Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хавана

Сърцата на Карибите - Куба и Мексико - All Inclusive + включени екскурзии!

Номер на оферта

/

229805

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Хавана и Канкун – София, с Турски авиолинии (през Истанбул), с включен кетъринг;
Самолетен билет Хавана – Канкун
Летищни такси;
Регистриран багаж 30 кг;
Трансфери летище – хотел и хотел – летище;
3 нощувки със закуски в хотел Melia Cohiba 5***** в Хавана;
3 нощувки на ALL INCLUSIVE в хотел The Reef Coco Beach 4**** Ривиера Мая
1 нощувка със закуска в Канкун La Quinta 4**** by Wyndham;
2 нощувки със закуска в хотел Los Aluxes 5*****;
Тур По стъпките на Хемингуей с включен обяд;
Обзорен тур на Модерна Хавана;
Пешеходен тур на Стара Хавана (UNESCO) с включено посещение на Музея на рома;
Целодневна екскурзия до Винялес (UNESCO), индианската пещера и стенописа на праисторията с включен обяд и посещение на тютюнева плантация;
Тур на Чичен Ица – едно от Седемте чудеса на света
Тур на Исамал – градът на трите култури
Тур на Мерида – белия град
Целодневна екскурзия до уникалния Ушамал
Тур на живописния Валядолид
Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро на ДЗИ;
Водач с български за целия престой.

ЗАБЕЛЕЖКА: Всички екскурзии се провеждат на български от лицензиран екскурзовод.

Цената не включва

Вечери в Хавана;
Екскурзии в Ривиера Мая – нашият водач, ще Ви помогне да изберете на място най-подходящите екскурзии измежду джип-сафари, разходка с катамаран, шнорхелинг сред красивите рибки и корали;
Разходи от личен характер;
Виза за Куба;
Застраховка отмяна на пътуване със ЗАД „Алианц“.
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Програма на пътуването

-------------------

Сърцата на Карибите – Куба и Мексико
+ 9 включени екскурзии и ол-инклузив ваканция

Хавана – Винялес – Чичен Ица – Мерида – Изамал – Ушмал - Мерида

Melia Cohiba 5***** Хавана
https://www.melia.com/en/hotels/cuba/havana/melia-cohiba/index.htm

The Reef Coco Beach 4**** Ривиера Мая
https://www.thereefresorts.com/reefcocobeach/


Еххх … Карибите – започваме с привкус на ром и пури в Колониална Хавана, потапяме се в наследството на Маите и завършваме с плаж на Ривиера Мая.

12 дни/ 9 нощувки, 9 включени екскурзии и All Inclusive 5* ваканция.

-------------------------

ДАТИ И ЦЕНИ на човек, с включени всички такси:

23.03 - 05.04.2020 - 5275 лв. вместо 5483 лв.*ПРОМОЦИЯ

*Промо цена – офертата е валидна САМО за НОВИ резервации направени до 13.01.2020 г. или до изчерпване на ПОСЛЕДНИТЕ места!


*ВАЖНО – В Мексико стаите на хотелите са тесни. Силно НЕ СЕ препоръчва трети човек в стаята. Допълнителните легла винаги са разтегателни легла или разтегателен фотьойл.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН-1 СОФИЯ - ХАВАНА
Събираме се на летище София за удобен полет СофияХавана с луксозните самолети на Турски авиолинии. Полета е с междинно кацане в Истанбул. Багажа се чекира еднократно – само в София. По време на полета има включено богато изхранване.

ДЕН-2 ХАВАНА (UNESCO)
Хавана – едно пътешествие в миналото. Във всяко отношение.
Кацаме рано сутринта и след, като минем през митническите и граничните проверки, се качваме в автобуса придружени от местен екскурзовод и се впускаме в нашето пътешествие.

С тур из неповторимата и застинала във времето Колониална Хавана, обявена от ЮНЕСКО за културното наследство на човечеството. Пешеходна обиколка из стария град, с неговите площади, крепости и сгради, построени от испанците между шестнадесети и деветнадесети век. Разбира се, ще видим родното място на уникалното дайкири, както и още от любимите заведения на Хемингуей

ДЕН-3 ХАВАНА (UNESCO)
Преди обяд ще минем по стъпките на Хемингуей – Къщата на Хемингуей, Рибарското селце Кохимар, където е получавал вдъхновение за своите романи и където е написал шедьовъра „Старецът и морето“.
Продължаваме с обзорен тур на модерната част на Хавана с автобус, със спирка на площада на Революцията, Капитолио – копие на Капитолия във Вашингтон, както и ще минем по най-дългата пейка в света – булевард Малекон.
Възможност за допълнителна екскурзия: Хавана – романтиката на старите, класически открити лимузини.

Вечерта ще имаме възможност да посетим някое кабаре или джаз клуб, според програмата за сезона.
В хотел Melia Cohiba 5*****, се намира едно от най-добрите кабарета в Хавана Habana Cafe, където можете да се насладите на истинска кубинска вечер. Вкусете и аромата на истинската кубинска пура в съседния бар Casa del Habano

ДЕН-4 ВИНЯЛЕС (UNESCO)
Отпътуване за Пиняр дел Рио. Разходка през долината Vi?ales, обявена за културен пейзаж, защитен от ЮНЕСКО и национален природен паметник. Посещение на Casa del Veguero, където ще опитаме коктейли за добре дошли и ще посетим тютюневата плантация. Тук се произвеждат най-хубавите пури в света.
Екскурзията продължава с посещение на пещерата Cueva del Indio с разходка с лодка по подземната реката. Обяд в местен ресторант. След обяд следва посещение на Sierra de los Оrganos, мястото на което се намира стенописа на праисторията, който показва процеса на еволюция на живота, от мекотело до първите местни жители на мястото. Отпътуване.

ДЕН-5 ХАВАНА - СОФИЯ
Закуска и трансфер до летището в Хавана за полет ХаванаКанкун
Пристигане на международното летище в Канкун. Трансфер до хотела в Канкун. Свободно време. Нощувка.

ДЕН-6 КАНКУН – ЧИЧЕН ИЦА – ИСАМАЛ – МЕРИДА
Закуска. Ще навлезем дълбоко в тропическите гори на полуостров Юкатан в търсене на легендарния град Мая Чичен Ица. Ще се запознаете с историята на маите и тяхната цивилизация, докато се възхищавате на мащаба и красотата на този древен град. Разгледайте геометричното съвършенство на 25-метровия храм Кукулкан, известен като Ел Кастийо („Замъкът“). Този храм е построен като представяне на мистичния календар на Маите и отразява оптичната илюзия за змия, която се промъква нагоре или надолу по пирамидата по време на пролетното и есенното равноденствие. Ще се удивим на гледката на най-голямото игрище за Игра на топка от 13-те, открити на мястото, на платформата за жертвоприношения на военопленници, както и Свещения сенот. Изключително добре запазени са „Храмът на Воините”, „Костницата” , „Манастирът” и съседната „Църква”, както и голямата обсерватория, известна като „Охлюва”.
След посещението на Чичен Ица се пригответе да се насладим на тропическата природа. Пристигаме в красивия сенот, където ще оценим красотата на кристално чистите води.
След това се отправяме към Исамал, известен като „градът на трите култури“, който съчетава останки от пред-испанското минало, колониалния период и настоящето. Исамал е един от магическите градове на Мексико, който е известен с културното си и историческо наследство. Тук намираме манастира „Св. Антоний от Падуа”, който стои на бивша пирамида на Маите. Обяд в Исамал.
Продължаваме към „Белия град“ Мерида, столицата на Юкатан. Ще разгледаме Paseo de Montejo, където ще се насладим на серия от красиви вили и дворци, построени през 19-ти век. Тук се намира и прекрасния Plaza Grande, дом на катедралата и Casa de Los Montejo, построен през 16-ти век. Полюбуваме се на красивата му фасада, която сега е символ на града и посещаваме Губернаторския дворец и Кметството. Свободно време. Нощувка в Мерида
.
ДЕН-7 УШМАЛ
След закуска отпътуваме към Ушмал /85 км/, който опознаваме по време на обиколка с екскурзовод на този обект на световното наследство на ЮНЕСКО. За разлика от другите градове на Маите, Ушмал е погълнат от дъждовните гори след пристигането на испанците. Най-известната структура е 35-метровата Пирамида на магьосника. От другата страна на централния площад е „Дворецът на владетеля” с красиво декориран покрив. В южния край на главния комплекс се намира Голямата пирамида, от която само една страна е реставрирана, а останалите три са все още непокътнати. Отпътуваме обратно към Мерида. Нощувка.

ДЕН-8: ВАЛЯДОЛИД – РИВИЕРА МАЯ
След вкусна закуска се отправяме към живописният Валядолид, основан през 1543 г. с красива колониална архитектура. Посещаваме центъра и ще имаме свободно време, за да открием неговите забележителности. Кратка разходка в центъра - църквата San Servacio, централния градски парк и кметството.
Отпътуваме към Ривиера Мая /160 км/ и се настаняваме в The Reef Coco Beach Riviera Maya 4****.

ДЕН-7 РИВИЕРА МАЯ
Време е за плаж и гмуркане сред корали и пъстри рибки

ДЕН-8 РИВИЕРА МАЯ
Време е за плаж и гмуркане сред корали и пъстри рибки

ДЕН-9 КАНКУН – СОФИЯ
След закуска отпътуваме към летище Канкун и се сбогуваме с Мексико и полуостров Юкатан. Полет Канкун – София, през Истанбул с луксозните самолети на Турски авиолинии.

ДЕН-10 СОФИЯ
Пристигане на летище София.

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ


MELIA COHIBA 5*****, ХАВАНА
https://www.melia.com/en/hotels/cuba/havana/melia-cohiba

Бъди изумен от Хавана!
Хотел Хавана Meli? Cohiba 5* предлага невероятна гледка към морето и града.
Местоположение
Модерна, но гостоприемна сграда с великолепно местоположение в непосредствена близост до центъра на района на El Vedado, в близост до всички основни културни забележителности и кабарето на Хавана.
Насладете се на богат избор от най-добрите кубински и международни ястия в бюфет ресторанта и а-ла-карт ресторанти, които предлагат тропически и средиземноморски вкусове. Хотел Meli? Cohiba 5* разполага със страхотен коктейл бар.
Лобито на хотела разполага с големи галерии за кубинско изкуство, бутици и магазин „Casa del Habano“ за любителите на несравнимите кубински пури.
Насладете се на безплатен Wi-Fi интернет по време на престоя си.

Стаи
Класически стаи:
С красива гледка към морето и града, напълно оборудваните стаи Classic в Meli? Coh?ba 5* са специално проектирани за приятно прекарване и предлагат всички необходими удобства. Всички стаи са климатизирани и разполагат с балкон. Също така стаите са оборудвани с:
-Мини бар;
-Сешоар;
-Сателитна телевизия;
-Сейф;
-Тоалетни принадлежности.

Апартаменти:
Разположени от 3-ти до 18-ти етаж, в ъглите на сградата, с възхитителна гледка към морето и града, баня с джакузи и панорамна гледка, създаващи романтична атмосфера, апартаментите са идеални за младоженци. Луксът и комфортът осигуряват изключителен престой. Те са климатизирани и големите прозорци осигуряват превъзходно естествено осветление.
-Мини бар;
-Сешоар;
-Сателитна телевизия;
-Сейф;
-Тоалетни принадлежности;
-Хидромасажна вана.

Ресторанти и барове
Ресторант MED
Нашият MedRestaurant е идеалното място за любителите на средиземноморската кухня, сервиращи пресни, сезонни храни и предлагащи възхитителен тапас. Неговите предложения включват разнообразни месни, морски и рибни ястия, придружени от чудесно вино меню. Красивата декорация с морски мотиви и гледка към басейна, го правят уникално място за споделяне на специален момент. Намира се на втория етаж и предлага а-ла-карт обяд и вечеря (от 13:00 до полунощ), с капацитет за 46 гости.

Ресторант Aqua’s Grill
Ресторант с грил, в който можете да се насладите на вкусни ястия до басейна. Намира се на втория етаж на лобито на хотела. Той предлага а-ла-карт обяд и вечеря (от 10:00 до 21:00 часа). Капацитет за 66 посетители.

Бар Aqua’s Bar
Закуска и бар край басейна в приятна обстановка и нов декор. Намира се на втория етаж до басейна. Сервират се а-ла-карт закуски и леки ястия (от 10:00 до 23:00 часа) Капацитет за 66 посетители.

GRAN A?EJO
Идеално място, където можете да се насладите на топли напитки, безалкохолни напитки, алкохолни напитки, леки закуски и а-ла-карт континентална закуска. Фина декорация с мокет и венециански огледала. Името отдава почит на вкусния кубински ром. Отворено 24 часа. Намира се в основното фоайе. Капацитет за 80 души.

LA PIAZZA
La Piazz е италиански ресторант с прекрасна гледка към басейна. Мястото, където можете да се насладите на вкусни ястия от италианската кухня. Намира се на втория етаж. Той предлага а-ла-карт обяд и вечеря (от 12:30 ч. до полунощ), с капацитет за 49 гости.

PLAZA HABANA
Намира се на втория етаж. Сервиране на закуска (6:30 до 10:00 ч.), обяд (12:30 до 15:00 ч.) и вечеря (19:00 до 23:00 ч.). Капацитет за 200 посетители.

HABANA CAF?
Парти зала с бар, кабаре и танцова музика. Декориран в стил хард рок и напомнящ за Хавана от 1950 г., с мотоциклети, ретро автомобили и самолет, предлагащ страхотни забавления с музика на живо. Намира се на партерния етаж с отделен вход. Този нощен клуб с бар и кабаре има самостоятелен вход и е разположен на фоайето на приземния етаж, предлага а-ла-карт вечеря (21:00 до 2:30 ч.). Капацитет за 300 посетители.

CASA DEL HABANO
Магазин за пури бар "Casa del Habano", предлагащ напитки, коктейли, алкохолни напитки, кафе и продажба на пури. Богат избор от пури с възможност за дегустация. Отворен от 20:00 ч. до полунощ. Капацитет - 50 души. Намира се на втория етаж.

Басейн
Отличната почивка в Хавана са гарантирана, благодарение на голям басейн с джакузи и фитнес център през деня и отлична кубинска музика вечер в кафе Havana. Басейнът на хотела е с размери: 1000 м3;дължина 50 м и ширина 25 м. Оборудван е с шезлонги, чадъри и хавлии. За безпостността на гостите се грижи спасител.

Допълнителни услуги
-Денонощна рецепция;
-Международен телефон;
-Обмяна на валута (не се приемат кредитни карти от банки в Северна Америка);
-Паркинг;
-24-часово обслужване по стаите;
-Химическо чистене;
-Специални удобства за младоженци и рождени дни;
-Аптека;
-първа помощ;
-Удобства с рампи и специален достъп;
-Инвалидни колички (по заявка);
-Охрана;
-Сейф;
-110 V (60 Hz). Гостите трябва да носят собствени адаптери;
-Басейни;
-Фитнес център;
-Безплатен Wi-fi;
-Магазин за пури.

------------------------

THE REEF COCO BEACH 4****, РИВИЕРА МАЯ
https://www.thereefresorts.com/reefcocobeach/About

Местоположение:
Комплекс The Reeb Coco Beach 4* се намира в курорта Плая дел Кармен. Разположен е на брега на Карибите, целунат от слънцето, комлекса предлага прекрасна гледка към рифа на Плая дел Кармен. Намира се на 5 минути пеша от известния развлекателен район „5th Avenue“.

Стаи:
Всяка от 196-те климатизирани стаи за гости в хотел Reef Coco Beach 4* е проектирана да предложи релаксиращо изживяване, отличаващо се с модерен комфорт и удобство за всички гости. Всички помещения за настаняване ви приветстват да се насладите на спокойната атмосфера. Всяка стая разполага с балкон или тераса. Насладете се на всички съвременни удобства, които красивите стаи на комплекса предлагат, включително:
• Телевизор
• телефон
• мини хладилник
• самостоятелна баня
• тоалетни принадлежности
• сешоар и огледало за грим.

Ресторанти
Японски ресторант - Samurai
Вечеря от 18:00 часа - 22:30ч. Моля, обърнете внимание, че Samurai е отворен както за гостите на хотела, така и за гостите на курорта, които не отсядат в The Reef Coco Beach, но желаят да опитат най-добрата японска кухня в Плая дел Кармен.

Основен Ресторант – Mira Mar
Закуска от 7:00 до 11:00 часа. | Обяд 12: 30 часа - 15:00. | Вечеря от 18:30 часа. - от 22:00 часа
Бюфет-ресторант, предлагащ закуска, обяд и вечеря
Наскоро обновен, основният ресторант на шведска маса сервира закуска, обяд и вечеря на фона на зашеметяващите карибски гледки. Дрес код: на гостите не се разрешава да бъдат мокри, без риза или боси.

Италиански ресторант Rosinella
Вечеря от 18:30 часа. - от 22:00 часа
Италиански а-ла-карт ресторант
Романтичен ресторант с изглед към Козумел, Rosinella предлага прясно приготвени италиански специалитети с тропически привкус. Този климатизиран ресторант предлага а-ла-карт меню.
Дрес код: небрежно елегантен (мъже: дълги панталони или шорти, обувки и риза)

Ресторант Sobor Latino
Вечеря от 18:30 часа. - от 22:30 часа
Мексикански а-ла-карт ресторант
Отличаващ се с мексикански специалитети, този елегантен ресторант предлага а-ла-карт меню, вдъхновено от богатите кулинарни традиции на страната.
Дрес код: небрежно елегантен (мъже: дълги панталони или шорти, обувки и риза)

Бар Palmar Snack Bar
Неформалната и релаксираща атмосфера на новия бар El Palmar е идеален за коктейли край басейна.
Отворен от 18:00 часа - 02: 00 часа сутринта

Бар AZUL 48
Отворен от 11:00 до 18:30 часа.
Насладете се на коктейли, без да излизате от басейна. Предлагащ разнообразие от освежаващи напитки, бира и безалкохолни напитки.

Бар- кафене - TABACO & RON
Отворен от 10:00 часа до 23:00 часа.

Плаж и басейни:
Плажът Reef Coco предлага на гостите на хотела, възможност за спокойна почивка, чадъри и шезлонги. Възможности за водни спортове като гмуркане и шнорхелинг. Плажа разполага с бар на плажа, предлагащ освежаващи напитки и спасителен пункт. На разположение на гостите са два басейна. Басейн за възрастни и басейн за деца.

Други удобства:
Комплекса разполага с възможности за спорт и отдих, предлагат се настолни игри, билярд, възможност за игри като волейбол, водна топка, тенис маса и билярд.
Спа центъра на хотелът предлага Дзен градина, сауна, душове, зона за релакс, съблекалня, бар с освежителни напитки, халати и чехли. Понеделник - събота от 9:00 до 19:00 часа и Неделя 9:00 - 17:00 часа.
Напълно оборудван фитнес център е на разположение на гостите.
Безплатен Wi-Fi достъп.

-------------------------------


LA QUINTA BY WYNDHAM 4****, КАНКУН
https://www.wyndhamhotels.com/laquinta/cancun-mexico/lq-hotel-cancun/overview

Местоположение:
Точно до магистрала 307 и на 17 километра от международното летище Канкун (CUN), този приветлив хотел се намира в сърцето на центъра на града, близо до казина, конгресни центрове и магазини. Заобиколен от ресторанти и предлагащ собствен ресторант на място, хотел La Quinta by Wyndham Cancun 4* се намира на няколко минути от търговски център Plaza Malecon Americas и красивите бели пясъчни плажове на полуостров Ютакан.Можете да стигнете до руините на маите в Тулум се намират на 90 мин. път с кола.
Стаи:
Просторните стаи в La Quinta by Wyndham Cancun са с теракотени подове и модерен интериор. Всяка стая за непушачи е оборудвана с:
• мини-хладилник
• микровълнова печка
• телевизор с плосък екран
• бюро
• сейф
• кафемашина
• съоръжения за гладене
• сешоар.

Ресторант:
Отдайте се на вкусни ястия в типичения мексикански ресторант на хотела. Работно време: 06:00ч. до 23:00ч. Румсървис: 24/7.
Услуги:
• 24-часова рецепция
• Паркинг
• Бизнес център
• Ежедневно почистване
• Асансьори
• Безплатна закуска на шведска маса
• Безплатен Wi-Fi
• Конферентна зала
• Хотел за непушачи
• Ресторант
• Басейн
• Детски басейн
• Фитнес
• Плажни чадъри
• Шезлонги
• Басейн с плитка част
• Кърпи за басейн/плаж
• Открит плувен басейн (целогодишен)
• Фитнес център


-------------------------------

LOS ALUXES 5*****, МЕРИДА
http://www.aluxes.com.mx/

Местоположение:
Хотел Los Aluxes 5* е разположен в центъра на град Мерида. Катедралата на Мерида се намира на 9 минути пеша от хотела, а парк Санта Ана - на 2 минути пеша.

Стаи:
Хотел Los Aluxes 5*, раполага с 155 стаи, комфортно обзаведени стаи за непушачи. Всяка стая разполага със самостоятелна баня с безплатни тоалетни принадлежности, телевизия, климатик и сешоар. Стаите се почистват ежедневно.
Услуги:
• Ресторант и бар
• Външен басейн
• Предлага се закуска
• Бизнес център
• Грижи за деца
• Денонощна рецепция
• Климатик
• Ежедневно почистване
• Химическо чистене
• Конферентно пространство
• Портър / пиколо
• Безплатен Wi-Fi в лобито и безплатен паркинг

Изисквания при настаняване:
• Изисква се кредитна карта или паричен депозит.
• Документ за самоличност.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Допълнителни услуги:
- 3 вечери в хотел Melia Cohiba 5***** - 120 лв. на човек.
- Виза за Куба – 60 лв по тарифа валидна към 09.05.2019 г.
Виза за Куба – За издаване на виза се изискват валиден паспорт 6 месеца след датата на отпътуване от Куба, 1 брой цветна снимка паспортен формат, попълнен формуляр. Документите се събират от туроператора 15 дни преди тръгване, а визите се получават 7 дни преди тръгване.

Резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

Полетно разписание (всички времена са местни за съответната дестинация):
СофияИстанбул 21:20 – 23:40 / ИстанбулХавана 02:25 – 08:10
Канкун – Истанбул 10:10 – 06:15 (+ на следващия ден) / ИстанбулСофия 08:35 – 08:55

Трансфер летище – хотел – летище:
Летище Хавана – хотел в Хавана – 1 час
Хотел в Ривиера Мая – летище Канкун – 45 минути

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Куба |  Оферти - Хавана |  Екскурзии - Куба |  Екскурзии - Хавана |  Last minute оферти - Куба |  Last minute оферти - Хавана

Избрани оферти