Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пукет

ТАЙЛАНД - БАНКОК И ПУКЕТ - ФЕВРУАРИ 2024

Номер на оферта

/

229695

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София - Истанбул - Банкок и Пукет – Истанбул - София с „Турски авиолинии;
- Самолетен билет Банкок – Пукет;
- летищни такси;
- ръчен багаж до 7 кг.
- чекиран багаж до 20 кг.
- 4 нощувки със закуски в Банкок в хотели 4*;
- 4 нощувки със закуски в Пукет в хотели 4*;
- 1 обяд в Банкок;
- Туристическа програма в Банкок с включени входни такси за посещаваните обекти;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Транспорт с минибус/автобус по програмата;
- Водач – придружител от туроператора;
- Екскурзоводски услуги по описаната програма.

Цената не включва

- Целодневна екскурзия до Аютая - 159 лв. на човек;
- Полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамноен Садуак“ - 129 лв. на човек;
- Целодневна екскурзия с лодка до островите Пи Пи – 199 лв. на човек;
- Вечеря с шоу програма „Пукет Фантазия“ – 180 лв. на човек;
- Сафари със слонове – 165 лв. на човек;
- Целодневна екскурзия с лодка на о-в „Джеймс Бонд“– 209 лв. на човек;
- Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 7-8 USD на турист ден (заплащат се на място);
- Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;
- Застраховка „Отмяна на пътуване”;
- Тайландска виза;
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзията е единадесетдневна и включва 4 нощувки в Банкок, 4 нощувки в Пукет в хотели 4 звезди на база закуска и 1 обяд в Банкок, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводска програма на български и таксите за вход в посещаваните туристически обекти в Банкок. Вътрешният полет БанкокПукет се осъществява с местни авиокомпании (с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж). Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Банкок и Пукет се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Турски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж).

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 16:00 ч. – 18:25 ч. полет СофияИстанбул. 20:55 ч. - полет за Банкок.

ВТОРИ ДЕН – 10:10 ч. - пристигане в Банкок. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Туристическа програма в Банкок – столицата на Тайланд, съчетала в себе си красотата на древните храмове и блясъка на небостъргачите, построени на бреговете на величествените канали на града. Обиколката започва с храма Ват Траймит, в който се намира най-голямата статуя на Буда в света от масивно злато. Разходката продължава с разглеждане на храма Ват По, считан за първия център на общественото образование и наричан още "първият университет в Тайланд". Храмът е известен с дългата 46 метрова статуя на “полегналия Буда“. Следва посещение на прочутия храм Ват Пра Кео, известен като „храмът на Изумрудения Буда“, смятан за най-свещеното място в Тайланд. Разглеждане на кралския дворцов комплекс - официална резиденция на кралете на Сиам от 1782 г. до 1932 г. Днес дворецът е най-голямата забележителност в Банкок и най-популярната туристическа атракция. Големият дворец се състои от над 100 ярко оцветени сгради, златни кули и блестящи мозайки, датиращи от създаването на Банкок. Обяд (включен в цената). Разходка с лодка по река Чао Прая (Реката на царете), на чиито канали град Банкок дължи своята неповторима атмосфера както и прозвището „Венеция на Изтока“. Посещение на храма Ват Арун, разположен на самия бряг на реката и отличаващ се със своите красиви и богато украсени кули. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободно време. Възможност за целодневна екскурзия до Аютая - старата столица на Сиам (с доплащане 159 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфер от/до хотела, обяд, описаната програма и водач - придружител; организира се при минимум 15 участника). Сутринта - отпътуване към Аютая, разположена на 75 км северно от Банкок. Обиколката започва с посещение на двореца Банг Па-Ин, който в миналото е бил използван като летен кралски дворец. Панорамна обиколка на Аютая. Градът е основан през XIV век, а през XVII век се превръща в основно търговско пристанище и международен център. Аютая е била столица на Сиам (Тайланд), до втората половина на XVIII век. Посещение на храма Ват Яй Чай Монгкол, построен през 1357 г., като място за почивка на монасите, завръщащи се от Шри Ланка. Следва посещение на храма Ват Пра Сри Санфет, построен в близост до кралския дворец и смятан за най-свещено място в старата столица. В него са се извършвали единствено церемонии за кралското семейство. Войната между Сиам (Тайланд) и Бирма (Миянмар) през 1767 г., е нанесла значителни щети на всички сгради в старата столица и от някога величествения храм са останали само трите му главни купола (ступи), които в миналото са били позлатени. Последна забележителност от обиколката на Аютая са останките на храма Ват Махатхат и добре запазената статуя на Буда. Обяд. Отпътуване за Банкок. Пристигане в хотела в късния следобед. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободно време. Възможност за полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамноен Садуак“ (с доплащане 129 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфер от/до хотела и водач - придружител; организира се при минимум 10 участника). Екскурзията започва рано сутринта и включва : посещение на световно известният плаващ пазар „Дамнуен Садуак”, разположен на около 100 километра западно от Банкок. Възможност за покупки на традиционни храни и сувенири от колоритните плаващите „магазини – лодки“, предлагащи голямо разнообразие от стоки. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до Пукет. Пристигане в Пукет. Трансфер до хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за целодневна екскурзия с лодка до островите Пи Пи – (с доплащане 199 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфер от/до хотела, обяд, описаната програма и водач - придружител; организира се при минимум 10 участника). Екскурзията включва: посещение на заливa Лох Самах и острова Пи Пи Лей, където се намира най-красивият залив Майа, станал популярен от филмът „Плажът“ с Леонардо Ди Каприо. Възможност за наблюдаване на величествения подводен свят и кораловото дъно - едно от най-красивите в индийския океан. Обяд. Свободно време за плуване, релакс или слънчеви бани. Трансфер до хотела. Възможност за вечеря с шоу програма „Пукет Фантазия“ (с доплащане 180 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфер от/до хотела, вечеря, шоу програма; организира се при минимум 10 участника). Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Свободно време за плаж. Възможност за факултативна екскурзия „Сафари със слонове“ (с доплащане 165 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва 30 минутна разходка със слон в джунглата с местен водач на английски език; организира се при минимум 10 участника). Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. Свободно време за плаж. Възможност за целодневна екскурзия с лодка на остров „Джеймс Бонд“ (с доплащане 209 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфер от/до хотела, разходка с моторна лодка, обяд, описаната програма и водач - придружител; организира се при минимум 10 участника). Екскурзията включва: посещение на залива Панг Нга, едно от най-екзотичните и красиви места в Тайланд; острова Кох Тапу, сцена на действие на кадри от филма „Мъжът със златния пистолет“ от популярната поредица на „Джеймс Бонд“; плаване през мангрови гори и пещери и обяд в изграденото върху дървени колони селище Кох Пани. Посещение на остров Кох Кай и разходка по крайбрежната зона с кратки спирки при някои от най-живописните тайландски заливи и пещери. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН - Закуска. Свободно време за плаж. Късно напускане (стаята е платена и ще можете да я освободите след 18:00 часа). Трансфер до летището. 22:45 ч. – полет за Истанбул.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН - 05:45 ч. пристигане в Истанбул. 14:55 ч. – 15:10 ч. полет ИстанбулСофия.
Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през януари 2023. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ДАТА: 16.02.2024 – 26.02.2024

Цени на човек в лева според настаняването:*ПРОМО ЦЕНИ/ ЦЕНИ
цена на възрастен в двойна стая: *3547лв./ 3697лв.
цена на човек в индивидуална стая:*4347лв./ 4497лв.
цена на трети възрастен в стая:*3347лв./ 3497лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни:*3397лв./ 3547лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен:*3447лв./ 3597лв.
ПРОМО ЦЕНИ*-валидни при ранно записване до 15.11.2023.

*в някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло

Хотели, използвани по програмата (или подобни):
Пукет: Deevana Plaza Phuket Patong 4*
Банкок: Century Park Hotel 4*


Допълнителна информация:
Продължителност на полетите:
СофияИстанбул - 1 ч. и 25 мин.
ИстанбулБанкок - около 9 ч. и 30 мин.
Банкок - Пукет - около 1 ч. и 30 мин.
ПукетИстанбул - 10 ч. и 30 мин.
ИстанбулСофия – 1 ч. и 15 мин.
Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Необходими документи: В страната се влиза с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца към датата на влизане в Кралство Тайланд. За български граждани е необходима виза за влизане в Кралство Тайланд (издава се и се заплаща на място от всеки един турист, като към март.2023 цената е 2200 Тайландски бата на виза. Попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и една цветна снимка с размер 4 см/ 6 см).

Местна валута: Тайландски бат.

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,81 лв. за щатски долар към 30.03.2023 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Пукет |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Пукет |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Пукет

Избрани оферти