-големите и красиви пещери — Скритата пещера Тиен Кан Сон. Следва разходка по бял пясъчен плаж на остров Хон Ко. Връщане обратно на кораба, където може да се включите в уроци по приготвяне на местни кулинарни специалитети. Научете се да приготвяте просто, но вкусно виетнамско ястие - Нем Куон, което е любимо на известния готвач Гордън Рамзи. Следва традиционен виетнамски обяд на борда. Връщане в пристанището.
Забележка: Маршрутът може да бъде променен в зависимост от метеорологичните условия.
Трансфер до летището в Ханой за полет до Дананг 18:30-19:50. Посрещане на летището в Дананг и трансфер до хотела в Хой Ан. (около 1 час). Настаняване и нощувка.
Hoi An Silk Village**** - deluxe pool view room или подобен

ДЕН 6 / 14.10.2019 ХОЙ АН - МИ СОН - ХОЙ АН
Хой Ан е един от най-забележителните градове във Виетнам, през 1 век - най-голямото пристанище в югоизточна Азия. Между 7 и 10 век кралство Чампа контролира търговията с подправки в региона и това носи на селището голямо богатство. Строят се пищни къщи, храмове, минерални бани, пагоди, мостове и магазини. Днес тук живеят около 120 000 души. Можете да си поръчате красива копринена дреха и да ви я изработят за една вечер!
Закуска. Следва обиколка из тесните исторически улички, лъхащи на отминала слава и уют: вековна архитектура, екзотични миризми, цветни сгради. Обиколката включва: Японския мост, храма Куанг Конг, храма Фуджиан и местния пазар. Обяд. Следобедът е посветен на старата столица и религиозния център на древното кралство Чампа – Ми Сон (ЮНЕСКО). Намира се на 40 км югозападно от Хой Ан, в изобилна тропическа долина, скрита между планините. Ареалът включва над 70 хинду храма посветени на бог Шива, датиращи от 4 до 13 век. Връщане в Хой Ан. Нощувка.
Hoi An Silk Village**** - deluxe pool view room или подобен

ДЕН 7 / 15.10.2019 ХОЙ АН
Закуска. Свободно време за разходка из стария град или отдих на плажа, ако времето позволява.. Нощувка.
Hoi An Silk Village**** - deluxe pool view room или подобен

ДЕН 8 / 16.10.2019 ХОЙ АН - ХЮЕ
Закуска. Отпътуване от Хой Ан за Дананг.
Автобусна екскурзия до национален парк Ба На Нуй Чуа с уникална флора и фауна. Качваме се с 5 километровия кабинков лифт - един от най-дългите и най-високи в света и стигаме до прекрасните градини Le Jardin D’Amour. Следва посещение на винарската изба Debay и пагодата Linh Ung с 27 метрова бяла статуя на Буда. Покоряваме върха на планината Ба На Хилс (1 487м). Разходка по Cau Vang „Златния мост“ или както още го наричат „В ръцете на Господ" – архитектурен шедьовър с дължина около 150 метра, построен на 1400 метра надморска височина. От моста се разкрива удивителна панорамна гледка към обширните гори, към курорта Ба На Хилс и към град Дананг.
Обяд в местния ресторант.
Връщаме се с кабинковия лифт и продължаваме маршрута си до Хуе по магистрала 1, която свързва Сайгон и Ханой. Тази област е една от най-красивите във Виетнам. Магистралата минава през Мраморни планини и малки крайбрежни селца като Ланг Ко, както и през прохода на Океанските облаци Hai Van Pass. Настаняване в хотел.
Eldora Hue**** – deluxe city view room или подобен

ДЕН 9 / 17.10.2019 ХЮЕ - ХО ШИ МИН (САЙГОН)
Хюе - имперски град, столица на Виетнам от началото на 19 век (ЮНЕСКО), пример за изящество и приложение на законите на Фън Шуй. Хюе е културна реликва с уникална източна архитектура и център на изкуствата и кулинарията.
Закуска в хотела. Посещение на древната Имперска Цитадела - комплекс от дворци и храмове. Състои се от три части - столицата Thanh Kinh, имперския град Hoang Thanh и Пурпурния забранен град - Cam Thanh. Обиколката продължава с разходка с лодка по романтичната река Парфюм, пагодата Тиен Му наричана пагодата на Небесната дама - будистки храм от средата на 17 век.
Обяд в местния ресторант.
След обяд посещебние на императорската гробница на Ту Дук – място, излъчващо спокойствие, хармония и красота.
Трансфер до летището за полет до Сайгон 17:45 - 19:15. Трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.
Grand Silverland**** - premier deluxe room или подобен

ДЕН 10 / 18.10.2019 ХО ШИ МИН - БЕН ТРЕ - ХО ШИ МИН
Закуска. Трансфер до градчето Бен Тре (около 2 часа) като пътят минава през живописни оризови плантации, овощни градини и малки селца. Екскурзията продължава с лодка из делтата на Меконг.
Меконг - най-голямата река в Азия, минаваща през Китай, Мианмар, Тайланд, Лаос, Камбоджа и Виетнам - дълга 4800 км и обхващаща площ от 39 000 кв.км, където населението живее в наколни къщички по бреговете на каналите. Нивото на водата варира в зависимост от сезона. Мястото е обявено за биологично чудо – тук са открити 10 000 вида растения и животни. Виетнамците наричат Меконг Куу Лонг (в превод Деветте дракона) заради броя на ръкавите или Дат Ноук, земя-вода (родина). До този амфибиен свят се стига по път, който минава през оризища, наподобяващи огромна шахматна дъска: растенията в зелените квадрати са току-що поникнали, докато в жълтите са вече узрели. Една пета от населението на Виетнам живее по делтата на река Меконг. Виетнамците с крака и ръце в калта, наведени под каи нон (конусовидните сламени шапки), отглеждат 40 милиона тона ориз годишно. Така Виетнам се нарежда между един от основните производители в света. Думата вечерям на виетнамски е ан ком, което в буквален превод означава ям си ориза.
Пътуване с корабче, което обикаля ръкавите на реката и спира за посещение на традиционни работилници. Досегът със самобитната култура на местното население е незабравимо преживяване. Спираме на един от островите, където може да се разходите с велосипед, с рикша или пеша и да се запознаете с ежедневието на местните жители. Следва посещение на овощна градина, където може да дегустирате плодове и да пиете чай с мед. Обяд в типичен дом, включващ деликатеси като речни скариди и риба еlephant-ear. Разходката продължава с типична китайска лодка sampan, минавайки през много тесни канали. Връщане на пристанището и трансфер до Сайгон. Нощувка.
Grand Silverland**** - premier deluxe room или подобен

ДЕН 11 / 19.10.2019 ХО ШИ МИН - КУ ЧИ - ХО ШИ МИН
Сайгон е най-големият град във Виетнам, с население от 8.4 милиона (2016 г.). След обединението на страната през 1975, градът е преименуван на Хо Ши Мин - революционер, министър председател (1946-1955) и президент (1946-1969) на Северен Виетнам. Областта, принадлежаща към града, покрива 30 000 кв.км и е населена от 20 млн. души. Хо Ши Мин Сити понастоящем прилича повече на Манхатън, отколкото на столицата Ханой и изглежда така, сякаш комунизмът си е отишъл завинаги: тук е рай за любителите на бутици и нощни заведения. Градът развива мощна икономика, която го прави държава в държавата – стойността на апартамент в престижните квартали вече надхвърля 150 000 долара. Но традиция и бъдеще все още вървят ръка за ръка. Ако към 6 часа сутринта прекосите площад Ме Лин, намиращ се в сърцето на бизнесквартала, наред с младите забързани мениджъри виждате виетнамци, практикуващи на открито Тай чи – древна гимнастика с бавни движения, която хармонизира тялото и ума.
Закуска Полудневна обиколка на Хо Ши Мин. Обиколката започва с посещение на Музея на войната, където ще се запознаете с фактите за Американската война - както я наричат във Виетнам. Продължаваме към Район 5, известен като Бен Тен "голям пазар". Основан през 1778 г., пазарът предлага огромно изобилие от стоки и продукти, вариращи от риба до тамян. Спираме в храма Тиен Хау, известен още като "Храм на Небесната дама". Следва посещение на Централната поща - перлата на колониалната архитектура, проектирана от Густав Айфел и Нотр Дам - красивата катедрала на Сайгон. Обяд в местен ресторант.
След обяд ще посетим тунелите Ку Чи - един от малкото останали паметници на войната във Виетнам. Под земята се намира 200 километрова тунелна мрежа на три нива, изкопана на ръка от виетнамските партизани по време на конфликта. В пика на войната, преди офанзивата на Тет през 1968 г., близо 10 000 войници са били базирани в тунелите. До ден днешен Ку Чи остава един от най-впечатляващите доказателства за това, колко ожесточена е била войната. Нощувка
Grand Silverland**** - premier deluxe room или подобен

ДЕН 12 / 20.10.2019 ХО ШИ МИН - СИЕМ РИЙП
Закуска. Трансфер до летището за полет за Сием Рийп 12:20-13:25. Трансфер и настаняване в хотела.
Посещение на комплекс от храмове Прасат Краван - един от малкото храмове на Ангкор, които не са построени от крал, а от високопоставен хиндуистки свещеник: храм Такео, Източен Мебон. Денят ще завършим с прекрасен залез, наблюдаван от храма Пре Руп. Нощувка.
Saem Siem Reap**** - deluxe room или подобен

ДЕН 13 / 21.10.2019 СИЕМ РИЙП
Закуска. Отпътуване с автобус за Кбал Спеан. Следва 45-минутен преход през тропическа джунгла до уникално място, където ще откриете изваяни в скалното корито на реката лингаси - фигури и орнаменти датиращи от 10 – 12 в., Кралската баня и Водопада. Обяд в местен ресторант.
Следобед – посещение на очарователния храм на Бантеай Срей - Цитаделата на жените, посветен на бог Шива. Построен е от розов пясъчник, което позволило на скулпторите да демонстрират своите умения. На практика, всеки сантиметър от този храм е покрит с изящни каменни гравюри и богата декорация. На връщане минаваме през села и оризища към храм Бантеай Самре, построен в края на 9 век от крал Сурияварман II. Връщане обратно в хотела.
Вечерта ще можете да се насладите на шоу програма Cambodia Circus of Phare. Невероятна комбинация от традиционен и модерен театър, музика и танц, с красива хореография. Нощувка.
Saem Siem Reap**** - deluxe room или подобен

ДЕН 14 / 22.10.2019 СИЕМ РИЙП
Закуска в хотела.
Обиколка на последната столица на великата Кхмерска империя - Ангкор Том, основана от крал Джаяварман VII, създател на кхмерската империя. Градът е заобиколен от 8 метрови стени, образуващи перфектен квадрат. Обиколката започваме с посещение на Южната порта, украсена с изображения на слонове и огромни лица. Следва будисткия храм Байон - великолепен архитектурен шедьовър от 12 век, последното огромно култово съоръжение, видимо от далеч със своите 54 кули. Големите 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. Продължаваме към Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали церемониите на главния площад на града. Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек. Следва посещение на Та Пром - един от най-живописните храмове, опасан от корените на вековни дървета и гигантски пълзящи растения, станал декор за снимките на холивудския филм Tomb Raider.
Обяд в местен ресторант.
Нашето пътешествие в царството на кхмерите продължава с посещение на Ангкор Ват (ЮНЕСКО) - храмов комплекс смятан за най-големия религиозен паметник в света. Общата му площ е 2 кв.км. Построен е от крал Сурияварман II, през 12 в. като хиндуистки храм, посветен на бог Вишну. Изграден е съгласно древните хиндуистки представи за света - централната му кула наподобява пирамида, а 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру - дом на Боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 метра символизира океана. Стените отвътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля - най-добре се открояват преди залез, когато слънчевите лъчи падат върху тях. Построен с цел да бъде кралски храм, по-късно става мавзолей на Сурияварман II.
Нощувка.
Saem Siem Reap**** - deluxe room или подобен

ДЕН 15 / 23.10.2019 СИЕМ РИЙП - БАНГКОК - ДОХА
Закуска в хотела.
Свободно време за самостоятелна програма и отдих. Трансфер до летището за полет Бангкок – Доха.

ДЕН 16 / 24.10.2019 ДОХА - СОФИЯ
Пристигане в София в 11:35.

Допълнителна информация

ранни записвания до 30.04.2019

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти