Оферта номер: 228935

ТРАКИЙСКИ СВЕТИЛИЩА НА СЪТВОРЕНИЕТО – ПОЗНАНИЕ, ЗАРЕЖДАНЕ, КОНТАКТ

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Крумовград и Екскурзии в България.

Дати и цена
Цената включва
- транспорт с лицензиран автобус

- екскурзоводско обслужване

- 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Крумовград
Цената не включва
- лични разходи

- планинска застраховка
Маршрут: Скални мегалити Круша тепе, Черните лалета, Божествените утроби и още светилища в землищата на Неофит Бозвелиево и с. Лале – скални светилища в с. Чайка – Крумовград – величествен ритуално-скален зеолитен мегакомплекс Кара Ин между с. Рабово и Пчелари

1 ден. Отпътуване в 7 часа от стадион Васил Левски. Пристигане в окрайнината на с. Неофит Бозвелиево. Кратък преход до светилище Круша тепе. Разглеждане на красивите скални ниши и фотопауза. Следва влизане в Дълбоки дол и придвижване по него. В този величествен дол се наблюдават и заснемат от непосредствена близост няколко светилища и пещери-утроби. Достигане окрайнината на с. Чайка. Тук се посещават главното светилище, предназначено за посветените с познание и още три други изключително интересни и сътворени с много труд и умение. Кратка почивка и фотосесия. Пристигане в Крумовград. Настаняване, нощувка.

2 ден. След закуската потегляне с автобуса към Студен кладенец. Време за панорамни снимки на стената на язовира, където се заснемат Дяволския мост (Шейтана) в коритото на р. Арда, величествените скали и останки от крепостта Ефраим, и небесносините води на язовира. Достигане края на с. Рабово, слизане от автобуса и под ръководството на водача разглеждане и посещение на зеолитния мега комплекс Кара Ин в продължение на около 3 часа. Кратка почивка. Изкачване до най-титулованата скална гробница в България, част от световното културно наследство на траките. После по обратния път достигане до автобуса. Отпътуване за София. Пешеходен преход около 7 часа за 2-та дни

Цена на човек в двойна/тройна стая: 106 леваЕкскурзията се потвърждава 7 дни преди тръгване при минимум 19 записани туристи.

При непредвидени обстоятелства/лошо време, проблеми в групата, пътната настилка и др. водачът има право да промени последователността на маршрута, както и да приложи всички необходими мерки за сигурността на хората. Молим, съобразявайте пешеходните си възможности!!!Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани Носете суха храна. Желателно е да имате планинска застраховка, която можете да сключите в туристическата агенция, в случай на инцидент агенцията не носи отговорност, ако туристът не е застрахован.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Бегликташ - тракийски мистерии и сбъднати желания
Земенски манастир и неделна загуба на мача в Радомирско
Мюзикълът Коса пътува из страната през април