Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тоскана

ТОСКАНА И УМБРИЯ

Номер на оферта

/

224612

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
- самолетен билет за полети София – Пиза – София с авиокомпания Ryanair, с включени летищни такси;
- 7 нощувки със закуски в хотели 3*/4*, в зависимост от избрания пакет;
- всички трансфери по програмата;
- медицинска застраховка «Помощ при пътуване» за целия период на пътуването;
- входни такси за посещаваните обекти и ползване на слушалки по време на екскурзионната програма – наклонената кула и Баптистерията в Пиза, къща-музей на Джакомо Пучини, Сиенската катедрала, дегустация на вино Брунело Монталчино, Палацо Борджия, градския музей в Орвието, Римският театър в Сполето, базиликите „Свети Франциск“ и църквата "Света Клара", общо в размер на 113 евро;
- градски такси за всички хотели по програмата;
- преводач-придружител на групата от България.

Цената не включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
* Допълнители услуги и хранения, неупоменати в програмата.
* Еднодневна екскурзия до Флоренция вкл. билет за Галерия Уфици, църквата „Санта Кроче” и катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ (при минимум 20 участника): 122 Евро (97 Евро без посещение на галерия Уфици)
* Еднодневна екскурзия до Чинкуе Тере вкл. Трансфери от/до хотела, билет за влака до Вернаца, Манарола и Рио Маджоре, билет за ферибот: 95 евро
* Чекиран багаж до 20 кг.: 25 евро на куфар/на посока, при заявяване преди закупуване на билетите.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети с включен чекиран багаж, към дата 02.05.2018 г. от 88 евро. При промяна на тази цена, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на закупуването
2. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 7 нощувки, която е в размер на 124 Евро за хотели 3* и 189 Евро за хотели 4*.
3. Цената на пътуването е базирана на група от 30 човека.

Програма на пътуването

По време на тура ще можете да се насладите на:

* Тоскана - пасторален рай с лози, маслинови горички и изпъстрени от слънчогледи хълмове. Из нея са пръснати множество старинни градове и села с безброй църкви и манастири.

* Умбрия - родината на Свети Франциск, на живописните селца и заснежените тук-там планини – област с ненатрапчиво обаяние, чиято вкусна храна, пивко вино и средновековни градове със съхранен дух ще ви очароват. Наричана „зеленото сърце на Италия“ благодарение не само на изобилието от музеи, галерии и средновековни кътчета, но и на прелестната разнообразна природа, чудесното вино и винаги прясно приготвена паста.

ПРОГРАМА:
22 септември:
Полет СофияПиза. Трансфер до Монтекатини Терме, известен с най-големите в района на Тоскана минерални извори, чиито води са ползвани още от времето на древните римляни – това е и причината за появата на града. Първите балнеоложки центрове са построени през 18-и век от великия херцог на Тоскана Леополд, син на австрийската императрица Мария Тереза.
Настаняване в хотела. Нощувка.

23 септември:
След закуска – полудневна туристическа обиколка на Пиза, включваща известния Площад на чудесата, където ще видите Дуомото, средновековното покрито гробище Кампосанто, както и посещения на Наклонената кула, считана за чудо на архитектурата и Баптистерията „Свети Йоан“. Свободно време за обяд и разходка из Пиза.
Следобяд – туристическа обиколка на град Лука, който Хенри Джеймс описва като „преливащ от всичко, от което се състоят изобилието, охолството, красотата, интересът и добрият пример“.Турът включва на църквата „Свети Михаил във Форума“, построена на мястото на стария римски форум, 40-метровата кула с дъбови дървета, растящи на върха ? - Гуиниджи, посещение на родната къща-музей на Джакомо Пучини, както и площад „Анфитеатро“, където средновековните къщи са построени по овала на стария римски амфитеатър.
След края на програмата - трансфер до хотела и нощувка.

24 септември:
Закуска. Свободен ден или възможност за допълнителна панорамна екскурзия с влак до Чинкуе Тере. Екскурзията ще започне с влак от Ла Специя, който ще ви отведе до Вернаца. След престой от 1 час отново с влак продължаваме до Манарола и пак след престой от 1 час отпътуване за Рио Маджоре. По възможност (ако метеорологични условия и графика на ферибота го позволяват) разходка с ферибот от Рио Маджоре до Монтеросо ал Мар. Връщане в Ла Специя с влака. Трансфер до хотела и нощувка в Монтекатини Терме.

25 септември:
Закуска. По желание тур до Флоренция, включващ посещение на галерия „Уфици”, където са събрани някои от най-известните творби на едни от най-известните ренесансови художници като Микеланджело, Леонардо, Веронезе и Ботичели. Посещение на църквата „Санта Кроче”, където е погребан Микеланджело. Следва разходка през стария площад „Синьория“ и посещение на катедралата „Санта Мария дел Фиоре“, чието строителство е продължило 140 години; Баптистерията и мостът „Понте Векио“, проектиран от Вазари, превърнал се в покрит мост с магазинчета през 1345 г. Свободно време и възможност за самостоятелно посещение на Капелата на Медичите, Палацо Пити и Пиацале Микеланджело.
Трансфер до хотела и нощувка.

26 септември:
Закуска. Минаване през местността Кианти. Първата спирка за деня е град Сиена. Ще се озовете в сърцето му, където е разположен площад „Кампо“. Площадът има девет части в чест на управляващите деветима приори, избирани от богатата буржоазия: търговци, банкери, занаятчии. На най-високото място на площада се намира Фонтанът на радостта. Следва величествения градски дворец (Palazzo Pubblico), както и посещение на Сиенската катедрала, която e посветена на Света Богородица и има форма на латински кръст.
След края на тура - отпътуване и настаняване в района на Сан Джиминяно. Нощувка.

27 септември:
Закуска. Тур през долината Вал Д"орча. Тя се намира в периферията на Сиена и е съхранила живописни селскостопански земи – вдъхновение за едни от най-популярните ренесансови художници. Първа спирка по маршрута за деня е Монталчино, където ще дегустирате известното вино Брунело Монталчино. Следва Пиенца и катедралата, известна с главния олтар на Тадео ди Бартоло, както и двореца „Борджия“, в който се помещава Епархиалния музей. Следваща спирка е Орвието. Посещение на катедралата и градския музей, където може да се види Етруския некропол; кладенецът на Св. Патрик - поръчан от папа Климент VІІІ, за да захранва града при обсада. Построен е в периода 1527-1537 г. По двете стълби с 248 стъпала може да се стигне до дъното на впечатляващото съоръжение. Последната спирка за деня е Нарни и обиколката включва градската библиотека, построена през 1527 г., която днес е една от най-старите библиотеки в Италия, Общинския палат и фонтана на площада, датиращ от 1303 г. Настаняване в хотела. Нощувка.

28 септември:
Закуска и отпътуване за античния град Сполето. Обиколката започва от площад „Либерта“, където в близост се намира Римският театър, датиращ от 1 век, с 3000 места. Следва посещение на катедралата в Сполето - изградена в Романски стил. На същото място е имало друга катедрала, унищожена от войските на Фридрих Барбароса. Строежът на Катедралата в Сполето е започнал през 1198 г. Отпътуване за Асизи с кратка спирка в китното градче Спело. При пристигане в Асизи, прочут като родното място на Свети Франциск, светеца покровител на Италия, основател на ордена на францисканците и една от най-влиятелните религиозни личности в средновековния свят, посещение на базиликите „Свети Франциск“ и църквата "Света Клара". Отпътуване към района на Римини, настаняване в хотел и нощувка.

29 септември:
Закуска. Тур до Република Сан Марино издигаща се на хълма Монте Титано. Отдалече се виждат очертанията на хълма и трите кули на Сан Марино - Guaita
(най-старата от тях, построена през 11-ти век), Cesta (построена през 13-ти век) и частната Montale (изградена през 14-ти век).
След края на тура трансфер до летище Пиза.
Полет до София.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Тоскана |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Тоскана |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Тоскана

Избрани оферти