Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

Гранд тур на ТАЙЛАНД с почивка в ПУКЕТ - полет от София

Номер на оферта

/

142561

Дати & цени

Цената включва

•Самолетен билет София – Банкок - Пукет – София;
•Самолетен билет Банкок - Чанг Май;
•Самолетен билет Чанг Май – Пукет;
•1 брой чекиран багаж до 20 кг.;
•1 брой ръчен багаж до 7 кг. на човек;
•Летищни такси за международните полети и за вътрешните полети;
•8 нощувки в хотели 4*;
•8 закуски;
•1 вечеря;
•5 обяда;
•Трансфери по програмата с климатизиран транспорт;
•Екскурзии и посещения упоменати в програмата:
•Разглеждане на Кралския дворец, Изумрудения Буда и Полегналия Буда;
•Посещение на планински племена;
•Екскурзия до Златния триъгълник;
•Посещение на планинското село Карен;
•Посещение на храма Дой Сутеб;
•Посещение на ферма за дресура на слонове;
•Посещение на плантация за орхидеи;
•Екскурзия до Аютая;
•Входни такси на посещаваните обекти;
•Местни екскурзоводи по време на пътуването на руски или английски или немски език;
•Водач-преводач от България по време на цялото пътуване;
•Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗК „Евроинс“.

Цената не включва

Всичко, неупоменато в цената включва;
виза за Тайланд – заплаща се и се издава на място, около 65 евро;
вечеря-спектакъл с танци от северен Тайланд в Чанг Май – 188 лв.
вечеря-бюфет на небостъргача Байок Скай - 175 лв.
шоу Фантазия с вечеря и програма с тайландски танци – 198 лв.
еднодневна екскурзия до островите Кай Нок и Пи Пи – 198 лв.
посещение на Кралството на тигрите (входната такса се заплаща отделно на място) – 66 лв.
вечери и обяди, освен описаните по програма;
такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори и екипажа на корабите – 50 долара - заплащат се задължително на място на представителя на агенцията;
разходи от личен характер;
доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. – 20 лева;
всичко, което не е обозначени в „ цената включва”;
застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация изпратете запитване.

Програма на пътуването

ТАЙЛАНД обиколен тур + почивка на Пукет

МАРШРУТ: СофияБанкок – Аютая - Дамноен Садуак - Чанг Май - Златният триъгълник – Чанг Рай - Пукет – Коралов остров - островите Пи Пи - София

11 дни / 8 нощувки

ДАТИ - ПОТВЪРДЕНИ:
10.02.2024 - ПОСЛЕДНИ МЕСТА!
23.03.2024 - ПОСЛЕДНИ МЕСТА!

ЦЕНА на човек в двойна стая: 4498 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА:

1 Ден: СофияИстанбул
Полет СофияИстанбулБанкок с АК Турски Авиолинии.
2 Ден: Истанбул - Банкок (вечеря)
Пристигане в Банкок. Посрещане от местния екскурзовод. Туристическа обиколка на Банкок с посещение на Кралския дворец, „Храма на „Изумрудения Буда и „Храма на Полегналия Буда“. Ще прекосите река Чао Прая с лодка и ще пристигнете в Ват Арун „Храмът на зората“. Предстои изкачване на известния пранг на храма (кула в кхмерски стил) и среща с гигантите. След това трансфер и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 Ден: Банкок - Аютая – Банкок (закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване за старата столица на Сиам - Аютая. Старинният град Аютая /UNESCO/ е втората столица на Сиамското кралство. Известна като “Венеция на Изтока”, тъй като е разположена по поречието на р. Чао Прая, чиито притоци обграждат провинция Аютая. Разглеждане на руините на храмовия комплекс в Аютая. Обяд в местен ресторант. Следобед ще посетите „Ват Локая Сута“, за да видите най-големия легнал Буда на Аютая с 8 метра височина и 42 метра дължина. Изображението на Буда е направено от тухли и покрито с гипс. Ще продължите към Уат Махатхат, класическа руина на храм в Аютая и известна с живописната глава на Буда, погълната от корените на дървото Бодхи. Размерът на основата и останалите пранги и кули свидетелстват за значението през това време. Връщане в Банкок. Възможност за вечеря на небостъргача Байок Скай /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.
4 Ден: Банкок - Дамноен Садуак – Чанг Май (закуска, обяд)
Закуска. Посещение на живописния плаващ пазар Дамноен Садуак с моторизирани „пироги”. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес "плаващият пазар" е символ на неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. Обяд. Посещение на фабрика за ръчно изработени сувенири от дърво. Трансфер до летището за полет до Чанг Май. Настаняване в хотел в Чанг Май. Нощувка.
5 Ден : Чанг Май (закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване за Maetaeng Elephant Park https://www.maetaengelephantpark.com/ . Посещение на резервата за слонове където ще видите животните по време на работа в района на джунглата, как се обучават за работа с хора и ще наблюдавате шоуто на слоновете. След това ви очаква вълнуваща езда на слонове по пътеките на джунглата и рафтинг с бамбуков сал по реката Мае Таенг. Навръщане посещение на плантация за орхидеи. Обяд. Следва посещение на „Longneck Karen Village“ близо до парка за слоновете. Връщане в хотела. Свободно време. *Възможност за вечеря-спектакъл с танци от северен Тайланд в Чанг Май /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.
6 Ден : Чанг Май - Златният триъгълник - Чанг Рай - Чанг Май (закуска, обяд)
Закуска. Денят започва с панорамна гледка на оризови полета и планини по пътя към Чанг Рай. Ще посетите най-известният храм „Белия храм“ или „White Temple“, както и Синия храм известен на тайландски като „Wat Rong Suea Ten“ или „Храмът на танцуващия тигър“. Следва посещение на музея „Вaan Dam“, уникално творение на националния художник Thawan Duchanee. Отпътуване за Златния триъгълник и река Меконг, естествената граница между Тайланд, Лаос и Мианмар. Обяд в местен ресторант. След това се отправяте с лодка към територията на Лаос и където от върха на хълма ще се възхищавате и любувате на великолепието на могъщия Меконг, който образува истинския "триъгълник" с Лаос, Мианмар и Тайланд. Връщане в хотела. Нощувка.
7 Ден : Чанг Май – Пукет (закуска, обяд)
Закуска. Сутринта ще бъде посветена основно на пешеходна обиколка на стария град със спирка до древната стена, рова и вратата на стария град. Ще видите най-красивите храмове в Чанг Май: „Wat Prah Singh Temple“, „Wat Phan Tao Temple“, „Wat Chedi Luang“. След това ще посетите „Wat Phra That Doi Suthep“, най-известната пагода в Чанг Май. До него се стига след изкачване на стълбище от 290 стъпала с рампи, представляващи две гигантски наги. От площада можете да се насладите на панорамата на цялата долина Чанг Май. Обяд в местен ресторант.
Трансфер до летището за полет до о-в Пукет. Пристигане на о-в Пукет. Посрещане от местния екскурзовод и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
8 Ден : Пукет – островите Пи Пи (закуска)
Закуска. Свободно време за почивка и плаж. *Възможност за еднодневна екскурзия до островите Кай Нок и Пи Пи с включен обяд /срещу допълнително заплащане/. Отпътуване за пристанището, от където с корабче се отправяме към Кай Нок. Свободно време на острова с възможност за плаж или шнорхелинг. Обяд. Отпътуване за островите Пи Пи, където е сниман филмът Плажът с Леонардо Ди Каприо. Възможност за шнорхелинг. Завръщане в хотела. Нощувка.
9 Ден : Пукет (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. *Възможност за посещение на Кралството на тигрите с включен трансфер и екскурзовод на английски език (входната такса се заплаща отделно на място) https://www.tigerkingdom.com/phuket . Връщане в хотела. *Възможност за шоу Фантазия с вечеря и програма с тайландски танци /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.
10 Ден : ПукетИстанбул (закуска)
Закуска. Освобождаване на стаите в 12:00 часа. Свободен ден за плаж и шопинг. Трансфер до летището за полет о-в ПукетСофия.
11 Ден : ИстанбулСофия
Пристигане в София.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Резервация:
Депозит в размер на 2000 лева при плащане по редовни цени;
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.
Копие на задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане.

Примерни полетни детайли:
TK1030 SOF IST 1600 1825
TK68 IST BKK 2055 1010 +1
TK173 HKT IST 2245 0545
TK1027 IST SOF 0845 0905

Примерни хотели по програмата:
Банкок: Furama Silom Bangkok Hotel 4*
Чанг Май: De Lanna Hotel 4*
Пукет: Ramada by Wyndham Phuket Deevana Patong 4*

Информация:
Офертата важи при минимум 21 туриста;
Ваксинации не са необходими;
Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги;
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата;
Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 14 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване;
При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те! ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет;

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти