Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

ТАЙЛАНД Банкок и Патая 17.11 – 25.11. 2017

Номер на оферта

/

207522

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
? самолетни билети с летишни такси София – Доха – Банкок – Доха – София
? 6 нощувки в хотели 4*: 2 в Банкок и 4 в Патая; 6 закуски, 2 обяда и 1 вечеря
? Всички трансфери с климатизиран туристически автобус;
? Екскурзии с включени входни такси за обекти по програмата:
- екскурзия с обяд до плаващия пазар Дамноен Садуак, Гранд Палас, Храма на изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда и Храма на зората
- целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан и обяд на острова
? екскурзия до тропическите градини Нонг Нох, ферма за орхидеи, тайландско културно шоу, шоу със слонове и музея на скъпоценните камъни
? екскурзия до парка „Милиони години“ - Каменният парк и крокодилската ферма
? круиз с вечеря по река Чао Прая
? Местни екскурзоводи на английски език;
? Водач–преводач от фирмата;
? Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Допълнително се заплащат:
? Виза за Тайланд – 60 лв.
? Екскурзии и посещения по желание – заплащат се с доплащането: вечеря-бюфет в Байоки Скай ресторнат – 95 лв.; Алказар шоу – 46 лв; сафари в селището на слоновете - 144 лв; екскурзия до Храма на истината – 56 лв
? Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинска застраховка 18 лв.
? По желание застраховка „Отмяна на пътуване“: от 2,7% до 1,5%
? Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи – общо 35 $
Записване и плащане:
? При зписване ? необходимите документи и аванс 1000 лв.
? Долащане – до 02.10.2017

Екскурзията е 9-дневна. Групата е с водач от България, самолетните билети и летищните такси са включени в цената. Настаняването е в хотели 4 и 5* на база нощувка и закуска. Полетите са на Катарските авиолинии.

Освен задължителните за всеки гост на Банкок Гранд Палас и Ват По (Храмът на Полегналия Буда),Туристите ще посетят плаващия пазар Дамноен Садуак, Храма на зората и ще се насладят на изискан вечерен круиз по река Чао Прая.

В Патая ще могат да се отдадат на почивка сред хилядите възможности за забавление на курорта. Ще стъпят на белия пясъчен плаж на кораловия остров Ко Лан, където ги очаква обяд - пресни рибни и морски деликатеси, и ден за отдих и плаж. Ще разгледат тропическите градини Нонг Нох с традиционно културно шоу и хиляди екзотични растения и животни.

Хотелът в Патая е 4*, намира се в центъра на града на няколко минути от плажа.

http://www.bellatravel.eu/tour_510.html

Програма на пътуването

ТАЙЛАНД
Банкок и Патая
17.11 – 25.11. 2017
София ? Доха ? Банкок 2н: Дамноен Садуак – Патая 4н: остров Ко Лан - Банкок ? Доха ? София

9 дни, 6 нощувки, 6 закуски, 2 обяда, 1 вечеря


ромо цена за последните 2 места - на човек в двойна стая: 2677 лв.


17.11.2017-пт. 1 ден. София ? В 22:45 ч. полет QR 226 от София.
18.11.2017-сб. 2 ден. ? Доха ? Банкок
В 04:35 ч. кацане в Доха. Полет QR 832 от Доха в 08:15 ч. Кацане в Банкок в 18:50 ч. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
19.11.2017-нд. 3 ден. Банкок (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури, който се намира на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество кралят на Тайланд с цел да бъде улеснен транспорта в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. На път за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. Връщане в Банкок. Обяд в местен ресторант. Разглеждане на Гранд Палас – резиденцията на кра-лете на Тайланд е най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други. Храма Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един един-ствен кристал. Посещение Храма на лежащия Буда „Ват По”– най-древният и огромен храм с най-красивото изо-бражение на гигантския лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46 м, висок 15 м), нозете му са украсени със 108 огромни седефени миди, четирите ступи са посветени на четиримата имератори от династията Чакри, управ-лявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда. Посещение на Храма Ват Арун - един от най-очарователните храмове не само заради место-положението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порцелан. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
*По желание вечеря–бюфет в Байоки Скай ресторант – най-високата сграда в Банкок, където от 250 м. височина ще наблюдаваме нощен Банкок, залива и ще се насладим на богат избор от морски и други деликатеси. Включва трансфер от и до хотела.
20.11.2017-пн. 4 ден. БанкокПатая (закуска)
Закуска. Отпътуване с автобус от Банкок. Пристигане в Патая – невероятен курорт с международно значение, наречен „перлата на Източния бряг” с много изкушения за почивка и всевъзможни водни спортове. Заради градския си статут Патая, за разлика от другите морски курорти, не забавя темпото си на живот и вечер предлага богат избор между вкусна вечеря, пазаруване и развлечения. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
*По желание посещение световноизвестното Алказар шоу с участието на 400 талантливи артисти – травестити, изключителни свтлинни ефекти и невероятни костюми. Включва трансфер от и до хотела.
21.11.2017-вт. 5 ден. Патая – кораловият остров Ко Лан – Патая (закуска, обяд)
Закуска. Целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан – най-големият в архипелага на Патая с лазурно море и бял пясък. Свободно време за плаж и почивка или разнообразни видове водни развлечения: банан, скутер, парашут, гмуркане или разходка с лодка с прозрачно дъно и други (заплащат се на място). Включен е обяд в ресторант на плажа. Връщане с лодката в Патая и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.
22.11.2017-ср. 6 ден. Патая (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание екскурзия с обяд до Селището на слоновете, където ви очаква сафари в джунглата на гърба на слон около час, 20-мин. разходка до „копринената къща”, където се отглеждат буби, около 20-мин. разходка с лодка през езерото и накрая с биволска каруца до селището на слоновете.
*По желание екскурзия до Храмът на истината – „Великолепието на Раят пресъздадено на Земята“. Това е най-големият дървен храм в света, построен без нито един гвоздей, в който всеки кв. см. е покрит от резбовани дървени скулптури и орнаменти по митологични и религиозни обекти в Индия, Китай, Тайланд и Камбоджа. Той представлява източната философия, древната визия за света и древните занаяти. Неговата основна задача е да помогне на хората да разберат живота на мина-лите поколения, принципите на жизнения цикъл на човека, отговорността и връзката със Вселе-ната. Строежът му е основан на идеята, че човешката раса може да достигне до такива висоти само заради философски и религиозни истини, които са в основата на неговото развитие.
23.11.2017-чт. 7 ден. Патая (закуска)
Закуска. Екскурзия до тропическите градини Нонг Нох – най-големият парков комлекс в Югоизточна Азия, известен с най-голямата колекция от орхидеи в Тайланд (над 670 местни вида). Включва посещение на тропическите градини, ферми за орхидеи, тайландско шоу със слонове, традиционни тайландски танци и бокс. На връщане се посещава музея на скъпоценните камъни. Свбодно време. Нощувка.
24.11.2017-пт. 8 ден. ПатаяБанкок (закуска, вечеря)
Закуска. Свободен време. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Разглеждане на парка “Милиони години“, известен като „Каменният парк и крокодилската ферма“. Разположен на площ от над 70 дка, този парк е основан от местен бизнесмен и е създаден с повече от 20 години усилия, за всички любители на природата. Той е не само жив музей на любопитни и красиви неща от трите царства - животински, растителни и минерални, но предлага много повече отколкото името му подсказва. Ще видите необичайни скални образувания, редки растения, тайландски стил дървета (които са малки като японските дървета Бонсай, но по-големи) и най-близките генетични роднини на праисторичес-ките чудовища – крокодили. Другата половина на парка е крокодилска ферма на големи сиамски крокодили и зоологическа градина, където ще наблюдавате представление с крокодили. Тези, които желаят, може да хранят крокодил с пиле на въдица, да дадат банан на жираф, да яздят слон или да се снимат седнали до бял тигър (заплащат се на място). В менюто на основния ресторант на парка може да намерите крокодилска пържола, омлет от крокодилско яйце и пържени крокодилски ребърца с чесън и чер пипер. Продължаваме за Банкок, където Ви очаква круиз по река Чао Прая с вечеря. Докато се наслаждавате на разнообразни тайландски класически танци, музика на живо и вечеря бюфет на тайландска и интернационална кухня и напитки ще видите красиво осветени двата най-известни храма на Тайланд: Ват Арун – Храмът на зората и Гранд Палас с храма Ват Пра Кео – Храмът на Изомрудения Буда. На връщане може да се отпуснете с музика в латино стил и да се насладите на вятърния бриз на откритата палуба. При напускане на кораба може да вземете снимката си от круиза. Трансфер до международното летище Суварнабхуми.
25.11.2017-сб . 9 ден. Банкок ? Доха ? София
В 01:35 ч. полет QR 837 от Банкок. Кацане в Доха 05:25 ч.
В 06:55 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София 11:15 ч.
група 17.11 – 25.11.17 в двойна стая в единична стая
2777 лв 3204 лв
Хотели:
Банкок – Royal Princes Larn Luang Bangkok – Superior room
Патая – Jomtien Palm Beach Hotel Main Wing – Sperior room

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти