Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

ТОСКАНА И ВЕНЕЦИЯ

Номер на оферта

/

228833

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ

Цената не включва

ПОСЕЩЕНИЕ НА ГАЛЕРИЯТА УФИЦИ С ЕКСУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.„
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ГРАДСКА ТАКСА В МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКАТА ПРОГРАМА (2-3 EUR НА ЧОВЕК);
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР

Програма на пътуването

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо), 2 нощувки със закуски в района на Монтекатини Терме и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Венеция, Флоренция, Сиена, Сан Джиминяно, Пиза и Лука. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.


ПЪРВИ ДЕН – 09:30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят / 13:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 12:30 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагребЛюблянаВенеция. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН - Сутринта - пристигане в Пунта Сабиони. Разглеждане на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), посещение на историческия център на Венеция: пл. “Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, Двореца на дожите (отвън), моста Риалто. Свободно време. Вечерта - настаняване в хотел в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Тоскана. Разглеждане на Пиза: Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула) и на стария град – пиаца „Кавалери”, търговската улица и пиаца „Гарибалди”. Свободно време. Следобед – разглеждане на Лука – очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени датиращи от XVI – XVII век : разглеждане на стария град, катедралата „Св. Мартин”, църквите „Св. Михаил на форума” и „Св. Фредиан”, овалния площад. Завръщане в хотела в Монтекатини Терме. Отпътуване към Монтекатини Терме. Настаняване. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Сутринта - разглеждане на Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. Следобед – разглеждане на Сан Джиминяно – кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните си силуети – разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асунта”. Нощувка в Монтекатини Терме.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Флоренция. Пристигане. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон Санта Кроче (отвън), катедралата „Санта Мария дел Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Свободен следобед. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане 33 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 20 евро, се плаща на място; посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Вечерта отпътуване по маршрут ФлоренцияЛюблянаЗагребБелград - София. Нощен преход.

ШЕСТИ ДЕН - Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.


ДАТИ И ЦЕНИ:


26.04.2019 - 01.05.2019: 479 лв.
01.05.2019 - 06.05.2019: 479 лв.
21.05.2019 - 26.05.2019: 479 лв.
16.07.2019 - 21.07.2019: 479 лв.
03.09.2019 - 08.09.2019: 479 лв.
18.09.2019 - 23.09.2019: 479 лв.


Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възрастни - 399 лв.
Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 435 лв.
Доплащане за индивидуална стая - 90 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 269 лв.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло или Тревизо - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди, в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Венеция

Избрани оферти