Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тоскана

ТОСКАНА И УМБРИЯ - ОБИКОЛНА ЕКСКУРЗИЯ със самолет и автобус - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

Номер на оферта

/

193346

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Анкона - София;

Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см;

7 нощувки със закуски и една вечеря в хотели 3*: 3 в Монтекатини терме, 1 в района на Сиена (вечеря), 1 в района на Сполето/Перуджа и 2 в Римини;

Транспорт с лицензиран автобус;

Обиколка на Болоня с екскурзовод на български език;

Обиколка на Сиена и Сан Джиминяно с екскурзовод на български език;

Обиколка на Пиенца, Монталчино, Орвието, Нарни с екскурзовод на български език;

Обиколка на Сполето и Спело с екскурзовод на български език;

Обиколка на Асизи с екскурзовод и превод на български език;

Екскурзоводско обслужване по целият маршрут на български език;

Медицинска застраховка на стойност 5000 евро;

Цената не включва

Еднодневна екскурзия до Флоренция: 60 лева на възрастен / 50 лева дете до 11.99 г.

Допълнителна екскурзия до галерия Уфици във Флоренция: 80 лева възрастен / 49 лева дете до 11.99 г.

Целодневна екскурзия до остров Елба: 100 лева възрастен / 79 лева дете до 11.99 г.

Полудневна екскурзия до Сан Марино и Равена: 30 лева възрастен / 15 лева дете до 11.99 г.

Градските такси в хотелите са извън цената и се заплащат на място от всеки турист около 10 евро на човек (цените са за 2016 година)

Разходи от личен характер;

Входните такси на посещаваните на място туристически обекти - по желание.

Такса гориво: ако има такава се обявява 21 дни преди полета;

Програма на пътуването

Обиколна екскурзия из Тоскана и Умбрия със самолет и автобус. Богата туристическа програма с обслужване на български език!

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания до 31.03.2017

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНА НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ:
28.06.2017 - 970 лева
12.07.2017 - 990 лева
30.08.2017 - 1020 лева
13.09.2017 - 1040 лева
04.10.2017 - 1020 лева

Доплащане за единична стая - 250 лева
Отстъпка за дете 2-11,99 г. - 100 лева

Програма на пътуването:

ДЕН 1: София - Анкона - Болоня - Монтекатини Терме

Отпътуване от летище София в 08:30 ч. Пристигане в Анкона (Италия) в 10:00 ч. Отпътуване за Болоня и туристическа обиколка. Нептуноновият фонтан от 1566 година, главния площад „Пиаца Маджоре“, Общинския дворец, Градския художествен музей (от вън); двореца на градоначалника (от вън); църквата „Свети Петроний“, започната през 1390 година; кулите „Гаризенда“ и „Азинели“. Свободно време.
Настаняване в хотел в Монтекатини Терме. Нощувка.

ДЕН 2: Монтекатини Терме - Флоренция - Монтекатини Терме

Закуска. Свободно време в Монтекатини или екскурзия по желание, срещу допълнително заплащане:
Целодневна екскурзия до Флоренция
Флоренция, „столицата на Тоскана”, събрала пищна красота и многовековна история. Мястото, където са творили великите умове на няколко цивилизации. Забележителностите са безбройни, но все пак това е селекция на задължителните спирки по време на обиколката: Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ на Пиаца дел Дуомо, която се нарежда сред първите по големина в света, с революционния за времето си осемстенен купол и кулата на Джото, с красивите стенописи и фрески и часовника; градският площад „Сеньория“, който измерва пулса на града със своите кафенета и gelaterii ; кулата на Джото и Бабтистерията, моста над река Арно „Понте Векио“ и двореца „Пити”. Свободно време.
Цената включва: транспорт; професионален екскурзовод на български език
Свободно време за самостоятелни разглеждане на града
или
Посещения на галерия Уфици – 80 лева възрастен / 49 лева дете до 11.99 г. (при минимум 15 човека) с включена входна такса и местен екскурзовод на български език. *за заявяването на екскурзията до галерията е необходимо заявяването на целодневната екскурзия до Флоренция.
Връщане в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.

ДЕН 3: Монтекатини Терме - остров Елба - Монтекатини Терме

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание, срещу допълнително заплащане:
Целодневна екскурзия до Остров Елба
Отпътуване сутринта с ферибот от пристанище Пиомбино (около 1 час) за остров Елба, най-големият остров от Тосканския архипелаг и трети по големина в Италия след остров Сардиния и остров Сицилия. Елба е световно известен с френския император Наполеон Бонапарт, който е заточен тук през 1814 г. Посещение в Портоферайо – столица на остров Елба, който още Наполеон избира за столица и място, където да се установи. Туристическа програма в Портоферайо: Двореца Villa Mulini, който Наполеон избира за своя зимна резиденция, някога дворец на великия херцог на Тоскана от династията на Медичите, днес Национален музей; Пристанището Дарсена, крайбрежната наблюдателна осмоъгълна кула Torre del Martello; Стария град с останки от градската стена от времето на Медичите; Кметството; Площада на Републиката. Връщане след обяд с ферибот до пристанище Пиомбино.
Нощувка в Монтекатини Терме.

ДЕН 4: Сиена - Сан Джиминяно - пътя Кианти

Закуска. За да стигнем до Сиена ще преминем през един от най-живописните пътища в Италия – пътя Кианти. Път осеян с лозя до края на хоризонта. Място, което ще притаи дъха ви и ще накара въображението ви да фантазира. С местния екскурзовод ще се озовем в сърцето му, където е разположен „Кампо“, най-невероятният площад в страната с формата на мида. В близост се намира величествения градски дворец (Palazzo Pubblico) с неговите пълни с произведения на изкуството зали. В града е разположена Катедралата, която се смята за един от шедьовър на Джовани Пизано, и е една от най-красивите готически сгради в Италия, заедно с музея на съкровищата към нея. Свободно време и отпътуване за Сан Джиминяно – малък крепостен град, намиращ се на хълм. Сан Джиминяно, е известен с множество стари каменни кули и неповторимата си атмосфера. Настаняване в хотел в района на Сан Джиминяно. Нощувка.Настаняване в хотел в района на Сан Джиминяно. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5: Пиенца - Монталчино - Орвието - Нарни - долината Вал Д’орча

Закуска. Днес ни очаква другата красива долина на Италия – Вал Д’орча. Характерна с овалните хълмове и цъфналите на пролет макове, а есента покрита с балите златито сено. Отпътуване за Монталчино., център на производство на едно от най-качественоното Италианско вино – Брунело. Градчето е разделено на отделни части – Контраде, Боргето, Травалио, Пианело и Руга, всяка от които със свои собствени цветове, песни и културни традиции.
Отпътуване за Пиенца. Туристическа програма: величественият площад „Пий ІІ“, рамкиран от прекрасни дворци и впечатляващ катедрален комплекс на ръба на стръмна скала. Старите монашески килии са уголемени днес, но спокойната галерия с колони е оставена както си е била.
Свободно време и следваща спирка Орвието – градът с възможно най-живописното разположение в Умбрия. Старинната част на града е върху плосък хълм, който е изграден от вулканична пепел. Интересни са Градският музей; Кладенецът на Св. Патрик. Свободно време за разходка и снимки.
Отпътуване към Нарни. Античното име на града е Нарния. То е послужило за название на измисления свят на Клайв Луис във филма „Хрониките на Нарния“. Покровител на града е „Свети Джовенал“, празникът му се отбелязва всяка година на 3 май. Свободното време за чаша ароматно кафе.
Настаняване в хотел в Сполето или района. Нощувка.

ДЕН 6: Сполето - Спело - Асизи

Закуска. Отпътуване за Сполето. Туристическа програма - площад „Либерта“, където в близост се намира Римският театър от 1 век, който е бил с 3000 места и Друзова арка; Римската къща; Катедралата.
Следваща спирка е типично за Тоскана китно градче Спело. Тук ще се разходим до централният площад след това, ще имате свободно време в което ще направите едни от най-красивите снимки с тоскански мотиви.
Продължаване за Асизи - градът, в който е роден Св. Франциск от Асизи. Той е основателят на Францисканския орден, а базиликата San Francesco d’Assisi (ЮНЕСКО), която ще посетим е посветена на него. Туристическата обиколка ще завърши при църквата „Света Клара”.
След свободното време отпътуване към Римини. Нощувка.

ДЕН 7: Римини - Сан Марино - Равена

Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание:
Сан Марино и Равена
Република Сан Марино, се издига на хълма Монте Титано. Интерес представляват Крепостта с трите кули, символ на Републиката; площад „Либерта”; Правителствения дворец; Базилика Сан Марино – християнска постройка, Неокласически стил; Восъчният музей. Разходка по изпълнените с романтика и история улички.
Потегляне към Равена, където се намират най-знаменитите мозайки в западното изкуство. Превъзходните византийски мозайки от V до VІІ в. са впечатляващи припомняния за легендарното минало на Равена като последната столица на Западната Римска империя след падането на Рим през V в. В центъра на средновековния квартал се намира площад „Пополо“, на който е разположена Катедралата, а срещу нея е Неониевият Баптистерий. Не далеч е и Архиепископския дворец. Южно от катедралата е гробът на Данте, където през 1321 г е погребан средновековният поет. По желание и срещу допълнително заплащане може да се организира посещение на базиликата „Свети Виталий” с екскурзовод на руски и с български превод. Тя е най-голямата забележителност на града. Тя е построена между 521 г. и 547 г. и е един от най-значимите примери на Византийското изкуство в Западна Европа. Църквата е с осмоъгълна форма и отвътре е облицована с мозайка от VІ в. Най-хубавите мозайки изобразяват император Юстиниан І и жена му Теодора. В парка на Базиликата Св.Виталий се издига гробницата на Гала Плачидия, сестрата на император Онори І. Параклисът на гробницата също е покрит изцяло с мозайки – най-красивите в Италия.
Връщане в Римини. Нощувка.

ДЕН 8: Анкона - София

Закуска. Трансфер до летището и полет за България в 11 часа. Пристигане в София 13:30.

ВАЖНО:

Минимум за осъществяване на допълнителните екскурзии 15 човека.

Задължително доплащане:

Фуникуляр в Орвието. Цената е за двупосочен билет (от паркинга до града и обратно): 6 лева

Входна такса за групи с местен екскурзовод в Базиликата “Свети Франциск” в Асизи: 6 лева

Препоръчително доплащане:

Билет за базиликата Сан Витале, мавзолея Гала Плачида и Свети Аполинарии в Равена: 30 лева (посещение с местен екскурзовод) / безплатно дете до 9.99г. (при минимум 20 човека);

Ползване на слушалки по време на цялата екскурзия: 25 лева;

Забележка:

Туроператорът си запазва правото да промени поредността на провеждане на екскурзиите и / или полетното разписание.

Резервации:

Депозит 300 лв при резервация

Доплащане 21 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: без неустойка

от 60 до 30 дни: 100лв

от 30 до 22 дни: 300 лв

под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

Полетно разписание: (подлежи на препотвърждение)

София 08:30 Анкона 10:00
Анкона 11:00 София 13:00
Превозвач: BH Air

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ, включени в посочените цени!

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Тоскана |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Тоскана |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Тоскана

Избрани оферти