Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Трети март във Виена - 3 нощувки - полет от София!

Номер на оферта

/

228210

Дати & цени

Цената включва

==>Самолетен билет София - Виена - София (директен полет) с вкл. летищни такси и чекиран багаж до 23 кг;
==>3 нощувки със закуски в хотел 3* (Allegro, Anna Enzian 3* или подобен);
==>Пешеходен тур "Стара Виена: Хофбург и Императорската съкровищница"* с местен екскурзовод на български език;
==>Трансфери летище-хотел-летище;
==>Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5 000 евро
==>Цялостна организация с обслужване на български език

*За посещение на Съкровищницата на място се заплаща входна такса: 9 € - при над 10 пълноплащащи туристи или 12 € - при под 10 плащащи туристи. За деца и младежи до 19 години входът е безплатен;

Цената не включва

Разходи за градски транспорт (на място): 2.40 EUR (еднопосочен билет); 8 EUR (карта за 24 часа); 14,10 EUR (карта за 48 часа) или 17,10 EUR (карта за 72 часа);
Градска такса - ако бъде обявена такава (заплаща се на рецепция на хотела);
Допълнителни екскурзии и билети на атракции /по желание, с плащане от България/:
"Дворецът Шьонбрун - величието на Хабсбургите" - екскурзия при минимум 10 записани туристи: 65 лв за възрастен; 58 лв за деца от 6 до 17,99 г. (цената включва входна такса и обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод); Ползва се градски транспорт; Продължителност на тура: около 2 ч.
Билет за класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус в концертната зала Wiener Kursalon - Цена: Кат. A - 69 €/ Кат. B - 59 €/ Кат. C - 45 €; Начало: 20:15 ч. (Цената включва: билет в избраната категория - според отдалечеността на мястото спрямо сцената; Цената не включва: транспорт до концертната зала, която се намира в центъра на Виена).

Програма на пътуването

ТРЕТИ МАРТ ВЪВ ВИЕНА - самолетна екскурзия с обслужване на български език

Подарете си свежа емоция...с аромат на Виенско кафе и ябълков щрудел...

4 дни / 3 нощувки

ДАТА: 01.03.-04.03.2019

ЦЕНА на човек в двойна стая:

Редовна цена: 799 лв

Условия за записване:

минимален депозит за записване -50% от основния пакет; доплащане до крайната цена - до 30 дни преди датата на отпътуване.
Валидна лична карта; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден – 01.03.2019 (петък)
Среща на летище София /Терминал 2/. Отпътуване за Виена с директен полет на България Ер.
Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време.
Нощувка.

2 ден – 02.03.2019 (събота)
Закуска.
Пешеходен тур "Стара Виена: Хофбург и Императорската съкровищница" с екскурзовод на български език. Разходката включва разглеждане на основните забележителности, разположени в Стария Град на Виена. Централните пешеходни улици Кертнер Щрасе и Грабен, които се пресичат при символа на Виена - катедралата Щефансдом, ще ни изведат до впечатляващия комплекс Хофбург, състоящ се от паркове и сгради от историческо значение - дворцовата градина с къщата на пеперудите и паметника на Моцарт, Националната библиотека, Императорската съкровищница, музея на императрица Сиси, етнографския музей, музея с колекции от оръжия и музикални инструменти, Кралската капела - седалище на Хора на виенските момчета и испанската школа по конна езда, където белите жребци липицани изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус. Дворцовият комплекс "Хофбург" е разположен в сърцето на Стара Виена и е бивша резиденция на Хабсбургите до 1918 г., а днес - седалище на австрийския федерален президент. Ще посетим Императорската съкровищница в „Хофбург“, където се съхранява най-значимата колекция от светски и църковни съкровища, свързани с повече от хиляда години от историята на Европа - короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената римска империя – короната, имперският скиптър и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че онзи, който го притежава, ще завладее света.
По желание /с доплащане/: Класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус в една от големите концертни зали на Виена. (Начало: 20.15 ч.)
Нощувка.

3 ден – 03.03.2019 (неделя)
Закуска. Свободно време.
Нощувка.

4 ден - 04.03.2019 (понеделник)
Закуска. Освобождаване на стаите.
По желание /с доплащане/: Пешеходен тур "Дворецът Шьонбрун - величието на Хабсбургите" с екскурзовод на български език - Шьонбрун е любимата резиденция на императрица Мария Терезия. Интериорът в двореца е подобаващо величествен - с изрисувани тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът към двореца е по френски образец - с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтани. Към комплекса принадлежат още панорамната площадка на Мария Терезия - “Глориет”, Къщата на палмите и най-старата в света зоологическа градина. Като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок, Шьонбрун е включен от 1996 година в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Императорската резиденция впечатлява с величието си, със запазената атмосфера от времето на Хабсбургите, както и с огромния си парк, в градините на който често се провеждат класически концерти или тематични сезонни базари. След приключване на тура, можете да посетите самостоятелно и Vienna Zoo - най-старата и красива зоологическа градина в света, разположена в парка на двореца.
Трансфер от хотела до летището за директен полет на България Ер до София.

=============================================================

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

!ВАЖНО! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Shopping City S?d - Badner Bahn(WLB) от Ринга или срещу Операта
Понеделник-Сряда: 9.30 до 19.00 ч.
Четвъртък: 9.30 до 21.00 ч.
Петък: 9.30 до 19.00 ч.
Събота: 9.00 до 18.00 ч.

Outlet Pandorf на разстояние около 30 мин. от Виена с шатъл бус - тръгва от стоянка пред Операта;

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  3 Март 2024 - Австрия |  3 Март 2024 - Виена

Избрани оферти